Nikad?! Ovo me podsjeca na ono Bill Gatesovo da ce 120kb memorije uvijek biti dosta... Znaci li to g. Petric ide stopama velikana? ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Misliš 640kB? Iako poriče da je to rekao.
- Often attributed to Gates in 1981. Gates considered the IBM PC's 640kB program memory a significant breakthrough over 8-bit systems that were typically limited to 64kB, but he has denied making this remark. Also see the 1989 and 1993 remarks above.
I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time... I keep bumping into that silly quotation attributed to me that says 640K of memory is enough
A što se tiče hard diska, mislim da su njemu dani odbrojeni. Pomični mehanizam više nije nešto high-tech, prognoza - HDD 0 - 1 SDD.
EDIT: Dodan quote.
Misliš 640kB? Iako poriče da je to rekao.
- Often attributed to Gates in 1981. Gates considered the IBM PC's 640kB program memory a significant breakthrough over 8-bit systems that were typically limited to 64kB, but he has denied making this remark. Also see the 1989 and 1993 remarks above.
I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time... I keep bumping into that silly quotation attributed to me that says 640K of memory is enough
A što se tiče hard diska, mislim da su njemu dani odbrojeni. Pomični mehanizam više nije nešto high-tech, prognoza - HDD 0 - 1 SDD.
EDIT: Dodan quote.
"Hard-diskovi su (...) dio koji nikada neće odumrijeti i biti zamijenjen nekakvim suvremenijim uređajem."
Odavno nisam čuo veću nebulozu Bugovaca od ove, a znajući da i proizvođači harddiskova su jako zainteresovani za SSD-ove i u njima vide budućnost i nastoje se na vrijeme preorijentisati nedozvoljavajući da ih vrijeme pregazi (npr. Seagate). Definitivno sam mišljenja da harddiskovima je odzvonilo na kućnim i manjim poslovnim računarima, jedino gdje bi se mogli zadržati su veliki storage sistemi, a koji će nam svima biti dostupni preko Interneta, tako da ćemo još neko duže vrijeme indirektno nastaviti koristiti harddiskove.
Jutros kada sam pročitao ovu vijest i da sam je komentarisao bio bih nešto "oštriji" i vjerovatno zaslužio neku kaznu moderatora. Bilokako bilo, harddiskovi, sretno vam u "ropotarnici prošlosti" (česta fraza u Bugovim člancima, ma šta ona značila...).