kroz 8 godina?
lol
U to će vrijeme biti sramota ne imati takav internet
kroz 8 godina?
lol
U to će vrijeme biti sramota ne imati takav internet
Je,bit će sramota,ali čisto sumnjam da će bit sramota našu vladu( njih i tak nije ništ sramota,jel).
Kako stvari stoje,kod nas ne bude iti 20 Mb/s u 90% kućanstava,ma niti u 30%...živi bili pa vidjeli.
Ma uvest ce T com 100 Mbps za koju godinu, samo ce upload ostat 256 Kbps.
Salim se, kod nas nece bit tako brzog interneta jos barem desetljece.
Sve je to tuzno...
Salim se, kod nas nece bit tako brzog interneta jos barem desetljece.
Sve je to tuzno...
U EU nećemo u narednih 10 godina, a na ovako brz broadband možeš zaboravit sigurno još 50 tj. dobar dio starijih od 25 to neće doživjeti.
Pa ne znam baš, kapitalizam i zarada čine svoje - do prije desetak godina je broadband izgledao nedostižan, a svega par godina prije toga je spoj na net kao takav bio puka fantazija. Srećom, ove stvari se ne razvijaju linearno, a motor pokretač svega je ionako 'negdje drugdje'. Uostalom, 1903 je zabilježen prvi let avionom, a krajem šezdesetih (dakle, tek nešto više od pola stoljeća kasnije), prvi čovjek je zakoračio na mjesec. Istina, otada se nije mnogo promijenilo, ali valjda još nismo dosegli plafon brzih veza...
bemti pa to je 50 puta brže nego moja trenutna brzina. LOL
Aj naksem ne kukaj Hrvatska će u EU uskoro no naravno ne znači to da će se riješit svi problemi!
Nema teorije još najmanje 4 godine neće...
...ovako ova sadašnja vlada je u svome izbornom programu, iznjela između ostalog obećanje, da brzi internet dolazi u svaki dom...te ako to ne bude do kraja mandata, birači je po tom pitanju mogu kazniti na izborima, glasujući za druge on-line osviještene političare.
Pošto još gradimo autoceste, što je naša kapitalna investicija, valjda kada one budu izgrađene, slijedi internet povezivanje "uzdužno i porijeko", ako se ne ispriječi neka druga opće-društveno bitnija akrobacija, poput izgradnje plješkog mosta, ili kanala Dunav-Sava, širenje željezničke mreže, igradnja zračne luke ili neke nove dvorane ili dovršeci stadiona...
....ali bez državnog novca ne bude išla izgradnja nikakva infrastukture po perfiriji većih gradova i opće po provinciji, jer bake i djedovi su sasvim zadovljni televzijom i radio programima, a mladi samo gladaju kako će se iseliti....jer neka mjesta nemaju niti struje, niti kanalizacije, niti su plin, niti vodovoda, a ovo zadnje su na primjer imala za vrijeme Starog Rima(
).
Rimljanin je imao i kanalizaciju u gradovima, a čak i najvećim gradovima u Hrvatskoj, Zagrebu i Splitu, u nekim kvartovima to je pusta želja; tako da je nadati se broadbandu širem dijelu pučanstva notorna glupost.
Pa T-com to već može napravit i kod nas... samo vele ..evo brzina DO 100Mb/s i stvar je riješena... i cijela država ima takvu brzinu..!!!
Pa T-com to već može napravit i kod nas... samo vele ..evo brzina DO 100Mb/s i stvar je riješena... i cijela država ima takvu brzinu..!!!
Dobar dio nas je vec zaboravio na vremena kada su modemski(telefonski) impulsi bili najjeftiniji poslije 22:00 sata,ako si zakasnio koju minutu nisi se mogao ni konektirati na net.
Poslije su uveli jeftinije razdoblje poslije 19:00 sati.
Kada se toga sjetim ovih danasnjih 4 Mbit/s mi se cine kao dobitak na lotu(neki manji ali opet dobitak).
Rimljanin je imao i kanalizaciju u gradovima, a čak i najvećim gradovima u Hrvatskoj, Zagrebu i Splitu, u nekim kvartovima to je pusta želja; tako da je nadati se broadbandu širem dijelu pučanstva notorna glupost.
Ne znam kome još nije jasno da nije stvar u mogućnostima, nego u tome da treba prodati staro. I svake godine te "iznenaditi" nečim 'super-brzim', na što se u civiliziranijim državama smiju. Mi smo ovce. A ni ISPovi nisu puno bolji 
Nije problem samo u brzini. Kad bi svi imali brzinu od 100 Mb/s, zamislite kako bi trebao izgledati na primer BUG-ov WWW Server.
Kad mu odjednom pristupili 100 korisnika sa tolikom brzinom, on bi trebao da bide neko super racunalo, sa 10 mreznih kartica, SSD hard diskovima itd itd.
Kad se nesto menja, mora se menjati kompletna IT infrastruktura i kod provajdera, ne samo brzina veze.
100 mbit mi u hrvatskoj necemo imat nikad osim onih priviliegiranih to bi ljudima trebalo bit jasno valjda ionako vecina telefonske mreze ne podrzva vise od 8mbit a kak ce tek 20 onda a o 100 mozes samo sanjat to je na vrbi sviralo na to zaboravite!!!
100 mbit mi u hrvatskoj necemo imat nikad osim onih priviliegiranih to bi ljudima trebalo bit jasno valjda ionako vecina telefonske mreze ne podrzva vise od 8mbit a kak ce tek 20 onda a o 100 mozes samo sanjat to je na vrbi sviralo na to zaboravite!!!