pa blogovi su mi teski skrot....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zaista je žalosno što je to tako...
Što se tiče Facebooka veći sam zagovornik fizičkog druženja, nemam profil, niti planiram imati, barem dok me ne pritisne situacija kao sa mobitelima koji su postali svakodnevica života. Društvene mreže govore baj-baj privatnom životu.
Pa cudi me sto nisu skoro u potpunosti nestali kad ih je 90% apsolutna glupost. Tek za nekih 10-ak posto se moze reci da je korisno i da se stvarno moze naci nesto do cega je, inace, tesko doci ili razumjeti.
Pa cudi me sto nisu skoro u potpunosti nestali kad ih je 90% apsolutna glupost. Tek za nekih 10-ak posto se moze reci da je korisno i da se stvarno moze naci nesto do cega je, inace, tesko doci ili razumjeti.
Blogovi u svojoj definiciji nemaju "korisnost".
Facebook i Myspace su šrot.
Na blogu barem moraš nešto pametno napisati. Društvene mreže su idiotke i ubijaju baš ono što im je u naslovu po definiciji - društvo. Poke him, poke her, poke that, poke this. Ili Marko ti je poslao pivo, popij s njime pivo. Marko mi je poslao fakin sliku pive, a ne pivu. Odvratno i zaglupljujuće. Nije ni čudo da je toliko popularno među tinejđerima.
jbg sto ljudi sto čudi i svatko subjektivno ocjenjuje što je njemu korisno
ako su blogovi specijalizirani za neku određenu temu (pogotovo u ICT-u) onda itekako imaju korist
a kaj se tiče 75% amera na fejsu, samo mogu reć preogromna baza podataka pogodna za........
jedino kaj me fakat intrigira kod fejsa su njihovi datacentri (i hw i sw i popratne stvari od struje do lana)
Na blogu barem moraš nešto pametno napisati. Društvene mreže su idiotke i ubijaju baš ono što im je u naslovu po definiciji - društvo. Poke him, poke her, poke that, poke this. Ili Marko ti je poslao pivo, popij s njime pivo. Marko mi je poslao fakin sliku pive, a ne pivu. Odvratno i zaglupljujuće. Nije ni čudo da je toliko popularno među tinejđerima.
ne bih se složio da su idiotske,tada bi i ovaj forum bio idiotski,jer ne vidiš i ne znaš tko je iza tipkovnice,a ipak si tu
Facebook je samo platforma za komunikaciju i ništa više. Ako imaš idiotske prijatelje koji ti šalju piva i pokeove - nije facebook kriv za to. To je isto kao da pljuješ po GSM-u zato što ti prijatelji šalju glupe poruke.
Btw, i ovaj forum je neki vid socijalne mreže na internetu, a vjerujem da nije potrebno isticati ironiju pljuvanja po socijalnim mrežama korištenjem foruma.
ako su blogovi specijalizirani za neku određenu temu (pogotovo u ICT-u) onda itekako imaju korist
a kaj se tiče 75% amera na fejsu, samo mogu reć preogromna baza podataka pogodna za........
jedino kaj me fakat intrigira kod fejsa su njihovi datacentri (i hw i sw i popratne stvari od struje do lana)
Drugim riječima: "ako blog implicira da je koristan, treba biti koristan". No primjetit ćeš da sam ja komentirao pojam bloga općenito.
Na blogu barem moraš nešto pametno napisati. Društvene mreže su idiotke i ubijaju baš ono što im je u naslovu po definiciji - društvo. Poke him, poke her, poke that, poke this. Ili Marko ti je poslao pivo, popij s njime pivo.Marko mi je poslao fakin sliku pive, a ne pivu. Odvratno i zaglupljujuće. Nije ni čudo da je toliko popularno među tinejđerima.
@ bold - vidi li još netko sličnost boldanog s dobrim dijelom postova iz Bug 'birca' (poruka koja je izabrana je samo primjer za mnoge slične poruke)?
Društvene mreže nisu glupe. Baš naprotiv... Samo ih treba znati kvalitetno iskoristiti. Facebook je koristan da saznaš nešto o nekome s kim više nisi u kontaktu ili da po-chataš s nekim bez trošenja para. Aplikacije, igrice, kvizovi, pokeanja i ostali crap je ili za osnovnoškolce ili za ljude kojima je dosadno.
Ja koristim Face možda jedanput tjedno i svaki put nešto saznam o ljudima s kojima se rijetko viđam. I super mi je to kad na jednom mjestu ljudi pišu o novostima.
A blogovi su ti koji su beskorisni pošto su blogovi tehnološka alternativa dnevnika (što je ujedno i paradoks pošto su dnevnici oduvijek bili privatni i nitko ih nije čitao osim autora). Dakle, na blogu bi ljudi u pravilu trebali često pisati, a blogove prate jedino njihovi dobri frendovi (koji jedini imaju živaca to čitati) koji autore i ovako i onako viđaju često. Naravno, ovdje izostavljam onaj 0.01% blogova koji služe nekoj svrsi i na kojima se može naći neke interesantne vijesti, no to su više mini portali nego blogovi.
ma sve jasno al isto tako 90% interneta je neka vrsta smeca al se nemre tvrdit da je internet smece