za te novce se isplati iako znam da če više koštat kod nas nego u americi ali ako se još napravi SLI uffff kako bi bila dobra.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može li mi netko, kao laiku grafičkih kartica, odgovoriti je li potonja snažnija od 8800 GT?
ni pod razno nije 9600 GT brza od 8800 GT.
Od kojeg predhodnika je 116% bolja? od 8600GT
Prema review-u na Tom's Hardware-u ( http://www.tomshardware.com/2008/02/21/nvidia_geforce_9600_gt/ ), 9600GT je mrvicu i dalje sporija od 8800GT. Procitajte test a posebno zakljucak na kraju. ;) U svakom slucaju, izgleda da 9600GT rula ;)
Baš nešto ne rula u odnosu na 3870...a posebice jer je testirana O/C gainwardova kartica koja radi na 720MHz, a reference clock je 650...
Da OK, ali .... ova kosta 1200, a ati kosta 1600 pa sad .... a i ... puno rade bi nvidi-u nego ati ... :P
Napokon 256-bitne mainstream kartice od nvidije (ne racunajuci 6800). Bilo je i vrijeme.
Ova kartica je pun pogodak! Bravo Nvidia... sad cekamo odgovor iz Ati-a.
a kaj je sa DX10.1?
nije da mi to išta znači ni da ću je kupiti.. ali konkurencija je bolja po tom pitanju ;\
Konkurencija moze obrisat taj DX10.1 o ... Nema jos igara koje podrzavaju 10.1 a jedva da ima nesto i za DX10
to tvoje je realno gledanje stvari.
al do sada se uvijek u raspravama o grafama treba držalo onoga - više je bolje :D
Napokon 256-bitne mainstream kartice od nvidije (ne racunajuci 6800). Bilo je i vrijeme.
Super karta, brzinom ko 3870, samo sto je cijena preporucena 200$ a ATI srezo svoju na 189$. Neka neka, samo nek padaju cijene, da potrosaci malo profitiraju :)))
Samo Nvidia ima strasne jezgre, to se mora priznati, jos da podrze dx10.1 pa da se i marketinski izjednace s konkurencijom...
za te novce se isplati iako znam da če više koštat kod nas nego u americi ali ako se još napravi SLI uffff kako bi bila dobra.
OK, koliko sam uspio shvatiti po reviewima na netu, odnos u performansama je ovakav : 8800 GT > HD 3870 > 9600 GT > HD 3850 (iako nije baš savršeno jasno jer je razlika između HD 3870 i 9600 GT malena a neki testiraju overclockane verzije).
Ali kakav je odnos cijena, ne da mi se sad pretraživati sve živo ? Čitam da je ATI spustio cijene značajno nakon izlaska 9600 GT ?
Ima li neko link na neku konkretnu performance / price usporedbu (realnih kartica na tržištu, a ne po MSRP, koji je BTW BOL pogriješio, kao i obično) ?
I zašto ovo zovu serijom 9 kad koliko vidim G94 je slabija verzija G92 ?
BUMP
Amo, oće li mi ko odgovorit na gornja pitanja, i još jedno, kad dolazi "prava" serija 9 ?
P.S.
Ne znam je li bumpanje dozvoljeno na ovom forumu (vjerovatno nije), ali općenito govoreći threadovi prebrzo umiru...
(ukratko)
HD3870 je oko 150 kuna skuplja u odnosu na 9600GT , po meni gledajući, 9600GT izlaskom novih drivera će biti dosta bolja od HD3870 a i jeftinija ...
Kako dosta bolja kad je slabija ?
Kako dosta bolja kad je slabija ?