Google bez Windowsa?

poruka: 121
|
čitano: 29.359
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google bez Windowsa?".
18 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

E... ovo je vec ozbiljno...

Ali vjerujem da bi google mogao postati ONLY LINUX... i to neka interna distribucija koju sloze...

In Control
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

Misliš nešta kao Chrome OS?

Inače, ako se ispostavi da je istina od mene ima samo pohvale. Istina, Windows nije najsigurnij OS (ustvari je naj-nesigurnij) ali samo razmatranje alternativa ako već ne radi sigurnosti nego funkcionalnosti, a ono što se meni posebno svidelo jeste Linux, je za svaku pohvalu.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Moj PC  
9 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Google bez Windowsa?
EnlightenedPhoenix kaže...

E... ovo je vec ozbiljno...

Ali vjerujem da bi google mogao postati ONLY LINUX... i to neka interna distribucija koju sloze...

Linux je jedina opcija ako idu za sigurnošču......Jer je dokazano da je Linux broj 1 što se sigurnosti tiče, a ustalom mene zanima zašto su koristili IE??? i isto tako zašto ne nabave neke dobre sigurnosne alate....Windowsi su evo moram priznati (koristim sedmicu) vrlo sigurni (tj sigurniji nego XP). Nemam antivirus, ali eto nemam ni virusa, redovito čistim kopm i to je sve, nikakav virus za sada. Jedino ako čuči negdije sastrane, ali eto ovakvo je stanje duže vremena pa bi valjda več nešto izašlo na vidijelo.... Btw ja sam uvijek za Linux, al imam malo lošiji hardver pa sam ipak na Windowsu (glupo zvuči ali vijerujte da je tako :))

18 godina
Google bez Windowsa?

Kao windowsi su im krivi jer su ih kinezi haknuli... smjesno... Koliko ja vidim tu, windowse koriste na desktopu ????

I'm going woo woo

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

kako se priča okrene kad te ocrne u new york timesu. koliko su samo FUD-ali, a sad se i sami moraju braniti.

ne vjerujem da će google slagat neku internu distru. tu je macOS, more linux distri, a uskoro će i chromeOS kao što sami kažu.

@tnakir

pa očito da je napad iskorišten preko desktopa. ie + adobe = odličan ulaz. vjerovatno krađa pristupnih podataka nekog člana koji je imao pristup negdje nečemu što je iskorišteno za krađu nečega. ali malo je jadno kriviti ms za krađu, prije bih rekao da je kriv neoprezan uposlenik.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 14:54 (hrvooje).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

Mamicu im...(Bez uvrede) alimi ide malo na K**** jbt uskoro ce svi progtrami biti za MAC i LINUX :D!

http://www.bytelove.com/images/uploads/Gadgets/linuxgear/x-ray-tux-sticker.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zašto koriste ie kad imaju vlastiti preglednik koji je dosta sigurniji?
18 godina
Google bez Windowsa?

Ovo je jako dobar potez, nadam se da će se M$ trgnuti i povećati sigurnost i smanjiti cijene Windoza.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google bez Windowsa?

Ljudi koji imaju bitne podatke (pristupni podaci za servere etc) imaju tako jadnu zastitu?

Mislim da admini njihovog kalibra tocno znaju sto i kako da budu sigurni... a i ne vjerujem da im se iti jedna masina, bila ona HTPC doma ili sluzbeni workstation/lap vrte na windowsima... No dobro...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
bor4c kaže...

Ovo je jako dobar potez, nadam se da će se M$ trgnuti i povećati sigurnost i smanjiti cijene Windoza.

Zasto bi?

Njima ide sasvim dobro...

In Control
16 godina
neaktivan
bor4c kaže...

To im nikada neče uspijeti, vidijeti če te u slučaju ako MAC postane malo popularniji, neče ni on sloviti kao stabilan i siguran......

EDIT: ovo nema veze s appleom i ne žellim o tome pisati, več samo želim reči da jednostavno to tako ide :))

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 15:02 (n00bina22).
18 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

Prvo: 

@ Quark i n00bina22 dajte te vaše dokazane činjenice potkrijepite nekim linkom ili slično. Tek tako izjaviti da je neki OS nasigurniji ili najnesigurniji je u najmanju ruku glupo ( i da n00bina22, ono da koristiš Win! umjesto Linuxa zbog slabijeg kompa je glupo) da nevrijeđan iako ovakvi komentari nezavrijeđuju ništa drugo. 

Drugo:

Pretpostavka (u koju sam vrlo siguran ali to je samo moje mišljenje) napad Kineza na Google (ako i sam napad nije isceniran) je iskorišten kao dobra pozadinska priča u kojoj bi se u što višoj mjeri ocrnio MS i sigurnost njihovog OSa a sve to jer se približava finalna verzija Chrome OS-a (za one koji ce reci da to nije tako blizu samo napomena da se strategija razvoja OS, distrubucije te njegove zastupljenosti planira u intervalimo od nekoliko godina).

Treće: Instalirajte antivirus+firewall i prestanite klikati na milijarde koje ste dobili na stranici koju prvi put posjećujete i biti ćete vise nego sigurni bez obzira koji OS koristili.

/wave

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 15:16 (brainiac).

10 0 hvala 0
17 godina
Google bez Windowsa?

Bing, Bing! Bogataš

2 0 hvala 0
18 godina
Google bez Windowsa?
Postaje zanimljivo! Migracija korisnika prema mobilnom internetu cini windowse sve manje relevantnim. Za Microsoft dugorocno vidim samo i jedino jedan izlaz, povratak Bill Gatesa na celnu poziciju u firmu, nadam se da mu je vec dojadio humanitarni rad.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Prvo:

@ Quark i n00bina22 dajte te vaše dokazane činjenice potkrijepite nekim linkom ili slično. Tek tako izjaviti da je neki OS nasigurniji ili najnesigurniji je u najmanju ruku glupo ( i da n00bina22, ono da koristiš Win! umjesto Linuxa zbog slabijeg kompa je glupo) da nevrijeđan iako ovakvi komentari nezavrijeđuju ništa drugo.

Drugo:

Pretpostavka (u koju sam vrlo siguran ali to je samo moje mišljenje) napad Kineza na Google (ako i sam napad nije isceniran) je iskorišten kao dobra pozadinska priča u kojoj bi se u što višoj mjeri ocrnio MS i sigurnost njihovog OSa a sve to jer se približava finalna verzija Chrome OS-a (za one koji ce reci da to nije tako blizu samo napomena da se strategija razvoja OS, distrubucije te njegove zastupljenosti planira u intervalimo od nekoliko godina).

Treće: Instalirajte antivirus+firewall i prestanite klikati na milijarde koje ste dobili na stranici koju prvi put posjecujete i bitcete vise nego sigurni bez obzira koji OS koristili.

/wave

Zuto: Slazem se... OS je nesigurniji sto vise korisnika ima... Bogme je i LINUX ultranesiguran ako ga ne znas konfigurirati (ostavis default passworde na nekim userima)...

A to sto nema virusa... to je cisto zato   sto nije toliko rasiren OS...

Zeleno... opet se slazem...

I trece... opet jos jedna istina... i manje ilegalnih sadrzaja...

In Control
18 godina
Google bez Windowsa?

Neka otkupe http://www.menuetos.net i neka ga srede, screw sve ostalo, assembler ftw!

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

gotovo bi čovjek pomislo da ima Boga no on bi to odmah oštro demantirao. živjeli unixoidi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

ORKUT je napisan u ASP.NETu, kako misle nastaviti razvoj na njemu ? :)

:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

MS može povećati sigurnost Windowsa samo kompletnim uklanjanjem Internet Explorera iz Windowsa. Mogu oni to. Kao što su ga nekad umjetno gurali.

Iako je prošle godine IE najsigurniji Internet preglednik prema http://nsslabs.com/anti-malware/browser-security

0 0 hvala 0
18 godina
Google bez Windowsa?

Poceo mi se i google gadit, no prije cu pocet koristit Bing i Yahoo... Nego linux i sl...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx

0 5 hvala 0
17 godina
protjeran
Google bez Windowsa?

Znam da su puni "rupa", ali ovo je stvarno previše.

http://www.pc44.byethost31.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
zbuzanic kaže...

Neka otkupe http://www.menuetos.net i neka ga srede, screw sve ostalo, assembler ftw!

Zar bi OS trebao bit sigurniji jer je napisan u nizem programskom jeziku?

I'm going woo woo
18 godina
zoran123456 kaže...

ORKUT je napisan u ASP.NETu, kako misle nastaviti razvoj na njemu ? :)

MONO skoro pa skroz podrzava .NET fw... kod se uz nikakve ili minimalne izmjene moze iskoristiti....

Sori na duplom postu... ovaj sam poslije procitao i morao sam ga komentirati :)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 16:42 (tnakir).
18 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

Imal bi dva pitanja:

1. Koliko cesto neki Linux izbacuje update i koliko treba vremena da izbace update za neki kriticni propust?
  2. Koji je odnos Linux - Windows masina?

Zasto se Windowsi probijaju? Zato jer je Microsoft trn u oku odredjenima koji se time bave. Linux se ne probija tako cesto jer je kao "besplatan" i ima ga puno manje ljudi. Ako imas source od OSa onda ga je puno lakse probiti nego Windowse za koje ne postoji source (odnosno imaju onaj koji je ukraden). Uglavnom, svaka cast onome koji pronadje neki propust i iskoristi ga. To bome nije jednostavno i zahtjeva puno zivaca, vremena i igranja. Za tako nesto moras imati interesa, a taj interes jedino moze biti spam ili virusi. Sada dolazimo na to pitanje, da li su "proizvodjaci" antivirusnog softwarea cisti?

Sto se tice Googla mislim da je to nekakvi inat. Posvadjali se s Microsoftom i sada se inate. Nije mi jasno kakve veze ima propust na client masini ako se na Internet ide preko Proxya. Ako je proxy na Windowsima onda znaci da Google nije radio update tih masina (vrlo cesta situacija u vecim firmama). Ako je problem u updateu krivica pada i na Microsoft koji nije dovoljno brzo ispravio propust (cesta situacija). E sada, da li Google koristi Windowse za proxy ili ima nekavi Cisco? Ja mislim da imaju kakve Cisco routere jer tesko da Windowsi mogu progutati takav promet.

1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Prvo: 

Drugo:

Treće: Instalirajte antivirus+firewall i prestanite klikati na milijarde koje ste dobili na stranici koju prvi put posjećujete i biti ćete vise nego sigurni bez obzira koji OS koristili.

/wave

LOOOOL

Nemoj mi molimte ti govoriti što je glupo, valjda znam što pričam, jer sam ja bio Linux korisnik i biti ču opet kada si kupim bolji komp.

Ovako stvari stoje: Imam proc od 1.8 ghz i 512MB rama te ATI(!!!)graf s 128mb-a, Eh sada vidiš, linux mi jaaaako šteka kada god odem na stranicu s Flashom, a pošto je to svugdije oko nas, a i treba mi radi posla, onda nažalost ne mogu isključivo preči na Linux...

Što se sigurnosti sustava tiče, dovoljan je podatak da če ti pravi haker provaliti u bilo čiji OS, ako je on što se postavki tiče na osnovnoj tj početnoj razini!!! A što je veča popularnost to ima i više napada, to ti je čista matematika i logika

16 godina
neaktivan

1. Moj Ubuntu se updejta na dnevnoj bazi. Nemoj mi govorit da je Windows na tom polju bolji jer nije. Linux je sigurnija platforma ne samo zato što je manje popularan nego i zato što ima potpuno drugu filozofiju rada.

18 godina
neaktivan

Moš mislit kako će Google izbacit Windowse iz upotrebe. Na čemu će radit? Na svom OS-u ili možda na MAC OSX-u? Kakv crni Linux? Koje nebuloze.

Nijedna platforma nije sigurna, samo što Linux i unixoidi, uključivo i OSX, nisu zanimljivi napadačima. Kompromitiranje računala je sada biznis, ko god želi na tome zaradit lovu cilja onaj OS kojeg ima najviše, a to je Windows.

Kako i Linuxa i OSX-a ima valjda manje od 15%, nema ni zarade.

Jednostavna računica.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
neaktivan
Google bez Windowsa?

Zašto Vi pljujete po Linux-u?

Koliko Vas ga je probalo?

Samo likujete "WIndowsi, Windowsi"! Windowsi su nesigurni bez daljnjega, ali to nije razlog da govorite da ćete radije preć na Yahoo nego koristiti Linux.

Sve ima svoju svrhu, pa tako i Linux.

Koliko se sjećam od 10 najjačih servera na svijetu, 7 je na Linuxu, 2 na MAC-u a samo 1 na Windowsima.

LP :)

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Shody_1994 kaže...

Zašto Vi pljujete po Linux-u?

Koliko Vas ga je probalo?

Samo likujete "WIndowsi, Windowsi"! Windowsi su nesigurni bez daljnjega, ali to nije razlog da govorite da ćete radije preć na Yahoo nego koristiti Linux.

Sve ima svoju svrhu, pa tako i Linux.

Koliko se sjećam od 10 najjačih servera na svijetu, 7 je na Linuxu, 2 na MAC-u a samo 1 na Windowsima.

LP :)

Pa da su svi na Unixu... Boli me briga za to... Dok mogu besplatno imat winse... Koristit cu ih jer sam naviknut na njih i sasvim zadovoljavaju moje potrebe. Trenutno nemam koristi od Linuxa da bi ga ucio...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 19:05 (Batista).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice