Samo čekam kad će se javiti zanovijetala s pitanjem "A gdje je 4K?" 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A gdje je 4K?
Legendarnom modelu EOS 80D!? Pa koliko je to dugo na tržištu da bi ga nazivali legendarnim? Legendarni su 5D, vjerojatno 5D MkII, 350D, 40D i možda još pokoji model koji su radili revolucije za foto entuzijaste. Ovo sve kasnije je evolucija oko senzora više-manje sličnih karakteristika (i nedostataka). Npr. base ISO šum kod Canonovih senzora i dalje čita tablice konkurenciji, kad će jednom napraviti pošteni senzor da pogode Nikon i Sony tamo gdje boli? Ako je senzor isti ko i u 80D onda je jasno da ih npr. Nikon D7200 izuje iz cipela za slične novce. Nadalje ovaj 77D je ni simo ni tamo. Okljaštren u odnosu na 80D, tek nešto jeftiniji bi trebao biti, na koga ciljaju s tim aparatom? Ovo sve je samo glancanje plastike i prepakiravanje već viđenoga, a kako Nikonu ne dolaze svijetli dani kako se čini, imam feel da ćemo gledati Canonovo glupiranje još neko vrijeme dok i oni ne počnu gomilati gubitke i dok ih u segmentu opreme za entuzijaste ne pogaze ostali. A volio bih da je drugačije. Ma promo članak a ja se nerviram.
da legandarni 350D....
I tako.......
Počinje utakmica, igrači jednog tima izlaze na teren......utakmica kojoj rezultat poznajemo.....
S ovim segmentom ciljaju na ljude poput mene, koji bi sve za malo novaca. S obzirom da fotoaparat meni nije alat kojim zarađujem novce i 80d mi je predstavljao velik izdatak i ulaganje.
Odluka nije donesena onako na brzaka, već kroz dvije godine proučavanja specifikacija, recenzija maltretiranja ljudi po trgovinama i žicanja supruge na odobrenje autorizacije:)
Na početku su sve opcije bile otvorene, ali sam se ograničio na Sony, Nikon, Canon opciju..... Na kraju je ispao 80d.(doduše na početku je 70d).
Dobio sam točno ono što sam očekivao. Zapravo samo dvije stvari su mi promakle. Nema onog senzora koji isključuje display i kada se koristi wifi aparat se ne isključuje automatski na podešeno vrijeme. Ostalo bez iznenađenja.
Iako je Canon bio prvi izbor ne mogu reći da je bolji od konkurencije, mogu reć; mislim da je bio najbolji izbor za mene.
Različit je put ka uspjehu tih brendva, a tko radi njbolji posao ne treba suditi prema osobnim preferencijama već prema tržišnom udjelu.
Za mene je DP i TS uz tom cijenovnom okviru (cca7tk) bio presudan,DP smatram revolucijom s ogromnim potencijalom kako u DSLR svijetu tako i u mororless sistemima.
A sudeći prema prvim specifikacijama, tehnologija je sve bolja i bolja.
Ako se pokaže da specifikacije odgovaraju onom u stvarnosti, vjerujem da će novi modeli naći svoje mjesto među zvijezdama uz naravno uvijet prihvatljive cijene.