HP predstavio tablet

poruka: 49
|
čitano: 6.066
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP predstavio tablet".
18 godina
protjeran
HP predstavio tablet

Utrka je pocela, ovaj put konkurencija ima sta i prikazati, na srecu nas korisnika/kupaca.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
HP predstavio tablet

Slazem se. Neka se oni natjecu, tuku i svadzaju, samo ce se vise truditi napraviti bolje proizvode!

Iako, meni je cijeli taj koncept Tablet racunala pomalo nejasan; nemoze se duze vrijeme raditi na njima (boli vrat od saginjanja i gledanja prema dole, i sa prstima si prekrivas pola ekrana dokle upravljas s njime), a nema niti mobilnost i jednostavnost dlanovnika (stanu u dzep, torbu, "pederusu",...). Prije mi pase koncept netbooka zbog ugradzene tastature, gdje mogu normalno napisati vise od par recenica texta.

Ah, vidjeti cemo sto ce buducnost pokazati. Mislim da ce veliki igraci pokusati nametnuti tablete i stvoriti sebi izdasnu trzisnu nisu (Apple je doktorirao to - ipod, iphone,...!), ali cini mi se da niti njima nije bas najjasnije sto ce ljudi raditi na takvim uredzajima, koja je killer aplikacija/feature koja ce potaknuti masovnu prodaju (kao npr. iBrick kod iPhonea).

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Meni je taj koncept potpuna budalaština.... Nepraktičnost rada, performanse, prljanje, namjena.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

hmmm !! Uvijek su mi bile ovakve stvarčice praktične, nadam se da će baterija trajati duže od 5-6 sati. Ali ovo dušu dade za surfanje netom, igranje nekih manjih igrica, čitanje PDFova, pregledavanje fotografija, itd. itd.

HP je izvrstan i pouzdan proizvođač hardvera, Microsoft je dosta kritičan po pitanju kvalitete svojih proizvoda, tako da smatram da bu ovo nešto sasvim (u najmanju ruku) solidno. Ako opravda svoja obećanja da će doći kao prosječan mobitel (nadam se da pod prosječnim ne smatraju HTC HD2 :o) )

A onaj Apple, brijem da će opet staviti 1001 sigurnosnu zaštitu npr. da nemožeš otvoritii Adobe Flash, da nemožeš copy/paste-ati mjuziku, filmiće, programe itd. itd. (no svejedno i dalje *ebeno želim ono čudo iMac da Photoshopiram do besvjesti !)

Eh da, i Windowsi7 su veoma proširivi u smislu novih codeca za filmove, redovnih updateanja, imaju *mnogo* veću količinu softvera i zapravo, moreš sve živo na njih instalirati ...

Eto, to su moja razmišljanja !

:-)
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Pa jel' ovi u HP-u imaju dizajnera u kuci? Ovo izgleda kao da su od Kineza uzeli genericki tablet PC i nalijepili naljepnicu HP. Uzas zivi kak' je ruzan.

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HP predstavio tablet

tablet nije namjenjen da na njemu radiš u Photoshopu, programiraš u Visual Studiju ili Eclipseu, vršiš stored prociđurse u SQL Serveru, crtkaš u Illustratoru/Corelu ili editiraš Video u Premieru ... za bilo kakve ozbiljnije radnje treba ti računalo.

Imam doma laptop od 13.000 kn s 18.4 inchnim monitorom pa se ponekad zapitam dali bi mi bilo lakše raditi na običnom poslovnom HPu od 2500kn ... sve ima svoje prednosti i mane i svaki proizvod ima svojeg ciljanog kupca;

:-)
18 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Sviđa mi se ovakva stvarčica. Uklanjanje tastature i time 50% površine računala, dostupnost... ako je touch dobar kao onaj na iPhoneu, vidim već primjenu kod sebe.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Zapravo, kada pogledaš koliko je ljudi zapelo za el. čitače knjiga, tablet se čini kao prirodni produžetak takvog načina rada; nije zamišljen za kilometarske unose teksta, već povremeni rad s brzim, oku i prstima ugodnim sučeljem prema... pa, bilo čemu zapravo.

Od surfanja, preko kontrole raznoraznih uređaja u kući, čitanja el. knjiga, gledanja filmova na wc-u i sličnih pi*darija. Sigurno je samo da će se većina praktičnih primjena tek pronaći, u tome i je ljepota ovakvih masovno pristupačnih uređaja. A sad, hoće li zaista biti masovno pristupačni? U početku sigurno ne ;)

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Zapravo, kada pogledaš koliko je ljudi zapelo za el. čitače knjiga, tablet se čini kao prirodni produžetak takvog načina rada; nije zamišljen za kilometarske unose teksta, već povremeni rad s brzim, oku i prstima ugodnim sučeljem prema... pa, bilo čemu zapravo.

Od surfanja, preko kontrole raznoraznih uređaja u kući, čitanja el. knjiga, gledanja filmova na wc-u i sličnih pi*darija. Sigurno je samo da će se većina praktičnih primjena tek pronaći, u tome i je ljepota ovakvih masovno pristupačnih uređaja. A sad, hoće li zaista biti masovno pristupačni? U početku sigurno ne ;)

Smijeh Baš to :D

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Ovdje možete pročitati nešto više o tabletima

Dobra vila mi je ispunila dvije želje. Treći put nisam mogao.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
hudo kaže...

Slazem se. Neka se oni natjecu, tuku i svadzaju, samo ce se vise truditi napraviti bolje proizvode!

Iako, meni je cijeli taj koncept Tablet racunala pomalo nejasan; nemoze se duze vrijeme raditi na njima (boli vrat od saginjanja i gledanja prema dole, i sa prstima si prekrivas pola ekrana dokle upravljas s njime), a nema niti mobilnost i jednostavnost dlanovnika (stanu u dzep, torbu, "pederusu",...). Prije mi pase koncept netbooka zbog ugradzene tastature, gdje mogu normalno napisati vise od par recenica texta.

Ah, vidjeti cemo sto ce buducnost pokazati. Mislim da ce veliki igraci pokusati nametnuti tablete i stvoriti sebi izdasnu trzisnu nisu (Apple je doktorirao to - ipod, iphone,...!), ali cini mi se da niti njima nije bas najjasnije sto ce ljudi raditi na takvim uredzajima, koja je killer aplikacija/feature koja ce potaknuti masovnu prodaju (kao npr. iBrick kod iPhonea).

tablet nije dizajniran za nekakav rad. Za listanje časopisa i net, mail, igrice i slično, dakle za lobodno vrijeme. Osobno jedva čekam tako nešto da mogu zavaljen pročitati nešto i usput biti na netu, kao što danas držim knjigu ili časopis.

Ovo što je microsoft pokazao je zapravo blamaža. Ljudi su očekivali nešto od courier koncpta koji očigledno nije niti blizu nekakve komercijalne dostupnosti ni izvedbom ni idejom. Nažalost, koncept izgleda obećavajuće.

Od applea se očekuje zaista puno 27. Svi dosadašnji tableti zapravo nisu ponudili nikakvu novu funkcionalnost a niti sadržaje u usporedbi sa netbookovima. Apple bi osim novog UIja potpuno prilagođenog radu sa multitouchem trebao predstaviti i brdo aplikacija dostupnih odmah po puštanju tableta u prodaju kao i nekakve sadržaje koji su bili u pripremi. Ja se nadam ugovorima sa vodećim izdavačima tiskovina koji navodno već neko vrijeme surađuju na izdanjima svojih magazina prilagođenima za multotouch. A možda je i apple napravio nekakav sdk i multimedia template za njih ... to bi bilo supercool. Staviti standardni desktop OS na tablet sa touchscreenom i ne ponuditi nikakve sadržaje niti aplikacije koje iskorištavaju novo sučelje i form faktor je nevjerojatno neozbiljno za tvrtke kao što je microsoft ali ne i neočekivano - fail!

U svakom slučaju svi do sad prikazani tableti su boring i sve nade za nešto novo što se toga tiče promatrači industrije trenutno polažu u apple. Tržište je potencijalno jako veliko a apple ima gotovo svu infrastrukturu postavljenu, appstore, music store, movies, podcasts, series, predavanja i skripte za učenike i studente. Trebaju uvesti još časopise, knjige i periodike u starom i novom formatu i to je to.

A.
18 godina
HP predstavio tablet

Nista novo, tablet postoji vec desetak godina. 

Moramo razumeti proizvodjace, oni imaju ogromne fabrike koje moraju nesto novo da stancaju (notebook, tablet, desktop, laptop, mp3 ...) za svoj opstanak.

Kao primer da uzmemo FoxConn, najveci proizvodjac elektronike, koji ima 550000 zaposlenih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Misionar kaže...

Meni je taj koncept potpuna budalaština.... Nepraktičnost rada, performanse, prljanje, namjena.

ja bih recimo sve dao za dva tri takva. ne igraju svi igre ili gledaju filmove-rad na terenu ,u skučenom prostoru,u automobilu ,malo mjesta na stolu,a za pokretanje jednostavnijih programa i funkcija - odlično ! nikako ne mogu shvatiti kako im je trebalo 15 godina da shvate. ja recimo imam jedan laptop pentium 1 koji palim jednom godišnje,radi u dosu i obavlja jako bitne zadatke. i zarađuje što je najbitnije. znači nemora biti i7 i još 20 gb rama...

Z
18 godina

ajme kakvo bi se sranje moglo dogoditi sa imenima tableta.. Slate i iSlate, potencijalan sukob na vratima.

tableti, samo naprijed. odlično za igranje pokera na netu Osmijeh

18 godina
protjeran
HP predstavio tablet

Pratim što se predstavlja na CES-u i opčenito je čista jad i bijeda što se tiče tableta i smartbook uređaja. Trenutačni vodeći igrači su se totalno pogubili u tome koji koncept odabrati. Microsoft  je imao Origami prije nekoliko godina ali su ga napustili, Intelov Atom je za tablete isto promašaj, ARM proizvođači nemaju pojma što i kako ponuditi, Linux distributeri su u totalnoj banani u pogledu UI za tablete. Appleov tablet nebi štapom dirnuo kao ni njihovu ostalu DRM preskupu šund robu.

0 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

ajme kakvo bi se sranje moglo dogoditi sa imenima tableta.. Slate i iSlate, potencijalan sukob na vratima.

tableti, samo naprijed. odlično za igranje pokera na netu Osmijeh

Apple se tu zeznuo... pustili su da glasine rade za njih, a s obzirom da glasine nisu pravno važeće, a HP je prvi izašao s objavom, Apple može samo plakati ako im se tablet zaista zove iSlate.

Mayo kaže...

Pratim što se predstavlja na CES-u i opčenito je čista jad i bijeda što se tiče tableta i smartbook uređaja. Trenutačni vodeći igrači su se totalno pogubili u tome koji koncept odabrati. Microsoft  je imao Origami prije nekoliko godina ali su ga napustili, Intelov Atom je za tablete isto promašaj, ARM proizvođači nemaju pojma što i kako ponuditi, Linux distributeri su u totalnoj banani u pogledu UI za tablete. Appleov tablet nebi štapom dirnuo kao ni njihovu ostalu DRM preskupu šund robu.

Nemoj biti dugo u zabludi. Ne volim Apple previše, dapače, iritira me, ali kao vlasnik i korisnik najmanje 4 smartphonea (trenutno Omnia i iPhone 3G), te degustator još cirka 5 komada, mogu reći da je iPhone apsolutno najbolji uređaj u kompletu. Treba još vidjeti kakav će N1 biti, ali ako iTablet bude iPhone u velikom formatu, to je već uspjeh.

18 godina
artfull kaže...
tablet nije dizajniran za nekakav rad. Za listanje časopisa i net, mail, igrice i slično, dakle za lobodno vrijeme. Osobno jedva čekam tako nešto da mogu zavaljen pročitati nešto i usput biti na netu, kao što danas držim knjigu ili časopis.

Ovo možeš zaboraviti ako Apple odluči ne implementirati multitasking :D

artfull kaže...

Ovo što je microsoft pokazao je zapravo blamaža. Ljudi su očekivali nešto od courier koncpta koji očigledno nije niti blizu nekakve komercijalne dostupnosti ni izvedbom ni idejom. Nažalost, koncept izgleda obećavajuće.

Ne znam baš, nisam uopće pristalica MS-a, dapače, mislim da za štošta treba odgovarati, ali ovdje se radi o potpuno različitim pristupima;

Osnovna razlika između MS-a i Applea i je u tome da Apple nudi kompletnu platformu, sa svim rješenjeima već predviđenima za krajnjeg korisnika, dok MS s druge strane nudi tek kostur, koji krajnji korisnik naknadno treba nadograditi opcijama po vlastitom izboru. MS u principu samo razmatra mogućnosti, a na kraju se u principu dogodi da neka treća strana razvije nešto potpuno novo, te zato Windowsi u tolikoj mjeri i ovise o tim istim trećim stranama. Zato i jesu sučelja aplikacija na Win platformi tako nekonzistentna, a Mac platforma tako zatvorena. No, svakom svoje. Ako Apple ponovno uspije alkarski pogoditi točno 'u sridu' želje konzumenata, imati će totalni hit.

Iako, osobno smatram da bez cjelodnevne baterije takav uređaj nema što raditi na tržištu, te mi se čini suludo postaviti makar i OLED ekran (a kamoli LCD) u ovako nešto. Pixel Qi po meni ima ono što svijetu treba, ali tko mene pita...

Gledam te!
18 godina
neaktivan

Ako ima autonomiju kao iPhone, to je odlično. Ne kužim što bi ti stavio ako ne LCD ekran?

17 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

evo

sto su napravili u lenovo-u, meni jako dobro izgleda...

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Mislim da je cijeli hype oko ISlate-a nepotreban. Već se zna što današnja tehnologija nudi i Apple sigurno neće izaći iz tih okvira. Ako pogledate na tržištu već ima znatan broj odličnih tableta.

Moj pick su netbook tableti. Izgledaju kao netbook ali se ekran može okrenuti i preklopiti. Ekrani su odlični, podrzavaju multitouch, pisanje olovkom... blabla. Najvaznije od svega to je normalno račnalo na 

koje se instalira štagod; ima tipkovnicu a dok se prenosi ekran je zaštićen. Jedina prepreka zasad je cijena (posteni kosta 1500 eura) ali za godinu dana...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HP predstavio tablet
Velika većina ni ovdje na forumu nema viziju sto tablet treba biti. Sve se MORA vrtiti oko novog načina input i pregleda i UI ja. SADRŽAJ - bez jasno definiranog i dostupnog sadržaja nema uspješnog tableta. Netbook sa touchscreenom može biti praktican za neke poslovne primjene. Tablet koji će biti tržišno prihvaćen i do njeti evoluciju ili revoluciju u it nije poslovni tablet bazirani na klasičnom OSu i pristupu aplikacijama. Srećom po korisnike pa Apple to kuzi i može isporučiti.
A.

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Samo izmišljaju ti potrebe praktički, danas na jednom smartphoneu mozes da radis sve sto ti nudi netbook i ovaj tablet i ipod tako da je to sve manje vise nepotrebno, po meni smartphone + PC ili kvalitetni laptop je sve sto vecini korisnika treba :D

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Samo izmišljaju ti potrebe praktički, danas na jednom smartphoneu mozes da radis sve sto ti nudi netbook i ovaj tablet i ipod tako da je to sve manje vise nepotrebno, po meni smartphone + PC ili kvalitetni laptop je sve sto vecini korisnika treba :D

Ne bih rekao ... iako sam na netu sa kauča uglavnom na ajfonu ... međutim premalen je ekran ipak.

A.
18 godina

da se kopiram s jedne teme..

ja oću neki tablet s wi-fi, koji ima samo browser (sa podrškom za flash i silverlight, i još poneki atraktivni plugin) u sebi i neki priprostu tipkovnicu za navigiranje prostranstvima interneta.. jednostavne editore i preglednike (pdf npr) imam na netu.. i stvar bi bila hit! naravno, s poštenom "narodnom" cijenom Osmijeh

bio on apple, hp, končar ili gorenje - nebitno.. samo nek je prihvatljiv

18 godina
neaktivan
I ja hoću auto sa 350KS, karbonskom karoserijom, ABS, ESP, klima, koža, da troši 1l/1000km i da košta prihvatljivo.
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

da se kopiram s jedne teme..

ja oću neki tablet s wi-fi, koji ima samo browser (sa podrškom za flash i silverlight, i još poneki atraktivni plugin) u sebi i neki priprostu tipkovnicu za navigiranje prostranstvima interneta.. jednostavne editore i preglednike (pdf npr) imam na netu.. i stvar bi bila hit! naravno, s poštenom "narodnom" cijenom Osmijeh

bio on apple, hp, končar ili gorenje - nebitno.. samo nek je prihvatljiv

biće toga, za net i to ... 7 inča neki lcd i ništa posebno ... 1500-2500 kn Kvalitetan baš ekran sa kapacititivnim multotouchom cca 10" i boljom izradom i nekim điđamiđama koji ja čekam od applea nažalost neće koštat ispod 5000 kn bojim se.

A.
17 godina
protjeran
artfull kaže...
Velika većina ni ovdje na forumu nema viziju sto tablet treba biti. Sve se MORA vrtiti oko novog načina input i pregleda i UI ja. SADRŽAJ - bez jasno definiranog i dostupnog sadržaja nema uspješnog tableta. Netbook sa touchscreenom može biti praktican za neke poslovne primjene. Tablet koji će biti tržišno prihvaćen i do njeti evoluciju ili revoluciju u it nije poslovni tablet bazirani na klasičnom OSu i pristupu aplikacijama. Srećom po korisnike pa Apple to kuzi i može isporučiti.

novog nacina inputa? mislis na touchscreen? to je novi nacin inputa?

novi nacin pregleda? tebi je pregled na ekranu nesto novo? si ti jos uvjek na tiskanim karticama i led diodama?

sadrzaj???? pa ima sadrzaja za win/linux tablete koliko god zelis, programe usnimavas po potrebi kakve god hoces...

appleov tablet nece unjeti nikakvu evoluciju/revoluciju, ponudit ce standardnu tehnologiju, nista hardwareski novo, i os ogranicen time sta oni misle da korisniku treba, a ne sta korisnik misli, da ne spominjem vjerovatnu drm zastitu i mogucnost instaliranja aplikacija samo sa njihovog app storea ili mozebitno jailbreakanje i gubljenje garancije...

ono sta apple kuzi je da su ljudi glupi i da im moze servirati bilo sto i da ce im to proci i da ce zaraditi hrpu para na njihovoj gluposti....

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
IBM s401 notebook/tablet u nekoj i7 verzijj bit ce pravi uzitak.
18 godina
naxeem kaže...
I ja hoću auto sa 350KS, karbonskom karoserijom, ABS, ESP, klima, koža, da troši 1l/1000km i da košta prihvatljivo.

tvoje nažalost nije moguće.. Namigiva

dok moje itekako jest.. barem onda kad se tehnologija "zalaufa"..

btw, ne znam koji je tvoj pojam "prihvatljivosti", al moj je svakako realan Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 13:40 (nixass).
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

novog nacina inputa? mislis na touchscreen? to je novi nacin inputa?

novi nacin pregleda? tebi je pregled na ekranu nesto novo? si ti jos uvjek na tiskanim karticama i led diodama?

sadrzaj???? pa ima sadrzaja za win/linux tablete koliko god zelis, programe usnimavas po potrebi kakve god hoces...

appleov tablet nece unjeti nikakvu evoluciju/revoluciju, ponudit ce standardnu tehnologiju, nista hardwareski novo, i os ogranicen time sta oni misle da korisniku treba, a ne sta korisnik misli, da ne spominjem vjerovatnu drm zastitu i mogucnost instaliranja aplikacija samo sa njihovog app storea ili mozebitno jailbreakanje i gubljenje garancije...

ono sta apple kuzi je da su ljudi glupi i da im moze servirati bilo sto i da ce im to proci i da ce zaraditi hrpu para na njihovoj gluposti....

Win 7 desktop OS i multitouch ... pitam se koliko gestura podržava sistem i što sve one rade. Ili i dalje ima botune i layout desktop OSa. Očigledno ne kontaš uopće kako stvar treba funkcionirati. Tableta sa stylusima na kojima se vrte desktop OSevi ima odavno. Pojavili su se neki novi sa android om koji su se pokazali gotovo jednako užasni za korištenje. Imaš li uopće ideju kako bi trebalo izgledati izdavaštvo prilagođeno multotouch tabletu recimo ( bar si mogao viditi nekoliko videa sa raznim simulacijama i konceptima ) ili ti je vrhunac ideje prstom listati pdf ili ono ružno fejk listanje stranica u flashu? Ili browser koji koristi prste kao glavno alat za input ili bilo koja aplikacija koja se stavlja u takvu perspektivu?? 

Apple ima viziju koju uspijeva dovesti do nekakve smislene i barem solidne ako ne i izvrsne izvedbe i to onda prodaje, samo što nažalost takvi kao ti to uspijete skontati tek nekoliko godina kasnije kada svi ostali to naprave napokon u ovom ili onom obliku. Za mene su glupi oni koji ne mogu preći preko svoje zatupljenosti i predrasuda o "appleovom ili bilo kojem drugom "zatvorenom" sistemu. Ti zatvoreni sistemi uglavnom imaju više prednosti od "otvorenih" ... iako otvoreno, open source etc gordije zvuči.

Za krajnje korisnike zatvoreni sistemi uglavnom donose više prednosti što se korištenja tiče. Konzistentniji UI, veću sigurnost, dovršenije aplikacije, jednostavnost korištenja i glatkoću ( jer je sve istestirano do bola i prilagođeno hw u ). S druge strane tko želi i dalje može pimplati i experimentirati kao i na otvorenim sistemima ( jailbrake, X11 etc ). Dream your dream o superiornosti otvorenih sistema. U 90% korisničkih scenarija to je mana a ne prednost. Volio da to nije tako, nažalost ja na linuxu ne mogu zadovoljno raditi niti zaraditi, a ni user experience nije on par sa "zatvorenim sistemima" ... ista stvar je i na mobilnim platformama ...  RIM i apple biraju zatvoreno i poprilično dobro to rade i profitiraju na tome, a ne na "gluposti" svojih korisnika ...

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 14:03 (artfull).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice