Hercules eCAFE

poruka: 6
|
čitano: 1.551
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hercules eCAFE".
18 godina
protjeran
RE: Hercules eCAFE
Alex55 kaže...

Nikada čuo za tog proizvođača, ali je lijep proizvod!

Nekada je bio legendaran proizvođač grafičkih kartica, plave boje.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 22:38 (the_tux).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Alex55 kaže...

Da, moja prva grafička kartica je bila Hercules GeForce 2 MX400 32 Mb rama.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
18 godina
neaktivan
Hercules eCAFE

Ako je to THE Hercules, onda se jedino sa smjeskom mogu prisjtetiti mog prvog PC-a (Multitech, koji je kasnije promijenio ime u Acer) tamo negdje 1986. godine. Bio sam jako ponosan na cinjenicu da umjesto bolesne CGA graficke kartice (Color Graphics Adapter, 640x200, 16 boja max), imam Herculesovu HGC karticu (Hercules Graphics Card, 720x348, 16 nijansi sive). Povrh toga, u to doba najveca "perverzija" je bila ta sto je isti adapter ujedno podrzavao i CGA, pa je sve ovisilo o monitoru koji je spojen. Nakon sto sam se uvjerio u to kako CGA efikasno izaziva glavobolje, vratio sam se HGC mou rada i bio presretan! Ah, te davne, romanticne PC godine...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
boxer kaže...
the_tux kaže...
Alex55 kaže...

Da, moja prva grafička kartica je bila Hercules GeForce 2 MX400 32 Mb rama.

A moja HGC je imala 16 kB VLASTITE memorije :-)))))

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 23:36 (ChrisB).
16 godina
neaktivan

330 funti ... Skupo

18 godina
protjeran
ChrisB kaže...

Ako je to THE Hercules, onda se jedino sa smjeskom mogu prisjtetiti mog prvog PC-a (Multitech, koji je kasnije promijenio ime u Acer) tamo negdje 1986. godine. Bio sam jako ponosan na cinjenicu da umjesto bolesne CGA graficke kartice (Color Graphics Adapter, 640x200, 16 boja max), imam Herculesovu HGC karticu (Hercules Graphics Card, 720x348, 16 nijansi sive). Povrh toga, u to doba najveca "perverzija" je bila ta sto je isti adapter ujedno podrzavao i CGA, pa je sve ovisilo o monitoru koji je spojen. Nakon sto sam se uvjerio u to kako CGA efikasno izaziva glavobolje, vratio sam se HGC mou rada i bio presretan! Ah, te davne, romanticne PC godine...

Da, i onda je Hercules pao u zaborav. Kasnije je kupljen od ELSA-e (još jednog kvalitetnog proizvođača nVIDIA grafičkih kartica) da bi nakon bankrota ELSA-e, Guillemot otkupio brand Hercules i nakon nekog vremena odustao od proizvodnje grafičih kartica (prvo je proizvodio nVIDIA kartice a kasnije se prebacio na ATi).

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice