Steta za Operu. Po meni zasluzuje barem tri puta bolje rezultate...
Steta za Operu. Po meni zasluzuje barem tri puta bolje rezultate...
5*3 = 15, znaci operi 15 pozicija :)
Meni se nesvida sučelje kod Opere, dosta je ružno no ko voli, voli.
Držim fige da Chrome uhvati još korisnike :) Po meni je Chrome naj najbolji .
Probao sam sve browsere osim Chrome-a.
Trenutno koristim Safari jer je brz i lijep i ima "top screen".
Chrome sam htjeo koristit jer je lijep i navodno brz ALI u tom naumu me sprijecila nekompatibilnost.
Naime da bi instalirao Chrome na Windows 7 x64, moram prckat po registry editoru.
Sad, to i nije tesko ali po mom misljenju, ako za instaliranje jednog obicnog browsera trebam prckati po registry editoru, taj browser nije vrijedan da ga ja koristim.
Opera je odlicna, ali nije kompatibilna sa nekim stranicama. Probajte otvorit T portal u Operi i vidjet cete...
Firefox je odlican. Problem je sta nema "top screen" a to meni treba. Mogli bi i sucelje malo pojednostavniti jer je ovako ruzan. Na svu srecu, brojne teme ga mogu uljepsati.
Chrome sam htjeo koristit jer je lijep i navodno brz ALI u tom naumu me sprijecila nekompatibilnost.
Naime da bi instalirao Chrome na Windows 7 x64, moram prckat po registry editoru.
Sad, to i nije tesko ali po mom misljenju, ako za instaliranje jednog obicnog browsera trebam prckati po registry editoru, taj browser nije vrijedan da ga ja koristim.
Opera je odlicna, ali nije kompatibilna sa nekim stranicama. Probajte otvorit T portal u Operi i vidjet cete...
Firefox je odlican. Problem je sta nema "top screen" a to meni treba. Mogli bi i sucelje malo pojednostavniti jer je ovako ruzan. Na svu srecu, brojne teme ga mogu uljepsati.
sry al kakvo prckanje po regu na 7 x64 sam instaliro ga normalno ko za x32 nikakve razlike nije bilo neznam kaj si ti radio da ti nije htio normalno
probao operu jos ju sad imam ali nekiput mi kašlja na forumu nece postat ili tak nekaj pa sam i dalje na chromu
sry al kakvo prckanje po regu na 7 x64 sam instaliro ga normalno ko za x32 nikakve razlike nije bilo neznam kaj si ti radio da ti nije htio normalno
probao operu jos ju sad imam ali nekiput mi kašlja na forumu nece postat ili tak nekaj pa sam i dalje na chromu
Ne desi se svakome.
Pri instalaciji se pojavi error i instalacija je onda nemoguca.
Guglo sam problem i ima dosta ljudi kojima se ovo dogadja u Visti i 7.
Problem se rijesava prckanjem po RegEditoru.
Ne desi se svakome.
aha izgleda da sam ja imo srece jer sam samo jednom bio na x64
Chrome je doista dobar, međutim ne koristim ga zbog sljedećeg:
1. ne pamti anchore - kada je stranica velika po vertikali (npr. portal sa puno vijesti) , te kada uđem na neku vijest koja je pri dnu stranice, a potom se želim vratit, chrome me vraća na početak stranice umjesto da ide na mjesto prije ulaska na vijest, sto što me doista iritira!
2. Adblock još ne funkcionira kako treba
3. Nema mogućnost instaliranja dodataka (bit će ubrzo)
Vjerujem da će to riješiti brzo, a onda definitivno prelazim na njega.
Ali tko jos koristi IE???
Pa ne mogu vjerovat.
Uglavnom Chrome rulez .-)
Nije čudno s obzirom da je Chrome bolji od Safarija...
Opera pravi probleme sa T-Portalovom stranicom kada je jednom posjetis pa je program spremi u cache i onda kad sljedeci put opet posjetis stranicu bude sva ispremjestana.
Vidjet ces da ako odes u Tools >> Delete Private data i oznacis da brise Delete entire cache i Clear history of visited pages, te kad opet odes na T-Portal sve ce bit u redu dok opet ne spremi stranicu u cache. Zato se zapravo i slazem da je ovo lose izvedeno i zato sam je i ja prestao koristit u vecini stvari. Koristim je samo povremeno, cisto iz inata, samo da ne koristim non-stop Firefox kao i vecina.
Opera the best!
Ne mogu reć, ima neke svoje bugove ali šta je tu je. Pokušao sam se priviknuti na Firefox koji ima nekih svojih mana i kada usporedim omjer mana Opere i Firefox-a, Opera mi izlazi malo bolja. Safari nisam koristio dugo a sada Googlov Chrome koristim samo za Facebook jer mi Opera taj posao i neradi baš najbolje.....
Da ne mjenjam temu. Malo mi je krivo što je opera na zadnjem mjestu te petorke i mislim da je bolja od nekih preglednika koji su ispred njih. No to je naravno samo moje mišljenje.
Mene čudi da je IE toliko bolji od svih(po postocima)iako bih ja stavio ispred njega Firefox i Operu(ostale ne koristim),ali to je izbor korisnika
Mene čudi da je IE toliko bolji od svih(po postocima)iako bih ja stavio ispred njega Firefox i Operu(ostale ne koristim),ali to je izbor korisnika
Ne radi se tu koji je bolji, nego koliko ga ljudi koristi. IE je ima više ljudi upravo zato jer dolazi uz windowse pa ljudi nemaju pojma za druge.
Chrome je najbolji, koristim ga već godinama. Sad se i na windowse 7 može normalno instalirati.
Ja koristim IE... Ali samo zato što si mogu ispod URL trake postavljati one "gumbiće", da ne trebam stalno pisati bug.hr, nego samo gliknem na bubamaru. To se može i u Firefoxu, ali je jako ružno. I znate što! IE ne dodaje www. na URL koji ste upisali (primjerice, upišete bug.hr i on ne doda www. ispred i onda ne zna otvoriti tu stranicu). Isto tako IE ne pamti lozinku za Facebook i ruši se. To su mu jedine mane, ali je lijep.
Neznam otkud ti to, al ja sam uvik na svim preglednicima pisao ime, i on mi izbacuje ponudeno recimo za prvo slovo ili za prva dva slova itd,
Trebas probati chrome, jednostavan, brz, ispod si nasložiš mape (i imenujes ih recimo portali, razno, zajebancija) i u te mape ubacis adrese. Isto tako sam imao i na firefoxu.
3. Nema mogućnost instaliranja dodataka (bit će ubrzo)
Beta ima mogućnost instaliranja dodataka, a prilično je stabilna.
Ali tko jos koristi IE???
Pa ne mogu vjerovat.
Što se čudite? To nije izbor korisnika. Većina korisnika i tvrtki koristi IE jer dolazi s Windowsima i ne žele/ne znaju/nije ih briga instalirati neki drugi browser. Kad dođeš u internet cafe, knjižnicu ili školu, a trebaš nešto obaviti na brzinu, nemaš vremena skidati neki drugi browser nego ćeš otvoriti IE. A zaposlenike nije briga da instaliraju neki drugi preglednik.
E sad, kada biste vi njima demonstrirali mogućnosti svih ostalih pregledika, i sami bi vidjeli da su bolji od IE, ali kažem, nikoga nije briga zato što ih nitko nije informirao, niti ih je briga da se informiraju, a i te koji mogu informirati druge nije briga da ih informiraju. Rezultat je potpuna dezinformacija i upotreba IE. 
OK, kuzim, ali svakom korisniku bez obzira na razinu znanja nije problem instalirat neki drugi browser
i u to sam siguran.
OK, kuzim, ali svakom korisniku bez obzira na razinu znanja nije problem instalirat neki drugi browser
i u to sam siguran.
Prvo im netko treba objasniti što je to browser i reći im da postoji više njih.
i u to sam siguran.
Prvo im netko treba objasniti što je to browser i reći im da postoji više njih.
LOL
OK vjerojatno je tak, ali kad bi ih pitao di se moze naci neki crack za neku igru, tu sigurno nebi bilo problema :-)
to što je IE prvi na listi samo pokazuje koliko ima informatički neobrazovanih ljudi.
to što je IE prvi na listi samo pokazuje koliko ima informatički neobrazovanih ljudi.
A čuj, nisu niti svi geekovi kao mi ovdje na forumu 
Dosta ljudi oko mene drži se IE-a k'o pijan plota, ali za njih je to nešto božanstveno (
, ok pretjerujem), nešto što im pruža pristup na Facebook, omiljene stranice, DHMZ...
EDIT:
Koristio sam i Chrome i Safari i odluka je pala na Safari jer mi se u kratkom vremenskom roku (dan-dva) više svidio od Chromea 
Ne desi se svakome.
haha
Nije problem u Chromeu, problem je u tvojim windowsima. Naime onemogucen ti je install preko weba, ali trebao bi ti raditi klasican setup.
Al barem budi sretan, 7 ti ne zahtijeva aktivaciju pa ti svi updejtovi rade, korigiraj si taj kljuc u registriju...
Ja mislim da je Chrome najbolji.
Meni se npr svidja ono da se neka stranica može otvarat kao aplikacija (preko chrome executabilne datoteke) ali ima BUG-ove: Primjetio sam bug npr otvoren mi fejs i otvorim MSN ili neki prozor i kad zatvorim ostaje bijeli trag,te se mora minimizirati te opet otvoriti da bi o5 normalno radilo.
Još jedan nedostatak kod chrome-a je nekompatibilnost sa nekim stranicama (blogovi -ovisi kako koji)
Svidja mi se kod opere ono da je moguce nakon drugog alert prozora zaustaviti daljnje otvaranje, što može biti korisno ako nasjednete na ovu stranicu http://www.nobrain.dk
Takodjer mi se svidja snaga blockanja POpUpova,sto za firefox nemogu reći: Chrome: Blokira: 9/10 PopUP-ova dok firefox kaže da je blokirao PopUP a u pozadini se naotvara 1000 popupova.
Moje preporuka: Google Chrome
Za mene je Opera glavni a Firefox rezervni browser. IE samo ako baš moram.
Ja koristim IE... Ali samo zato što si mogu ispod URL trake postavljati one "gumbiće", da ne trebam stalno pisati bug.hr, nego samo gliknem na bubamaru. To se može i u Firefoxu, ali je jako ružno. I znate što! IE ne dodaje www. na URL koji ste upisali (primjerice, upišete bug.hr i on ne doda www. ispred i onda ne zna otvoriti tu stranicu). Isto tako IE ne pamti lozinku za Facebook i ruši se. To su mu jedine mane, ali je lijep.
Zasto je ruzno? 
Evo friške statistike browsera kod postjetitelja ovog foruma (zbroj nije 100%, jer ima puno ostalih browsera, ali svi sa manje od 1%).
Kao što vidite, poredak je malo drugačiji:
Browser % visits Firefox 57,6% Internet Explorer 23,4% Chrome 8,6% Opera 6,1% Safari 2,6%
Zasto je ruzno? 
Gledaj samo kako je debela ta traka s alatima gore.
Prek pol ekrana je.
Instaliraj si Safari, pa ces vidjeti kako je sve pregledno.
Evo friške statistike browsera kod postjetitelja ovog foruma (zbroj nije 100%, jer ima puno ostalih browsera, ali svi sa manje od 1%).
Kao što vidite, poredak je malo drugačiji:
Browser % visits Firefox 57,6% Internet Explorer 23,4% Chrome 8,6% Opera 6,1% Safari 2,6%
Zanimljivo.
Ocito je da BUG forum posjecuju informaticki obrazovani ljudi koji znaju za nesto osim IE-a.
Meni i dalje nikako da se u Chrome integrira IDM, uza sve pokušaje, pa sad ni nakon svježe instalacije Windows.
Ipak je taj redoslijed browsera dosta točan, premda bih ja i neki strpali IE na kraj.
Firefox all the way.