E Ink Triton u boji

poruka: 10
|
čitano: 1.829
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "E Ink Triton u boji".
17 godina
neaktivan
E Ink Triton u boji

Uopce nije lose.

I HAVE A LARGE CHIN, YOUR ARGUMENT IS INVALID!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
E Ink Triton u boji

Ovo je tehnologija budućnosti! Kada poprave brzinu osvježavanja stranica, na tome ćemo jednog dana gledati TV... a do tada običan papir i dalje ostaje najbolji medij za tisak.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: E Ink Triton u boji

ne bi reko da cemo gledat tv na ovome, ali citat novine sigurno..

mislim da se E ink ne vidi u mraku, tako da gledat tv preko ovoga nema smisla,a i rezolucija nece nikad biti ko na tv-u..nek me neko ispravi ako grijesim..

ali cemo citat novine preko ovoga, svako ce imat kod sebe novine od E ink-a, i svako jutro ce preko interneta dobit dnevne novine downloadovane na 'papir' {#}

17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

mislim da se E ink ne vidi u mraku, tako da gledat tv preko ovoga nema smisla,a i rezolucija nece nikad biti ko na tv-u..nek me neko ispravi ako grijesim..

ali cemo citat novine preko ovoga, svako ce imat kod sebe novine od E ink-a, i svako jutro ce preko interneta dobit dnevne novine downloadovane na 'papir' {#}

Moglo bi se ugradit pozadinsko osvjetljenje u buduce modele, to bi saniralo te neke nedostatke.

I HAVE A LARGE CHIN, YOUR ARGUMENT IS INVALID!
15 godina
neaktivan
Ne zelim govoriti negativno, odlican je proizvod ali ja stvarno ne vidim poantu, meni izgleda slicno kao tablet, vjerojatno je i osjecaj isti kao drzati tablet u ruci? Mislim, nije kao da imas savitljive papirnate novine....
18 godina
Bubi kaže...
ismar89 kaže...

Moglo bi se ugradit pozadinsko osvjetljenje u buduce modele, to bi saniralo te neke nedostatke.

u tom slučaju dobiješ tablet.

nadam se da neće stavljat pozadinsko svjetlo jer je jednostavno nepotrebno.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

(...)

(...)

E-ink se ne vidi u mraku zato što se radi o reflektivnoj tehnologiji ekrana - svjetlost vanjskog izvora se odbija od ekrana i upada na mrežnicu oka. Vanjski izvor svjetla može biti Sunce, žarulja na stropu sobe ili niz LE dioda postavljenih uz rub (gornje strane) ekrana. Što se tiče rezolucije, problema nema - e-ink ekrani pružaju 150-170 ppi, tako da se može napraviti full HD ekran dijagonale 13" ili veće.

Bubi kaže...
(...)

Pozadinsko osvjetljenje nije moguće koristiti zato što ekran ne propušta svjetlost (reflektivna tehnologija).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 21:26 (hrx).
16 godina
neaktivan
hrx kaže...

E-ink se ne vidi u mraku zato što se radi o reflektivnoj tehnologiji ekrana - svjetlost vanjskog izvora se odbija od ekrana i upada na mrežnicu oka. Vanjski izvor svjetla može biti Sunce, žarulja na stropu sobe ili niz LE dioda postavljenih uz rub (gornje strane) ekrana.

Iliti funkcionira kao svaka druga povrsina (papir, recimo). Jednako kao sto ti treba svijetlo da bi vidio grafit napisan na zidu, tako ti treba i svijetlo da bi citao e-ink zaslon. Buduci da ne gledas izravno u izvor svijetlosti odmah je i lakse za oci...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
NickVercetti kaže...
Ne zelim govoriti negativno, odlican je proizvod ali ja stvarno ne vidim poantu, meni izgleda slicno kao tablet, vjerojatno je i osjecaj isti kao drzati tablet u ruci? Mislim, nije kao da imas savitljive papirnate novine....

Prije godinu dana sam u naletio na izloženi e-reader, doduše crno -bijeli, i čitljivost je bila toliko dobra da sam prvo mislio da se radi o papiru... Kada sam shvatio da se radi o upaljenom e-ink readeru bio sam oduševljen kvalitetom prikaza. Za oko odnosno za gledanje je e-ink puno puno ugodniji od lcd i plazma ekrana - samo što još nema tu brzinu reakcije i naravno tu je situacija sa osvjetljenjem koja se pretpostavljam može lako riješiti ako bi se e-ink koristio kao TV.

E-inku treba puno manje struje za rad pa bi  i na tom polju nadmašio tablete.

No još tu treba dosta tehnološki napraviti, ali mi se e-ink čini kao budućnost.

18 godina
neaktivan
NickVercetti kaže...

nije isto kao tablet..

bas sam danas imao i iPad i amazon kindle..

iPad nije los kao uredaj iako ne znam sta bih sa njime, ALI kindle sigurno narucujem "pod bor"!

iPad je puno tezi od kindlea i na njemu bih cak i mogao zamisliti gledanje TV-a...

predobra stvar..  vozis se javnim prijevozom i citas neki pdf. i jos uzmes koznu futrolu sa led rasvjetom za 30$ pa citas i po noci...

mrak, mrak,...

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 23:29 (sasa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice