Intel ograničava overclockiranje

poruka: 124
|
čitano: 13.455
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel ograničava overclockiranje".
16 godina
odjavljen

Ako sam dobro shvatio:

K serija je kad uzmu procesor takta 3.0 GHz, tvornički takt mu spuste na 2,6 GHz, ostave otključan množitelj da ga korisnik može dignut na 3,2 GHz, da bi ga na tržište pustili s istom cijenom koju ima procesor takta 3,4 GHz?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Intel ograničava overclockiranje

Drugim riječima, krajnje bezobrazno!

totus mundus agit histrionem
16 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...

Drugim riječima, krajnje bezobrazno!

Slažem se,zato sam odavno prešao na AMD.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
16 godina

Sami sebi skaču u stimak, bravoo mulci, samo tako dalje..

Živio AMD!!!! 

Moj PC  
20 2 hvala 4
17 godina
A, meni je oduvijek nekako bio draži Intel, kao i Nvidia. A, sad se to sve nekako mijenja, tj. AMD i ATi.
totus mundus agit histrionem
17 godina
neaktivan

Hm iako u svakom slucaju nepopularna mjera ako nista drugo onda psiholoski djeluje negativno na kupce da se nesto onemogucava makar nikad to ni ne koristio.Ipak intelovom  90% udjelu trzista zanemarivi udio cine useri koji dizu taktove.

Trebat ce taj sustva vidjeti na djelu pa onda ocjeniti ispravnost ili neispravnost ove odluke.

Za sada je intel neprikosnoven sto ovo donosi vidjet cemo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mao me intel razočarao ovim potezom. Samo da bi zgrnuli čim više para na k liniji procesora, a na kraju će ih to koštati gubitka tržišta, jer će većina korisnika radije uzeti AMD, nego proceve koji se nemogu ocat

16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Mao me intel razočarao ovim potezom. Samo da bi zgrnuli čim više para na k liniji procesora, a na kraju će ih to koštati gubitka tržišta, jer će većina korisnika radije uzeti AMD, nego proceve koji se nemogu ocat

Neće. Većina ljudi ne overclockira pa ih boli neka stvar za to.

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
16 godina
neaktivan
bik kaže...

Živio AMD!!!! 

I ja kažem, ali je ipak Intel bolji u modeliranju dok je AMD samo za gaming...

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
17 godina

Oni koji imaju brdo love, trebaju je jos vise ... (iz nekog razloga im nikad nije dosta pa smisljaju bedastoce )

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

8 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To što oni će onemogućit klokanje, u prodajnim rezultatima to neće ni osjetit jer možda 1% od svih koji kupuju intel procesore, klokaju ga pa je njima tak svejedno.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kako se čini,ja ostajem na dobrim starim procesorima,dok ne bude stvarno potrebno ne prelazim na to smeće od procesora.Nisu ni svjesni što će taj njihov potez napraviti! Viče

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 11:09 (MTB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I kaj ćemo sad bez dobrog starog klokanja?A ono što su rekli BUGovci da će proizvođači matičnih naći neki zaobilazak - to da ali će takve matične koštat ko svetog petra kajgana. Mršti se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
bik kaže...

Živio AMD!!!!

Ako taj procesor bude imao fantastične perfomanse, ovecrlock je onda nebitan.

BannedOnThisForum kaže...
bik kaže...

Živio AMD!!!!

Za igre procesor je apsolutno nebitan.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
17 godina
neaktivan
Weky kaže...
bik kaže...

Živio AMD!!!!

Za igre procesor je apsolutno nebitan.

Ne bih se složio. Ako imaš dobru grafu ,a loš CPU,bit će ti niži FPS jer CPU neće iskoristiti svu snagu grafe.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
16 godina

Meni samo na jetru ide uvođenje opet dva nova socketa 1155 i 2011?

Dolazimo do morbidne situacije da svaki novi chipset sa sobom donosi i nove sockete.

Moj PC  
15 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Upravo netočno.

Gotovo 3 Godine star E8400 gura sve igre na maksimalnim postavkama na 1920x1200/2560x1600  8XAA/16xAF u paru sa jednom 5970.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Moj PC  
7 2 hvala 0
16 godina

A da prvo vidimo proceve, a onda prosuđujemo?

I Nahalem arhitektura je za OCanje lošije nego ove na 775, pa, jel...

Every hole is a goal!
15 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Da, samo kazem da za gamere ovaj procesor je apsolutno nebitna vjest, jer procesori stari i po 4 godine (i više) guraju sve igre i gurat će na max detaljima u Full HD.

A nepostoji na svjetu grafička stara 4 godine koja će tako gurati igre.

Tako da je procesor, naspram grafičke, nebitan.

Kao što je jedan forumaš rekao u jednoj temi, nećete vidjeti nikakav masivan multithreading u igrama do dolaska nove generacije konzola.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 11:30 (Weky).
16 godina
Weky kaže...
Bukva kaže...

Da, samo kazem da za gamere ovaj procesor je apsolutno nebitna vjest, jer procesori stari i po 4 godine (i više) guraju sve igre i gurat će na max detaljima u Full HD.

A nepostoji na svjetu grafička stara 4 godine koja će tako gurati igre.

Tako da je procesor, naspram grafičke, nebitan.

Kao što je jedan forumaš rekao u jednoj temi, nećete vidjeti nikakav masivan multithreading u igrama do dolaska nove generacije konzola.

Tako je weky ,ja nikako da ljudima dokažem da proc baš i nema neke veze za dobar gaming.

Posjedujem komp sa procom pentiumom D 930 3ghz po jezgri, i sa hd 4770 tjera sve igre ,a proc star 5 god i grije se ko mutav.

Ali radi sve tjera ko od šale ,a one priče ne može iskoristit grafu ma kog to hebe bitno mi je da radi da tjera na nekakvoj pristojnoj rezi i da ne štuca,sve ostalo je nebitno.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Upravo netočno.

Gotovo 3 Godine star E8400 gura sve igre na maksimalnim postavkama na 1920x1200/2560x1600  8XAA/16xAF u paru sa jednom 5970.

Potpis Cool

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Upravo netočno.

Potpis Cool

Eh kad smo to radili! Kraj takvim postovima je bio 27.4.09.

Imam ja u drugom kompu Pentiuma 4 (stock 3.20) sada gura na 3.6GHz i ne gura baš grafu odlično (9600 GT).

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:04 (lzgr).
16 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Eh kad smo to radili! Kraj takvim postovima je bio 27.4.09.

Idemo u off-topic, ali je rivajvanje takvog komentara sada bilo nužno, pa stock procesor E8400 sa grafom 9600 GT vrtim crysis na 35 fps-a gamer detalji

17 godina
protjeran

Pa PS3 ima proc sa 8 jezgri od kojih se 7 koristi za igru i ona slaba grafika, zašto onda nissu u mogučnosti napravit igre za kompove koje iskorištavaju više od 2-3 jezgre.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Pa PS3 ima proc sa 8 jezgri od kojih se 7 koristi za igru i ona slaba grafika, zašto onda nissu u mogučnosti napravit igre za kompove koje iskorištavaju više od 2-3 jezgre.

Taj procesor se više ne proizvodi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:29 (BannedOnThisForum).
15 godina
odjavljen
pinkskin kaže...

PS3 ima jednojezgreni Cell procesor.

XBox 3-jezgreni.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

XBox 3-jezgreni.

Ne, ps3 ima 8 jezgreni procesor koji se više ne proizvodi, već se za slim koristi jednojezgreni

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

XBox 3-jezgreni.

Ne, ps3 ima 8 jezgreni procesor koji se više ne proizvodi, već se za slim koristi jednojezgreni

PS3 je oduvijek imao jednojezgreni procesor koji u sebi ima 8 SPE-ova.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
odjavljen
Ivche kaže...

Meni samo na jetru ide uvođenje opet dva nova socketa 1155 i 2011?

Dolazimo do morbidne situacije da svaki novi chipset sa sobom donosi i nove sockete.

i ja sam protiv novih socketa ali intel uvijek nešto novo smišlja i nemoguće je to prilagodit na stari socket

ni ja nekužim sve,to će bit dosta kombinacija,moraš dobro proučavat šta sve nudi pojedini model socketa i intel procesora

ali intel je opravdao performansama sockete lga 1156 i lga 1136 tako da bi i novi trebali ponudit nešto novo i bolje

17 godina
bik kaže...

Živio AMD!!!!

e yebemu miša.. ako je proc dobar za gejmanje, bome je dobar i za 90% stvari koje se rade na kompjuteru..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice