ovo izgleda pre dobro!! Samo da screen bude precizan i evo odlicnog moba!
giefv
giefv
Potrgao sam se na ovo zadnje trganje cvjetića. Nije mi jasno Microsoft je puno radio na GUI tehnologijama (Silverlight) pa zar se svarno nebi ništa moglo iskoristiti za poboljšanje izgleda.
Ovaj prvi ekran mi naime izgleda nekako otužno.
Kako WM cilja na poslovne korisnike i nekakvu ajmo reć MS development zajedicu bit će bitno što će sve moći i što će raditi ispod haube.
Napisali su da će biti minimalnih, zato i imaš HTC Hub gdje imaš onaj Sense IU koji se nalazi na Desire-u... bar koliko sam dobro shvatio iz clipa.
zašto MS forsira ove velike fontove na tak "malim" rezolucijama pa im onda 1/4 teksta ide van ekrana? znam da tekst vjerojatno scrolla lijevo-desno, no nema smisla..
Sve to genijalno izgleda, ali ja bih radije da to radi instant kad ja kliknem a ne da moram 2-3 sekunde gledati animaciju. Koliko god lijepe nakon nekog vremena ih se zasitite i onda šizite što morate čekati mobitel :P
Kako WM cilja na poslovne korisnike i nekakvu ajmo reć MS development zajedicu bit će bitno što će sve moći i što će raditi ispod haube.
MS NE cilja na poslovne korisnike sa WM7! To je jasno rekao nekoliko puta.
MS NE cilja na poslovne korisnike sa WM7! To je jasno rekao nekoliko puta.
Da cilja na poslovne korisnike nebi ulupali toliko novca za izradu igara sa win phone platformu...Oce uzeti dio kolaca prijenosnog igranja koji rapidno raste...
sve u svemu wp7 svakim danom sve bolje i bolje izgleda
giefv
Neznam... meni ove leteće pi*darije izgledaju opterečujuće...Nema šanse da da ikad uzmem...
sve u svemu wp7 svakim danom sve bolje i bolje izgleda
Odlično izgleda za smartphone OS bez multitaskinga
. Android (Linux) će ih tu "sašiti".
Također, dodirne točke s prijašnjom platformom su nikakve ... nema kompatibilnosti što se tiče aplikacija. Može biti prednost za novu platformu u vidu novog/čistog početka, ali i nedostatak u smislu diskontinuiteta, ljudi su navikli na nešto i sad toga nema na novoj platformi ili će biti drugačije.
Androidov multitasking je čista glupost. Pre jadno je izveden i moraš nekada i sam killati aplikacije. WM7 nema multitasking i to je veliki minus. iPhone ima očajnu izvedbu zatvaranja programa kada uđeš u multitasking izbornik. Jedino webOS ima dobru izvedbu toga, ali nažalost tamo nema widgeta :S
Ove animacije su dobrodošle jer ionako bi morao čekati da se učita prognoza ili tome sl. Ovako te nešto zabavi dok se učitava, a i ljudi moji sekunda vamo-tamo nečete umrijeti :))
Siguran sam da će se "leteće piŽdarije" moći fino isključiti
Ljubitelj sam iPhonea, ali moram priznat da ovo izgleda jako dobro. Jos da sve ostane glatko u izvođenju kad ga nakrcaš i super. A multitasking ce doc kad-tad. To me ne brine. Samo polako i kako treba. Bravo za MS!
istina.
...a što se ovdije ne radi o HTC Hub-u sa HTC Sense sučeljem, ne cijelo WP7 sučelje nego samo jedan njegov dio Hub?
Evo dokaza za ono sto non-stop govorim (pisem): trebamo gigahercne procesore i gigabytea rama da bi se mogle vrtit bezvezne animacije koje ce stvarnom korisniku nakon 5 min ici na jetra i koje, naravno, nece moci ugasiti.
Kojom tehnologijom su izvedene ove animacije? Silverlight, tj nekakvi flashoid koji zahtjeva gore spomenute resurse. Zato i Microsoft postavlja enormne uvjete na hardware.
Imam HD2 i jedino sto mogu rec za HTC Sense da se radi o smecu. Samo idiot moze napisati aplikaciju kojoj ne mozes zmenjati velicinu fonta, ne znas dal si poslal sms ili ne, ne mozes definirati svoje sms/mail foldere i jos puno toga. Sto se tice fonta, dal je normalno da su slova kada citas sms visoka 2mm? Naravno, gore spomenuto NE MOGU zmenjati velicinu fonta! Moram nosit povecalo da bi vidil kaj pise, a po defaultu nisu napravili zoomiranje. Kreteni!
Androidov multitasking je čista glupost. Pre jadno je izveden i moraš nekada i sam killati aplikacije. WM7 nema multitasking i to je veliki minus. iPhone ima očajnu izvedbu zatvaranja programa kada uđeš u multitasking izbornik. Jedino webOS ima dobru izvedbu toga, ali nažalost tamo nema widgeta :S
Ove animacije su dobrodošle jer ionako bi morao čekati da se učita prognoza ili tome sl. Ovako te nešto zabavi dok se učitava, a i ljudi moji sekunda vamo-tamo nečete umrijeti :))
symbian ima pravi, odlično riješen multitasking...
Da, ali symbian je pregazilo vrijeme. Čak ni nokijino eksperimentiranje sa Maego / Maemo platformama ne daje previše ploda.
Da, ali symbian je pregazilo vrijeme. Čak ni nokijino eksperimentiranje sa Maego / Maemo platformama ne daje previše ploda.
Nazalost ne, iako su obje platforme odlične...
Imam HD2 i jedino sto mogu rec za HTC Sense da se radi o smecu. Samo idiot moze napisati aplikaciju kojoj ne mozes zmenjati velicinu fonta, ne znas dal si poslal sms ili ne, ne mozes definirati svoje sms/mail foldere i jos puno toga. Sto se tice fonta, dal je normalno da su slova kada citas sms visoka 2mm? Naravno, gore spomenuto NE MOGU zmenjati velicinu fonta! Moram nosit povecalo da bi vidil kaj pise, a po defaultu nisu napravili zoomiranje. Kreteni!
a zake si onda daval tolike novce za hd2 kad jedan entry nokia zadovoljava tvoje potrebe.......
ps-sve se to može samo se tebi nije dalo guglat
Nazalost ne, iako su obje platforme odlične...
Vjerujem da jesu. Doduše nisam imao priliku osobno isprobati niti maemo niti maego, ali nebi se čudio da imaju iste poteškoće kao i symbian, poput onih vezanih uz brzinu. Drugi problem je što Nokia, koja je nekada bila predvodnik u high-end mobilnim uređajima opasno kaska za hardwareom za nekim drugim proizvođačima. Kad zbrojiš slabiji hardware i sporiji software (pogotovo ako se uzima froyo u igru) onda je to gadna poteškoća.
Na sreću Motorola je dokazala da koliko god duboko padneš, uvijek se možeš vratiti na scenu u velikome stilu. Čini mi se kako stvari idu da će čak i velika Nokia morati popustiti pred Androidom i izdati mobilne uređaje temeljene na toj platformi, inače će pokleknuti pod brojnim proizvođačima koji su to odavno napravili.