Intel prijeti AMD-u

poruka: 46
|
čitano: 5.599
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel prijeti AMD-u".
18 godina
Intel prijeti AMD-u

Jebote led,ako AMD izgubi licencu za procesore,ode sve u nebo.

Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Bez brige neće AMD nikud

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Eto ga, sve ide u qrac. Zamisli da AMD propadne? Bolje da meteor pogodi Zemlju.

Ništa ne ostavljaj nedvrš

0 0 hvala 0
18 godina
Intel prijeti AMD-u

To je prevelka firma da bi propala. Ali ova Intelova pohlepa je nemoguca. Sto vise imaju vise zele.

CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Intel prijeti AMD-u

hahah, ova ti je dobra! da amd propadne, intel bi zavladao univerzumom, a život bi postao dosadan...

ovak je zanimljivo prcanje između ta dva diva...

18 godina
neaktivan

da AMD propadne vratili bi se mi na pentium 4 koji bi bio skuplji od quada kojeg vise nebi bilo...

17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

samo da amd ne propadne, necu intela

Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Intel prijeti AMD-u

Stvar je u tome da AMD nema pravo dati licencu nekoj drugoj firmi, to može samo Intel. Global Foundries će morati plaćati licencu Intelu jednako kao što to plaća AMD.

Zove se Fuko i da, prave su.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Intel prijeti AMD-u

Ima i takvih koji bi htjeli da AMD propadne ali uzalud vam trud sviraci nikaj od toga, ovi u Intelu pokusavaju iskoristit kaj mogu ali nula bodova pohlepni su do daske a to bi ih moglo kostat jako puno na kraju kako to i biva na sa pohlepom ne zavrsi nikako dobro pa vidimo kud je dosao svijet sa utrkom za lovom stisla kriza pa sad joj!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Intelovci samo iskorištavaju NJIHOVO intelektualno vlasništvo... to što je intel izumio je bilo ogromno u svoje vrijeme, i jedino pod prisilom monopola su dali još 2 licence van.

Da netko od vas otkrije nešto jednako veliko tipa hladnu fuziju ili whatever, sigurno bi to stavili na net i davali besplatno jesam u pravu?

Ne bi vam na kraju pameti bilo da zaradite čim više od toga, jer ipak se može živjeti samo od zraka...

AMD se morao podijelit u 2 firme jer bi inače ili bankrotirao ili bi ga neka druga veća firma kupila (ja sam se nadao IBM prije par godina ali propalo). A sad ako su njihovi advokati zeznuli AMD je u gadnim problemima, jer intel SIGURNO neće samo tako dat licencu tom "Global Foundries" ili kako se već zove.

Sve u svemu, ako dođe do suda, sumnjam da će past neki koncenzus između te 2 firme... ista priča sa nVidijom i njihovim x86 procesorom... jednostavno ne postoje licence koje se mogu kupiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 20:20 (Lightning).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Intelovci samo iskorištavaju NJIHOVO intelektualno vlasništvo... to što je intel izumio je bilo ogromno u svoje vrijeme, i jedino pod prisilom monopola su dali još 2 licence van.

Da netko od vas otkrije nešto jednako veliko tipa hladnu fuziju ili whatever, sigurno bi to stavili na net i davali besplatno jesam u pravu?

Ne bi vam na kraju pameti bilo da zaradite čim više od toga, jer ipak se može živjeti samo od zraka...

AMD se morao podijelit u 2 firme jer bi inače ili bankrotirao ili bi ga neka druga veća firma kupila (ja sam se nadao IBM prije par godina ali propalo). A sad ako su njihovi advokati zeznuli AMD je u gadnim problemima, jer intel SIGURNO neće samo tako dat licencu tom "Global Foundries" ili kako se već zove.

Sve u svemu, ako dođe do suda, sumnjam da će past neki koncenzus između te 2 firme... ista priča sa nVidijom i njihovim x86 procesorom... jednostavno ne postoje licence koje se mogu kupiti.

Ne moj samo spominjat licence i patente jer tu priča može otići u sasvim drugom smjeru ugl. prekomplicirano
Ništa ne ostavljaj nedvrš
18 godina
protjeran

Intel je "dao" AMD-u licencu u slučaju da intel nebi mogao isporučiti dovoljan broj procesora ili su problemima pa nemogu isporučit procesore. AMD je ubiti trebao biti samo pomoć, ali je izrastao u protivnika i sad ga intel hoče AMD-u uzet licencu.

17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Samo da AMD ne propadne.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
username kaže...
Lightning kaže...

Ne moj samo spominjat licence i patente jer tu priča može otići u sasvim drugom smjeru ugl. prekomplicirano
 AMD dosta surađuje s IBM-om, a ako IBM potegne prava na neke svoje patente - onda nema Intelu spasa. Čim IBM stoji iza nekog on sigurno ima asa u rukavu. Zna se da Intel mora upotrebljavati High k materijale za izradu procesora 2 proizvodna procesa ranije od AMD-a jer IBM neće im dati tehnologiju. Zbog nemogućnosti korištenja SOI-a i imerrson litography intel ima više škarta pri rađenju procesora.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 20:45 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
username kaže...

Za razliku od većine pravnih kenjarija, intelektualno vlasništvo je u biti vrlo jednostavno. Intel je vlasnik, dali su licencu na korištenje AMD-u, oni ju sad žele prosljediti "trećoj stranci". A to ne funkcionira.

Imam neki feeling da će oni arapi koji su većinski vlasnici toh foundry-ja morat iskeširat veliku lovu.
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Ma AMD neće propast, sigurno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Znaci ako AMD propadne opet ce se ATI odvojiti i biti tvrtka za sebe kao prije?

Ako je tako onda moze. Smijeh

Zezam se, naravno.

Nema pojma da AMD tako jednostavno propadne.

"1.6 billion Chinese are angry with Jack Bauer. Sounds like a fair fight."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

ma isto ko s tpb-om. optuženi na kraju nisu krivi... ma šta taj intel može konkurenciji?

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Šta ste se nabrijali, neće AMD nikud otići.

ROFLPANCACES - njajbolje poslužiti tople.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Ako AMD propadne, u što ne vjerujem, računala će poskupjeti do neba tako da ih u budućnosti neće baš svatko sebi moći priuštiti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Intel prijeti AMD-u

dajem tatinu penziju amd-u samo da ne propadnu :d nek si kupe advokata Smijeh

q6600(3.420ghz )+cooler ThermalRight Ultra 120....2x2gb corsair xms2...hdd320gb....sapphire 3870x2...asus maximus formula
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 21:03 (gujarroba).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
 AMD dosta surađuje s IBM-om, a ako IBM potegne prava na neke svoje patente - onda nema Intelu spasa. Čim IBM stoji iza nekog on sigurno ima asa u rukavu. Zna se da Intel mora upotrebljavati High k materijale za izradu procesora 2 proizvodna procesa ranije od AMD-a jer IBM neće im dati tehnologiju. Zbog nemogućnosti korištenja SOI-a i imerrson litography intel ima više škarta pri rađenju procesora.

O ovome se da diskutirat... IBM radi puno sa motorolom i AMD-om iz jednostavnog razloga što su svi oni igrači broj 2,3,4 u tom tržištu... pa sa si ti #2 sigurno ne bi davao jeftino npr. SOI licencu Intelu :)  Sasvim logično... ali fora je u tome što IBM ne drži nikakve patente u intelovim procesorima sa kojima bi mogli "manipulirat" intelom, na način na koji to može intel napravit AMD-u.

A o utjecajima Dry-litography, immersion litography ili EUVL se može pokrenut odvojena tema :)  Sa razlikom da je intel odabrao ne koristiti dotičnu forsirajući EUVL što mislim da bi im se moglo isplatit, jer ovaj sa tekućinom je kompliciran ispod 40nm ,sa time da je IBM razvio neku svoju verziju koja ide do 22nm ali sve te njihove fore "razvili smo ovo i ono" u laboratorijskim uvijetima su beznačajni do neke 2015 god.
Malo odstupam od teme...

Ne znam kome je uopće palo na pamet da će AMD propast... u najgorem slučaju će ga neka druga firma kupit :D :D

17 godina
Intel prijeti AMD-u

Dok se Intel svađa s kime god stigne, a sve kako bi izvukao koji dolar više i izbacio konkurenciju s tržišta, imam osjećaj da bismo za koju godinu mogli početi kupovati procesore u kineskim shopovima skupa s ostalom bižuterijom, a sve po 12 kuna.

0 0 hvala 0
17 godina
Intel prijeti AMD-u

... za malo mađe članove, IBM od prvog typewritera pa nadalje drži cca 99% svega. Jednom davno nisu bili zainteresiranai za x86, pojavio se Wintel, ostalo je pra-povijest...  od tad ih IBM mrzi, zato je bio na AMDovojoj 'klupi', pa nisam uvjeren da će intel uspijeti, no s pravnicima nikad neznaš. Možda je Foundation bila samo 'igra' da se u kriznim vremenima pokupi koji dolar od 'nafte' ... -velike igre su tu.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

nemojte da vas ovo zabrinjava, to se događa uvijek samo sta vi to ne primjetite Namigiva

Bolje ispasti budala nego iz aviona.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Evo poslao sam AMDu email poruku, i pitao ih jel ima problema =)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Krivo ste shvatili tekst.U njemu se uopće ne govori o tome da bi AMD mogel propasti.Govori se samo o tome sa se AMD mora odreći ove druge firme i dalje može normalno proizvoditi procesore.

Normalno AMD se ne želi samo tako odreći te firme jer ako firma nema licencu za proizvodnju procesora,cjena će joj jako pasti te ju nikome neće moće prodati.Sad se budu navlačili malo po sudovima,i mi možemo tu sad nagađati sve i svašta kad neznamo što piše u ugovoru za licencu koju su sklopili AMD i Intel.

PS:jedina stvar kod monopola bi bila dobra da nebi svaka 3-6 mjeseci izlazili novi procesori,nego bi se onda oni sporije razviijali što bi za "malog" korisnika kakvi smo mi bilo financijski jako isplativo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Dosta je bilo x86!

Kad će više pokopat toga živućeg dinosaura i zakoračit u budućnost...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dajte sad zamislite da ostane samo jedan vrsta grafi i proca. To bi bilo pre dosadno jer oko čega bi se na bugu mi svađali.

18 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Dosta je bilo x86!

Kad će više pokopat toga živućeg dinosaura i zakoračit u budućnost...

ma fakat zahebi vise x86 ajmo na x64 pa i vise!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice