Koliko je meni poznato, nvidia uopce nije izbacila chipset za neehalem, pa nevidim u cemu je problem onda.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma to se oni naganjaju bez veze, da bi sudovi mogli raditi. 
Ja sam na intelovoj strani,
Zato jer intel voli linux, svi hardveri koje intel proizvodi imaju otvorene drivere i linux zajednica si može bez problema napraviti drivere i ugraditi u kernel. Dok se za nvidiju nemože to reći, oni drivere uvjekk zatvaraju i nečeju otvoriti dokumentaciju. Proizvode i oni linux drivere no nekad zna biti s njima problema, zato su otvoreni driveri bolji, jer čim linux zajednica vidi problem već da brzo popravi ili pobolša.
Koliko je meni poznato, nvidia uopce nije izbacila chipset za neehalem, pa nevidim u cemu je problem onda.
Ja sam na intelovoj strani,
Zato jer intel voli linux, svi hardveri koje intel proizvodi imaju otvorene drivere i linux zajednica si može bez problema napraviti drivere i ugraditi u kernel. Dok se za nvidiju nemože to reći, oni drivere uvjekk zatvaraju i nečeju otvoriti dokumentaciju. Proizvode i oni linux drivere no nekad zna biti s njima problema, zato su otvoreni driveri bolji, jer čim linux zajednica vidi problem već da brzo popravi ili pobolša.
da, mozda za par godina vidimo intel u samom vrhu gamerskih grafulja... ono intel rasturava nvidiju i ati.
da, mozda za par godina vidimo intel u samom vrhu gamerskih grafulja... ono intel rasturava nvidiju i ati.
Zar na Linuxu možeš igrati igre? ^^

Quadovi nisu buducnost. Buducnost su CPUovi sa 8, 16, 32, 64+ jezgri. GPU-ovi postaju sve slicniji CPU-ovima (i obratno), i zapravo nije bas jasno kamo to vodi i da li cemo na kraju imati neke hibridne procesore umjesto odvojenih CPU/GPU-a. Za sada su razlike prilicno velike, ne samo u broju jezgri (CPU: 4, GPU: 500+), nego i u nacinu rada s podacima. Da bi se neki algoritam mogao vrtiti na GPU, mora ga biti moguce rastaviti na hrpu medjusobno neovisnih djelova (threadova po CPU filozofiji). Slican problem se javlja i kod CPU-a sa povecanjem jezgri, ali kod CPU-a ipak postoji mogucnost sinkronizacije threadova, a i jedna CPU jezgra je daleko brza od jedne GPU jezgre.