Intel smanjuje očekivanja

poruka: 7
|
čitano: 1.319
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel smanjuje očekivanja".
18 godina
neaktivan

Marža od 66%... je l' to znači da procesor koji u trgovini košta 1000 kn, Intelu bi bilo isplativo prodati krajnjem kupcu za oko 350 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Intel smanjuje očekivanja
DigiMagic kaže...

Marža od 66%... je l' to znači da procesor koji u trgovini košta 1000 kn, Intelu bi bilo isplativo prodati krajnjem kupcu za oko 350 kn?

Ne...

Prvo trebaš znati postotni račun...

Intelu za procesor od 1000 kuna (ako on prodaje dobavljacima tako) zarada od 66% = cca 600 kuna... sto znaci da je ostatak iliti 400 kuna njihova marža i zarada na tom procesoru...

Što je opet manje od sladoledara koji ima maržu i do 800%, odnosno pekara koji imaju skoro 600%...

In Control
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Vjerojatno da - ako vise nikad ne misle kreirati ni jedan noviji procesor, ako ce otpustiti sve iz razvoja i marketing te zadrzati jedino tvornice u kojima bi se ti procesori proizvodili i ljude koji ce ih proizvoditi.

kako sam vec ranije objasnio, to bi ih dovelo do bankrota jer bi gubili skoro 50% više nego što ih dodju ljudi i materijali i sve ostalo...

In Control
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
EnlightenedPhoenix kaže...
mbaksa kaže...

Vjerojatno da - ako vise nikad ne misle kreirati ni jedan noviji procesor, ako ce otpustiti sve iz razvoja i marketing te zadrzati jedino tvornice u kojima bi se ti procesori proizvodili i ljude koji ce ih proizvoditi.

kako sam vec ranije objasnio, to bi ih dovelo do bankrota jer bi gubili skoro 50% više nego što ih dodju ljudi i materijali i sve ostalo...

Da, jasno, preduhitrio si me s kamatnim racunom, ja sam ciljao na to da tvrtke ne mogu razvijati proizvode ako na njima nece znacajno zaraditi. Ljudi cesto zaboravljaju na to da novi proizvodi ne nastaju sami od sebe.

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Da, jasno, preduhitrio si me s kamatnim racunom, ja sam ciljao na to da tvrtke ne mogu razvijati proizvode ako na njima nece znacajno zaraditi. Ljudi cesto zaboravljaju na to da novi proizvodi ne nastaju sami od sebe.

A danas bi ljudi sve besplatno, ali ne kuze da se za sve mora platiti, čak i ako je besplatno...

:)

In Control
17 godina
neaktivan

Uopće se ne spominje konkurencija, da je ne bi besplatno reklamirali.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A zašto da spominju konkurenciju? Kakve veze to ima s "konkurencijom", ako misliš na AMD, na polju financija je jedno 25 puta manja od intela. Pa i ne sječam se da sam u nekom financijskom izvješću vidio neke podatke za konkurenciju, to je opće bolesno pomisliti, lol

http://finance.yahoo.com/q?s=INTC

http://finance.yahoo.com/q?s=AMD

Intel bi mogao kad god želi bankrotirati AMD-a, Sad dal ga zakoni sprečaaju, ili želi imati kakvu takvu konkurenciju to ne znam

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 7:39 (Kečko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice