Bill Gates o webu

poruka: 17
|
čitano: 2.514
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bill Gates o webu".
16 godina
protjeran
Bill Gates o webu

„pet puta manje važna“ (nije posve jasno na što misli) 

Valjda da ce se cijeniti znanje...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto
Moj PC  
7 0 hvala 0
18 godina
RE: Bill Gates o webu
Jel to onaj isi koji je pocetkom devedesetih izjavio da internet nema buducnosti? ;)
18 godina
Bill Gates o webu

Možda je to i izjavio, ali mislim da je ovaj put u pravu. 5 godina je možda malo optimistično, mislim da će trebati desetak da se ovo razmišljanje ukorijeni.

http://kv43994.mybrute.com

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Bill Gates o webu

dodro čoek kaže, ma ko je jos ista naučio na na fakultetu, svakako je važnija praksa, diploma je tu samo radi love, i dokaz da je čovjek uporan

ćufta
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Bill Gates o webu

još jedna njegova ideja...ali...upravu je....škole dosta zaostaju za aktualnom tehnologijom...neznam kako je na fakultetu ali znam da srednje škole nit imaju kvalitetne profesore koji prate razvoj računala a još je gorje sad kad jedne knjige trebaju trajat 4 godine....pa to je u informatici ogromno vrijeme.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U srednjim skolama se na Informatici uglavnom uci MS office, i malo internet + email. Jasno u skolama koje imaju malo vise veze sa informatikom se uci i programiranje, ali to je vise manje to. Tesko da skolstvo moze pratiti napredak tehnologije i mislim da to nije niti potrebno, ali ne treba niti ici u krajnosti pa raditi na 486-icama u basicu.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
18 godina
neaktivan

"...niti jedno sveučilište neće biti u stanju parirati Internetu u smislu dobavljanja resursa koji su potrebni studentima.". Koji fakultet vec sad moze parirati internetu u resursima? A on je svasta izjavljivao pa na kraju ispalo budalastina. Svaka njemu cast na postignutom al ovo je malo blesava izjava. Pet puta? Kako on to mjeri uopste?

:)
16 godina
protjeran
moby kaže...
Jel to onaj isi koji je pocetkom devedesetih izjavio da internet nema buducnosti? ;)

Sto mu nisi poslao pismo i prosvijetlio ga?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto
18 godina
neaktivan
Bill Gates o webu

Prvo da kazem da Android mobilni telefon (Android 2.2@Desire) jedini od svih radi s rich-text editorima texta! Vrlo, vrlo impresivno! - Sto se tice Gatesove izjave, izxjava je skroz ok, jer vec danas, americki fakulteti kao literaturu za neke kolegije kortiuste www. Domaci su naprosto komicni i kvalitetom i kolicinom upotrebljivog sadrzaja, sto ide ruku pod ruku nizim standardima.

Editiranje, tek toliko da se vidi da rich-text edit radi;)

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 22:35 (naxeem).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Bill Gates o webu

Slažem se snjim da je školstvo loše po pitanju novih tehnologija i slično. Mi u srednjoj elektrotehničkoj školi još učimo na uređajima starim desetak godina a od računalstva sam sve naučio što je bilo aktualno pred 7-8 godina. Ono profesor nam govori kako su se počeli proizvoditi procesori sa 2 jezgre a ja u kompu imao(i još uvijek imamBelji se) quad core...A od programiranja smo naučili samo kako krcati textboxove u visualbasicu i if-then naredbu i to je sve...Sad od jeseni krećem na faks, vidjet ću hoće li mi tamo reći da sad postoje i četverojezgreni procesori i nešto kompliciranije naredbe u programiranjuIzlanuo se

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Stoja kaže...

Slažem se snjim da je školstvo loše po pitanju novih tehnologija i slično. Mi u srednjoj elektrotehničkoj školi još učimo na uređajima starim desetak godina a od računalstva sam sve naučio što je bilo aktualno pred 7-8 godina. Ono profesor nam govori kako su se počeli proizvoditi procesori sa 2 jezgre a ja u kompu imao(i još uvijek imamBelji se) quad core...A od programiranja smo naučili samo kako krcati textboxove u visualbasicu i if-then naredbu i to je sve...Sad od jeseni krećem na faks, vidjet ću hoće li mi tamo reći da sad postoje i četverojezgreni procesori i nešto kompliciranije naredbe u programiranjuIzlanuo se

Da... a kad sam ja ucio o procesorima u elektrotehnickoj ucio sam o 8080 i naprednim 8086 procesorima. Zamisli. 

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...

Da... a kad sam ja ucio o procesorima u elektrotehnickoj ucio sam o 8080 i naprednim 8086 procesorima. Zamisli. 

Vjerovao ili ne ja sam učio o 8086. Jedan cijeli kolegij je baziran na tom procesoru.

Every hole is a goal!
18 godina
neaktivan
Zeppelin kaže...

još jedna njegova ideja...ali...upravu je....škole dosta zaostaju za aktualnom tehnologijom...neznam kako je na fakultetu ali znam da srednje škole nit imaju kvalitetne profesore koji prate razvoj računala a još je gorje sad kad jedne knjige trebaju trajat 4 godine....pa to je u informatici ogromno vrijeme.....

pa nije da se u skolama uci samo i jedino informatika. mozda jedno za 100-tinjak godina (ako potrajemo toliko kao vrsta) kada se svedemo samo na unos podataka dok masine obavljaju ostalo.

uostalom.. cak i inf. skole i fakulteti bi te trebali u osnovi nauciti logickom i informatickom nacinu razmisljanja. za ostalo imas dodatnu literaturu. jer jednostavno.. koji god smjer ti odabrao (od informatike do poljoprivrede) skola te jednostavno ne moze poduciti svemu.. dati ti cvrste osnove i razviti logiku razmisljanja. no, uzimimo u obzir i da te nekim cudom nauci sve sto je do danas otkriveno, koju god bransu odabrao za 5 godina, ako samostalno ne napredujes.. ispadas iz igre.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Vjerovao ili ne ja sam učio o 8086. Jedan cijeli kolegij je baziran na tom procesoru.

Pa naravno... jer se na tome uce osnovne arhitekture procesora, sabirnice, akumulatori, registri djindje mindje sto je i normalno... Svi bi na Xeonima ucili kako stvar radi.

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
Bill Gates o webu

mislim da je malo glupo uopće spominjati što se uči u školama, jer mislim da većina škola ipak pokriva samo neke najosnovnije segmente računala i njihovih korištenja. jer, da je drugačije, sati informatike bi imali više nego sati hrvatskog...

tako da ove priče, mene su u školi učili o ovom ili onom, i ne drže baš vodu.

na kraju krajeva, svi cvile oko toga da su svake godine potrebni novi udžbenici. šta bi tek bilo da se informatika uči imalo opsežnije od ovoga sada? udžbenik za informatiku bi postali informatički časopisi (bug i sl.). mislim da je većina programa u većini srednjih škola (osnovnih pogotovo), sasvim dovoljna da se većinu upozna sa osnovama. a ako te nešto više zanima, imaš komp doma, imaš internet i knjige, pa peglaj rođo...

a što se gatesove izjave tiče, mislim da je sasvim na mjestu, samo što se hrvatske tiče, mislim da ipak pričamo o vremenskom razdoblju od nekih 15ak godina, dok se i zadnja generacija ovih profesora koji se ni potpisati ne znaju, a kamoli služiti računalom, ne umirovi...

nakon toga, dok mlađi i spremniji ljudi preuzmu posao, pitanje je samo vremena kada će doći do toga.

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Pa naravno... jer se na tome uce osnovne arhitekture procesora, sabirnice, akumulatori, registri djindje mindje sto je i normalno... Svi bi na Xeonima ucili kako stvar radi.

Sad se sjetih... Krivi proc - u mom slučaju radi se o 8800.

Inače, jedno je dobivanje neke slike o nečemu, drugo je kada te drilaju o tome da taj procesor ima 3 zastavice koje signaliziraju 7 razina prekida. Podatak koji će biti krucijalan jednog dana na burzi za dobivanje posla... 

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Bill Gates o webu

taj čovjek je osnovao microsoft,njegova riječ meni ništa ne vrijedi.

Moj PC  
1 5 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice