Firefox OS sljedeće godine

poruka: 19
|
čitano: 1.855
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox OS sljedeće godine".
17 godina

Ovo bi moglo biti bolje nego išta drugo, OS baziran na web aplikacijama, to hoću !

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bit ce to olicje brzine. Vracamo se u doba interpretiranog Basica s time da ce svi morat imat flat rate i jaaako dobre zivce. Cini mi se da je ideja ubit u pojam korisnike kako bi za par dana ponovo iskesirali za novi telefon.

Neka si ovi u Mozzili pogledaju pad FFa i zapitaju kaj rade.

4 2 hvala 0
17 godina
Re: Firefox OS sljedeće godine
Drazen kaže...
Bit ce to olicje brzine.

To su nekad pricali i za Javu, pa sada vodeca mobilna platforma koristi upravo te tehnologije i nitko se ne buni... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
makopos kaže...

... OS baziran na web aplikacijama, to hoću !

to ti je/bio webOS

16 godina
neaktivan

Sad se svaka kompanija zeli krsit sa operacijskim sustavima... A sto bi sad oni pak ?  (iOS - telefoni su im skupi ko sam bog, Android - razni telefoni svih mogućih verzija os-a i veličina, WP7/8 - namijenjeno da sruši iOS a zapravo ispala još jedna skupa stvarčica koja se prodaje po nebuloznim cijenama) i sad ovo, mislim već vidim, prvi model nekakav UBER telefon koji neće biti ispod 1500kn kod nas ... Stoga... Koda se nis nije dogodilo...

{| qu!ck_s!1\/3r |}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Štagod,začas će svaki browser imati svoj os?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
Clone kaže...

... i sad ovo, mislim već vidim, prvi model nekakav UBER telefon koji neće biti ispod 1500kn kod nas ...

Nema šanse. Ako ovo prođe, telefone će dijeliti šakom i kapom; ionako će ti svaki pogled na telefon prebaciti određenu količinu prometa. Dio tebi, a dio ravno u džep operateru.

Gledam te!
17 godina
odjavljen

Ovo se već može probati ako imate Galaxy S II ili neke druge Android uređaje {#}

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 9:45 (Kordy).

2 0 hvala 0
17 godina

Ako im bude radilo ko ijedan od Firefoxa, bolje da onda ni ne zapocinju posao.

Valjda je cilj prvo ispolirat postojece proizvode, a ne imat 10 razlicitih stvari, a nijedna ne radi kako treba.

1 1 hvala 0
15 godina

Kupusara od html-a i javascript-a preuzima svijet.

1 0 hvala 0
17 godina
natko kaže...

Kome se ne svidja html i js, ima Flash i ActiveX... {#} 

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
protjeran

Sacekajte sa pljuvanjem dok ne vidite proizvod. Meni niti smrdi niti mirise, ako bude valjao, uzecu ga, ako ne, sta me biga sto postoji ;)

0 0 hvala 0
16 godina

Doživjet će "slavu" kao i Chrome OS.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
13 godina
Renesis kaže...

Ako im bude radilo ko ijedan od Firefoxa, bolje da onda ni ne zapocinju posao.

Valjda je cilj prvo ispolirat postojece proizvode, a ne imat 10 razlicitih stvari, a nijedna ne radi kako treba.

ovisi o poslovnom modelu....

microsoft je od samih pocetaka imao razne proizvode, brzo rastuce al bugovite, nedovrsene, neoptimizirane.... danas sve optimizirano, brzo i solidno dobro :)

iOS je bio os pun svacega a najosnovnije stvari nisu bile dovrsene, zapravo polufunkcionalan gsm OS je to bio.... a danas ?

13 godina
natko kaže...

kupusara???? hahahaha

ja bih kupusarom zvao neverending projekte, malo pisane u c++, malo u vb6, malo u .netu, sve to preko nekakvih comova povezano i sve zapravo neoptimizirano do bola, gladno resursima.... a onda jos i one nekad hvaljene relacijske baze.... kome se da tako razvijat?!??!?!

imamo sada HTML5, javascript, nekakav serverski jezik(.net, java, php) objektnu bazu i mozemo pisati crospltform aplikacije, efikasne, brze, optimizirane za svako envirloment :) to se zove EVOLUCIJA! a kupusara ti je na desktopu di neznas tko pije a tko placa :)

17 godina
neaktivan

Ovo je odlična vijest!

Još uvijek nemamo potpuno otvoreni mobilni OS. Glavna prednost je to da iza njega stoji Mozilla, neprofitna organizacija koja promovira otvorenost, inovacije i slobodu interneta! Ima slične smjernice kao i Google ali bez skrivenih motiva. Bilo bi lijepo imati mobilni OS iza kojeg ne stoje megalomanske Big Brother kompanije kao što su Apple, Microsoft i Google.

Već vidim kako će Mozillu Apple napadati sa tužbama jer svi znamo da je Appleov novi moto "Why innovate? Litigate.". Ne znam kako će se Mozilla natjecati sa popularnim sustavima koji su već dugo u razvoju jer to čak ni Microsoftu baš i ne uspijeva. Najveća konkurencija je Android. Android jer tek u verziji 4.1 izgladio sučelje odnosno doveo u red performanse sustava (project butter) a novi Google Search je puno točniji i brži od Sirija. Mozillin OS će kao i Tizen koristiti web standarde za aplikacije. Možda je na pomolu novi trend da ćemo imati slobodu izbora i moći pokretati sve aplikacije na svim mobilnim uređajima neovisno o sustavu koji koristimo.

Is it weird that this gave me an orgasm?

3 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
>SupremeCommander kaže...

>natko kaže...

>Kupusara od html-a i javascript-a preuzima svijet.

>Kome se ne svidja html i js, ima Flash i ActiveX...

I Silverlight.
...Cause It's Got Electrolytes.
17 godina
neaktivan

Boot2Gecko (Firefox OS) demo na Mobile World Congressu:

Čini se vrlo zanimljivim OS-om.

Na MWC-u je prikazana i Telefonicina verzija koja izgleda drugačije, budući da su sučelje prilagodili svojim potrebama:

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 19:35 (hrx).

1 0 hvala 0
13 godina
DragonShit kaže...

Ovo je odlična vijest!

Još uvijek nemamo potpuno otvoreni mobilni OS. Glavna prednost je to da iza njega stoji Mozilla, neprofitna organizacija koja promovira otvorenost, inovacije i slobodu interneta! Ima slične smjernice kao i Google ali bez skrivenih motiva. Bilo bi lijepo imati mobilni OS iza kojeg ne stoje megalomanske Big Brother kompanije kao što su Apple, Microsoft i Google.

Već vidim kako će Mozillu Apple napadati sa tužbama jer svi znamo da je Appleov novi moto "Why innovate? Litigate.". Ne znam kako će se Mozilla natjecati sa popularnim sustavima koji su već dugo u razvoju jer to čak ni Microsoftu baš i ne uspijeva. Najveća konkurencija je Android. Android jer tek u verziji 4.1 izgladio sučelje odnosno doveo u red performanse sustava (project butter) a novi Google Search je puno točniji i brži od Sirija. Mozillin OS će kao i Tizen koristiti web standarde za aplikacije. Možda je na pomolu novi trend da ćemo imati slobodu izbora i moći pokretati sve aplikacije na svim mobilnim uređajima neovisno o sustavu koji koristimo.

To nije novi trend, to se pokusalo i javom i raznim crossplatform rjesenjima, ali nazalost nisu sve programske tehnologije lako portabilne zbog svoje zatvorenosti.

Danas kad je internet svugdije i svakome dostupan te novi HTML standardi dolaze na velika vrata time polako omogucuju da web aplikcije budu jednake ili bolje od desktop ekvivalenata, sigurnije za korisnike ali i proizvodjace...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice