Stoja
Pa normalno da Android rastura naspram ostalih jer možete kupiti puno "slabije" modele mobitela s androidom nego npr wp7 koji ima dosta visoke minimalne specifikacije. A i naravno ios je ograničen na samo jedan model. Ima tu puno faktora na koje se može i ne mora gledati.
Predpostavljam da na high end smartphonima bi dominirao ios. Pravi skok wp7 se očekuje sa nadogradnjom osa i izlaskom nokinih modela sa wp7... mlad je os, kad tad će skočit jer je jako kvaliteta i drukčiji.
Pa normalno da Android rastura naspram ostalih jer možete kupiti puno "slabije" modele mobitela s androidom nego npr wp7 koji ima dosta visoke minimalne specifikacije.
Ali nije android jedini takav tu je i symbian koji ima gomilu jeftinih uređaja upogonjenih symbianom, ali ako krenem dalje pričati o symbianu izbiti će flame war a ja nežlim da Bog ubije macu
Sasvim logično. Proizvođači su uvidjeli da je Android sve popularniji i traženiji, aplikacije sve brže rastu i polako se svi Androidu okreću. Ovakvim tempom ne mogu izgubiti udjela, nego samo povećati.
Iako mene sve više i više zanima WP7, ne znam zašto nije dobro prihvaćen.
neka neka, uskoro ce skype pogurat win7 ;)
Sasvim logično. Proizvođači su uvidjeli da je Android sve popularniji i traženiji, aplikacije sve brže rastu i polako se svi Androidu okreću. Ovakvim tempom ne mogu izgubiti udjela, nego samo povećati.
Jer mu fali puno stvari koje tek sad počinju dolaziti.
i ja sam na androidu iako bih htio da win7 bude puno uspjesniji...
Ne bi ja rekao da je wp7 loše prihvaćen. Pa wp7 nema niti godinu dana a već ima udjel od nekih 7% A android je snama par godina, i prošle godine je imao samo 9%. A koliko je onda android imao udjel kada se tek pojavio?. Ne kažem da će wp7 prestići android, ali sigurno ga netreba otpisati, samo mu dajte 2 godine da se razvije kao što je trebalo i androidu i iOS-u...
Kako inteligencija prosječnog korisnika raste, udio Apple-a na tržištu pada.
Očekivano je, Android sve više i više raste
Zanimljivo je gledati kako godinama ljudi pljuju po Microsoftu zbog Windowsa, a sada po Symbianu, ali nikoga ne smeta dominacija Androida koji je jos uvijek poluproizvod. Cudan je danasnji svijet.
Zanimljivo je gledati kako godinama ljudi pljuju po Microsoftu zbog Windowsa, a sada po Symbianu, ali nikoga ne smeta dominacija Androida koji je jos uvijek poluproizvod. Cudan je danasnji svijet.
edit: ajde objasni zašto je poluproizvod?
Nije to nikakva provokacija niti poziv na prepucavanje. To je cinjenica. Dizanje u nebo necega sto se tek nalazi u razvoju (uz vec ovdje spomenuti WP7) je u najmanju ruku neozbiljno.
Software kao kategorija vec je odavno poluproizvod, pusta ga se na trziste i onda ga se u hodu krpa. Usto rane verzije nemaju funkcionalnost koju bi trebale imati od prve minute, ako zele da ih se prihvati ozbiljno.
Nešto što je tek u razvoju? Pa onda tako možeš i za sve ostalo govorit jer se stalno nešto razvija, izlaze nove verzije...
Nešto što je tek u razvoju? Pa onda tako možeš i za sve ostalo govorit jer se stalno nešto razvija, izlaze nove verzije...
Pa jasno, jer su nas s godinama naviknuli na to kao magarca na batine, a mi smo kao korisnici to prihvatili. Kad pogledam recenzije nekih super skupih mobitela koji ne mogu snimiti ili reproducirati video bez trzanja, a kostaju 4500-5000 kuna, samo se nasmijem.
Pa jasno, jer su nas s godinama naviknuli na to kao magarca na batine, a mi smo kao korisnici to prihvatili. Kad pogledam recenzije nekih super skupih mobitela koji ne mogu snimiti ili reproducirati video bez trzanja, a kostaju 4500-5000 kuna, samo se nasmijem.
Današnji mobovi od 4,5k kuna mogu bez problema snimati i reproducirati 1080p videje (full HD).
drago mi je da symbianu raste prodaja
nece li se nokia predomislit
za android je sasvim logicno da je prvi
okuplja najvise proizvodaca a i sve je bolji
ne vidim razlog za flame war
Ali Profesore Jakov, udio apple-a je porastao u odnosu na lani, zasto vama inteligencija ne raste?
Lani se 44 od 100 kupaca smartphonea odlucilo za nokiu, a ove godine 27 od 100. Tebi je to dobro za nokiu?
nokia ima problem jer se drži svog os-a, dok ostali proizvođači uzimaju ono što "narod" voli... a i kriza radi svoje...
nokia ima problem jer se drži svog os-a, dok ostali proizvođači uzimaju ono što "narod" voli... a i kriza radi svoje...
Kakva vrazja kriza, prodalo se duplo vise smartphonea nego lani, rezultati nokie nemaju nikakve veze s krizom, pogotovo zato sta imaju neke od najjeftinijih smartphonea.
Ali Profesore Jakov, udio apple-a je porastao u odnosu na lani, zasto vama inteligencija ne raste?
Svi će rasti (osim nokie, lol) jer narod nabavlja prve smartphoneove. Tek kad većina populacije zamjeni svoje obične s pametnima onda tek možemo pričati o porastima/padovima itd.
Kakva vrazja kriza, prodalo se duplo vise smartphonea nego lani, rezultati nokie nemaju nikakve veze s krizom, pogotovo zato sta imaju neke od najjeftinijih smartphonea.
ti dosta kratko gledaš na krizu, ja govorim za krajnje korisnike, ne za nokiu općenito. ja sad ne bih uzimao nokiu sa symbianom jer će za 2 do 3 godine dobit ključ u bravu. i ako bih uzimao mobitel bio bi sigurno linux based Android, ili unix based ios...
Svi će rasti (osim nokie, lol) jer narod nabavlja prve smartphoneove. Tek kad većina populacije zamjeni svoje obične s pametnima onda tek možemo pričati o porastima/padovima itd.
Da pogledas tabelu vidio bi da su svi osim ios-a i androida pali u udjelu a ne porasli.
Da pogledas tabelu vidio bi da su svi osim ios-a i androida pali u udjelu a ne porasli.
Ok, moj bed.
Lani se 44 od 100 kupaca smartphonea odlucilo za nokiu, a ove godine 27 od 100. Tebi je to dobro za nokiu?
da, ali ima ukupno vise kupaca
ne moze se nokia mjerit s milijun proizvodaca androida
usporedi ponudu smartphonova u bilo kojeg operatera prije i poslije androida, pa ces vidjet zasto je to dobar rezultat
usporedi ponudu smartphonova u bilo kojeg operatera prije i poslije androida, pa ces vidjet zasto je to dobar rezultat
Android je izašao prije 3 godine.
Android je izašao prije 3 godine.
prije toga si, ako si htio smartphone, imao 90% symbian, 10% ostalo
danas je 90% android, pa bi se ocekivao i veci udio
pogotovo nakon 3 godine
bio na androidu dvije godine (od pocetaka), sad se prebacio na wp7... razlike su nemjerljive, microsoft ce rasturiti trziste i to vrlo skoro (ja se ne bih vratio na android u ovom trenutku)
Današnji mobovi od 4,5k kuna mogu bez problema snimati i reproducirati 1080p videje (full HD).
Nije tocno. Evo ti primjer za najnoviji Samsung Infuse 4G s procesorom na 1.2 GHz: "No 1080p video recording despite having the same camera unit as the Galaxy S2". Dao bih ti i link, ali bi me Dragan Petric odmah izbacio s foruma zbog toga, pa trazi sam gdje se nalaze podaci za Samsunga. Nije to usamljeni slucaj.