Bing u Firefoxu 4

poruka: 33
|
čitano: 8.205
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bing u Firefoxu 4".
17 godina
Bing u Firefoxu 4
"Naime, ugovor s Googleom prema kojem je on početno postavljena tražilica je glavni izvor prihoda za Mozillu"

A ja mislio da svi koriste Google trazilicu zato sto je najbolja...
Think locally, act globally...
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bing u Firefoxu 4

Zgodno je. Ali nije potrebno.

Atomska bubamara

8 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bing u Firefoxu 4

Za ljubitelje binga super vijest :D

17 godina
Ne bas, s obzirom da ljubitelji binga koriste IE... :D
17 godina
neaktivan
crowap kaže...

Za ljubitelje binga super vijest :D

Super bi bila da ga mogu odmah odabrati i kao defaultni search engine umjesto googlea.

Ali google ne kešira pare mozilli da bi mi imali takav izbor.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Super bi bila da ga mogu odmah odabrati i kao defaultni search engine umjesto googlea.

Ali google ne kešira pare mozilli da bi mi imali takav izbor.

Korisnici i sada mogu postaviti Bing, ili bilo koju drugu tražilicu u polje za pretraživanje Firefoxa, no to zahtjeva posebne dodatke ili ulaženje dublje u postavke preglednika. U Mozilli naglašavaju kako do sada nije bilo prevelikog interesa za Bingom, te ga stoga nisu stavljali među početno zadane tražilice. No u zadnje vrijeme popularnost Binga je porasla i dobio je dosta pozitivnih ocjena, pa su u Moziili zaključili kako je njegovo uključivanje vrijedna nova mogućnost za korisnike Firefoxa.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
18 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
"Naime, ugovor s Googleom prema kojem je on početno postavljena tražilica je glavni izvor prihoda za Mozillu"

A ja mislio da svi koriste Google trazilicu zato sto je najbolja...

u usporedbi s bingom i je

15 godina
neaktivan
jurluk kaže...

Možda tebi nije potrebno, ali nekima jest.

17 godina
neaktivan
Bing u Firefoxu 4

Jedini razlog zašto večina koristi Bing je zbog izgleda front page-a. Zanimljivo je kako čak i na nekim Android uređajima se koristi Bing.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bing u Firefoxu 4

necemo da bingamo nego da guglamo....Smijeh oni koji koriste bing prednost za njih, a mi koji ga ne koristimo, samo nepotrebna stvar

bojan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bing u Firefoxu 4

Trebali su uraditi kao što je Microsoft u Windows 7 pri izboru web preglednika, tj. da pri instalaciji Firefoxa pita za default search a da isti budu poredani slučajnim izborom.

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
uss kaže...

Trebali su uraditi kao što je Microsoft u Windows 7 pri izboru web preglednika, tj. da pri instalaciji Firefoxa pita za default search a da isti budu poredani slučajnim izborom.

zasto?

17 godina
neaktivan
Aliser kaže...
jurluk kaže...

Možda tebi nije potrebno, ali nekima jest.

vjerojatno je. zbog čega npr?

16 godina
nasljednik kaže...
uss kaže...

zasto?

Čisto onako radi bolje konkurencije. Sjeti se samo frke koju je Europska komisija napravila Microsoftu radi držanja monopola sa IE. I ovdje je slična stvar. Dosta korisnika se ne sjeti ili ne zna promijeniti default pretraživač u Firefoxu. Osim toga u Chromeu 6 pri instalaciji pita koji će biti defaultni pretraživač.

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
15 godina
protjeran
uss kaže...
nasljednik kaže...
uss kaže...

zasto?

Čisto onako radi bolje konkurencije. Sjeti se samo frke koju je Europska komisija napravila Microsoftu radi držanja monopola sa IE. I ovdje je slična stvar. Dosta korisnika se ne sjeti ili ne zna promijeniti default pretraživač u Firefoxu. Osim toga u Chromeu 6 pri instalaciji pita koji će biti defaultni pretraživač.

Europska komisija je to naredila M$ zato jer imaju monopol na OS, i web browserima. Ode ne vrijede ta pravila. A Bingu bi bilo bolje da proradi na samom pretrazivanju a ne samo marketingu.

15 godina
neaktivan

Ne moze tu Bing puno, to je mlada trazilica, treba proci neko vrijeme dok se ne skupi dovoljno velika baza podataka kakvu sada ima Google, a kako Google takoder ne zabusava nego i sâm cijelo vrijeme puzi webom indeksirajuci nove stranice, Bing ce uvijek zaostajati.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
rustweaver kaže...

Ne moze tu Bing puno, to je mlada trazilica, treba proci neko vrijeme dok se ne skupi dovoljno velika baza podataka kakvu sada ima Google, a kako Google takoder ne zabusava nego i sâm cijelo vrijeme puzi webom indeksirajuci nove stranice, Bing ce uvijek zaostajati.

Bing je sasvim dobra trazilica, i google je ocito toga itekako svjestan... Inace ne bi trosio lovu na konkurentske browsere...

15 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
rustweaver kaže...

Bing je sasvim dobra trazilica, i google je ocito toga itekako svjestan... Inace ne bi trosio lovu na konkurentske browsere...

Google ima standby aranzman sa Mozillom dugo vremena puno prije Chroma, tako da ne znas sto govoris kao i vecina bug forum trollova.

15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Nema ti tu dobra/losa, Bing jednostavno ne nalazi neke stvari jer ih nema indeksirane, a ti mozes plesati i lambadu na trepavicama sto se toga tice, ali ti se nece pojavljivati u rezultatima sve dok bingov web crawler ne indeksira tu stranicu.

I kao sto ti je vec receno, dogovor Google - Mozilla je puno stariji od Binga, tako da teorije da je to nekakva Googleova reakcija na Bing otpadaju u startu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 1:09 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Bing u Firefoxu 4

Svi kukaju i viču kako M$ ima monopol na OS-u, a niko ne priča kako Google ima monopol na tražilicama. Neki vole alternativno i onda koriste Bing.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
rustweaver kaže...
Nema ti tu dobra/losa, Bing jednostavno ne nalazi neke stvari jer ih nema indeksirane, a ti mozes plesati i lambadu na trepavicama sto se toga tice, ali ti se nece pojavljivati u rezultatima sve dok bingov web crawler ne indeksira tu stranicu.

I kao sto ti je vec receno, dogovor Google - Mozilla je puno stariji od Binga, tako da teorije da je to nekakva Googleova reakcija na Bing otpadaju u startu.

Pa to si u pravu, bing nema indeksirane tvoje mailove sa gmaila.... Nevinašce

Dogovor Google-Mozzila je stariji od Chroma, ali:

http://techcrunch.com/2008/08/28/mozilla-extends-lucrative-deal-with-google-for-3-years/

Produzili su ga mjesec dana prije izdavanja Chrome-a? Zasto? Zato sto su dobra kompanija i podrzavaju open-source? Belji se

No, vidjet cemo sto ce biti sljedece godine, kada istekne i ovaj dogovor...

15 godina
neaktivan
Bing u Firefoxu 4

Nek dodaju i Youtube. To bi mi već koristilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Probaj naci kakav plugin za to...vjerovatno ima nešto...
17 godina
neaktivan
Bing u Firefoxu 4

Nije potreban nikakav plugin već jednostavno treba kliknuti "Add 'YouTube Video Search'".

Što se tiče Binga, nemam apsolutno ništa protiv Microsoftove tražilice ali nažalost čini mi se (a nisam jedini) da lokalizirane verzije još nisu na razini Googlea kojeg ću i dalje nastaviti koristiti (ali sa GoogleSharing ekstenzijom).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...

Nek dodaju i Youtube. To bi mi već koristilo.

Odi na YouTube > klik na popis tražilica > imaš opciju dodavanja YouTubea.

Zanimljivo da Google mora plaćati Firefoxu kako bi oni uključili njihovu tražilicu kao default... Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 10:50 (i542).
17 godina
neaktivan

vjerojatno je. zbog cega npr?

Da bi web masteri mogli provjeriti ranking svojih stranica na Bingu? Da bi developeri koji koriste MS alate lakse pronasli sto traze (Bing bolje pokriva MSDN i MS blogove od googla u nekim slucajevima)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 12:20 (RobertS).
17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

Svi kukaju i viču kako M$ ima monopol na OS-u, a niko ne priča kako Google ima monopol na tražilicama. Neki vole alternativno i onda koriste Bing.

Jadni su oni koji nesto koriste "jer je alternativno"...

16 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

Ajmo sagledati činjenice, ako Microsoft pobere ajmo recimo 70% korisnika, Mozille više neče biti, zato jer microsoft više neče plačati Mozilli isto takozaboravite Alternativne Browsere, OS-eve bla. Nakon toga će svi proizvodi biti od Microsofta od Sardine do rotacijskog motora. 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
17 godina
neaktivan

Još jedan dokaz kako je sada Microsoft ozbiljno odlučio poraditi na svojem udjelu na web tržištu. Osim Binga koji postaje sve bolja tražilica, izdali su IE9 betu koja je već sada fenomenalan preglednik i trebala bi vratiti Microsoftu zastupljenost kakvu su imali sa IE6. Da ne pricam o novom skupu alata Windows Live Essentials 2011 koji su poprililčno unaprijeđeni itd.

"People like talking about people. Makes us feel superior. Makes us feel in control. And sometimes, for some people, knowing some things makes them care"
15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Pa to si u pravu, bing nema indeksirane tvoje mailove sa gmaila.... Nevinašce

Dogovor Google-Mozzila je stariji od Chroma, ali:

http://techcrunch.com/2008/08/28/mozilla-extends-lucrative-deal-with-google-for-3-years/

Produzili su ga mjesec dana prije izdavanja Chrome-a? Zasto? Zato sto su dobra kompanija i podrzavaju open-source? Belji se

No, vidjet cemo sto ce biti sljedece godine, kada istekne i ovaj dogovor...

Sarkazam je nepotreban, znas ti dobro na sto sam mislio a to nisu bili mailovi. Google iz tebe izvuce puno vise informacija a da ni ne koristis Google search ili Gmail. Jesi kada cuo za "urchin.js"?

A dogovor je produzivan na Mozillinu inicijativu, naime Mozilli treba lova, isto tako i MS ce im vrlo vjerojatno placati koristenje Binga, kao sto im i Yahoo vjerojatno placa. I da ti odgovorim na pitanje, produzit ce i iduce godine dogovor ako Google procjeni da ima koristi od toga, sve ovisi o tome koliko ce se Chrome prosiriti.

Ne vidim kako ce se Bing u dogledno vrijeme svojim indeksom uopce pribliziti Googleu a kamoli prestici ga. Ja koristim trazilicu koja mi daje najrelevantnije rezultate, nemam nekakve emocionalne veze prema Googleu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 18:14 (rustweaver).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice