"Error 53" fatalan za popravljane iPhone

poruka: 110
|
čitano: 20.699
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Error 53" fatalan za popravljane iPhone".
18 godina

Baš simpatično 

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
21 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

I šta sad? Ne mogu se otključati više?

Ah Apple, a ja mislio da samo MS radi gluposti.

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da, da, samo u posvećenim servisima, u kojima su cupertino i papa kuhar potvrdili čudesna ukazanja svetog stjepana poslovića, poslije kojih su mnogi neobjašnjivo progledali i prešli na android. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
22 3 hvala 0
12 godina

Zašto me to ne iznenađuje???

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
14 0 hvala 0
18 godina

Dodatna zastita od kradje i hakiranja uredjaja. Pohvalno.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Moj PC  
3 4 hvala 0
11 godina
protjeran

Ofce polako progledavaju???..Apple da iznudjuje novac??..NO WAY...

6 0 hvala 0
18 godina

Popravljani? iPhone se kvari!!!!!!!!! Ajme!

Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Potpuno ispravna odluka Apple-a, TouchID se koristi za prijavu na telefon, autorizaciju kupovine u App Store-u, autorizaciju Apple Pay-a, pristup privatnim podacima u iCloud-u i tko zna što sve još u budućnosti, dozvoliti ugradnju hackiranih senzora bi bila katastrofalno loša odluka. Možda je poruka greške trebala biti više user friendly, ali to ne mijenja na ispravnosti odluke. Btw, Lenovo Thinkpad laptopi ne dozvoljavaju niti punjenje punjačima koji nisu od Lenovo-a (barem moj W530 ne dozvoljava, tj. buni se). Ništa strašno.

14 3 hvala 0
14 godina
odjavljen

Na stranu sad tko je apple. Ali proizvod je njihov i oni mogu raditi s njime što žele. Onima kojima se to ne sviđa, ne trebaju kupovati i koristiti njihove proizvode. Svaka inteligentna osoba neće korisiti usluge/proizvode koji joj ne odgovaraju.

2 9 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: "Error 53" fatalan za popravljane iPhone
formula1live kaže...

Na stranu sad tko je apple. Ali proizvod je njihov i oni mogu raditi s njime što žele. Onima kojima se to ne sviđa, ne trebaju kupovati i koristiti njihove proizvode. Svaka inteligentna osoba neće korisiti usluge/proizvode koji joj ne odgovaraju.

Nije vise,kad se proda..i ne mogu na taj nacin monopolizirati svoj proivod i usluge..

Dobro da Apple u ugovoru jos nije korisnicima ZABRANIO da im Ajfoun ispadne iz ruku na tlo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 16:36 (duhonja).
10 godina
odjavljen
RobertS kaže...

Potpuno ispravna odluka Apple-a, TouchID se koristi za prijavu na telefon, autorizaciju kupovine u App Store-u, autorizaciju Apple Pay-a, pristup privatnim podacima u iCloud-u i tko zna što sve još u budućnosti, dozvoliti ugradnju hackiranih senzora bi bila katastrofalno loša odluka. Možda je poruka greške trebala biti više user friendly, ali to ne mijenja na ispravnosti odluke. Btw, Lenovo Thinkpad laptopi ne dozvoljavaju niti punjenje punjačima koji nisu od Lenovo-a (barem moj W530 ne dozvoljava, tj. buni se). Ništa strašno.

Ne dozvoljava ili se buni ali dozvoljava? Velika je razlika...

15 godina

Problem je samo u touch id senzoru ugrađenom u home tipku. Kad se mijenja ekran, bolje da je tipka čitava pa se samo premijesti jer zamjesnka home tipka nema potrebnu elektroniku a originalna ne postoji u prodaji. Svakom kome mijenjam ekran to kažem unaprijed i da deaktivira touch id prije opciju prije zamjene. Ako se već mora stavit druga tipka, onda se može živjeti bez opcije otiska prsta. U tom slučaju se neće zaključati kod instalacije novog sw-a.

Moj PC  
9 0 hvala 4
11 godina
protjeran
dax-lax kaže...

Problem je samo u touch id senzoru ugrađenom u home tipku. Kad se mijenja ekran, bolje da je tipka čitava pa se samo premijesti jer zamjesnka home tipka nema potrebnu elektroniku a originalna ne postoji u prodaji. Svakom kome mijenjam ekran to kažem unaprijed i da deaktivira touch id prije opciju prije zamjene. Ako se već mora stavit druga tipka, onda se može živjeti bez opcije otiska prsta. U tom slučaju se neće zaključati kod instalacije novog sw-a.

Aha..sad bi ti dobio od ATJ Luckog po usima,i rekao bi ti da s šufter-lufter...

13 godina
Moze kontakt mail da se posavjetujem vezano za svoj iPhone 6 koji radi ali nema mogucnost update-a? Hvala
17 godina
neaktivan
Torent kaže...
RobertS kaže...

Ne znam, čini mi se da se ne puni ako nije originalni punjač, možeš raditi, ali se baterija ne puni. Osim punjača, Lenovo i Dell isto tako u nekim modelima blokiraju i 3rd party baterije, neki printeri blokiraju neoriginalne patrone itd. Ali nije niti bitno jer ti usporedba nije na mjestu, punjači, tinta i baterije nisu sigurnosno relevantne komponente, TouchID jest. Bolja usporedba bi bila zamjena TPM čipa koji drži ključeve za BitLocker, ako ga promjeniš, nisam siguran da ćeš uspjeti dekriptirati disk, čak i ako imaš recovery key. Niti novi ključ za svaki noviji auto ne možeš dati raditi kod Pere iz podruma, nego ga moraš naručiti direktno od proizvođača i dati upariti s autom u ovlaštenom servisu (nekad čak i u tvornici prema broju šasije), a Peri možeš eventualno na promjenu ulja. U nekim autima je čak nemoguće napraviti novi ključ kad ga izgubiš, nego se mora mijenjati kompletna centralna elektronika i svi ključevi (koliko znam npr svi noviji BMW-ovi). Svi ti koji se sada u ime neke slobode izbora bune bi bili prvi koji bi se bunili i od Applea tražili odštetu kada bi im netko skinuo tisuće dolara sa računa ili hakirao podatke zahvaljujući hakiranom TouchID-u.

10 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Isto tako je moje potpuno pravo ako sam već nezadovoljan nekom tvrtkom, njezinim proizvodima ili poslovnom politikom, govoriti protiv te tvrtke.

Isto tako je moje potpuno pravo ako sam već zadovoljan nekom tvrtkom, njezinim proizvodima ili poslovnom politikom, govoriti pohvale za tu tvrtku.
-osnovna sloboda govora.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 17:45 (GNU+Linux).
10 godina
odjavljen
RobertS kaže...
Torent kaže...
RobertS kaže...

Ne znam, čini mi se da se ne puni ako nije originalni punjač, možeš raditi, ali se baterija ne puni. Osim punjača, Lenovo i Dell isto tako u nekim modelima blokiraju i 3rd party baterije, neki printeri blokiraju neoriginalne patrone itd. Ali nije niti bitno jer ti usporedba nije na mjestu, ....

Ja sam samo naglasio razliku izmedju ne dozvoljava i buni se ali dozvoljava... Jedno je kad te tjera da kupis originalni punja i ne dozvoljava neki zamjenski sa istim karakteristikama i kad te upozori na posljedice ali ti ne brani da koristis zamjenski...Sto se tice applea nikad isam bio ljubitelj i sve sam manje ljubitelj istih tako da me nikakav smecarski potez od njih ne iznenadjuje... Sve sto rade jeste jedino i iskljucivo u interesu profita i spremni su an sve ali bukvalno sve da to ostvare. Profit je ok i svi treba da rade za profit ali odnos prema kupcima je smecarski i dno dna... Moje vidjenje.

18 godina
RobertS kaže...

A što ako ja samo želim iphone 6 a ne želim otiskivati prst, nego ga normalno koristiti? 
Hoće li mi se i onda zaključati nakon updatea, makar sam uređaju rekao da me ne maltretira srednjim prstom?
Naime, ne vjerujem baš zaključanim stvarima. Uvijek strepim upravo od ovakvih situacija i radije sam snosim 
odgovornost i odluke za svoje postupke (koji se tiču zaštite moje privatnosti i podataka)
Btw. ni iPhone ne dozvoljava, to jest buni se ako si kupio "noname" kabel/punjač recimo za posao (kao većina nas). 
Mislim da su taj "feature" unijeli negdje od iOSa7 ako se dobro sjećam. Ali hajd, ipak se napuni. No samo čekam
da se i zbog toga zbricka i napiše "error 53". Naravoučenije: NEDAM više iOS update dok ne crkne od starosti.

dax-lax kaže...

E to sam bio pitao, hvala na infou. Da, definitivno mogu živjeti bez čitanja svojih masnih prstiju. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 18:08 (overhaul).
17 godina

Svakog korisnika bilo kojeg Apple uređaja koji dozvoljava da njegov uređaj dodiruju neovlaštene osobe treba likvidirati bez ikakvih dodatnih pitanja. Isto tako treba likvidirati osobe koje na Apple uređajima vrše radnje koje nije odobrio Apple ili spajaju dodatke koje nije proizveo Apple. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 18:06 (rjakopec).

5 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
rjakopec kaže...

Svakog korisnika bilo kojeg Apple uređaja koji dozvoljava da njegov uređaj dodiruju neovlaštene osobe treba likvidirati bez ikakvih dodatnih pitanja. Isto tako treba likvidirati osobe koje na Apple uređajima vrše radnje koje nije odobrio Apple ili spajaju dodatke koje nije proizveo Apple. 

Nadam se da je bio sarkazam.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
13 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Ne, nisi u pravu. Onog trenutka kada prodaju iPhone, taj telefon nije njihov vec osobe koja ju je kupila.

Ako je njihov telefon onda ispada da mogu dodi u uzet taj telefon od tebe kada god hoce. 

Po tvojoj teoriji ti dajes po 700, 800 dolara za telefon koji kad ga kupis nije tvoj?

Ne budi i ti jos jedna u nizu iSheeps osoba kojima je ispran mozak.

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
RobertS kaže...

A što ako ja samo želim iphone 6 a ne želim otiskivati prst, nego ga normalno koristiti? 
Hoće li mi se i onda zaključati nakon updatea, makar sam uređaju rekao da me ne maltretira srednjim prstom?
Naime, ne vjerujem baš zaključanim stvarima. Uvijek strepim upravo od ovakvih situacija i radije sam snosim 
odgovornost i odluke za svoje postupke (koji se tiču zaštite moje privatnosti i podataka)
Btw. ni iPhone ne dozvoljava, to jest buni se ako si kupio "noname" kabel/punjač recimo za posao (kao većina nas). 
Mislim da su taj "feature" unijeli negdje od iOSa7 ako se dobro sjećam. Ali hajd, ipak se napuni. No samo čekam
da se i zbog toga zbricka i napiše "error 53". Naravoučenije: NEDAM update.

Ne znam, gore je netko napisao da se ta greška javlja samo ako je uključen TouchID, ako je to istina, onda ne vidim u čemu je problem. Osobno smatram da bi se ta provjera trebala vršiti kod svake prijave na telefon, a ne samo nakon update-a, tj. čim se promjeni TouchID ne bi smjelo biti moguće prijaviti se na telefon (ako je isti aktiviran). Inače, ako te to sve smeta, kupi si neki Android za 50 eura koji uopće nema sve te opcije, nikad ne dobija update, na kojem možeš sve pogasiti i hackirati, sve je besplatno i open source i uživaj, zašto si kompliciraš život kupovinom najskupljeg telefona na tržištu čije te temeljne osobine smetaju i sve bi ih isključio? To je kao da netko kupi najskuplji Mercedes i onda krene redom vaditi sve sve sigurnosne sustave iz njega jer "se on radije sam brine o svojoj sigurnosti i ne vjeruje autu". Kupi onda Daciu ili Ladu, šuti i vozi.

13 godina
neaktivan
rjakopec kaže...

Vidim da ti je fino mozak ispran.

18 godina
Torent kaže...

Sto se tice applea nikad isam bio ljubitelj i sve sam manje ljubitelj istih tako da me nikakav smecarski potez od njih ne iznenadjuje... Sve sto rade jeste jedino i iskljucivo u interesu profita i spremni su an sve ali bukvalno sve da to ostvare. Profit je ok i svi treba da rade za profit ali odnos prema kupcima je smecarski i dno dna... Moje vidjenje.

Kad smo kod njihovih podmuklih fora, izgleda da je svima ispod radara prošao accident od nedavno. Da podsjetim: appleu se ne prodaje 6s prema očekivanjima, jer ruku na srce, 90% kupaca ajfouna bira ga kao statusni simbol. A kako se distancirati od demode korisnika "starog" iphone 6?
Nikako. Nije da njihovi korisnici znaju razliku u hardveru. Pa se dakle ne prodaje baš tako sjajno, tj. preračunali se i naručili ih previše. Što je katastrofa za firmu koja živi od hypea. Zamislite neprodane zalihe iPhonea kako skupljaju prašinu na policama, to je nezamislivo - pa morali bi čak pribjegavati sniženju poput puny samsunga?! To nikako. I što? BUM! Odjednom, prikladan požar upravo u pogonima za proiozvodnju iphonea 6S! Odjednom, čujem, isparile zalihe na policama (jer sve je to zahvatio taj strašni požar) opet je sve u redu i dionica stabilnija. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
10 godina
odjavljen

Znaci postoji iphone i dacia i lade. Srecom postoje proizvodjaci koji te ne tretiraju kao smece i prodaju ti telefon i onda ti diktiraju kako sec ih koristiti. Touch id je opciju koju mozes koristit kako ti hoces. Sta ako ne zelis da ti apple cita podatke? Sta briga apple za moje podatek ako mi je prodao telefon? Nije tebi niko oteo telefon i ugradi touchid od nekog drugog proizvodjaca nego si ti to svjesno uradio. Druge proizvodjaci ti prodaju telefon i ne govore ti kako ga smijes ili ne smijes koristiti... Mogu ti reci ako uradis to ti to nemas vise garanciju ali ne govore e sad ti ga ne damo koristiti jer si ga ti nesto... Znaci da ga i dalje tretiraju kao svoj a ne tvoj telefon... Meni to ne pase i zato ga nikad necu kupiti. I offtopic niti mercedes ne govori vozacima sta smiju raditi ili ce mu zakljucati auto da ne moze ga vise koristiti. To koliko znam samo apple radi i niko vise na ovom svijetu i okolini...

18 godina
RobertS kaže...

Ne znam, gore je netko napisao da se ta greška javlja samo ako je uključen TouchID, ako je to istina, onda ne vidim u čemu je problem. Osobno smatram da bi se ta provjera trebala vršiti kod svake prijave na telefon, a ne samo nakon update-a, tj. čim se promjeni TouchID ne bi smjelo biti moguće prijaviti se na telefon (ako je isti aktiviran). Inače, ako te to sve smeta, kupi si neki Android za 50 eura koji uopće nema sve te opcije, nikad ne dobija update, na kojem možeš sve pogasiti i hackirati, sve je besplatno i open source i uživaj, zašto si kompliciraš život kupovinom najskupljeg telefona na tržištu čije te temeljne osobine smetaju i sve bi ih isključio? To je kao da netko kupi najskuplji Mercedes i onda krene redom vaditi sve sve sigurnosne sustave iz njega jer "se on radije sam brine o svojoj sigurnosti i ne vjeruje autu". Kupi onda Daciu ili Ladu, šuti i vozi.

Je, pročitao kasnije i dopunio uz zahvalu. Tekst vijesti to nije objašnjavao. Da slažem se da bi se trebalo neke predostrožnosti odraditi prije updatea OS.a- recimo svaki proizvođač matične piše crvenim slovima da prije updatea biosa obavezno sve postavke resetirati dakle declockati i isključiti sve napredne fuinkcije. A Matične zasad ipak ne čitaju prste, pa opet eto idu na predostrožnost. 
Inače, zašto bi meni netko uvjetovao što ću si kupiti? Ako ne želim otisak prsta, a želim kameru, OS, ekran i izradu kakvu nude, i nemam problema sa cijenom koju traže, valjda mi dozvoljavaš da sam odaberem na što ću utrošiti svoj a ne tvoj novac? Ja se samo ne slažem sa "easter eggsima" NAKON što kupim i postanem vlasnik. Ako sam vlasnik, valjda imam pravo biti vlasnik, i JA gospodariti dotičnim uređajem. Bio on apple, dacia ili spejs šatl - ne želim šutjeti i trpjeti. 

Torent kaže...

Znaci postoji iphone i dacia i lade. Srecom postoje proizvodjaci koji te ne tretiraju kao smece i prodaju ti telefon i onda ti diktiraju kako sec ih koristiti. Touch id je opciju koju mozes koristit kako ti hoces. Sta ako ne zelis da ti apple cita podatke? Sta briga apple za moje podatek ako mi je prodao telefon? Nije tebi niko oteo telefon i ugradi touchid od nekog drugog proizvodjaca nego si ti to svjesno uradio. Druge proizvodjaci ti prodaju telefon i ne govore ti kako ga smijes ili ne smijes koristiti... Mogu ti reci ako uradis to ti to nemas vise garanciju ali ne govore e sad ti ga ne damo koristiti jer si ga ti nesto... Znaci da ga i dalje tretiraju kao svoj a ne tvoj telefon... Meni to ne pase i zato ga nikad necu kupiti. I offtopic niti mercedes ne govori vozacima sta smiju raditi ili ce mu zakljucati auto da ne moze ga vise koristiti. To koliko znam samo apple radi i niko vise na ovom svijetu i okolini...

Tako je. O tome pričam. Okej, ako mi netko ukrade podatke koje namjerno ne zaključavam prstima ni kriptiram neznam čime, ja se slažem da je to moja odgovornost i dobro. Zar to nije fer, nakon što sam kupio, i postao vlasnik?
Ja sam iphone jaibrejkao ne zato da piratiziram (fakat nemam nikakav pažnje vrijedan softver gore, valjda tri dodatna programa osim OS-a) nego nevolim njihov appstore, njihov iCloud, a i njihov iTunes izbjegavam kad god mogu.
Ali s druge strane, dobar im je operativni - ne zapinje i ne blokira, telefoni dugo drže aktualnost, tako da eto, hardverski nije mi to loše. Precijenjeno jest, ali nije loše.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 18:37 (overhaul).
17 godina
neaktivan
Torent kaže...

Nadrobio si tonu gluposti. Ovo nema nikakve veze s garancijom, nego isključivo s činjenicom da se Apple na taj način štiti od odgovornosti za eventualnu krađu podataka i financijske štete do čega bi moglo doći ako netko ugradi i zloupotrijebi hackirani no name TouchID (to što im je provjera sranje i što se vrši samo nakon update-a je druga priča). Da se to dogodi, takvi poput tebe bi odmah kriknuli da zašto Apple to nije spriječio i isti tren bi se našle stotine koje bi ih tužile zbog toga i tražile milijunske odštete, vidjeli u tome teoriju zavjere, namjerni propust kako bi se NSA-u dozvolilo da ti uđe u telefon, cijeli koncept Apple Pay-a, Store-a, Health-a itd bi se trenutačno urušio jer bi milijuni prestali iste koristiti itd. Blokirati telefon nekolicini likova koji su htjeli uštediti par dolara izbjegavanjem ovlaštenog servisa je u ovom slučaju puno bezazlenija opcija i za dva dana više nitko o tome neće govoriti, bura u čaši vode. Iz istog razoga i Mercedes (i ostali) svake godine investiraju milijune u algoritme kojima štite svoje aute i ključeve i ako ključ izgubiš, nećeš moći voziti auto sve dok ti Mercedes (i nitko drugi) ne zamjeni pola elektronike u autu i da nove ključeve i sve to naplati par tisuća eura. Moj BMW mogu u slučaju krađe dati onesposobiti daljinski preko ConnectedDrive-a i nakon što je jedom onesposobljen, nema načina da se motor više pokrene, mora se šlepati u BMW-ov servis i mora se mijenjati sva elektronika i svi ključevi (a to košta i traje). Mene to ne smeta, nekako eto živim s tim, a da me smeta, prodao bih BMW i kupio Ladu ili nešto tome slično.

10 godina
odjavljen

Sta se moze desiti ako tebi ukradu telefon? Srusiti apple pay? Ajd budi ozbiljan. Ako ti ukradu BMW ti ces tuziti BMW? BMW ce ti zakljucati atuo protiv tvoje volje i bez da ti prijavis kradju? To prvi put cujem iskreno a 5 godina sam radio kao prodavac mercedesa u ovlastenom dileru. Apple je to uradio na svoju ruku da tebe uopste ne pita niti ti imas bilo kakav izbor u tome je razlika. Ako je tebi ok da ti apple zakluca telefon koji si ti KUPIO i koji je zakonski 100% tvoje vlasnisto sretno ti bilo.... I ja mogu zakljucati svoj mob daljinski kad ja hocu ali samsung to nece nikad napraviti kad on hoce.

PS Sad se sjetih ko to jos radi. Karticarske kuce. Upravo nekidan mi zakljucali karticu iz predostroznosti i nazvali me i zamolili da sutra odem do svoje banke da podignem novu. Naravno besplatno. Ti ces dobiti novi IPHONE? Ne nego ce te ladno od.....i.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 19:12 (Torent).
18 godina
neaktivan

Najbolji su mi ovi likovi sta kukaju da se monopolist ne moze tako ponasati...

Na stranu to da ajfon ima 99% trzista i dalje te nitko ne tjera da ga kupis...

cinjenica je da ajfon je "monopolist" samo sto se tice profita,  zapravo je manji dio trzista i imas tonu androida od onih koji kostaju ispod 100 dolara do onih koji kostaju u rangu ajfona.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Je, pročitao kasnije i dopunio uz zahvalu. Tekst vijesti to nije objašnjavao. Da slažem se da bi se trebalo neke predostrožnosti odraditi prije updatea OS.a- recimo svaki proizvođač matične piše crvenim slovima da prije updatea biosa obavezno sve postavke resetirati dakle declockati i isključiti sve napredne fuinkcije. A Matične zasad ipak ne čitaju prste, pa opet eto idu na predostrožnost. 
Inače, zašto bi meni netko uvjetovao što ću si kupiti? Ako ne želim otisak prsta, a želim kameru, OS, ekran i izradu kakvu nude, i nemam problema sa cijenom koju traže, valjda mi dozvoljavaš da sam odaberem na što ću utrošiti svoj a ne tvoj novac? Ja se samo ne slažem sa "easter eggsima" NAKON što kupim i postanem vlasnik. Ako sam vlasnik, valjda imam pravo biti vlasnik, i JA gospodariti dotičnim uređajem. Bio on apple, dacia ili spejs šatl - ne želim šutjeti i trpjeti. 

Pa gospodar si, tko ti što brani? Napuhujete problem preko svake mjere. Jel moraš koristiti TouchID? Ne moraš. Jel ti netko uzeo telefon? Nije, odnesi ga u ovlašteni servis ako nisi siguran i nema problema. Jedini problem su 3rd party serviseri koji svi garantirano znaju za taj problem, ali unatoč tome ne upozoravaju kupce (svaka čast ovom gore koji ljude upozorava), e to je pohlepa, nekome svjesno uništiti telefon za par eura profita. I greška Apple-a jest što ne ponude neku varijantu da se telefon ponovno otključa (AppleID + sigurnosno pitanje, hardwerski reset u nekom Apple servisu, možda se i može nekako, tko zna, neka to naplate $49.95 i dobro). Naravoučenije: pazi da ti telefon ne padne, kupi si neku zaštitnu futrolu, a ako se baš razbije, odnesi ga na popravak u Appleov servis, platit ćeš malo više, ali ne moraš razbijati glavu oko toga hoće li ti telefon opet raditi ili ne. Meni u dvadeset godina otkad imam mobitele još niti jedan nije ispao i razbio se do te mjere da bih ga trebao nositi na servie, jel se to vama dešava svaki dan pa vam je toliko bitno ili što?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice