Ko je to Bing? Je li to onaj iz Alan Forda? Halo, Bing?
nadam se da se salis
Halo Bing, kako brat? Opet u zatvoru? Sta je sad napravio?
cijena? Prava sitnica... :D
Evo jedna zanimljiva vijest koju sam neki dan pročitao:
In a case of Internet espionage that makes the antics of double agent Cold War operatives seem like frivolous child play, Bing has been caught stealing search results from Google with its Bing toolbar and IE8's Suggested Sites feature.
Google first suspected foul play in May 2010. By October 2010, with Bing results beginning to look uncannily like Google's, it knew something had to be done about it -- and so, in true, nerdtastic style, Google set up a sting to prove that Microsoft was actually behind the wholesale mimicry of Google's search results.
Google injected "synthetic" results into its search engine -- fake queries and results that no real user or engine would ever generate. Then, on D-Day, December 17, about 20 Google engineers were asked to run the test queries with Internet Explorer 8, Bing Bar and Suggested Sites. By December 31, some of these fake results began appearing on Bing. See the examples after the break -- it's damning.
- izvor: searchengineland.com - cijela tema
Prvo ovo s Nokiom, sad i Bing...
Svjedočimo li mi to laganom, ali sigurnom povratku Microsofta?
Bingov rast je zaslužen, pogotovo jer mi pruža bolje rezultate pretraživanja, pogotovo kad pretraživam slike, a i dizajn je daleeeko bolji od Google-ovog koji je isti od početka.
Prvo ovo s Nokiom, sad i Bing...
Svjedočimo li mi to laganom, ali sigurnom povratku Microsofta?
Kakvi povratak ? Ja ne razumjem ljudi ocito zaborave na Windows desktop OS?
Pricaju o MSu ko da nemaju za kruv
Evo jedna zanimljiva vijest koju sam neki dan pročitao:
..
Koja hrpa govana od Googlea.
Lijepo piše u Licencnom ugovoru da bing toolbar i sugested site funkcija nadgleda sve podatke koje useri pretražuju i na koju web stranicu odu s obzirom na upisani upit i da ti podatci služe za poboljšanje bing tražilice i sličnih pretraga. Svatko tko to pročita to zna
A to što je izgleda googleove pretrage slika čista kopija bingove pretrage to nitko ne spominje. Ono što nije krađa postaje krađa, a prava krađa/kopiranje nije bitno.
sasvim zasluženo, kad postaviš regiju kao USA, ne international, Bing daje jako zanimljive opcije i kul điđe. Pretraga slika i videa puno bolja nego na googleu. koristim ga već neko vrijeme kao defaultni pretraživač i navikavam se.
Samo navika je gadna stvar, da mi netko da 30 sekundi u kojima moram naći informaciju i dalje bi prije guglao nego bingao
Google je zakon
Bing raste polako ali sigurno ^^
U zadnje vrijeme neprestano raste ^^
to sam i ja vidio na beti 4. nista jos nije oficijalno potvrdjeno. premda ce 99% sanse biti,da prvi pretrazivac bude bing.
dakle preko dvije godine je vladao nesluzbeni add-on za verziju 3 i nije radio kako spada u 50% slucajeva.
danas neradi nikako.
no stize cetvorka i vise je sve manje bitno.
aaa, misliš na defaultni search engine... sori, nisam skontao. Jer me bing-add on na FF 3.6 radi... nisam imao pojma da su neki problemi...
Ako Bing 'krade' rezultate pretraga od Googlea, kako to da Bing ima 81% točnost/relevantnost/uspješnost pretraga a Google 65%?
Haha ja ne mogu vjerovat, google je kopija binga?
joj dobar vic, dajte samo usporedite pretragu, npr. bug.
pogledajte boje, font, linkove, bing ima sve isto ko google.
evo pretražio sam "bug" u jednom i drugom, i u googleu nađem sekundu, u bingu treba 15 sekundi.
e i na slici se vidi razlika u pretrazi, s tim da sam trebao u bingu ići na advanced i podešavat regiju na hrvatski, a ako trebam u googleu pretragu po regijama, on ima odma sa strane.
onda idite u pretragu slika, i odskrolajte na dno stranice i pogledajte ko brže slike učitava, google očita sve, dok se kod binga još uvijek vrti i učitava.
istina da pozadina u bingu lijepo izgleda, ali kad se napravi pretraga opet se otvori bijela pozadina, a mislim da 50% ljudi ne otvara ni google ni bing nego ako treba nekaj na brzinu naći, pretražuje direktno s taskbara, ili kod chromea u address barr koji odma kod upisivanja otvara pretragu i kako upisujem on tako otvara rezultate, pa tolko o brzini.
a suggestions? ah ima bing, ali ih je prije imao google, pa opet google ne može kopirat.
Ako Bing 'krade' rezultate pretraga od Googlea, kako to da Bing ima 81% točnost/relevantnost/uspješnost pretraga a Google 65%?
provjeri tu točnost, ako nekaj tražim u googleu on mi ono kaj hoću izbaci u prvih 5 sigurno, a bing jedva ako nađe
Bingov rast je zaslužen, pogotovo jer mi pruža bolje rezultate pretraživanja, pogotovo kad pretraživam slike, a i dizajn je daleeeko bolji od Google-ovog koji je isti od početka.
Dizajn je osobna stvar, meni osobno je Googleov bolji (pogotovo prije onih "poboljsanja"). Ali reci da Bing daje bolje rezultate od Googlea...
Znas li ti s kolikim indexom Google raspolaze u odnosu na Bing? xD
Volio bih da postoje druge trazilice koje su se sposobne nositi s Googleom, doista. Ali to nije realnost.
Koja hrpa govana od Googlea.
Lijepo piše u Licencnom ugovoru da bing toolbar i sugested site funkcija nadgleda sve podatke koje useri pretražuju i na koju web stranicu odu s obzirom na upisani upit i da ti podatci služe za poboljšanje bing tražilice i sličnih pretraga. Svatko tko to pročita to zna
A to što je izgleda googleove pretrage slika čista kopija bingove pretrage to nitko ne spominje. Ono što nije krađa postaje krađa, a prava krađa/kopiranje nije bitno.
Ovaj dio ti je promakao?
Google injected "synthetic" results into its search engine -- fake queries and results that no real user or engine would ever generate. Then, on D-Day, December 17, about 20 Google engineers were asked to run the test queries with Internet Explorer 8, Bing Bar and Suggested Sites. By December 31, some of these fake results began appearing on Bing. See the examples after the break -- it's damning.
Sto se dizajna Google image searcha tice, bolje bi bilo da su ostali na starom. Informativniji je...
provjeri tu točnost, ako nekaj tražim u googleu on mi ono kaj hoću izbaci u prvih 5 sigurno, a bing jedva ako nađe
Može tebi Google i skuhati kavu, napraviti sendvič te izmasirati stopala, ali ovdje se radi o pretragama 10 milijuna jedinstvenih korisnika. Ne možeš takvu statistiku provjeriti tako što ćeš upisati par stvari i u Google i u Bing i usporediti rezultate. Kad 10 milijuna ljudi to rade, onda imaš vjerodostojn(ij)e rezultate.
Može tebi Google i skuhati kavu, napraviti sendvič te izmasirati stopala, ali ovdje se radi o pretragama 10 milijuna jedinstvenih korisnika. Ne možeš takvu statistiku provjeriti tako što ćeš upisati par stvari i u Google i u Bing i usporediti rezultate. Kad 10 milijuna ljudi to rade, onda imaš vjerodostojn(ij)e rezultate.
da, plus što je tu pitanje lokalizacije. Ova "bug" pretraga je bila usporedba google.hr i bing.com (international). Bing nije pohrvaćen i kako stvari stoje boli ih uho za to...
Da i kaj bi ja sad trebao? koristit bing samo zbog statistika?
ja koristim google koji mi daje točnije rezultate.
A i nije da sam jednom probao, probao sam dosta puta, od kad je bing počeo s radom, i nikad, ali nikad preko binga nisam brže našao točniji rezultat.
da, plus što je tu pitanje lokalizacije. Ova "bug" pretraga je bila usporedba google.hr i bing.com (international). Bing nije pohrvaćen i kako stvari stoje boli ih uho za to...
pa možeš ti pretraživat po regijama, imaš advanced pretrage i staviš na hrvatski, ali to opet nije to.
http://www.bing.com/search?q=bug+loc:HR&form=QBRE&qb=3
EDIT:
evo ti razlika: google nije hr nego com, i rezultat za bug hr je ovaj:
http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&q=bug.hr&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=9dd572e19ec96f85
bing isto com, ista pretraga, a rezultat ovaj:
Ma kako koristim bing imam tacnije pretrage i sve. Necu se vratiti google :(
EDIT:
http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&q=bug.hr&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=9dd572e19ec96f85
jel nešto propuštam? Google našao Bug na prvom mjestu, Bing našao Bug na prvom mjestu.
staviš na googleu bug site:.hr i to je to. prvih 7-8 rezultata je o bug.hr-u dok je na bingu prva 4
Microsoft je počeo rast? A kad je pao? Pa microsoft je toliki div koji se bavi svim i svačim i u svime želi biti prisutan, od smartphonea, os-a, hardvera, konzola i sl...Kad Microsoft želi može napraviti kvalitetan proizvod, poput Bing-a npr. Uz jako veliku reklamu kod amera normalno da popularnost tog pretraživača raste.
Kod nas nije toliko popularan, ali kako mi funkcioniramo po principu da kopiramo navike zapada tako će vjerovatno biti i sa ovime. A i svako osvježenje je uvijek poželjno.
staviš na googleu bug site:.hr i to je to. prvih 7-8 rezultata je o bug.hr-u dok je na bingu prva 4
To je valjda zato sto Bing automatski pretrazuje lokalizirane stranice. Ili zato sto se zbog manjeg indexa na bingu bug.hr uspio probiti medu prva cetiri.
Google.hr za rijec "bug" daje www.bug.hr kao prvi rezultat.
Da i kaj bi ja sad trebao? koristit bing samo zbog statistika?
ja koristim google koji mi daje točnije rezultate.
A i nije da sam jednom probao, probao sam dosta puta, od kad je bing počeo s radom, i nikad, ali nikad preko binga nisam brže našao točniji rezultat.
Koristi i dalje Google ako ti je bolji, ali pokušaj prihvatiti činjenicu da nekima Bing više odgovara.
EDIT:
jel nešto propuštam? Google našao Bug na prvom mjestu, Bing našao Bug na prvom mjestu.
Haha i meni također