Dell UltraSharp U2410

poruka: 15
|
čitano: 6.628
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dell UltraSharp U2410".
17 godina
neaktivan
Dell UltraSharp U2410

ljepsi monitor od applovih a i kvalitetniji

You will never walk alone
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Dell UltraSharp U2410

nisi to trebao reci prijatelju

sad ce doci neki apple-ovac i opet ce poceti prepirka :)Cool

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dell UltraSharp U2410
crozoki kaže...

nisi to trebao reci prijatelju

sad ce doci neki apple-ovac i opet ce poceti prepirka :)Cool

znam :-))

You will never walk alone
16 godina
neaktivan

Nisam Appleovac, ali po čemu vidite da je ljepši od Appleovog, Appleovi su definitivno ljepši

Sagledajmo slike 

http://www.avalive.com/pimages/pimage_30906.jpg VS http://media.akihabaranews.com/18630/DELL_U2410_1.jpg

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dell UltraSharp U2410

Samo da dođe u toj cijeni u kojoj je u japanu i bit če "best bay" za 24" monitore.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :), a za daljnje informacije obratitie se na ivan260291@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ja00022 kaže...

ljepsi monitor od applovih a i kvalitetniji

Kakve veze ovaj clanak ima s Appleom?

17 godina
odjavljen
Dell UltraSharp U2410

Da se javim na bzz..

Problem sa tim Dellom je sto izvodi gluposti.

Prvo izbaci monitor s IPS matricom u nekom modelu, a onda kasnije prema serijskom broju se pogadja koju matricu ima taj model, jer im eto slucajno dodje da promijene matricu tokom proizvodnje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

Da se javim na bzz..

Prvo izbaci monitor s IPS matricom u nekom modelu, a onda kasnije prema serijskom broju se pogadja koju matricu ima taj model, jer im eto slucajno dodje da promijene matricu tokom proizvodnje.

Na poleđini monitora piše koja je matrica. A i u specifikacijama. Pa se informiraš što trebaš i kupiš.

Dodeš npr u Kodeks, kažeš oću taj i taj i dobiš ga. Naravno ako ga imaju.

17 godina
neaktivan
PICART kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Da se javim na bzz..

Na poleđini monitora piše koja je matrica. A i u specifikacijama. Pa se informiraš što trebaš i kupiš.

Dodeš npr u Kodeks, kažeš oću taj i taj i dobiš ga. Naravno ako ga imaju.

ma nemoj kaj si ti ziher i ozbiljan???

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
17 godina
neaktivan

da ozivim ovaj thread, ima li netko na Forumu tko je uzeo U2410?  Kakva su iskustva (zanima me samo IPS matrica)?  Vidite li kakvih gresaka, tinting - neravnomjernost bijele (ili neke druge) boje, dithering?  Kakav je u igrama (blur, ghosting...)?

Ako netko ima taj monitor, koja je revizija firmwarea i datum proizvodnje?

Prosurfao sam po stranim forumima i vidio recenzije, tako da znam otprilike sto se dogadja u USofA i UK/Njemackoj; kod nas je taj monitor recenziran samo u novom Vidiju

17 godina
veridian kaže...

da ozivim ovaj thread, ima li netko na Forumu tko je uzeo U2410?  Kakva su iskustva (zanima me samo IPS matrica)?  Vidite li kakvih gresaka, tinting - neravnomjernost bijele (ili neke druge) boje, dithering?  Kakav je u igrama (blur, ghosting...)?

Prosurfao sam po stranim forumima i vidio recenzije, tako da znam otprilike sto se dogadja u USofA i UK/Njemackoj; kod nas je taj monitor recenziran samo u novom Vidiju

Čitam da monitor ima neki rozi "tint" (no nisam skužio jel to samo na crnoj podlozi ili...). No pošto je to s-ips matrica to je normalno.

Najviše se preporuča HP LP2475wšto se tiče 24 inčnih ips-a. Za koji tjedan izlazi HP ZR24w 24 inčni s-ips. Treba pričekati recenzije za taj.

17 godina
neaktivan
Dell UltraSharp U2410

U2410 revizija A01 je dostupan od veljace pa ko misli kupiti ovaj monitor neka trazi A01 model(pise na kutiji a i pitajte prodavca dali je A00 ili A01 firmware u njemu.)

Izasla verzija 3 u2410.icm(beta) icc profila pa ko zeli instalirati link je ispod

http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19321152.aspx
dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
veridian kaže...

Ja imam U2711 i po forumima vidim slicne probleme korisnika oba modela

dasHHa
17 godina

Uh, vidim da je pitanje prilično staro, ali eto...

Kupio sam ga prije par dana.

Loše:

1. Originalni icc profil NE RADI! Ne samo meni nego i kod mnogih drugih (sudeći po guglanju). Photoshop daje poruku kod startanja da profil nije ispravan.

Na Dell-ovim stranicama je taj isti koji ne radi. Riješio sam to tako što sam s neta skinuo tuđi ICC od ručno kalibriranog monitora (naravno: U2410).

2. Bez obzira koji se mod odabere u meniju monitora, svi imaju žutu nijansu (osim cool).

3. Monitor u donjoj četvrtini ima žutu nijansu jače izraženu.

4. Nije mi jasno što znači da je svaki pojedini primjerak tvornički kalibriran kad svi maju isti sprženi CD sa istim ICC profilom.

5. Pivotiranje ne raspozna sam. Sliku treba "ručno" okrenuti. Ništa strašno jer je widescreen u portretu praktički neupotrebljiv pošto je jako visok i uzak.

Dobro:

Ako na monitor ne gledam kao na stvar za obradu fotografija (a zato sam ga kupio) ili slične grafičke aktivnosti, sve ovo što sam gore napisao je manje-više nebitno.

Monitor je solidnog kučišta, matirano staklo je odlično, nema ghostinga, odlični meniji za podešavanje, puno ulaza, napajanje je ugrađeno...

I dalje puno bolji od bilo kojeg klasičnog TN monitora s kojim sam se imao priliku susresti. Za usporedbu s drugim IPS-ima nisam kompetentan

Zaključak:

Neznam da li da ga reklamiram ili ne. Treba mi svakodnevno. Milijun puta je bolji od onog jada na laptopu. Ako ga reklamiram tko zna koliko ću čekati i kako će ta reklamacija završiti.

15 godina
neaktivan

Ako nisi zadovoljan svakako reklamiraj. Nekolicina nas imala je U2711 i kao i ja vratila ga nakon par dana korištenja. Ja sam do daljnjega definitivno odustao od Dell monitora, a također mi treba monitor primarno za obradu fotografija (dobro tu je još i povremeni gaming). Pogledaj malo u smjeru HP IPS monitora, čine se puno kvalitetniji.

Na ovom linku možeš vidjeti problem koji je bio na mom primjerku monitora, ukratko katastrofa! http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/cijena-dell-ultrasharp-u2711/47742.aspx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice