Google razvija OS

poruka: 58
|
čitano: 5.992
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google razvija OS".
17 godina
neaktivan
Google razvija OS

oce li to bit besplatno ili?

BTW: vec imam dualboot pa ak bude besplatan napravit cu si tripleboot Cool

(XP, Linux, Google)

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Google razvija OS
baaab kaže...

a inače...sve što je besplatno je bolje od onoga što plaćaš? Smijeh

Linus Torvalds je rekao, Softwer je poput seksa, bolji je kada je besplatan :)

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
Google razvija OS

nisu to ideali - naglasak je na rijeci abuse (dakle, zlouporabi, za one koji su isli na njemacki) of dominant position on the market

http://www.petitiononline.com/sfhrt/petition.html -- Peticija za normalni termin Voyagera na HRT-u

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

oce li to bit besplatno ili?

BTW: vec imam dualboot pa ak bude besplatan napravit cu si tripleboot Cool

(XP, Linux, Google)

Pa to će biti linux, slično je kao što je kod intelovog moblina, Intel je na kraju sve od moblina predao linux foundaciji

I još radi sa Canonicalom, Novelom i sa Redhatom da oni ubace tehnologiju iz moblina, vjerujem da će isto tako biti i sa googleovim sustavom.

Linux je ono što koristi linux kernel, google može koristiti vlastito grafičko sunčelje umjesto kde ili gnome ili nešto treće :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 14:48 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
baaab kaže...

hmmm...ja ne svršavam pored compa, pa nisam u toj kategoriji...

a sa druge strane...besplatni ručak ne postoji...prema tome...

nitko se nije usrao zato što je WC daleko...nego zato što je kasno krenuo (maozetung)

do something while necrknes
17 godina
neaktivan
baaab kaže...

nitko se nije usrao zato što je WC daleko...nego zato što je kasno krenuo (maozetung)

Kažu da je domači kruh bolji nego onaj iz perkarnice, tko tebi jamči da ti pekar nije plunuo u tvoj kruh :D

17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

nisu to ideali - naglasak je na rijeci abuse (dakle, zlouporabi, za one koji su isli na njemacki) of dominant position on the market

pokvareni bussines nema veze sa imenom niti sa pozicijom na tržištu...

ravnatelj jednog visokog učilišta (privatnog naravno), uvjetovao je studiranje kupovinom Mac-a...

što bi to bilo...kokošarenje...jer mac ima mali udio na tržištu ili...?

17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
baaab kaže...

Kažu da je domači kruh bolji nego onaj iz perkarnice, tko tebi jamči da ti pekar nije plunuo u tvoj kruh :D

a tko tebi jamči da brat nije ispirio nos u smjesu, jer ga je mama naljutila? :D

17 godina
neaktivan
Google razvija OS

znam za taj slucaj. i to nije istina.
vidis, sveuciliste je macove preporucilo, davalo na njih popust pri kupovini i slicno. ali nikako nije uvjetovano da se koristi mac. pokusali su ga gurati da bi svojim studentima dali sto bolji "head start" jer u novinarskoj bransi u americi, macovi su de facto standard. i to je bio potez to g jednog sveucilista i lokalnog mac store-a, a ne appla kao kompanije.

no, to je irelevantno jer mac i apple nisu predmet ove teme.

http://www.petitiononline.com/sfhrt/petition.html -- Peticija za normalni termin Voyagera na HRT-u

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

znam za taj slucaj. i to nije istina.
vidis, sveuciliste je macove preporucilo, davalo na njih popust pri kupovini i slicno. ali nikako nije uvjetovano da se koristi mac. pokusali su ga gurati da bi svojim studentima dali sto bolji "head start" jer u novinarskoj bransi u americi, macovi su de facto standard. i to je bio potez to g jednog sveucilista i lokalnog mac store-a, a ne appla kao kompanije.

no, to je irelevantno jer mac i apple nisu predmet ove teme.

baš nekidan sam na mac-u namještao printer iz kućne mreže...

i dalje mi nije jasno...što tu ima boljega nego kod drugih...sistem je prilagođen dummy amerima...hardware je isti kao kod pc-a...where is the catch?

17 godina
neaktivan
Google razvija OS

tu se slažemo. taj je OS dizajniran za najniži zajednički nazivnik američke populacije.

ali kakve to relevancije ima sa google os-om?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

tu se slažemo. taj je OS dizajniran za najniži zajednički nazivnik američke populacije.

baš nikakve...više onako usput :D

moj point je bio...

nije zlato sve što sija... zašto bi nešto moralo biti dobro...ako je od googla...

svi imaju promašaje...

17 godina
neaktivan
Google razvija OS

ja sam to i rekao. na temelju mojih iskustava sa chromom da ocekujem i da ce taj OS ako ikada stigne na desktop, a trebao bi prema pc worldu, biti za mene dobar izbor.

but then again i was wrong before.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

ja sam to i rekao. na temelju mojih iskustava sa chromom da ocekujem i da ce taj OS ako ikada stigne na desktop, a trebao bi prema pc worldu, biti za mene dobar izbor.

but then again i was wrong before.

ali oni sami kažu da je za netbook?! koji desktop?!

@zbuzanic

ako si toliko ogorcen sa samim windowsima i microsoftom, predi na linux i smiri zivce... popij pivu (bolje od andola) i odmori...

a google ce, kako i sami kazu, napraviti os za netbook koji pokrece iskljucivo njihove aplikacije!!!!

to ce zapravo biti priprema za njihov google wave.... pa onda na malom netbooku (neupotrebljivom) imas google os, google chrome preko kojeg pokreces google wave (a tu unutra je google mail, google talk, docs, calendar, .....)....

i jos si istetoviras google na celo i super....

to me nekkao podsjeca na apple.. apple laptop, apple os, apple aplikacije...   hm...

18 godina
Google razvija OS

Google OS... neznam čemu? Zašto jednostavno ne zadrži već postojeći Android OS i ne implementiraju u PC računala. Ovo, mislim da neći imati nekog većeg utjecaja na tržište, kao što će ga zauzeti Androud u smartphone svijetu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

ali oni sami kažu da je za netbook?! koji desktop?!

ovdje -- > "Google Chrome OS is being created for people who spend most of their time on the Web, and is being designed to power computers ranging from small netbooks to full-size desktop systems."

18 godina
protjeran
baaab kaže...
DhulKarnain kaže...

baš nikakve...više onako usput :D

moj point je bio...

nije zlato sve što sija... zašto bi nešto moralo biti dobro...ako je od googla...

svi imaju promašaje...

Ako pratis situaciju s OS-ovima, onda bi znao da se vec poduze vremena spekulira o Google OS-s, jes su analiticari predvidjeli da je upravo OS koji se danas koriste jos zadna prepreka Google-u za utrku na "web-based" Applikacije, te posto Microsoft i Ostali proizvodaci OS-a zapravo neplaniraju integrirati Web aplikacije na u svoj OS, znaci da su u Google-e prisiljeni platiti/razviti prilicno dobar OS koji ce biti instaliran na sljedecu generaciju netbook-a. A sljedeca generacija Netbooka bi trebala biti bazirana na konektivnosti s internetom.

Nemogu si svi dozvoliti promasaje, OS mora biti dobar a da li ce biti pravovremen ili prihvacen od strane korisnika to je vec druga stvar.

Zlo i Naopako
18 godina
protjeran
HCSC kaže...

Google OS... neznam čemu? Zašto jednostavno ne zadrži već postojeći Android OS i ne implementiraju u PC računala. Ovo, mislim da neći imati nekog većeg utjecaja na tržište, kao što će ga zauzeti Androud u smartphone svijetu.

Sad zamisli kako ce biti lako kopirati aplikacije s jednog na drugi, oba ce imati istu bazu. 

Zlo i Naopako
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
baaab kaže...

Kao da je on relevantan da daje usporedbe sa seksom ahahaha  Smijeh

Ali salu na stranu, nagadam da ce u pocetku taj OS opet imat frke s nekim privacy forama. A ove sheme - obavezno cu to koristit jer je Googleovo - ne treba ni komentirati.  Šutim

http://irale.deviantart.com
18 godina
Google razvija OS

Što se mene tiče samo windows, linux neću stavljat, pogotovo ovo.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
baaab kaže...
DhulKarnain kaže...

pa kad i ako bude imao trzisni udio od 90% na trzistu operativnih sustava, onda sigurno i hoce.

aha...kužim...znači sve po principu pravičnosti...ili proporcionalnosti...

I u Hrvatskoj postoje zakoni protiv monopolizma, a to ne znaci da mozes skupiti 99% nekog trzista, pa da jos nisi monopolista, dovoljno je da prijedjes 50% i da ti komisija moze odbiti spajanje npr. O svijetu da ne govorim. To su neka pravila ili bolje receno iznimke od trzisnog natjecanja koja su iskustvom uvedena isto kao sto ce nakon ove krize biti uvedeno jos takvih pravila koja krse trzisno natjecanje, ali ga i spasavaju od kolapsa (neki puta monopolistickog, neki puta financijskog, neki puta spekulantskog itd.).

17 godina
neaktivan
Google razvija OS

Evo slike Google-ovog OS-a-LINK,vjerojatno lažnjak,ali ima šanse i da nije.Za mene samo Windowsi!

written by pod009

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Google razvija OS

Google "Chrome OS" = Linux kernel + NeatX + Chrome

Hoće li Europska komisija i njih maltretirati zbog guranja besplatnog brpwsera na OS-u, pitam se :) Pogotovo uzevši u obzir da bi instalacija novog berowsera na ogoljeli i tweakani OS bila nešto složenija.

Nego, što to nudi drugačije za Linux netbooks od postojećih distribucija, osim Googleovog logoa i forsiranja Googleovih proizvoda, baš kao što radi MSFT s Windowsima?

Nadam se da neće ispasti da smo jednog dominantnog igrača zamijenili drugim, te da samo Velikom Bratu olakšavamo da prati dopisivanje (mail & IM), search i surfanje (Chrome). U devedesetim su svi vrištali na ovu pomisao, ratovali protiv špijuniranja, a danas...

2 0 hvala 0
18 godina
blahblahblah kaže...
...

Nadam se da neće ispasti da smo jednog dominantnog igrača zamijenili drugim, te da samo Velikom Bratu olakšavamo da prati dopisivanje (mail & IM), search i surfanje (Chrome). U devedesetim su svi vrištali na ovu pomisao, ratovali protiv špijuniranja, a danas...

Što sad tebe smeta ako te ja pratim? Namigiva

Ne znam, nekako mi se ljudi čine dosta privrženi vlastitoj privatnosti (s pravom, dodao bih), previše da bi samo tako pohrlili na ovako ovisnu platformu. Da neki server u Americi žvače moje podatke? Ne, hvala...

Uostalom, koliko se sjećam Podnarove kolumne iz nekog od prošlih brojeva BUGa, Obama se morao odreći svog Blackberrya jer su njihovi serveri smješteni u Kanadi. Što to znači, da će tvrtke (privatne, ali prije svega državne) početi filtrirati promet? Lako za nas u HR, pa našima ne smeta što sve ide preko Njemačke, kao u doba dobre stare okupacije, ali razvijenije zemlje bi mogle imati ozbiljnih problema s ovim.

A što se tiče kućnih korisnika - kako je već rečeno - nikome se ne sviđa ideja o Velikom Bratu koji mu prati svaki pokret. Ljudi će (pretpostavljam) zazirati od ovakvog načina rada, barem dok se ne oslobode nekih početnih strahova. Na dulji rok, tko zna? Ako ništa drugo, Google je valjda jedini igrač koji može napasti MS-ovu poziciju, ali mislim da se to neće dogoditi tako skoro, ako uopće.

No, najmanje jedna dobra stvar bi mogla izaći iz ovoga - nekakav oblik homogenizacije linux platforme (ako već ne potpuna standardizacija). Istina je da je raznolikost velika ljepota svijeta linuxa, ali mu je i najveća kočnica - svega jednostavno ima previše, a ništa nije dovoljno dobro, niti dovoljno jednostavno. Veliki igrač tipa Googlea bi ovo mogao barem malko homogenizirati, pa da se na Chrome OS naknadno čak i lijepe pojedini dijelovi sistema koji bi ga učinili potpuno samostalnim OS-om. U tom slučaju bi MS imao ozbiljnu konkurenciju za vratom, ali tek tada bi prošlo puno vremena prije nego što bi se nešto zaista i promijenilo. Bez toga, sumnjam da će se išta ozbiljnog dogoditi na širem planu.

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 17:05 (Veliki Brat).
18 godina
protjeran
Google razvija OS

Ovo je dobra vijest, pa makar ispala mali ptič, veliki krič. Zasada bi to bio OS primarno za netbookove. Ali bitna stvar u svemu je, da iza tog projekta stoji Google koji ima financija i može druge jače igrače zainteresirati za projekt i izradu aplikacija, također i kompatibilnog hardwarea i poboljšavanja postoječih drivera za GNU/Linux.

blahblahblah kaže...

Hoće li Europska komisija i njih maltretirati zbog guranja besplatnog brpwsera na OS-u, pitam se :) Pogotovo uzevši u obzir da bi instalacija novog berowsera na ogoljeli i tweakani OS bila nešto složenija.

Nego, što to nudi drugačije za Linux netbooks od postojećih distribucija, osim Googleovog logoa i forsiranja Googleovih proizvoda, baš kao što radi MSFT s Windowsima?

Nitko te ne tjera na korištenje google aplikacija. A Chrome je otvorenog koda, takav će biti i Chrome OS pa možeš provjeriti "špijunski kod."

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
the_tux kaže...

Ovo je dobra vijest, pa makar ispala mali ptič, veliki krič. Zasada bi to bio OS primarno za netbookove. Ali bitna stvar u svemu je, da iza tog projekta stoji Google koji ima financija i može druge jače igrače zainteresirati za projekt i izradu aplikacija, također i kompatibilnog hardwarea i poboljšavanja postoječih drivera za GNU/Linux.

blahblahblah kaže...

Nitko te ne tjera na korištenje google aplikacija. A Chrome je otvorenog koda, takav će biti i Chrome OS pa možeš provjeriti "špijunski kod."

Jao uvijek se mješaju kruške, jabuke i mandarine. Meni se osobno sviđa Google apps koncept al sam primjetio kod običnih korisnika da im se diže kosa na glavi od pomisli da bi radili na tome. Svaka čast web aplikacijama i onome što se u zadnje vrijeme radi ali problem se sastoji u tome da to nije još dovoljno "ugodno" za rad kao što je obična desktop aplikacija. Pati od raznih boljki, opretećenje mreže, smrzavanje Javascripta i sl fore - sve to iritira korisnike aplikacija tipa knjigovodstvo i sl.

Imao sam iskustvo s par ljudi koji su imali priliku koristiti neko takvo riješenje i nisu bili zadovoljni - što po meni nije uvijek objektivno.Radilo se o knjigovođama i špediterima i open ili free to try riješenjima izvana  -  prilično ozbiljnima.

Meni je žao ekipe koja razvija za to platforme koja se siluje za nešto za što nije bila primarno namjenjena - u cijeloj priči postoje elementi koji žive tu još od predhistorije. O javascriptu. u i želji browsera da protumači dobro i kranje nesipravan kod i efektima koji se tu javljaju neću trošiti riječi.Da bi se u tom počelo ozbiljnije raditi vidim da treba jedan malo veći zahvat nego što je recimo HTML5.

17 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Evo slike Google-ovog OS-a-LINK,vjerojatno lažnjak,ali ima šanse i da nije.Za mene samo Windowsi!

Lažnjak - priznanje autora. Najočitije je u redoslijedu boja Google logoa - treba biti plava, crvena, žuta, plava, zelena, crvena. Osnova logoa je upravo taj redoslijed i svakako ga ne bi mijenjali kao što je na (lažnim) slikama. Također, mislim da ne bi obojali Chrome OS, a pogotovo ne Public Developer Beta.

Pogrešne boje Google logoa. Pogrešne boje Google logoa.
18 godina
neaktivan
SasaFrr kaže...
Svaka čast web aplikacijama i onome što se u zadnje vrijeme radi ali problem se sastoji u tome da to nije još dovoljno "ugodno" za rad kao što je obična desktop aplikacija. Pati od raznih boljki, opretećenje mreže, smrzavanje Javascripta i sl fore - sve to iritira korisnike aplikacija tipa knjigovodstvo i sl.

Imao sam iskustvo s par ljudi koji su imali priliku koristiti neko takvo riješenje i nisu bili zadovoljni - što po meni nije uvijek objektivno.Radilo se o knjigovođama i špediterima i open ili free to try riješenjima izvana  -  prilično ozbiljnima.

Iz iskustva znam da korisnici samo ne vole promjene, bile one dobre ili lose. Svi programeri mogu potvrditi da uvodjenjem novog softvera u neku firmu nastaje pobuna. A nemoguce je da je svaki novi softver losiji od starog.

Ja sam siguran da je to buducnost i to dobra buducnost, a kad se jednom ljudi naviknu na taj koncept onda se vise nikad nece moci vratiti nazad.

Mislim da je drzanje aplikacija i dokumenata na webu puno, puno komfornije nego na desktopu koliko god neki tvrdili da nije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice