IE mi je totalno bezveze, prethodne verzije su bile toliko lose i toliko godina su imali monopol a tek sada imaju nesto suvislo sto mozemo nazvati pretrazivacem...
Ma Opera je zakon
IE mi je totalno bezveze, prethodne verzije su bile toliko lose i toliko godina su imali monopol a tek sada imaju nesto suvislo sto mozemo nazvati pretrazivacem...
Ma Opera je zakon
Ma Opera je zakon
Je , Opera je zakon (i ja je koristim) ali vijest je neverovatna imajucu na umu da se Chrome, FF i Safari neprestano razvijaju, odnosno sve su bolji i bolji.
Cime je IE zasluzio nagli porast. IE se nije promjenio na bolje (mozda na lose da)
Ma bit ce da se opet poceo uhljebljivati u razne firme...
Što god tko rekao IE 8 nije loš browser, jest da nije najbrži, jest da ne poštuje sve web standarde, ali je oku ugodan i većini čisto dovoljan
Prosječnom korisniku nije čak važno ni to što IE 8 ne prolazi Acid3 test, pošto se web programeri prilagođavaju IE-u, a ne IE web standardima
koristim ie 8 več više od 3mj. i mogu reč da nemam nikakvih problema, prije sam koristio lisicu i na mom kompu nije nikaj brža, malo se podesi ie i sve ide bez beda, ima dosta korisnih funkcija tako da nije loš....
koristim ie 8 več više od 3mj. i mogu reč da nemam nikakvih problema, prije sam koristio lisicu i na mom kompu nije nikaj brža, malo se podesi ie i sve ide bez beda, ima dosta korisnih funkcija tako da nije loš....
Ne, nije lisac ništa brži, nije ništa ni sigurniji
Chrome je brži od oba, ali ni to nije neka velika razlika u brzini
Fora je u tome što IE 8 uopće ne prolazi Acid3 test, a to nama korisnicima nije ni bitno,
pošto za velike i u ovom slučaju ne vrijede pravila, pa se web programeri prilagođavaju IE-u, a ne IE web standardma
I ona fama da je IE nesigurniji od drugih browsera je pretjerana, on je samo najinteresantniji hackerima jer je browser sa
najviše udjela, a inače ima sve sigurnosne funkcije kao i drugi
A što jest,jest, vidi se da je IE poslovni browser, ima korisne dodatke za posao tipa akceleratora, tabova u boji , web slice-ova i quick taba
Kad imaš udio 60 % možeš si to dozvoliti, kao i svugdje u životu, pravila vrijede za male
naravno, malo se šalim, ali je tako
Drago mi je da je ova tema u igri. Od kad koristim računala i internet a to je neka 95., 96. godina imam na njemu samo Internet explorer. Istina da su se prijašnje verzije znale blokirati i nisu bile baš sigurne što se tiče virusa, no nikad nisam imao problema i koristio sam isklučivo IE. Nedavno smo prijatelj i ja napravili test jer je tvrdio kako je Chrome znatno brži od IE. Pregledali smo čak i testove na Youtubeu i što ja znam gdje pokazuju kako Chrome otvara stranice munjevitom brzinom. No ja sam tvrdio kako su to varke i marketinški trikovi što sam i dokazao. Na mom novom računalu i T-com-ovom adsl-u standardna brzina, sve stranice mi je IE otvorio brže nego Chorme. Onda smo na njegovorm računalu koje je staro oko 5 godina napravili identičan test sa identičnim stranicama i Chrome mu otvara brže i može vrtiti više tabova nego u IE. ADSL veza ista, standardna. Dakle, veliki udio brzine rada IE ima definitivno konfiguracija jer IE otvara puno više servisa nego Chrome i slični preglednici. Iako i kod mene postoji jedna mala enigma jer na poslu koristim P4, 2,8GHz sa hyper-threadingom, 2 GB DDR, grafa 256 ati x1600 pro, Windows 7, i na njemu mi isto tako brže otvara u IE nego Chrome. Sve u svemu jedva čekam IE 9. Interesira me kako će to šljakati. :)
postoji tu jedan drugi sindrom.. navika i nevoljkost mijenjanja necega sto je vec uslo u mehaniku i prstu na okidacu misa i osjetilu vida.
ff i operu imam na radnoj povrsini...te ponekad promislim, gle od kada nisam kliknuo operu,ima 20 dana.
e sada mozete mislit od kada nisam kliknuo ie.
ima tu nesto oko navike, nije bas da vecina ljudi vapi za nekom perfomanskom izrazenom u milisekundama.
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
If a program actually fits in memory and has enough disk space, it is guaranteed to crash. If such a program has not crashed yet, it is waiting for a critical moment before it crashes.
Bas me zanima koliko je microsoft platio ovo istrazivanje,pa cak i koliko je platio nekim casopisima i portalima da prenesu rezultate toga istrazivanja??(o.p.a.)
Udeo nekog browsera stalno varira. No tu ima mnogo faktora. Kada izađe neka nova verzija. Kada se neka veća firma vrati. I još mnogo faktora.
Isto tako Firefox padne malo, pa raste i tako. Ali da kao što je neko rekao, mnogi sajtovi traže IE. I samo IE...
Svasta... Nije mi jasno da je nekome zanimljivije surfati IE nego firefoxom/chrome-om/operom.... 
A mozda rast IE-a je rezultat prodaje Windows 7 (osim u EU)
I meni je palo na pamet isto što i Lazarusu, dobra prodaja Windowsa 7, tj povećanje broja novih računara sa preinstaliranim IE-om (ako se ne varam, "ballot screen" postoji samo u verziji za EU?). Čini mi se da bi to mogao biti sasvim realan razlog.
Isto tako, nijedno merenje zastupljenosti btrowsera na svetskom nivou nije savršeno precizno jer niko ne nadzire sve sajtove i rezultati kod svakog ko se time bavi se u nekoj meri razlikuju. Na primer, StatCounter pokazuje da u poslenjih 10 nedelja IE stagnira, dok Chrome raste uglavnom na račun Firefoxa.
to ovisi od IE-a do IE-a 
IE6 je dinosaur, ali 8-ica je čisto ok browser za koristiti, čak i zanimljivija od Firefoxa 3.x, naravno ne gledajući faktore koje ne vidimo (acid3 i sl.)
Drago mi je da je ova tema u igri. Od kad koristim računala i internet a to je neka 95., 96. godina imam na njemu samo Internet explorer. Istina da su se prijašnje verzije znale blokirati i nisu bile baš sigurne što se tiče virusa, no nikad nisam imao problema i koristio sam isklučivo IE. Nedavno smo prijatelj i ja napravili test jer je tvrdio kako je Chrome znatno brži od IE. Pregledali smo čak i testove na Youtubeu i što ja znam gdje pokazuju kako Chrome otvara stranice munjevitom brzinom. No ja sam tvrdio kako su to varke i marketinški trikovi što sam i dokazao. Na mom novom računalu i T-com-ovom adsl-u standardna brzina, sve stranice mi je IE otvorio brže nego Chorme. Onda smo na njegovorm računalu koje je staro oko 5 godina napravili identičan test sa identičnim stranicama i Chrome mu otvara brže i može vrtiti više tabova nego u IE. ADSL veza ista, standardna. Dakle, veliki udio brzine rada IE ima definitivno konfiguracija jer IE otvara puno više servisa nego Chrome i slični preglednici. Iako i kod mene postoji jedna mala enigma jer na poslu koristim P4, 2,8GHz sa hyper-threadingom, 2 GB DDR, grafa 256 ati x1600 pro, Windows 7, i na njemu mi isto tako brže otvara u IE nego Chrome. Sve u svemu jedva čekam IE 9. Interesira me kako će to šljakati. :)
Točno. Npr kod mene nije računalo uopće jako no jače je od sviju koje poznajem. IE se otvara bez problema. No kad dođem do nečijega računala koje još mnogo starije od mojega i kad je kupljeno kupljene se slbaije komponente, IE se uopće ne može otvoriti, dok se chorme otvara munjevitom brzinom. Inače IE nije tolko loš koliko ga ljudi mrze i većina ga nažalost koristi u prastaroj verziji 6. U IE8 mi se sviđa inprivate browsing.
Svasta... Nije mi jasno da je nekome zanimljivije surfati IE nego firefoxom/chrome-om/operom.... 
Instaliraj Internet Explorer 8, nakon dosadne instalacije, restartaj komp, odi na neku stranicu koja nema podršku za IE8, nego za IE 6, 7, i pripremi se na moždani, jer ti svakih 30 sekundi stiže poruka tipa: ERROR: bla, bla, javascript nešto, blabla bla, class, dev bla bla bla... uglavnom meni zvuči uzbudljivo.
Ima još nešto, svaki put kada želim nešto skinut 3 puta me pita jesam li siguran da želi odobrit preuzimanje.
Evo :)
Izdajco, moro si odat zašto koristim
Internet Explorer.
A sto je to Internet Explorer, cemu to sluzi....
Za download nekog drugog browsera 
ja evo sada sebi radim nešto
uspio sam natjerat da mi radi mozila po jednoj liniji koda i opera, safari, chrome po drugoj (čak ni tu nije sve isto)
ali IE nemogu natjerat da mi radi nikako
bem ti IE i css3
je da je sve to novo ali stvarno neću da se zaj***jem sa vešstrukim div-ovima da bih napravio sjenu na neki div drugi ili da imam zaobljen div što veoma oku odgovara za razliku od običnog kvadrata kako IE čita
primjeri su -moz-border-.... -webkit-border-.... border-...
za IE jednostavno nemogu da nađem načina da proradi nikako
i onda mi dodu pametuju da 80% ljudi kojima HT u mostaru nudi internet da koriste IE i da bih trebalo da prvo radi u IE pa onda u ostalom
ja kažem fuck the IE
nek radi npr rezervacija, i određene stvari koje bi trebale da rade funkcionalnost da obavljaju a ostalo zanemari :P