U siromašnoj zemlji gdje je pojedincu ugrožena egzistencija, veća je vjerojatnost za kriminal, ubojstva itd, jer se pojedinci bore za egzistenciju. Tamo gdje je egzistencija svakome zagarantirana, nema potrebe za agresijom prema drugome, za krađama itd. To vidimo u društvima danas.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U siromašnoj zemlji gdje je pojedincu ugrožena egzistencija, veća je vjerojatnost za kriminal, ubojstva itd, jer se pojedinci bore za egzistenciju. Tamo gdje je egzistencija svakome zagarantirana, nema potrebe za agresijom prema drugome, za krađama itd. To vidimo u društvima danas.
nazalost, to vidjam iz dana u dan.. kolika je razlika u drustvu gdje pojedinac ne da ima zagarantiranu egzistenciju nego daleko vise pa moze da putuje i zivi bez briga, to mu promjeni nacin razmisljanja na meni totalno nestvarno, nevidjeno u rh. prokleto tuzno, jos kad uzmes u ubzir da smo mi blize prvom nego trecem svijetu..
ma ne može se nikakva ai baviti teorijom igara, koja je postavljena dok još nije bilo računala, a zahtijeva visok stupanj apstraktnog i kreativnog razmišljanja unutar zadanih parametara.
ak nekoga baš zanima (a nije dubinski studiral ekonomiju zijevajući na mojim predavanjima na diplomskim studijima), eo ovo za čitanje i ovo za gledanje (za one kojima se ne dapreviše misliti). to je ionak samo okvirno, tek toliko da "žrtva" stekne opći pojam o čemu se tu to. mazohisti nek kopaju dalje. 
Profesor: Što bi učinio da se nađeš nakon brodoloma u vodi, oko tebe deset brodolomaca, a u čamcu ima mjesta samo za pet?
Student: Pokušao bih se dogovoriti...
glupost jer UI igraju prema određenim pravilima i onda misle da su dobili rezultat, još je to daleko od prave UI... moje mišljenje da bi to ipak više vodilo Skynetu ili Samaritancu kada bi se stvarno pojavila prava UI...
Zanimljiv prikaz ipsitivanja ASI-a je u u filmu Ex Machina. Ispitna okolina je zaista definirala smjer razvoja i ponašanja.
Znači polako dolazimo do točke kada počinjemo učiti od računala, vrlo zanimljivo.