Eizo s DisplayPortom

poruka: 10
|
čitano: 1.384
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Eizo s DisplayPortom".
17 godina
neaktivan
Eizo s DisplayPortom

Imam isti monitor kao ovaj na slici, dakle Eizo FlexScan serija. Monitor je milina za posao i za zabavu. Nema nijedan mrtvi pixel na 24". Sada znam zasto su japanski proizvodi vrhunski.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Eizo s DisplayPortom

još da malo srede dizajn s obzirom na cijenu ...

A.

17 godina
Eizo s DisplayPortom

I kad pogledas cijenu padne ti mrak na oci ne bi ja to kupoval i da mogu ja sam sa svojim 2232BW itekako zadovoljan glede kvalitete slike, ako izuzmes vidljive kutove gledanja iako to zapravo i nije nikakav problem!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eizo s DisplayPortom

Eizo je zakon i ima super dizajn, meni najbolji koji sam vidio, a sto se tice same cijene, samsungov model sa istom s-pva matricom i istom dijagonalom je jos skuplji, iako ima loš dizajn.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eizo s DisplayPortom

Nije mi jasno zašto je toliko teško saznati koja se matrica nalazi u pojedinom monitoru. Proizvođači to skrivaju kao zmija noge, a ni novinari se ne trude previše doznati (i objaviti) taj podatak.

I super mi je Bugova napomena da isključim Adblock. Da ne trpaju svakakvo smeće na svoje stranice ne bih ga ni imao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Visak kaže...

Nije mi jasno zašto je toliko teško saznati koja se matrica nalazi u pojedinom monitoru. Proizvođači to skrivaju kao zmija noge, a ni novinari se ne trude previše doznati (i objaviti) taj podatak.

I super mi je Bugova napomena da isključim Adblock. Da ne trpaju svakakvo smeće na svoje stranice ne bih ga ni imao.

To je vrlo lako saznati.
Kod 24" S-Pva svi modeli sa cijenom preko 5K Kn pa nadalje.
Kod 22" S-PVA zasad lenovo lx220 i neki eizo modeli koji kostaju od 4500Kn nadalje.
Svi ostali modeli velicine 22",24" koji su cijenom ispod 3000 za 22" odnosno 4000kn za 24" su  TN matrice.
19" i 20" nisam ni spominjo jer se takvi monitori više ne isplate uzimat.
17 godina
neaktivan

Ovo tvoje je odokativna metoda. Između toga i pravog znanja je velika razlika. A koje su IPS?

Mene recimo zanima koju ima moj HP L1925, s čijom slikom sam izuzetno zadovoljan , i osim nešto sporijeg odziva (20 ms, što je za tu generaciju bilo normalno) ne nalazim ni jednu osobinu po kojoj bih ga klasificirao.

17 godina
neaktivan
Visak kaže...

Ovo tvoje je odokativna metoda. Između toga i pravog znanja je velika razlika. A koje su IPS?

Mene recimo zanima koju ima moj HP L1925, s čijom slikom sam izuzetno zadovoljan , i osim nešto sporijeg odziva (20 ms, što je za tu generaciju bilo normalno) ne nalazim ni jednu osobinu po kojoj bih ga klasificirao.

IPS, S-IPS, H-ips su toliko rijetki na tržištu da nisu vrijedni spomena,
a 19" modeli, kako sam već spomenuo nisu više isplativi, pored 22" i 24", dok S-PVA  modeli od 19" su opet preskupi za ono što nude.
17 godina
neaktivan

Kakve veze ima isplatiovost 19" s time da mene zanima koju matricu ima moj monitor? Ne želim ga ponovo kupiti, samo želim znati osnovne podatke o njemu, a koje od proizvođača ne možeš dobiti.

17 godina
Eizo s DisplayPortom

Moze se vidjeti da li je TN matrica koristena i po uglu gledanja. Ako je 160/170 - onda je TN, ako je 178 - onda je mva/ips.

Malo nepouzdano, ali opet je dobar pokazatelj kod kupovine, jer proizvodjac ne navodi podatke o matrici.

Sve je dobro KAD se dobro svrši!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice