Intel tuži Nvidiju

poruka: 14
|
čitano: 2.432
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel tuži Nvidiju".
17 godina
neaktivan
Intel tuži Nvidiju

Koliko je meni poznato, nvidia uopce nije izbacila chipset za neehalem, pa nevidim u cemu je problem onda.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel tuži Nvidiju

Ma to se oni naganjaju bez veze, da bi sudovi mogli raditi. Belji se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel tuži Nvidiju

Ja sam na intelovoj strani, 

Zato jer intel voli linux, svi hardveri koje intel proizvodi imaju otvorene drivere i linux zajednica si može bez problema napraviti drivere i ugraditi u kernel. Dok se za nvidiju nemože to reći, oni drivere uvjekk zatvaraju i nečeju otvoriti dokumentaciju. Proizvode i oni linux drivere no nekad zna biti s njima problema, zato su  otvoreni driveri bolji, jer čim linux zajednica vidi problem već da brzo popravi ili pobolša.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Intel tuži Nvidiju
drago7 kaže...

Koliko je meni poznato, nvidia uopce nije izbacila chipset za neehalem, pa nevidim u cemu je problem onda.

Ali ga je 99,9% pripremala.
linuxuser kaže...

Ja sam na intelovoj strani, 

Zato jer intel voli linux, svi hardveri koje intel proizvodi imaju otvorene drivere i linux zajednica si može bez problema napraviti drivere i ugraditi u kernel. Dok se za nvidiju nemože to reći, oni drivere uvjekk zatvaraju i nečeju otvoriti dokumentaciju. Proizvode i oni linux drivere no nekad zna biti s njima problema, zato su  otvoreni driveri bolji, jer čim linux zajednica vidi problem već da brzo popravi ili pobolša.

Koje gluposti ti pišeš, uvijek je u ponudi za intelove procesore bile matične ploče s intelovim i nVidijin čipsetom. Tako da si uvijek imao izbora i mogao odabrati. Nikad nisi bio doveden u situaciju da je samo nVidijin čipset na tržištu pa da jadan imaš problema s linux drivera. Ako ti ne paše - nemoj kupiti, nitko te ne prisiljava na to.

Čini se da je intel ozbiljno zagrizao za Larabee i sveukupnu tržišnu dominaciju. Prvo AMD-u da će povući licence, pa sada ovo. Valjda želi ih toliko oslabiti da budu nesposobni za daljnju bitku.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Intel tuži Nvidiju

da, mozda za par godina vidimo intel u samom vrhu gamerskih grafulja... ono intel rasturava nvidiju i ati.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
mtopol kaže...

da, mozda za par godina vidimo intel u samom vrhu gamerskih grafulja... ono intel rasturava nvidiju i ati.

Još mi samo treba EE grafička od 9000kn kao i procesori.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
 Koje gluposti ti pišeš, uvijek je u ponudi za intelove procesore bile matične ploče s intelovim i nVidijin čipsetom. Tako da si uvijek imao izbora i mogao odabrati. Nikad nisi bio doveden u situaciju da je samo nVidijin čipset na tržištu pa da jadan imaš problema s linux drivera. Ako ti ne paše - nemoj kupiti, nitko te ne prisiljava na to.
 kužim što želiš reći. Pisalo je da će nvidija ion zamjeniti intel koji je integriran matičnim pločama opčenito i u matičnim pločama kod laptopa. Večina vole intel jer su driveri otvoreni (sva dokumentacija za izradu drivera je dostupna) i tako si opensource zajednica može sama praviti drivere, koji su i puno bolji od onih koje proizvođaći rade.  Nitko se od njih ne trudi dovolno.  Evo recimo na linuxu mogu igrati igre  dok je compiz upaljen, dok sa zatvorenim driverima teško. Istina je da je intel slabiji, žao mi je što ne proizvode jače grafe.

17 godina
Intel tuži Nvidiju

Zar na Linuxu možeš igrati igre? ^^

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Naravno da mogu, ima i linux svoje nativne igre (opensource), free, a i ima i komercijalnih kao recimo  (sve igre od Id Sofware su linux nativne http://www.idsoftware.com/ ) a i igram i preko wine-a (emulacija windows igara) nekad igre na wineu rade i bolje, brže nego na windowsu. No radije bih da ima podršku od proizvođaća nego preko emulacije. 
Ko hoće znati kako radi igra preko wine-a http://www.winehq.org/ možete pogledati listu igara i informacije kako se ponašaju. Wine izlazi svaka dva tjedna, svaki put donosi neko pobolšanje, podršku za neku igru. Neke igre ili programi su komplicirano programirani pa ih treba ručno obraditi.

18 godina
linuxuser kaže...
dd.inc kaže...

Naravno da mogu, ima i linux svoje nativne igre (opensource), free, a i ima i komercijalnih kao recimo  (sve igre od Id Sofware su linux nativne http://www.idsoftware.com/ ) a i igram i preko wine-a (emulacija windows igara) nekad igre na wineu rade i bolje, brže nego na windowsu. No radije bih da ima podršku od proizvođaća nego preko emulacije. 
Ko hoće znati kako radi igra preko wine-a http://www.winehq.org/ možete pogledati listu igara i informacije kako se ponašaju. Wine izlazi svaka dva tjedna, svaki put donosi neko pobolšanje, podršku za neku igru. Neke igre ili programi su komplicirano programirani pa ih treba ručno obraditi.

Ak vec das 500kn za igru, mozes dat jos 700kn za windowse i igrat u windowsima kako spada. 
Bas me zanima koliko Linux/Wine korisnika kupuje "Windows only" igre. Cool
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
 Ak vec das 500kn za igru, mozes dat jos 700kn za windowse i igrat u windowsima kako spada. 
Bas me zanima koliko Linux/Wine korisnika kupuje "Windows only" igre. Cool
 Valda misliš na windows home basic ili home premium. To je kao da si sa yuga skinuo kočnice. Od 1500kn (ULTIMATE OEM) a 3000kn (ako ne uzmeš OEM) .  I to svake 2 i pol god ili duže ovisi kad dođu novi windowsi.
Ne hvala, ja volim linux jer svaki put kada dođe nova verzija mogu uživati u novim stvarima. Ja bum te novce radije platio neki program ili igru i napravio veliku uštedu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 11:55 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Ja bi prije rekao da bi moglo bit obratno, jer su GPUovi imaju dosta vece snage od CPU, samo malo trebaju prilagodit GPU i Software sto vec rade, i polako zalaze u vode CPU. I tu se nadzire kraj CPU.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W.
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
mtopol kaže...

Ja bi prije rekao da bi moglo bit obratno, jer su GPUovi imaju dosta vece snage od CPU, samo malo trebaju prilagodit GPU i Software sto vec rade, i polako zalaze u vode CPU. I tu se nadzire kraj CPU.
 Slazem se s ovim, jos malo pa ce GPU izvoditi skorom sve, pa ce CPU biti manje opterecen i samim time nece biti potrebno imat jak CPU, Igre ce vise ovisit o GPU koji ce preuzet ulogu CPU-a, zato u buducnosti nece biti potreno imat Quad-ove kako neki smatraju da su quadovi buducnost , buducnost su GPU-ovi. S obicnim dualcem i grafičkom koja ima jak GPU , i koja sve pa i fiziku brze obavlja od CPU-a, sve ce raditi super u igrama, a CPU ce samo obavljati osnovne zadatke, zato tko jos kaze da su Quad-ovi buducnost... :P
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
18 godina

Quadovi nisu buducnost. Buducnost su CPUovi sa 8, 16, 32, 64+ jezgri. GPU-ovi postaju sve slicniji CPU-ovima (i obratno), i zapravo nije bas jasno kamo to vodi i da li cemo na kraju imati neke hibridne procesore umjesto odvojenih CPU/GPU-a. Za sada su razlike prilicno velike, ne samo u broju jezgri (CPU: 4, GPU: 500+), nego i u nacinu rada s podacima. Da bi se neki algoritam mogao vrtiti na GPU, mora ga biti moguce rastaviti na hrpu medjusobno neovisnih djelova (threadova po CPU filozofiji). Slican problem se javlja i kod CPU-a sa povecanjem jezgri, ali kod CPU-a ipak postoji mogucnost sinkronizacije threadova, a i jedna CPU jezgra je daleko brza od jedne GPU jezgre.

Think locally, act globally...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice