Imam isti monitor kao ovaj na slici, dakle Eizo FlexScan serija. Monitor je milina za posao i za zabavu. Nema nijedan mrtvi pixel na 24". Sada znam zasto su japanski proizvodi vrhunski.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
još da malo srede dizajn s obzirom na cijenu ...
A.
I kad pogledas cijenu padne ti mrak na oci ne bi ja to kupoval i da mogu ja sam sa svojim 2232BW itekako zadovoljan glede kvalitete slike, ako izuzmes vidljive kutove gledanja iako to zapravo i nije nikakav problem!!!
Eizo je zakon i ima super dizajn, meni najbolji koji sam vidio, a sto se tice same cijene, samsungov model sa istom s-pva matricom i istom dijagonalom je jos skuplji, iako ima loš dizajn.
Nije mi jasno zašto je toliko teško saznati koja se matrica nalazi u pojedinom monitoru. Proizvođači to skrivaju kao zmija noge, a ni novinari se ne trude previše doznati (i objaviti) taj podatak.
I super mi je Bugova napomena da isključim Adblock. Da ne trpaju svakakvo smeće na svoje stranice ne bih ga ni imao.
Nije mi jasno zašto je toliko teško saznati koja se matrica nalazi u pojedinom monitoru. Proizvođači to skrivaju kao zmija noge, a ni novinari se ne trude previše doznati (i objaviti) taj podatak.
I super mi je Bugova napomena da isključim Adblock. Da ne trpaju svakakvo smeće na svoje stranice ne bih ga ni imao.
Ovo tvoje je odokativna metoda. Između toga i pravog znanja je velika razlika. A koje su IPS?
Mene recimo zanima koju ima moj HP L1925, s čijom slikom sam izuzetno zadovoljan , i osim nešto sporijeg odziva (20 ms, što je za tu generaciju bilo normalno) ne nalazim ni jednu osobinu po kojoj bih ga klasificirao.
Ovo tvoje je odokativna metoda. Između toga i pravog znanja je velika razlika. A koje su IPS?
Mene recimo zanima koju ima moj HP L1925, s čijom slikom sam izuzetno zadovoljan , i osim nešto sporijeg odziva (20 ms, što je za tu generaciju bilo normalno) ne nalazim ni jednu osobinu po kojoj bih ga klasificirao.
Kakve veze ima isplatiovost 19" s time da mene zanima koju matricu ima moj monitor? Ne želim ga ponovo kupiti, samo želim znati osnovne podatke o njemu, a koje od proizvođača ne možeš dobiti.
Moze se vidjeti da li je TN matrica koristena i po uglu gledanja. Ako je 160/170 - onda je TN, ako je 178 - onda je mva/ips.
Malo nepouzdano, ali opet je dobar pokazatelj kod kupovine, jer proizvodjac ne navodi podatke o matrici.