67 eura, nije ni puno.
Dragi Djeda Božićnjaku...
Hmm pretezak je,mogu zamislit koje je to opterecenje na maticnu plocu.
Imam Thermaltake Blue Orb II koji tezi 0.85 kg pa lomi plocu,koja je u vrijeme kupnje bila mid range ploca(1.300kn,dakle nije skart)
Ima nabavit povoljnih vodenih hladenja ovih dana,mislim da je to puno isplatljivije od lomljenja ploca ovakvim grdosijama :P
kakvo lomljenje ploče. zato postoji backplate kao potpora. imam scythe ninja3 koja je teža i veća od tvog orb-a i to na lošijoj x58 ploči i nema nikakvih problema s lomljenjem ili kakvim drugim oblikom deformacije
Jako lijep,tih i ne preskup.Zivo me interesira kapacitet hladenja.
Mijenjam Curu za ovo čudo, primam ponude....
Šalu na stranu, al ovo mi izgleda bolje od Noctua-e NH-D14, a i vidim da mu je buka pozitivna strana
Meni se to ne čini osobito efikasno.
Bolje bi za taj barrel dizajn nasjedali za ulet zraka
radijalni limići kakve su imali ranije. No za taj design
je problem što se nemože naslagati dovoljno heatpipeova,
niti dovoljna rashladna površina lima.
Nekako vjerujem na neviđeno da ovaj ni sa 3 venta nemože
ružnoj noctui nhd14 ni svijeću držat.
500 kn ako pretvorimo eure i nedodamo nikakvu maržu ni porez,
ulazi u cjenovin rang venomousaX, pa i noctuenhd14, ne?
eeek je ste me iz thumbali... xD
Znam da ima back plate,Ima ga i orb naravno.
Samo svejedno kad se ploca pogleda sa strane u uspravnom polozaju tocno se vidi izbocenje.
Neznam mozda je to slucaj samo kod mene.
Hmm pretezak je,mogu zamislit koje je to opterecenje na maticnu plocu.
Imam Thermaltake Blue Orb II koji tezi 0.85 kg pa lomi plocu,koja je u vrijeme kupnje bila mid range ploca(1.300kn,dakle nije skart)
Ima nabavit povoljnih vodenih hladenja ovih dana,mislim da je to puno isplatljivije od lomljenja ploca ovakvim grdosijama :P
Big Typhoon ( s ventilatorom isto oko kile), ploča od 500kn i sve je ravno, provjeri da ti nisi možda to dobro namjestio.
Meni se to ne čini osobito efikasno.
Bolje bi za taj barrel dizajn nasjedali za ulet zraka
radijalni limići kakve su imali ranije. No za taj design
je problem što se nemože naslagati dovoljno heatpipeova,
niti dovoljna rashladna površina lima.
Nekako vjerujem na neviđeno da ovaj ni sa 3 venta nemože
ružnoj noctui nhd14 ni svijeću držat.
500 kn ako pretvorimo eure i nedodamo nikakvu maržu ni porez,
ulazi u cjenovin rang venomousaX, pa i noctuenhd14, ne?
slažem se ...
to lepo zgleda ,sve bliješti i svijetli ,pa će pripadnici mlađe populacije vjerojatno poluditi...
pošto nema još usporedbi možemo samo špekulirati ,ali imho, mislim da nebu bio bolji od d-14 ili nadolažećih modela...
mene jedino zanima - kako to lako očistiti?
ne vidim da se ventovi mogu samo tako skinuti dole ,kao kod noctue npr..
Lijepo izgleda i sve to, al poznavajući Zalman, neće proći to bez buke nažalost.
Mijenjam Curu za ovo čudo, primam ponude....
Šalu na stranu, al ovo mi izgleda bolje od Noctua-e NH-D14, a i vidim da mu je buka pozitivna strana
Kakva je?
mene jedino zanima - kako to lako očistiti?
ne vidim da se ventovi mogu samo tako skinuti dole ,kao kod noctue npr..
Pogledaj sliku, mislim da će se to vrlo jednostavno skidati, vjerovatno samo odvijač (šarafciger ravni) zakačiš polugicu i gotovo.
edit: opet upload hebe
hvala .
izgleda ko da je "nosač" od plastike :)
nisam baš siguran u takav sistem kopčanja venta + IMHO velika mana je - ako ventovi budu glasni ,nemožeš ih samo tako promijeniti....
zato i velim (ako performanse budu loše!) da ovo bude popularno kod "klinčadije i onih koji se tako osjećaju" kojima se sviđa taj bling-bling...
(nešto kao CM V10 , veeelik ,skup ,a podere ga D-14... za skoro duplo manju cijenu....)
Nekome je važno da je ono što koristi i lijepo, znate.
Upravom sam ubacio 11-icu u komp i testiram, gledajući 12-icu primjećujem jedan minus koji se utrostručuje a to je da nije moguće koristiti custom ventilatore !
Što se tiče buke, nema straha, ako će biti kao ovaj na 11-ici onda nema buke...
Sorry, buke nema ako ne OC-amo jer se fan na automatici vrti 900 u idle i 1200 full load, ali oc-an ode na 2000 rpm i to se ipak čuje (otvoreno kućište), pa treba ručno regulirati ili neka ga koriste samo oni s dobrom izoacijom buke
....
Vjerujem u dobre performanse al čemu kad tko vozi SB ne treba neka čuda od hladnjaka...
Al kad bude polovnih, kupujem:) za probu i slikanje
heheheh
hmm ,pa generalno ,složio bih se da se radi o npr tipkovnici ,mišu , lcd-u ili pogotovo kućištu ,ali cpu ili gpu cooler?
imho , uzeo bih kvalitetu i funkcionalnost puno prije nego izgled ,bar kada se radi o hladnjaku...
Mene baš briga, Noctua je već na ploči, i za razliku od nekih, već tri ploče se nisu "savile" pod Noctua-om, al to mora da je dobrih "šarafa"!?
Mene baš briga, Noctua je već na ploči, i za razliku od nekih, već tri ploče se nisu "savile" pod Noctua-om, al to mora da je dobrih "šarafa"!?
hehheh
ja koristim miješane šarafe (raznih tipova - crni, normalni, s ravnom glavom i td. - i to samo 4 na ovoj jadnici pa nisu ju slomili ni CM od kilu ni Zalman
hmm ,pa generalno ,složio bih se da se radi o npr tipkovnici ,mišu , lcd-u ili pogotovo kućištu ,ali cpu ili gpu cooler?
imho , uzeo bih kvalitetu i funkcionalnost puno prije nego izgled ,bar kada se radi o hladnjaku...
Slažem se uglavnom, nisam mislio samo na hladnjake, nego općenito. I ja imam NHD14, ali svaki put kad pogledam kroz onaj prozorčić na kućištu pomislim kako mi je boja ventova odvratna.
Je... a ti se ponadao da će bit 67 eura :)
Bome za ovu paru od gotovo 100 eura(i to u relativno jeftinom protisu),
lijepo čovjek uzme na istom mjestu Corsair H100 i još mu ostane za kavu!
Je... a ti se ponadao da će bit 67 eura :)
Bome za ovu paru od gotovo 100 eura(i to u relativno jeftinom protisu),
lijepo čovjek uzme na istom mjestu Corsair H100 i još mu ostane za kavu!
kako mu ostane za kavu, kad je razlika u 2 kn jedino kava na aparatu....xdd....
kladim se da i podjednako hlade u 1-2 stupnja :)