Ako sam dobro shvatio:
K serija je kad uzmu procesor takta 3.0 GHz, tvornički takt mu spuste na 2,6 GHz, ostave otključan množitelj da ga korisnik može dignut na 3,2 GHz, da bi ga na tržište pustili s istom cijenom koju ima procesor takta 3,4 GHz?
Ako sam dobro shvatio:
K serija je kad uzmu procesor takta 3.0 GHz, tvornički takt mu spuste na 2,6 GHz, ostave otključan množitelj da ga korisnik može dignut na 3,2 GHz, da bi ga na tržište pustili s istom cijenom koju ima procesor takta 3,4 GHz?
Drugim riječima, krajnje bezobrazno!
Drugim riječima, krajnje bezobrazno!
Slažem se,zato sam odavno prešao na AMD.
Sami sebi skaču u stimak, bravoo mulci, samo tako dalje..
Živio AMD!!!!
Hm iako u svakom slucaju nepopularna mjera ako nista drugo onda psiholoski djeluje negativno na kupce da se nesto onemogucava makar nikad to ni ne koristio.Ipak intelovom 90% udjelu trzista zanemarivi udio cine useri koji dizu taktove.
Trebat ce taj sustva vidjeti na djelu pa onda ocjeniti ispravnost ili neispravnost ove odluke.
Za sada je intel neprikosnoven sto ovo donosi vidjet cemo
Mao me intel razočarao ovim potezom. Samo da bi zgrnuli čim više para na k liniji procesora, a na kraju će ih to koštati gubitka tržišta, jer će većina korisnika radije uzeti AMD, nego proceve koji se nemogu ocat
Mao me intel razočarao ovim potezom. Samo da bi zgrnuli čim više para na k liniji procesora, a na kraju će ih to koštati gubitka tržišta, jer će većina korisnika radije uzeti AMD, nego proceve koji se nemogu ocat
Neće. Većina ljudi ne overclockira pa ih boli neka stvar za to.
Živio AMD!!!!
I ja kažem, ali je ipak Intel bolji u modeliranju dok je AMD samo za gaming...
Oni koji imaju brdo love, trebaju je jos vise ... (iz nekog razloga im nikad nije dosta pa smisljaju bedastoce )
To što oni će onemogućit klokanje, u prodajnim rezultatima to neće ni osjetit jer možda 1% od svih koji kupuju intel procesore, klokaju ga pa je njima tak svejedno.
Kako se čini,ja ostajem na dobrim starim procesorima,dok ne bude stvarno potrebno ne prelazim na to smeće od procesora.Nisu ni svjesni što će taj njihov potez napraviti!
I kaj ćemo sad bez dobrog starog klokanja?A ono što su rekli BUGovci da će proizvođači matičnih naći neki zaobilazak - to da ali će takve matične koštat ko svetog petra kajgana.
Živio AMD!!!!
Ako taj procesor bude imao fantastične perfomanse, ovecrlock je onda nebitan.
Živio AMD!!!!
Za igre procesor je apsolutno nebitan.
Živio AMD!!!!
Za igre procesor je apsolutno nebitan.
Ne bih se složio. Ako imaš dobru grafu ,a loš CPU,bit će ti niži FPS jer CPU neće iskoristiti svu snagu grafe.
Meni samo na jetru ide uvođenje opet dva nova socketa 1155 i 2011?
Dolazimo do morbidne situacije da svaki novi chipset sa sobom donosi i nove sockete.
Upravo netočno.
Gotovo 3 Godine star E8400 gura sve igre na maksimalnim postavkama na 1920x1200/2560x1600 8XAA/16xAF u paru sa jednom 5970.
A da prvo vidimo proceve, a onda prosuđujemo?
I Nahalem arhitektura je za OCanje lošije nego ove na 775, pa, jel...
Da, samo kazem da za gamere ovaj procesor je apsolutno nebitna vjest, jer procesori stari i po 4 godine (i više) guraju sve igre i gurat će na max detaljima u Full HD.
A nepostoji na svjetu grafička stara 4 godine koja će tako gurati igre.
Tako da je procesor, naspram grafičke, nebitan.
Kao što je jedan forumaš rekao u jednoj temi, nećete vidjeti nikakav masivan multithreading u igrama do dolaska nove generacije konzola.
Da, samo kazem da za gamere ovaj procesor je apsolutno nebitna vjest, jer procesori stari i po 4 godine (i više) guraju sve igre i gurat će na max detaljima u Full HD.
A nepostoji na svjetu grafička stara 4 godine koja će tako gurati igre.
Tako da je procesor, naspram grafičke, nebitan.
Kao što je jedan forumaš rekao u jednoj temi, nećete vidjeti nikakav masivan multithreading u igrama do dolaska nove generacije konzola.
Tako je weky ,ja nikako da ljudima dokažem da proc baš i nema neke veze za dobar gaming.
Posjedujem komp sa procom pentiumom D 930 3ghz po jezgri, i sa hd 4770 tjera sve igre ,a proc star 5 god i grije se ko mutav.
Ali radi sve tjera ko od šale ,a one priče ne može iskoristit grafu ma kog to hebe bitno mi je da radi da tjera na nekakvoj pristojnoj rezi i da ne štuca,sve ostalo je nebitno.
Upravo netočno.
Gotovo 3 Godine star E8400 gura sve igre na maksimalnim postavkama na 1920x1200/2560x1600 8XAA/16xAF u paru sa jednom 5970.
Potpis
Upravo netočno.
Potpis
Eh kad smo to radili! Kraj takvim postovima je bio 27.4.09.
Imam ja u drugom kompu Pentiuma 4 (stock 3.20) sada gura na 3.6GHz i ne gura baš grafu odlično (9600 GT).
Eh kad smo to radili! Kraj takvim postovima je bio 27.4.09.
Idemo u off-topic, ali je rivajvanje takvog komentara sada bilo nužno, pa stock procesor E8400 sa grafom 9600 GT vrtim crysis na 35 fps-a gamer detalji
Pa PS3 ima proc sa 8 jezgri od kojih se 7 koristi za igru i ona slaba grafika, zašto onda nissu u mogučnosti napravit igre za kompove koje iskorištavaju više od 2-3 jezgre.
Pa PS3 ima proc sa 8 jezgri od kojih se 7 koristi za igru i ona slaba grafika, zašto onda nissu u mogučnosti napravit igre za kompove koje iskorištavaju više od 2-3 jezgre.
Taj procesor se više ne proizvodi.
PS3 ima jednojezgreni Cell procesor.
XBox 3-jezgreni.
XBox 3-jezgreni.
Ne, ps3 ima 8 jezgreni procesor koji se više ne proizvodi, već se za slim koristi jednojezgreni
XBox 3-jezgreni.
Ne, ps3 ima 8 jezgreni procesor koji se više ne proizvodi, već se za slim koristi jednojezgreni
PS3 je oduvijek imao jednojezgreni procesor koji u sebi ima 8 SPE-ova.
Meni samo na jetru ide uvođenje opet dva nova socketa 1155 i 2011?
Dolazimo do morbidne situacije da svaki novi chipset sa sobom donosi i nove sockete.
i ja sam protiv novih socketa ali intel uvijek nešto novo smišlja i nemoguće je to prilagodit na stari socket
ni ja nekužim sve,to će bit dosta kombinacija,moraš dobro proučavat šta sve nudi pojedini model socketa i intel procesora
ali intel je opravdao performansama sockete lga 1156 i lga 1136 tako da bi i novi trebali ponudit nešto novo i bolje
Živio AMD!!!!
e yebemu miša.. ako je proc dobar za gejmanje, bome je dobar i za 90% stvari koje se rade na kompjuteru..