Bome ako uspiju ovu cijenu stepsti na razinu istog iznosa, ali u kunama to će biti veoma dobro i imati široku primjenu. Sa 10cm udaljenosti ovakva slika. uf
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bome ako uspiju ovu cijenu stepsti na razinu istog iznosa, ali u kunama to će biti veoma dobro i imati široku primjenu. Sa 10cm udaljenosti ovakva slika. uf
Bome, lijepe želje, s obzirom da danas za taj iznos u kunama možeš dobit sasvim prosječan projektor određenih namjena.
Ali, za koju godinicu će valjda bit puno prihvatljivije cijene.
može, ako mi uz ovo predstave/dostave 6000 USD.
Mene jedino zanima kako uspijeva stvoriti crni kontrast na bijeloj podlozi, pri danjem svjetlu...
Mene jedino zanima kako uspijeva stvoriti crni kontrast na bijeloj podlozi, pri danjem svjetlu...
Ne uspijeva. Radi se o sposobnosti oka da se prilagodi uslovima.
Tako, npr, ono što vidiš kao bijeli zid pri normalnom dnevnom svjetlu u unutrašnjosti prosječne prostorije, ustvari nije bijelo. Tokom projekcje se dijelovi projiciranog materijala koji su bijeli ili svijetli osvjetljavaju jakim snopom svjetlosti, a dijelovi koji su crni ne osvjetljavaju (uz raspodjelu onoliko nijansi koliko je projektor sposoban emulirati). Ti neosvijetljeni dijelovi (koji nam se pri normalnom dnevnom svjetlu čine bijeli) u poređenju sa jarko osvijeljenim dijelovima čine poprilišno jak kontrast (zavisno od specifikacija i snage samog projektora), te nam se čine kao crni.
Naravno, to sve izgleda poprilično loše za sunčanih dana u jako svijetloj prostoriji. Zavjese dosta popravljaju stvar, dok je najbolji ugođaj zbog jakog kontrasta korištenje projektora u zamračenoj prostoriji ili noću.
Sve ja to razumijem, ali govorim o priloženoj slici, u kojoj se jasno vidi da je "obrađena". Drugim riječima false marketing.
.
Sve ja to razumijem, ali govorim o priloženoj slici, u kojoj se jasno vidi da je "obrađena". Drugim riječima false marketing.
A kada je marketing govorio čistu istinu? Da marketingaši, pravnici i političari moraju govoriti samo istinu, jako brzo bi ostali bez posla. Inače, spravica je jako interesantna, i uopće se ne bih bunio da se nađe u mojoj dnevnoj sobi. A što se tiče crnoga na bijeloj podlozi, postoji jedna fora iz astronomije. To su Sunčeve pjege. Površina Sunca (fotosfera) je ugrijana na ~ 5800 oK, dok je površina pjega hladnija za 2000 stupnjeva. Posljedica toga je da mada pjege i same svijetle, svjetlina okolne fotosfere je puno veća zbog više temperature, pa pjege izgledaju crne, mada one to uopće nisu, nego svijetle, ali to se izgubi zbog puno većeg sjaja fotosfere. Tako i projektor koji ima jak izvor svjetla može usred dana projicirati "crnu" boju, samo zato što su svijetli tonovi puno svjetliji od okoline.