Dell SP2309W u prodaji

poruka: 25
|
čitano: 3.097
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dell SP2309W u prodaji".
17 godina
Dell SP2309W u prodaji

Da to je 2,410kn ali problem je u tome što niste uračunali maržu, carinu, porez.

Što se onda cjena penje do 4-5 tisućice.

What makes a good soldier, Is it his heart, or his maind?

0 0 hvala 0
17 godina
Dell SP2309W u prodaji

Simpatično...

Nije mi doduše jasno kako to da bugovci komentiraju neku vijest sa stranog tržišta, nešto što bi se tek trebalo dogoditi, dok navodno u Metrou, kod nas, dakle već dostupno za kupnju, postoji Samsung 2343BW (ili nešto slično) istie rezolucije, ali doduše nižeg dinamičkog kontrasta (mislim 20000:1) za cijenu MANJU od 2000 kn. Onda, novinari?

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dell SP2309W u prodaji
Daj link!
What makes a good soldier, Is it his heart, or his maind?
17 godina
Dell SP2309W u prodaji

Nism baš pobornik uspoređivanja Dellovih i Samsungovih monitora...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dell SP2309W u prodaji

Ne shvaćam zašto bi trebali "slinit" za ovim monitorom?? Ocito i bug-ovci padaju više na vanjski dizajn nego na karakteristike monitora...

Još jedan od beskonačnog broja TN monitora na tržištu... samo što su stavili toliku rezoluciju na 23" monitor. Ima smisla kao i 22" monitor sa rezolucijom 1920x1200... nikakvog.

Jeftin je sa dobrim razlogom...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PICART kaže...

Ni ja, jer je to kao da uspoređuješ Samsung i Samsung... mislim s obzirom da je 80% matrica u Dellovim monitorima proizvedena od strane Samsunga :D
17 godina
Dell SP2309W u prodaji

1920x1200 na 24" je uvr' glave...

ionako covjek kod tako velike rezolucije na malom prostoru mora dignuti DPI da bi mogao ugodno raditi...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

Da to je 2,410kn ali problem je u tome što niste uračunali maržu, carinu, porez.

Što se onda cjena penje do 4-5 tisućice.

Porez da, carina je 0% na elektroniku, a marža bi trebala ( ali kod nas nažalost nije) biti već uračunata u cijenu od 379USD. Znači, to je neka preporučena maloprodajna cijena u SAD u koju je uračunata zarada. Uvoznik ga sigurno ne kupuje za 379, nego barem za 30% jeftinije. S druge strane, tu je još trošak transporta, lokalizacija uputa, ekološka i ina davanja, certificiranje i sl.
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
unknown kaže...
Daj link!

Pa čuj, kažem navodno, obzirom da ga niti ja nisam vidio. Onda opet, ja ne zalazim u Metro...

Ipak, pročitao sam nešto o tome na newsima, odi na hr.comp.hardver i potraži, mislim da se tema zove nešto kao 'LCD u Metrou' ili sl.

Nevjerojatno mi je kako za pravi novinarski posao ipak nema mjesta u Hrvatskoj. Jesam li ja ovdje u službi javnosti da dajem poluinformacije, ili bi bugovci mogli konačno objaviti i neku vijest koja nije tek prepiska sa stranih portala, već rezultat stvarnog, osobnog (čitaj: novinarskog) angažmana? Uostalom, što i ja očekujem...

(EDIT)

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 16:25 (Veliki Brat).
17 godina
protjeran
Dell SP2309W u prodaji

Tn, košta i previše s obzirom da je tn matrica. Ja za tn matricu više nikad neću dati niti jednu kunu pa magar bila dijagonala 100 inča i beskonačna rezolucija! U fazi sam nabavke polovnog crt monitora  Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ne shvaćam zašto bi trebali "slinit" za ovim monitorom?? Ocito i bug-ovci padaju više na vanjski dizajn nego na karakteristike monitora...

Još jedan od beskonačnog broja TN monitora na tržištu... samo što su stavili toliku rezoluciju na 23" monitor. Ima smisla kao i 22" monitor sa rezolucijom 1920x1200... nikakvog.

Jeftin je sa dobrim razlogom...

22' lenovo na kojeg misliš IMA JAKO puno smisla!
svaki ozbijnini developer ili grafičar bi poželio takav monitor zbog velike radne površine s vrhunskom matricom i kvalitetom prikaza.
slažem se s činjenicom da je ovaj dell samo jedan u nizu s TN matricama... koma... ali Lenovo nije u toj kategoriji...
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
PICART kaže...

Ni ja, jer je to kao da uspoređuješ Samsung i Samsung... mislim s obzirom da je 80% matrica u Dellovim monitorima proizvedena od strane Samsunga :D
 stvarno pricas gluspoti!
pa Samsung radi matrice i za Apple pa nisi rekao da su njihovi monitori iste kvalitete kao i samsung!
daj se informiraj... svega je nekoliko tvornica matrica, a one rade po raznim specifikacijama..
tako i Dell-u matrice radi samsung prema Dell specifikacijama i to je razlog zašto su Dell monitori bolji od Samsunga
17 godina

Upravo tako sasa. Lg radi ips matrice za dell također, ali nema baš mnogo monitora koje prodaje lg koji su u konkurenciji sa delovima.

17 godina
ferovca1 kaže...
 Porez da, carina je 0% na elektroniku, a marža bi trebala ( ali kod nas nažalost nije) biti već uračunata u cijenu od 379USD. Znači, to je neka preporučena maloprodajna cijena u SAD u koju je uračunata zarada. Uvoznik ga sigurno ne kupuje za 379, nego barem za 30% jeftinije. S druge strane, tu je još trošak transporta, lokalizacija uputa, ekološka i ina davanja, certificiranje i sl.

Jel možeš mi nekako potvrdit ovo da je carina 0% na elektroniku dati link na neku carinu ili narodne novine... jer već tjednima tražim i isto i uvjeravam susjeda u to.
17 godina
protjeran
Dell SP2309W u prodaji

"Zapitajmo se kojim će se faktorom ovo množiti dok monitor stigne na naše tržište."

300%

Be Funky. Be Cool. Be Michael Samuelle.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
makopos kaže...
ferovca1 kaže...

Jel možeš mi nekako potvrdit ovo da je carina 0% na elektroniku dati link na neku carinu ili narodne novine... jer već tjednima tražim i isto i uvjeravam susjeda u to.
 Hmm, morao bih provjeriti po uvoznim papirima, mislim da carinska stopa ima veze i sa vrstom robe i sa zemljom porijekla. Elektronika uvezena iz EU sigurno ne podliježe carini ( 0% ), iz USA sam uvozio printer prije 2 godine i mislim da također nisam platio carinu, iz Kine sam uvozio bravu na otisak prsta i dodatnu elektroniku, nešto je išlo pod 7%, nešto je bilo 0%, morao bih provjeriti..

Najlakše ti je nazvati špeditera tipa Intereuropa i pitati ih, iako će te sigurno tražiti carinski broj robe..
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
 22' lenovo na kojeg misliš IMA JAKO puno smisla!
svaki ozbijnini developer ili grafičar bi poželio takav monitor zbog velike radne površine s vrhunskom matricom i kvalitetom prikaza.
slažem se s činjenicom da je ovaj dell samo jedan u nizu s TN matricama... koma... ali Lenovo nije u toj kategoriji...
 Ne mislim na matricu u monitoru nego dimenzije... meni je na toj rezoluciji i na 24" monitoru mozda malo "presitno"... ali to je već subjektivno.

Opet, 23" i ta rezolucija?? ne znam baš.

sasa kaže...
 stvarno pricas gluspoti!
pa Samsung radi matrice i za Apple pa nisi rekao da su njihovi monitori iste kvalitete kao i samsung!
daj se informiraj... svega je nekoliko tvornica matrica, a one rade po raznim specifikacijama..
tako i Dell-u matrice radi samsung prema Dell specifikacijama i to je razlog zašto su Dell monitori bolji od Samsunga

Aha, znaci ista matrica, ali druga plastika oko nje i monitor je kao kvalitetniji?  Vidim da ovdje ljudi imaju dojam da Samsung radi samo onu jeftinjavu do 3000kn... odi malo van pogledat kakve sve monitore u ponudi ima Samsung pa ćeš se uvjerit da ima i njihovih modela koji su iste kvalitete ako ne i bolji.

Imao sam doma par mjeseci Dellov 3007WFP... i moram priznat odlican monitor... ali samo ako gledaš u odnosu na naše tržište, jer vani ima puuuuno boljih Planar ili DoubleSight monitora... za koje većina ovdje nije niti čula...

I nemoj zaključivat da je općenito DELL bolji od Samsunga na temelju toga što Samsung kod nas prodaje samo TN monitore a Dell ima 1 PVA monitor...

A šta se cijene tiče, pa zar famozni 2408 ne košta nekih 400$ u USofA?  što bi značilo da će ovaj kod nas doć nekih 4500kn.

17 godina
neaktivan
Dell SP2309W u prodaji

Ne znam kako je u HR, ali u CG trgovci obicno racunaju cijena u USD = cijena u EUR + xx%... :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dell SP2309W u prodaji

Pa ako tako racunaju onda jos malo pa ce i tu cijene bit OK :)

Dolar je već na 5.7, jos malo pa ce bit 1:1 sa eurom... onda cete imat cijene kao i ameri :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dell SP2309W u prodaji

vidim tu se prepucava oko svakakvih gluposti, a nitko ne komentira rezoluciju? dobro kakva je to rezolucija 2xxxx*1152? Kaeto? Nije 16:9, to sigurno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
funat kaže...

vidim tu se prepucava oko svakakvih gluposti, a nitko ne komentira rezoluciju? dobro kakva je to rezolucija 2xxxx*1152? Kaeto? Nije 16:9, to sigurno.

LOL
17 godina
neaktivan
funat kaže...

Mozda da si prije ove izjave iskoristio jedan ultra napredni kalkulator ,dosao bi do ovakvog saznanja:

16 : 9 = 1,77

2048 : 1152 = 1,77

Hmm... mora bit da je monitor 16:9  :D

Istina nije 1080p , ali je svejedno 16:9
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 22:37 (Lightning).
17 godina
protjeran
Dell SP2309W u prodaji

Mora da kreće rasprodaja starih tehnologija, jer uskoro kreće OLED na tržište.

Do tada, meni će biti dobar i 21'' monitor iz Kine kojeg sam platio 1200 kn.

Cijene će padati i padati, dok ne stigne ta nova predivna tehnologija...

Samo se OLED-u mogu diviti. Još kada bi imao kakvu aktivnu/pasivnu mrežicu iznad točkica, pa da konačno gledam u 3D, to bi me 'dotuklo'. Programerski se mogu stari filmovi konvertirati u 3D, i poneke bi se isplatilo takve ponovno pogledati. Šteta što biznis ima svoju vremensku krivulju, koja uvijek kasni za stvarnim znanstvenim ostvarenjima.

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dell SP2309W u prodaji

ah so..učinilo mi se:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
branko kaže...

Mora da kreće rasprodaja starih tehnologija, jer uskoro kreće OLED na tržište.

Mora da ćeš se poprilično načekat... sumnjam da ćeš takvo nešto imat na stolu u sljedećih 4-5 godina... najprije se trebaju komercijalizirat LCDovi sa LED osvjetljenjem... a tek nakon njih OLED...

Nadam se da ti je dobar taj kineski 21" jer ako čekaš OLED, imat ćeš ga još dugo vremena.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice