Dell priprema odgovor na Surface Studio

poruka: 10
|
čitano: 1.686
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dell priprema odgovor na Surface Studio".
17 godina
neaktivan

Ha mozda ce biti bolji proizvod, ali Microsoft je apsolutno navlazio sve kupce svojom reklamom...remek djelo

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije mi čak niti bitno tko će izbaciti bolju stvar, samo mi je drago da se nešto novo dešava u svijetu osobnih računala

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma to je ono sto zapravo Microsoft i zeli. Ne zele oni biti predvodnik u elektronici nego samo postave standard koji ostali sljede i daju za manju cijenu a Microsoft zaraduje na windowsima i stvaraju svoj ekosustav.

Recimo surface book i surface pro je udar na macbook i tablete. Sada citava industrija prati uspjesno taj koncept i daje uredaje iste i cak bolje kvalitete za manje novca.

Surface studio je cisti udar na iMac kojeg kad sada usporedis sa surface studio je totalno sranje, a ocito taj koncept pocinju pratiti i ostali.

Ovo isto rade i sa hololens gdje su vec najavljeni VR uredaji od $299 koje ce proizvoditi HP, Asus, Dell, Lenovo... Mogu se kladiti da im je Microsoft dao tehnologiju besplatno samo da prave VR uredaje za windows. Microsoft zeli imati kontrolu nad VR trzistem isto kao i Google za Android, Microsoft za PC... Jednom kad uspostavis kontrolu i napravis ekosustav oko svoje platforme tesko da to itko moze prestic.

Kad uz to jos dodamo njihov cloud mislim da Microsoft ima jako svijetlu buducnost, rekao bi puno svijetliju od Appla koji nema nikakvih najavljivanih tehnologija buducnosti, imali su elektricno auto ali im se to raspalo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2016 15:29 (kingofthenight).

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dell priprema odgovor na Surface Studio

Slažem se, ali Microsoft to radi u apsolutnoj high-end kategoriji.

Dakle njihovi proizvodi, kao što je Google imao s Nexusima, definitivno predstavljaju role-model, ali su isto tako best of the best. Google je skužio da se okej prodaju N5ice, pa su izbacili iznimno popularne 6P i 5X. Nitko nije znao zašto su tako jeftini...ali eto očito im nije bilo stalo do profit margin.

Oni sami određuju cijenu, nebitno je koliko ih se proda baš zato što nemaju ulogu zarade, ali mogu biti i najbolji pa koštati nešto više.

Tipa svi redovito pljuju po Surface Book (performance)...kažu preskup, ima bolje za manje itd. Pa zapravo je istina i da nema...nijedan nije takav all-rounder, mada ovaj košta duplo.

To je kategorija proizvoda čiji kupci ne gledaju cijenu. Kupuju na firme, neće bankrotirat ako ga zamjeni odma za 2 godine itd.

Jako mi je drago da postoji takav segment tržišta. Osobno mislim da je jako isplativ, makar cijena kaže suprotno.

4200$ za i7 6820HQ, 28" 192 DPI ekran, GTX980M, 1 TB HDD, 250 GB SSD i 32GB DDR4. Mene to zanima, realno ga preplaćujem 1000$-1200$ i morat ću napravit jedan projekt extra da opravdam razliku u cijeni. No, cilj opravdava sredstvo.

Zapravo kad i pogledaš malo s drugim tehnološkim kategorijama (recimo OLED TV, high-end DSLT/R), cijena i nije tako visoka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2016 15:38 (Mitch).
16 godina

Prvo kladim se u 1000€ da je ovo Apple izbacio svi bi ga hračkali, jer Apple tome ovdje služi ;)

Ovo je računalo specifične namjene i bez obzira na cijenu neće imati veliki uspjeh, a reklama je skoro identična jednoj drugoj, ali ta druga ne zaslužuje da se spominje, jer je od "Sotone osobno" :-)

Inače Apple je ovo pokušao i odustao, za to postoji i dokaz u vidu patenta iz 2010. gdje je patentirao identični princip računala. Ako Apple ikada i izbaci nešto slično to će onda biti kombinacija macOS-a i iOS-a, odnosno u vertikalnom položaju mac OS, a u horizontalnom sučelje identično iPad Prou, ali ne vjerujem.

Računala su danas potpuno drugačija i teži se mobilnosti ili nekom drugom vidu upotrebe poput VR-a i AR-a, stara desktop konjica nas neće tako skoro napustiti, ali biti će sve manje u općoj upotrebi.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
devotion kaže...

Prvo kladim se u 1000€ da je ovo Apple izbacio svi bi ga hračkali, jer Apple tome ovdje služi ;)

Ovo je računalo specifične namjene i bez obzira na cijenu neće imati veliki uspjeh, a reklama je skoro identična jednoj drugoj, ali ta druga ne zaslužuje da se spominje, jer je od "Sotone osobno" :-)

Inače Apple je ovo pokušao i odustao, za to postoji i dokaz u vidu patenta iz 2010. gdje je patentirao identični princip računala. Ako Apple ikada i izbaci nešto slično to će onda biti kombinacija macOS-a i iOS-a, odnosno u vertikalnom položaju mac OS, a u horizontalnom sučelje identično iPad Prou, ali ne vjerujem.

Računala su danas potpuno drugačija i teži se mobilnosti ili nekom drugom vidu upotrebe poput VR-a i AR-a, stara desktop konjica nas neće tako skoro napustiti, ali biti će sve manje u općoj upotrebi.

Apple nikad ne bi prvi izbacio touch AIO zbog relativnog uspjeha iMaca. Ja sam uvjeren da će ovo čak se prodavati iznad očekivanja. Pa svi su pljuvali Surface pa se čisto solidno prodavao i bio u plusu što je najbitnije.

Inače baš mi pošalji tu reklamu...zanima me na koju misliš jer sam prilično siguran da nitko nije izbacio reklamu za premium uređaj bez da je u jednom trenutku stavio riječ na ekran.

9 godina

Skroz promaseno.

Za graficare jos nekako, ali vidim da se u reklami prikazuje i montaza videa. Pa tko lud moze to raditi na touch screenu i biti precizan kao sa mišem? Ljudi koji rade na dizajnu takvih gadgeta vjerovatno nikad nisu koristili niti jedan od programa za obradu zvuka i videa. Ne znam, mozda grijesim, ali pomak iz zgloba mišem+ruka na tipkovnici za shourtcuts radije biram nego mlatarati rukama uzduz i popreko.

0 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže... 

Apple nikad ne bi prvi izbacio touch AIO zbog relativnog uspjeha iMaca. Ja sam uvjeren da će ovo čak se prodavati iznad očekivanja. Pa svi su pljuvali Surface pa se čisto solidno prodavao i bio u plusu što je najbitnije.

Inače baš mi pošalji tu reklamu...zanima me na koju misliš jer sam prilično siguran da nitko nije izbacio reklamu za premium uređaj bez da je u jednom trenutku stavio riječ na ekran.

Priznajem, točnije bi bilo reči insprirani su bili s reklamama, jer ovakvih ima na desetke.

17 godina
neaktivan
Kivan kaže...

Skroz promaseno.

Za graficare jos nekako, ali vidim da se u reklami prikazuje i montaza videa. Pa tko lud moze to raditi na touch screenu i biti precizan kao sa mišem? Ljudi koji rade na dizajnu takvih gadgeta vjerovatno nikad nisu koristili niti jedan od programa za obradu zvuka i videa. Ne znam, mozda grijesim, ali pomak iz zgloba mišem+ruka na tipkovnici za shourtcuts radije biram nego mlatarati rukama uzduz i popreko.

Slažem se, Vegas s milijun traka ili malo ozbiljniji Premier projekt bi bio nemoguć za kontrolirat na timelineu

18 godina
Zekoslavko kaže...

Nije mi čak niti bitno tko će izbaciti bolju stvar, samo mi je drago da se nešto novo dešava u svijetu osobnih računala

Iskreno, ne znam da li bih ovo stavio u rang osobnih računala, to je više ciljano na one koji se bave grafikom i vjerojatno niti ne računaju da će se to prodavati ko vruće kifle. Iako konceptualno sasvim drugačije, po ciljanom tržištu je bliže Mac Pro-u i Surface Studio-u nego iMacu ili ostalim all-in-one računalima

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice