Hologramske igre su nam sve bliže. To je slijedeći korak i točka. Pogledajte molim vas Call of juarez: bound in blood (prvi najvećim postavkama)...dok igram se često pitam da li uopće igram tu igru, ili sam zaista tamo...
A što će tek biti s tako brzim razvojom...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hologramske igre su nam sve bliže. To je slijedeći korak i točka. Pogledajte molim vas Call of juarez: bound in blood (prvi najvećim postavkama)...dok igram se često pitam da li uopće igram tu igru, ili sam zaista tamo...
A što će tek biti s tako brzim razvojom...
Nemojmo sada bas toliko pretjerivat... mozda za 20-tak godina.... :P
Hehe...možda...ali svejedno...dvadesetak godina...Kod nas se to pojavilo tek u 24. stoljeću...
Kakve veze imaju Hologramske igre sa GPU-om od 11nm?
Tih 11nm znači da če GPU u budučnosti biti daleko manji od današnjih.A to če otvoriti vrata daleko večim radnim taktovima,manjom potrošnjiom,manjim zagrijavanjem.
Pa neznam dali se vi neki sjećate, u davnom Enteru je bio neki holografski globus, od onda aktivan na tržištu.
jos malo pa ce preci u pm proizvodne procese, ako je to uopce zamislivo 
Može li mi netko reč do kad se može smanjivat proizvodni proces na silicijskom čipu.
Može se do beskaraja (praktički ne), samo tehnologija je skupa i neisplativo je za proizvodnju nakon neke veličine.
Nemože se do beskraja jer na siliciju dolazi do curenja struje,vjerovatno če za kojih 5 do 10 godina doči ugljične nanocijevčice,nestrpljiv sam pa me zanima kad bi to točno moglo bit.
kako oni to misle smanjiti do 11nm?? pa do nedavno se govorilo da je 22nm gornja granica s ovom tehnologijom. mislim, drago mi je to cuti, ali kako sprijeciti curenje struje medju tranzistorima, a i bome molekule imaju svoju velicinu (ako se ne varam molekula vodika ima promjer 1nm) tak da nema jos puno mjesta. al ajde da i to vidimo =)
Ma ništa mi više nije jasno čini mi se da i 11nm nije granica iči če to na 5 do 6nm.A onda vjerovatno dolaze ugljične nanocijevčice.
Smanjivanje niti teoretski ne može biti do 'beskraja' jer se na kraju dolazi do širine atoma 
Smanjivanje niti teoretski ne može biti do 'beskraja' jer se na kraju dolazi do širine atoma 
Može se teoretski i dalje,fizičari su uspjeli podijelit atom na 2 dijela npr. u atomskoj bombi.
samo sto nisu dobili novu tvar nego jedan veliki KABOOOOOM...
Kada izume nove vrste izolatora i smanje proizvodni proces kolko ide morat ce stackat i napravit bolja hladjenja. Danas cetverojezgreni procesori, u buducnosti 50-jezgreni itd. Ovo do 2015. nvidia sa 5000 stream procesora...da mi je to vidjeti kako radi, nadam se da cu biti ziv :D
Kad dođe do kraja sa smanjivanjem proizvodnih procesa dolaze kvantna računala,da mi živit još 20 do 30 godina da doživim to jer puno pušim.
Ovo nije normalno nikog nije briga sta če biti za 5,10,20 godina,koliko sam ja ovakvih tema otvorio i nitko ne odgovara,svima je bitna samo sadašnjost.Ajde ja osobno molim ako ima neki PC espert nek nam nam osobno malo pojasni do kada če se ti Proizvocni procesi moči smanjivati.Ja sam osobno pročitao da nakon silicija slijede ugljične nanocijevčice ali kada.
HVALA
Ovo nije normalno nikog nije briga sta če biti za 5,10,20 godina,koliko sam ja ovakvih tema otvorio i nitko ne odgovara,svima je bitna samo sadašnjost.Ajde ja osobno molim ako ima neki PC espert nek nam nam osobno malo pojasni do kada če se ti Proizvocni procesi moči smanjivati.Ja sam osobno pročitao da nakon silicija slijede ugljične nanocijevčice ali kada.
HVALA
Ugljične nanocijevi dolaze kada se razviju(još cca. 10-ak godina),a do tada ćemo moći ići do 8nm koliko znam jer se ispod toga počinje rasipati struja i dolazi do velikih gubitaka i do zagrijevanja..
HVALA
Ugljične nanocijevi dolaze kada se razviju(još cca. 10-ak godina),a do tada ćemo moći ići do 8nm koliko znam jer se ispod toga počinje rasipati struja i dolazi do velikih gubitaka i do zagrijevanja..
Hvala stari to sam tražio,svaka ti dala.