podrzava li to cudo Physx??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
s obzirom na minimalne potrebe physxa (prema podršci - od 32 stream procesora) - ne, a i da podržava vjerojatno ništa od toga
Podrzava CUDA :D Phsysx ne, ali dekodira HD video ... dobra stvar za multimedijalno racunalo..
Ovo ima svrhu eventualno ako bi netko radio htpc pa umjesto jačih grafa stavi taj ion koji nije rastrošan i bučan ali opet ima dovoljno snage za HD video, a nije ni skup.
OK, ali čemu ovo? :|
Možda kao upgrade za neki stariji htpc, a ako u nettopima radi hibridno s intelovim gma, može poslužiti kao ušteda energije i malo petformansi.
Inače, stvarno mu ne vidim primjenu, ni kao low end grafičku.
Ma nije to dobro ni za HTPC jer nema pasivno hlađenje 
Za 60$ kupiš punokrvnu grafičku starije generacije koja ovu pojede za doručak.
Za HTPC je i neka integrirana ATI grafa dobra i vrti HD, a mislim da i nove nvidine integrirane (8200 + ) vrte HD, tak da nevidim gdje bi se ovaj ion mogao koristiti, a i 60$ će kod nasi biti oko 500 kuna, ako ne i više
Za HTPC je i neka integrirana ATI grafa dobra i vrti HD, a mislim da i nove nvidine integrirane (8200 + ) vrte HD, tak da nevidim gdje bi se ovaj ion mogao koristiti, a i 60$ će kod nasi biti oko 500 kuna, ako ne i više
Vjerojatno, a ja sam 600kn platil rabljenu HD4850 
Cak ju nebi ni za HTPC uzeo, nego bi radije kupio HD5450 jer je cijena ista tj. manja (izmedu 49 - 59 $ ovisno o modelu)
Očito, još jedan nFail
Očito, još jedan nFail
Kakve veze nvidia sad ima stim?? Ovu grafu je zotac napravio a nvidia samo čip koji ona primarno koristi u prijenosnicima, te je za njih i zamišljen. Ako je netko failao to je onda zotac jer misle čip za prijenosnike da ljudi kupe i ugrade u desktope što očito nema smisla ako se za istu lovu mogu nači bolja riješenja(i to sa pasivnim hlađenjem)
Možda netko nije dovoljno provjerio, ali ovo zotac naziva i ion2 upgrade za zotacove ion itx ploče. Ploče su bazirane na Intelovom atom procesoru, sa nvidijinim čipsetom i grafom (ion platforma).
Ovo je odlična stvar za nekakav htpc, a ion platforma ionako nije namjenjena za igranje, barem ne za crytek i ine.
Više ovdje: http://www.zotacusa.com/zotac-nforce-610i-itx-ion-upgrade-kit.html
Možda netko nije dovoljno provjerio, ali ovo zotac naziva i ion2 upgrade za zotacove ion itx ploče. Ploče su bazirane na Intelovom atom procesoru, sa nvidijinim čipsetom i grafom (ion platforma).
Ovo je odlična stvar za nekakav htpc, a ion platforma ionako nije namjenjena za igranje, barem ne za crytek i ine.
Više ovdje: http://www.zotacusa.com/zotac-nforce-610i-itx-ion-upgrade-kit.html
Ja imam ASROCK ION plocu mitx format i koristim ju ne kao HTPC, iako bi mogao, vec kao NAS server :)
Ja sam se malo igrao s ovim http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330-BD
Pretpostavljam da je ista ili slična ploča unutra.
Puknuo sam gore win7 ult x64 i uredno vrtio 1080p mkv preko HDMI-ja na telku. BR nažalost nisam imao da bih probao. MCE remote koji otprije imam je uredno radio.
Jedino što mi je stvaralo probleme je što win media center ne podržava titlove tipa srt i slične bez dodataka. Ako se instalira ffdshow onda nema HW dekodiranja videa (FAIL MS!!).
Još sam stavio i utorrent te preko web gui-ja dodavao torrente za download. Kutijica je ipak premala da bi se moglo koristiti kao NAS (ipak za nas treba nekoliko diskova u nekakvom raidu).
Nisam ga imao dovoljno dugo da se malo ozbiljnije poigram sa linuxom na tom stroju, ali brijem da bi kao htpc ipak delal bolje neg na winsima.
BTW, kad sam se igrao s tim kutija je koštala cca 2000kn i mislio sam to uzeti, ali obzirom da na telki imam usb port preko kojeg se vrte mkv sa titlovima, nije mi bilo potrebno.
Ali, jako dobra stvar za htpc... Bolje nego ono njesra od WD-a
Imam jednog asrocka (atom/ion) za istu namjenu
i jedan improvizirani file server na intelovom matičnom (isto atom) d520, sa 2GB ddr, i 2 TB diska u 1HU improviziranom kućištu (neko korejsko 1HU napajanje)
hardware je do bola za tu namjenu (govorimo o home file serveru)
a ovaj asrock a ionom doubla i kao media centar (vrti 1080p bez beda sa media player classicom)
Ja sam se malo igrao s ovim http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330-BD
Pretpostavljam da je ista ili slična ploča unutra.
Puknuo sam gore win7 ult x64 i uredno vrtio 1080p mkv preko HDMI-ja na telku. BR nažalost nisam imao da bih probao. MCE remote koji otprije imam je uredno radio.
Jedino što mi je stvaralo probleme je što win media center ne podržava titlove tipa srt i slične bez dodataka. Ako se instalira ffdshow onda nema HW dekodiranja videa (FAIL MS!!).
Još sam stavio i utorrent te preko web gui-ja dodavao torrente za download. Kutijica je ipak premala da bi se moglo koristiti kao NAS (ipak za nas treba nekoliko diskova u nekakvom raidu).
Nisam ga imao dovoljno dugo da se malo ozbiljnije poigram sa linuxom na tom stroju, ali brijem da bi kao htpc ipak delal bolje neg na winsima.
BTW, kad sam se igrao s tim kutija je koštala cca 2000kn i mislio sam to uzeti, ali obzirom da na telki imam usb port preko kojeg se vrte mkv sa titlovima, nije mi bilo potrebno.
Ali, jako dobra stvar za htpc... Bolje nego ono njesra od WD-a
Imam jednog asrocka (atom/ion) za istu namjenu
i jedan improvizirani file server na intelovom matičnom (isto atom) d520, sa 2GB ddr, i 2 TB diska u 1HU improviziranom kućištu (neko korejsko 1HU napajanje)
hardware je do bola za tu namjenu (govorimo o home file serveru)
a ovaj asrock a ionom doubla i kao media centar (vrti 1080p bez beda sa media player classicom)
Tak je.. ja sam si slozio NAS server sa LIAN LI kucistem i opako radi i izgleda ;) Ako hocete, mogu fotke stavit.. inace, za NAS ne treba maticna sa ION, ali ja sam uzeo iz razloga sto sam mislio iskoristit CUDA u Adobe Premieru ali ne sljaka to bas kak sam zamisljao :D
Iz nepoznatog razloga (najverovatnije odvratnog stepena pohlepe), nije redak slučaj da na Dellovim ili HP-ovim jeftinijim računarima sa integrisanom grafikom na matičnoj ploči nedostaje slot za grafičku karticu (iako se lepo vidi gde po dizajnu ploče treba da stoji, jednostavno nije tu) i onda ljudi traže ovakve retke proizvode, ranije PCI grafičke, a sada PCI-E 1x.
Nekom nesrećniku sa malo starijom kantom kome je Dell prodao "računar sa modernom PCI-E 16x grafičkom karticom sa 512MB memorije", u prevodu bednom integrušom koja memoriju pozajmljuje od sistemskog RAM-a, ne omogućava gledanje HD videa, a možda čak ni pokretanje Aera (ili uopšte nema drivere za Vistu/7), ali tehnički jeste ono što je u reklamnom prospektu napisano, će ovo jako dobro doći.
Iz nepoznatog razloga (najverovatnije odvratnog stepena pohlepe), nije redak slučaj da na Dellovim ili HP-ovim jeftinijim računarima sa integrisanom grafikom na matičnoj ploči nedostaje slot za grafičku karticu (iako se lepo vidi gde po dizajnu ploče treba da stoji, jednostavno nije tu) i onda ljudi traže ovakve retke proizvode, ranije PCI grafičke, a sada PCI-E 1x.
Nekom nesrećniku sa malo starijom kantom kome je Dell prodao "računar sa modernom PCI-E 16x grafičkom karticom sa 512MB memorije", u prevodu bednom integrušom koja memoriju pozajmljuje od sistemskog RAM-a, ne omogućava gledanje HD videa, a možda čak ni pokretanje Aera (ili uopšte nema drivere za Vistu/7), ali tehnički jeste ono što je u reklamnom prospektu napisano, će ovo jako dobro doći.
Ima za tebe DIY spasa (prva slika)
Po meni nema doli dobre integriruše (785G + sideport) pokraj ovog iona, čak i za nettope jer su puno jeftiniji, manji i manje potrošnje.
Moj sam igp (u moj pc) clockao s 500 na 700 MHz i ram s 1333 na 1600 i dobio poprilično velik porast petformansi i to potpuno bešumno ^^
dok ovaj ion treba fucki'n veliki cooler 
Da ne spominjem degradaciju petformansi iona2 uzrokovanoj uskoj i sporoj sabirnici (pci-e 1.1 x1, 250 MB/s)