jest offtopic, ali i mene zanima..
i sam sam probao malo na rentacoder raditi ali sam uspio svega 2 posla do sada dobiti... i oba su donjela mizernu svotu novca :)
jest offtopic, ali i mene zanima..
i sam sam probao malo na rentacoder raditi ali sam uspio svega 2 posla do sada dobiti... i oba su donjela mizernu svotu novca :)
Definiraj "male novce" te sta tocno radis?
Pa ovako ja uglavnom radim s grafikom 2D, 3D + animacije (gif, flash, avi,..itd...) Ugl. sve što mislim da bi mogao odraditi te za nih stavim nekakvu normalnu cijenu.
Eh sada ovo za male novce. Znači za 10$ napraviš pozadinu za prezentaciju po željama kupca za kojeg radiš. Inače se taj posao odrađuje za 20-30$. No tu cijenu možeš staviti tek kada skupiš određeno iskustvo na RAC-u i imaš jako dobre komentare i ocjene od kupaca za koje si radio.
Također možeš raditi logo za nekoga, ali ugl. što se tiče tog grafičkod dijela valjalo bi da imaš nekakve slične radove koje možeš priložiti.
@0,03
U pravu si, u početku moraš raditi za male novce dok se ne dokažeš.
Također nije lako zaraditi novce, ali ako imaš vremena i volje za raditi. Možeš skupiti zavidnu svotu novca u slobodno vrijeme te naletiti na kupca kod kojeg češ stalno imati posla.
Evo ja sam imao tu sreću i radim već oko 2 tjedna za istog lika, a tu i tamo mi se jave njih par za koje sam radio da im obavim još koji posao. Znači sve ovisi o tebi i tvom znanju.
Sry. moderatorima na off topic-u