Google sve dozna

poruka: 38
|
čitano: 5.719
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google sve dozna".
17 godina
Google sve dozna

Ma bravo za Google!Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Google sve dozna
Hrco kaže...

Ma bravo za Google!Belji se

Čestitamo!

18 godina
neaktivan

To me baš jako dira.

Dok mi ne nanosi nikakvu financijsku ili drugu štetu fućka mi se.

U krajnjem slučaju, mi pričamo o 'privatnosti' na world wide webu? Pls!

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 8:19 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Google sve dozna

corp. ko corp. nema dobrog ni pozitivnog

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Google sve dozna

Zaista ne znam šta da radim od paranoje i zgražanja nad ovom špijunskom aferom... Mislim da ću prodati kompjuter i sakriti se u kartonsku kutiju do kraja života. :rolleyes:

11 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Google sve dozna

budimo realni, da su htjeli ovaj "feature" sakriti da se nikad ne sazna, u tome bi uspjeli. Ovo nije stvar koja bi me trebala posebice zabrinuti, jer ako pocnemo od samih Windowsa ne zelim niti pomisliti kolicinu informacija koji pamte u svoj log.

:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google sve dozna

A zasto bi netko uopce instalirao Google toolbar?

Failure is always an option...
Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
shimano kaže...

corp. ko corp. nema dobrog ni pozitivnog

Google me je u zadnje vrijeme počeo razočaravati svojom neoriginalnošću. Prije su imali svoj "hype" zbog pretraživača i google eartha, kasnije neznam ... pokupovali sve što se pokupovati dalo (i dalje to čine), ubacili su se u vode telefonije i OSeva, .. mega korporacija bez duše, šta ćeš ... Mršti se

:-)
18 godina
Google sve dozna

Meni to osobno ide na zivce... mislim, nemam sto skrivati. fak, privatni mail mi je na gmailu iako si mogu setapirati bilo koji drugi email ali ono... malo si previse dopustaju...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Zašto misliš da to nije tako svugdje?
Zašto uopće misliš da bilo kakva privatnost postoji?

Sve je to nevažno.
Prijatelj koji radi u Engleskoj kod jednog od mobilnih operatera kaže da se svi sms-ovi i neki pozivi (ne znam točno kako odrede koji, ali pomoću triggera) čuvaju u bazama do 6 mjeseci.

Zašto misliš da isto nije i kod nas?
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Sve je to nevažno.
Prijatelj koji radi u Engleskoj kod jednog od mobilnih operatera kaže da se svi sms-ovi i neki pozivi (ne znam točno kako odrede koji, ali pomoću triggera) čuvaju u bazama do 6 mjeseci.

Kod nas je još gore!Izlanuo se

17 godina
Scorpyo kaže...

A zasto bi netko uopce instalirao Google toolbar?

Imaju ga instaliranog svi oni koji instaliraju razne programčiće tako da odaberu tipičnu instalaciju, ili samo klikaju next next next jer je google toolbar upakiran sa dobrim dijelom shareware i freeware programa.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Meni to osobno ide na zivce... mislim, nemam sto skrivati. fak, privatni mail mi je na gmailu iako si mogu setapirati bilo koji drugi email ali ono... malo si previse dopustaju...

Slažem se, u svakom slučaju to nisam očekivao od Googla (način rada tog toolbara), kad smo već kod špijuniranja - evo i jedan članak o fejsbuku

18 godina
neaktivan
Google sve dozna

Sh1t clanak(orginalni).

We asked Google for comment, and a spokesperson told us there's a simpler solution to stop the URLs from being sent in: inactivate the toolbar, then quit and relaunch the browser. That apparently gets the software to reload its preferences, and will put a stop to the transmission of URL data.

"It affects those using Google Toolbar versions 6.3.911.1819 through 6.4.1311.42 in Internet Explorer," the spokesperson told Ars. "Once the user restarts the browser, the issue is no longer present. A fix that doesn't require a browser restart is now available on [our site] and in an automatic update to Google Toolbar that we are starting tomorrow." The rapid response—Edelmen's report is dated today—suggests that Google was already aware of the problem and had put the fix through Q&A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google sve dozna

Sh1t clanak(orginalni).

We asked Google for comment, and a spokesperson told us there's a simpler solution to stop the URLs from being sent in: inactivate the toolbar, then quit and relaunch the browser. That apparently gets the software to reload its preferences, and will put a stop to the transmission of URL data.

"It affects those using Google Toolbar versions 6.3.911.1819 through 6.4.1311.42 in Internet Explorer," the spokesperson told Ars. "Once the user restarts the browser, the issue is no longer present. A fix that doesn't require a browser restart is now available on [our site] and in an automatic update to Google Toolbar that we are starting tomorrow." The rapid response—Edelmen's report is dated today—suggests that Google was already aware of the problem and had put the fix through Q&A.

1 0 hvala 1
17 godina
protjeran
JosoT kaže...
Danny_HR kaže...

Sve je to nevažno.

Kod nas je još gore!Izlanuo se

da zato što ne znaju obrisati :D

Z
18 godina
Danny_HR kaže...

Sve je to nevažno.

ZNAM da je ista stvar kod nas, i to ne samo kod SMS-ova, i poziva preko mobitela, vec kompletan telefonski promet i tako dalje i tako dalje... Logira se sve zivo i nezivo... Tajne sluzbe imaju pravo pristupa podacima svakog telekom operatera i ISP-a.

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
Onda ne vidim problem sa googleovim logiranjem posjećenih stranica i ne znam ti ja čega.

Ako želim apsolutnu privatnost odselit ću na selo i živjeti bez tehnologije u bilo kojem obliku. :)
18 godina
Google sve dozna

Ma za tajne sluzbe kuzim, jbg, terorizam, mafijaska ubojstva bla bla, ali, zar ne postoji nekakav zakon koji third party korporacijama zabranjuje takvo nesto?

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
baš me zanima kakvu google korist ima od toga što će vidjeti da sam ja danas posjetio bugforum i youtube, te neke info stranice (jutarnji, 24, net.hr) ili neke tutoriale?
eventualno za neko ispitivanje tržišta, pih i ovako smo po cijele dane pod "nadzorom" gdje god izađemo...meni ne smeta, niti ugrožava moj život... a mislim da i puno vaših života nije ugroženo time, a nismo svi ovdje internacionalni špijuni ;D
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
odjavljen
Google sve dozna

jel znate za onu : O.Z.N.A. SVE DOZNA!Smijeh

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

jel znate za onu : O.Z.N.A. SVE DOZNA!Smijeh

A tek one čike iz T-Coma kako prisluškuju....Izlanuo se

17 godina
odjavljen
Google sve dozna

Još samo da Big Brother G. izbaci svoj freeware firewall!

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
baš me zanima kakvu google korist ima od toga što će vidjeti da sam ja danas posjetio bugforum i youtube, te neke info stranice (jutarnji, 24, net.hr) ili neke tutoriale?
eventualno za neko ispitivanje tržišta, pih i ovako smo po cijele dane pod "nadzorom" gdje god izađemo...meni ne smeta, niti ugrožava moj život... a mislim da i puno vaših života nije ugroženo time, a nismo svi ovdje internacionalni špijuni ;D

Slažem se, a uostalom zar nitko nije pročitao Googleova pravila o privatnost? Ljepo piše koji će ti sve podatci biti prikupljeni za svaki proizvod (i to ne za samo googleove proizvode)...  Ali oh ne! Googleov toolbar to čini dok je deaktiviran, što ćemo sad???

Što nevolim te ljude koji se konstantno žale kako in Google, Microsoft, Yahoo, ovi i oni špijuniraju, malo manje paranoike i RTFM (naranvo, nije da kažem da ne postoji spyware ili takva sranja). Da ne pričam o tome kako sve nečije podatke danas mogu saznati na Facebooku, a cijeli dnevni raspored na Twitteru Belji se

We're all mad here.
18 godina
Google sve dozna

Što me briga što Google prati moje kretanje internetom.!

Štoviše, možda ponekad mogu vidjeti i nešto korisno (primjerice gdje ima lijepih slika golih teta)!  Belji se

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Štoviše, možda ponekad mogu vidjeti i nešto korisno (primjerice gdje ima lijepih slika golih teta)! Belji se

Pa zato je ovo vjerovatno  i smišljeno :D....bori se da ostane number one stranica :D....nego...da kažem za prisluškivanje....SAD je navodno rashodovao Hrvatskoj uređaj koji može presluškivat i 6 puta više linija nego ih ima Hrvatska.....ok ovo mi ne zvući logično  ali zašto ne, mislim ostaviš ono upaljen voce recognition za riječi kao Osama, Bin ,Laden....jedini je problem je kad netko kaže da mu je kuća na osami pokraj ceste :D...

16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Štoviše, možda ponekad mogu vidjeti i nešto korisno (primjerice gdje ima lijepih slika golih teta)! Belji se

Pa onda i Google gleda:

(gdje ima lijepih slika golih teta)! Belji seBelji seBelji se

17 godina
protjeran
Google sve dozna

komentari tipa "šta me briga što me prate i nadgledaju" su već pomalo zabrinjavajući jer ukazuju na priličnu letargiju i bespomoćnost naspram takvog sustava, čemu su uvelike doprinijeli retardirani servisi poput facebooka i twittera koji su bolje nego ikad omogućili ljudima lišavanje bilo kakve privatnosti, pod krinkom zabave, napretka tehnologije (web 2.0), itd.

činjenica je da zapravo ništa od toga nije nikome potrebno, osim kompanijama koje zarađuju masnu lovu na svemu tome.

meni osobno smeta da bilo tko zna što ja gledam na internetu, ma koliko god to nevažno bilo, i to samo iz principa, jer smatram da svaki čovjek treba imati svoju privatnost, osim ako sam ne odluči drugačije.

a što se tiče ovih prisluškivanja od strane mobilnih operatera, mislim da to mogu raditi samo onima koji su se registrirali - jer znaju tko je vlasnik broja, a sad tko god je toliko proklet da radi šugavih 30ak kn ide omogućiti takvo nešt svom provajderu, i zaslužio je . 

Hedonism Is My LifeStyle

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Google sve dozna

meni se ne radi o tome jel mi smeta što će mi vidjeti šta radim ili sl.,ali činjenica da mi to netko to može raditi i da ja ne mogu ništa učiniti glede toga (osim da odemo u ekstreme tipa život u zabiti ili šumi,kao što neki blesavo predlažu),me frustrira i pokazuje kako smo bespomočni i kako je lakše kleknuti i reći pa šta sad nego se barem pobuniti i priznati da to nije u redu,bez obzira što možda nisam terorist (šta god to značilo) ili bilo šta drugo,radi se o tome da i na kućama imaju zavjese i rolete i sigurno ne bi nitko htio da mu netko stane ispod prozora i gleda u kuću ili da ti puše za vrat stalno,poganjali bi ga sjekirom ko manijaka Smijeh.

da,možda se tu ne može ništa,i da,možda ima i puno gorih stvari od toga u na svijetu za koje bi se trebao prije zabrinuti,ali brate to ne znaći da je to ok.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
u pravu si nema što, ali zašto se nitko ne napiše kako na trgovima i kojekakvim dijelovima grada (konkretno sada mislim na osijek, za druge ne znam) stoje kamere? mene više to brine nego što će google vidjeti mojih 100 linkova. netko se zezao na temu BB-a, koliko god to zvučalo banalno to je realnost već godinama, i moram reći orwell-e bio si u pravu... (na žalost)
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice