Dugotrajni Genesis

poruka: 11
|
čitano: 1.392
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dugotrajni Genesis".
18 godina
Dugotrajni Genesis

Kojih fucking 3000 pisanja, pa to znači da bi SSD-ovi masovno rikavali nakon par mjeseci upotrebe

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Dugotrajni Genesis

Ocito nisi bas infomiran.

Ide od 3.000 to 10.000 ciklusa.

Ali postoje algoritmi koji paze na to da recimo neki blokovi ne budu koristeni recimo 200 puta a drugi 2000 puta, nego da recimo nakon godinu dana - svi sektori budu 1000 puta brisani (u prosjeku)

http://www.windowsitpro.com/article/john-savills-windows-faqs/q-i-heard-solid-state-disks-ssds-suffer-from-a-decline-in-write-performance-as-they-re-used-why-.aspx

Imas jos puno na netu, pa si pogledaj.

I.

18 godina

Ne vidim nigdje na linku koji si poslao da se spominje 3000, spominje se 10000...a to je kao recimo razlika između 1 godine i 3.5 godina...nije baš zanemarivo

17 godina
neaktivan
Dugotrajni Genesis

Je li takve brojke (broj ciklusa) postoje u HDD? I ako da, koliko iznose?

Koliko bi SSD izdrzao u obicnog korisnika prije negoli bi drasticnije poceo gubiti na kapacitetu? (cca. vijek trajanja)

Tj. pretpostavljam da pocne gubiti kapacitet/performanse?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 15:27 (hrastro).

0 0 hvala 0
16 godina

Znaci, imas SSD koji je losije kvalitete (kao i ram and what not else on market) - ili recimo obicne AA baterija, imas smece imas i one koje su super.

Tako je isto i sa SSD-om.

I.

16 godina

Ako mislis na obicne HDD-ove (spin) - to je druga tehnologija i ovo nema veze sa njima.

Sto se tice "vijek trajanja" - to je toliko uzasno tesko za reci. Obican korisnik je tesko definirati, medjutim, ako pircamo o laptop-u, surfanje, muzika, film i slicno, da koristis laptop daily, mislim da bi trebalo bez vecih problema raditi ti ccc-a 3+ godina bez vecih problema.

Medjutim, mi smo radili jedan test bas prije par mjeseci 8 SSD-ova u RAID 10 u 2+ mjeseca crklo ih je 6 (for whatever reasons).

Naravno, koristili smo ih za brze transakcije i slicno (veliku bazu za klijenta cc-a 30 GB-a) - tako da brijem da ce trebati jos neko vrijeme prije nego mozemo poceti stavljati SSD-ove u server i mirno spavati.

I.

18 godina
protjeran
segregator kaže...

Kojih fucking 3000 pisanja, pa to znači da bi SSD-ovi masovno rikavali nakon par mjeseci upotrebe

Ajde ovako: imaš disk od 200 gb i svaki dan zapisuješ 20 gb. cijeli disk je prepisan jednom u 10 dana * 3000 = 30000 dana ili 82 godine, podijeli sa 4 zbog wearlevelinga i ostaje ti 20 godina :)

17 godina
neaktivan

Cemu onda brige Cool

16 godina

Vecina ljudi koristi 64 GB-a nesto malo manje 128 GB-a

U slucaju da je 64 GB-a disk, znaci da je matematika 4 puta manja.

Da se krivo ne shvati, ja imam SSD u laptopu i radi mi super, ali SSD jos treba napredovati i sve ostalo sto ide sa time.

I.

17 godina
neaktivan

Ali se na tom SSD od 64GB, obicno drzi sistemska particija i rijetko se kada brise/pise?!

Okej, u laptopu/prijenosniku tesko da ce netko nakrcati jos jedan disk za ostale particije, pa ce "trositi" SSD

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 17:52 (hrastro).
18 godina
protjeran
hrastro kaže...

Ali se na tom SSD od 64GB, obicno drzi sistemska particija i rijetko se kada brise/pise?!

Okej, u laptopu/prijenosniku tesko da ce netko nakrcati jos jedan disk za ostale particije, pa ce "trositi" SSD

Po sistemskoj particiji se itekako piše, page file, logovi svih aktivnosti, internet cache itd. Čak i kada se ništa ne snima na disk, windowsi konstantno ažuriraju NTFS atribute pročitanih fajlova. Intel za svoje 80GB diskove kaže da mogu izdržati 100 giga svaki dan i tako pet godina...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice