HTC ulaže u razvoj

poruka: 11
|
čitano: 1.515
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC ulaže u razvoj".
18 godina
neaktivan
HTC ulaže u razvoj

Više operativnih sistema, više zaposlenih inžinjera, brži razvoj privrede {#}

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: HTC ulaže u razvoj

Hm. Sjeca li se iko da je ikad objavljeno gdje se nalazi Appleov centar za istrazivanje i razvoj? Znamo koliko je ipadova prodano svaki dan al ovo se ne sjecam da procitah.

:)
16 godina

Izgorio je 2008. :) 

http://www.tipb.com/2008/08/13/more-on-apple-cupertino-fire-hardware-rd-building-hit/

Inače, cijeli kampus zajedno sa R&D odjelom se nalazi u Cupertinu, u sam R&D uloženo je preko 4 milijarde dolara u zadnje 2 godine, što je s jedne strane puno, ali s druge puno manje od npr. jednog Microsofta koji je uložio u istom razdoblju 20tak milijardi u R&D.

E sad se postavlja pitanje gdje je trik, jel ovdje netko sposobniji, sretniji ili spretniji ;)

Sve u svemu mnoge činjenice oko te iz nekog bezveznog razloga kontroverzne (mržnja i ljubav prema istoj do nezamislivih granica) kompanije su mnogima nepoznate. Ali nije problem u nepoznanici, problem je kako si ekipa uredno daje za pravo ocjenjivati ili pozitivno ili negativno nešto o čemu u biti pojima nema.

Jedini podatak koji mene ne ostavlja ravnodušnim je Appleovih 65 milijardi $ gotovine i onako ljudski interes u što će te novce ulupati, možda kupe Končar ;)

17 godina
HTC ulaže u razvoj

Appleu ne treba R&D. Oni imaju odjel marketinga umjesto toga. Uzmu Video poziv u cije istrazivanje su drugi ulozili, provjere dal je patentirano i Marketinski odjel smisli ime FaceTime. Ako funkcionira, a funkcionira, sto ne? :)

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
protjeran
JosephBullet kaže...

Appleu ne treba R&D. Oni imaju odjel marketinga umjesto toga. Uzmu Video poziv u cije istrazivanje su drugi ulozili, provjere dal je patentirano i Marketinski odjel smisli ime FaceTime. Ako funkcionira, a funkcionira, sto ne? :)

A njihova konkurencija nema odjel za marketing jer su retardirani i nije im do zarade?

18 godina
HTC ulaže u razvoj

Primitivno je i smiješno govoriti kako firma poput Applea nema R&D...koliko god ga mrzili morate priznati da je svojim prvim iPhoneom napravio najveću pomutnju na tržištu mobitela, te je postavio mnoge standarde koji tada nisu bili PRIMJENJIVI, što rade i danas (neke od tadašnjih stvari su: multitouch, web-browser sličan pc-u, store za aplikacije...)

Suludo je isto tako govoriti da netko krade od nekoga. Zašto se nove i kvalitetne ideje ne bi implementirale i usavršavale?! Razmišljajte u skladu s 21. stoljećem ne budite zadrti...razmislite malo da li bi se svijet i tehnologija razvili ovako drastično da pojedine firme imaju monopol nad idejama?! Ideje i tehnologije su tu da se rabe, a Apple to kao firma koristi, kao i mnoge druge firme i po meni je super stvar što se postojeće tehnologije usavršavaju (npr. FaceTime koji fkt koristim puno). Patenti su po meni najveća glupost u smislu da svatko ima pravo na vlasništvo svojih ideja, ali je suludo drugome ne dati koristiti se svojim idejama, zagovaratelj sam apsolutne slobode ;)

Oko mene pijani drugari, a ja samo tebe dozivam....

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ulozi ti par miliona u razvoj necega pa onda reci evo vam pa koristite slobodno.
18 godina
neaktivan
Ulozi ti par miliona u razvoj necega pa onda reci evo vam pa koristite slobodno.
18 godina
HTC ulaže u razvoj
dao bih pod uvjetom da drugi i meni daju i ne vidim u cemu je problem?! po meni je krajnje jadno da neka velika firma krivi za svoje lose poslovanje "ukradene patente", takav stav mi dovoljmo govori o firmi i njenoj sposobnosti....tu fkt ne mislim na nikog konkretno, vec mislim da su svi poludili od tih patenata i medjusobnih tuzakanja!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 21:26 (ivaninho).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

I ko bi onda ulagao u razvoj? Nema nikakvog razloga kad ce dobiti od drugoga. Blesava ideja da blesavija ne moze  biti.

18 godina
HTC ulaže u razvoj

ajde razmisli 10 puta zaredom...ipak sam po tom pitanju puno doznao iz političke ekonomije koju intenzivno učim već 3 mjeseca (i nemoj mi govoriti da to nema veze s tim, već ju pročitaj ako te zanima) RAZLIKUJ plagiranje i kopiranje od korištenja ideja, npr. Apple napravi multitouch i svi to implementiraju u svoje mobitele, na svoj način, kao i video pozive, kao i mobilno oglašavanje...ima milijun drugih primjera i gdje je tu problem?! To se već naveliko radi i tako funkcionira elektronička industrija jer se dobre ideje preuzimaju, a najkvalitetniji opstaju (iliti oni koji ih nauspješnije implementiraju), samo kažem da je glupo međusobno tužakanje velikih igrača zbog patenata kad svi uzimaju od svakoga, pritom ne mislim naravno na kopiranje, te smatram da je apsurdno govoriti o nekakvoj krađi jer pogledaj koliko je epohalnih izuma kroz povijest bilo implementirano i korisno, a da pritom nitko nije mora plaćati patente (izmjenična struja, dizel motor....itd.)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice