Australski broadband za sve

poruka: 23
|
čitano: 2.314
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Australski broadband za sve".
17 godina
neaktivan

kroz 8 godina?

lol

U to će vrijeme biti sramota ne imati takav internet

http://www.biohost.info/whmcs/aff.php?aff=070
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Je,bit će sramota,ali čisto sumnjam da će bit sramota našu vladu( njih i tak nije ništ sramota,jel).

Kako stvari stoje,kod nas ne bude iti 20 Mb/s u 90% kućanstava,ma niti u 30%...živi bili pa vidjeli.

CPU: C2D E 4300 OC@2700 Mhz, GPU: Gigabyte Radeon HD 4850 512 Mb, MBO: Gigabyte GA-P35-DS3L rev 2.0, HDD: Seagate 320&500 Gb, MEM: Kingmax PC 6400 3 Gb DDR2 800 Mhz DC,OC@900 Mhz, PWR: Fortron Blue Storm II 500 W, LCD: LG L194WT
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 16:53 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ma uvest ce T com 100 Mbps za koju godinu, samo ce upload ostat 256 Kbps.

Salim se, kod nas nece bit tako brzog interneta jos barem desetljece.

Sve je to tuzno...

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Australski broadband za sve
Psiho246 kaže...

Salim se, kod nas nece bit tako brzog interneta jos barem desetljece.

Sve je to tuzno...

Biti ce kad udjemo u EU :D A sad .. kada ce to biti, to nitko ne zna :D
18 godina
neaktivan

U EU nećemo u narednih 10 godina, a na ovako brz broadband možeš zaboravit sigurno još 50 tj. dobar dio starijih od 25 to neće doživjeti.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa ne znam baš, kapitalizam i zarada čine svoje - do prije desetak godina je broadband izgledao nedostižan, a svega par godina prije toga je spoj na net kao takav bio puka fantazija. Srećom, ove stvari se ne razvijaju linearno, a motor pokretač svega je ionako 'negdje drugdje'. Uostalom, 1903 je zabilježen prvi let avionom, a krajem šezdesetih (dakle, tek nešto više od pola stoljeća kasnije), prvi čovjek je zakoračio na mjesec. Istina, otada se nije mnogo promijenilo, ali valjda još nismo dosegli plafon brzih veza...

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

nice said
http://www.biohost.info/whmcs/aff.php?aff=070
17 godina
neaktivan

bemti pa to je 50 puta brže nego moja trenutna brzina. LOLSmijeh

Aj naksem ne kukaj Hrvatska će u EU uskoro no naravno ne znači to da će se riješit svi problemi!

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nema teorije još najmanje 4 godine neće...

17 godina
protjeran

...ovako ova sadašnja vlada je u svome izbornom programu, iznjela između ostalog obećanje, da brzi internet dolazi u svaki dom...te ako to ne bude do kraja mandata, birači je po tom pitanju mogu kazniti na izborima, glasujući za druge on-line osviještene političare.

Pošto još gradimo autoceste, što je naša kapitalna investicija, valjda kada one budu izgrađene, slijedi internet povezivanje "uzdužno i porijeko", ako se ne ispriječi neka druga opće-društveno bitnija akrobacija, poput izgradnje plješkog mosta, ili kanala Dunav-Sava, širenje željezničke mreže, igradnja zračne luke ili neke nove dvorane ili dovršeci stadiona...

....ali bez državnog novca ne bude išla izgradnja nikakva infrastukture po perfiriji većih gradova i opće po provinciji, jer bake i djedovi su sasvim zadovljni televzijom i radio programima, a mladi samo gladaju kako će se iseliti....jer neka mjesta nemaju niti struje,  niti kanalizacije, niti su plin, niti vodovoda, a ovo zadnje su na primjer imala za vrijeme Starog Rima(Sramim se).

...baš je dobro vidjeti ti Vas opet..

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Rimljanin je imao i kanalizaciju u gradovima, a čak i najvećim gradovima u Hrvatskoj, Zagrebu i Splitu, u nekim kvartovima to je pusta želja; tako da je nadati se broadbandu širem dijelu pučanstva notorna glupost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 18:59 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Pa T-com to već može napravit i kod nas... samo vele ..evo brzina DO 100Mb/s i stvar je riješena... i cijela država ima takvu brzinu..!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
victor1166 kaže...

Pa T-com to već može napravit i kod nas... samo vele ..evo brzina DO 100Mb/s i stvar je riješena... i cijela država ima takvu brzinu..!!!

Infrastrukturna mreža to nebi podnijela - jel ne vidis da Australija ulaze 40mlrd. $,Hrvatska bi morala ulozit makar 3-4 mlrd. $   -   nema rvacka taki para
http://www.njuskalo.hr/oglas380962
17 godina

Dobar dio nas je vec zaboravio na vremena kada su modemski(telefonski) impulsi bili najjeftiniji poslije 22:00 sata,ako si zakasnio koju minutu nisi se mogao ni konektirati na net.

Poslije su uveli jeftinije razdoblje poslije 19:00 sati.

Kada se toga sjetim ovih danasnjih 4 Mbit/s mi se cine kao dobitak na lotu(neki manji ali opet dobitak).

18 godina
protjeran
naxeem kaže...

Rimljanin je imao i kanalizaciju u gradovima, a čak i najvećim gradovima u Hrvatskoj, Zagrebu i Splitu, u nekim kvartovima to je pusta želja; tako da je nadati se broadbandu širem dijelu pučanstva notorna glupost.

Mogao bi i ovaj projekt Kevina Rudda zavrstiti u povjesti neslavnih, ako mobilni operateri pozure s 50Mb/s vezama
Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 21:24 (bestia).
17 godina
neaktivan
 Mogao bi i ovaj projekt Kevina Rudda zavrstiti u povjesti neslavnih, ako mobilni operateri pozure s 50Mb/s vezama
 u potpunosti se slažem:D
17 godina
neaktivan

Ne znam kome još nije jasno da nije stvar u mogućnostima, nego u tome da treba prodati staro. I svake godine te "iznenaditi" nečim 'super-brzim', na što se u civiliziranijim državama smiju. Mi smo ovce. A ni ISPovi nisu puno bolji Belji se

0 0 hvala 0
18 godina

Nije problem samo u brzini. Kad bi svi imali brzinu od 100 Mb/s, zamislite kako bi trebao izgledati na primer BUG-ov WWW Server.

Kad mu odjednom pristupili 100 korisnika sa tolikom brzinom, on bi trebao da bide neko super racunalo, sa 10 mreznih kartica, SSD hard diskovima itd itd.

Kad se nesto menja, mora se menjati kompletna IT infrastruktura i kod provajdera, ne samo brzina veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Zippo kaže...
victor1166 kaže...

Infrastrukturna mreža to nebi podnijela - jel ne vidis da Australija ulaze 40mlrd. $,Hrvatska bi morala ulozit makar 3-4 mlrd. $   -   nema rvacka taki para
 pa i 2Mb/s brzina je brzina do 100 Mb/s :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
zelim,hocu,mogu al neam koga
18 godina

100 mbit mi u hrvatskoj necemo imat nikad osim onih priviliegiranih  to bi ljudima trebalo bit jasno valjda ionako vecina telefonske mreze ne podrzva vise od 8mbit a kak ce tek 20 onda a o 100 mozes samo sanjat to je na vrbi sviralo na to zaboravite!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2009 14:06 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

100 mbit mi u hrvatskoj necemo imat nikad osim onih priviliegiranih  to bi ljudima trebalo bit jasno valjda ionako vecina telefonske mreze ne podrzva vise od 8mbit a kak ce tek 20 onda a o 100 mozes samo sanjat to je na vrbi sviralo na to zaboravite!!!Cool

A tko kaze da ce to biti preko tel veze? ADSL2+ podrzava ako se ne varam do 24Mbit, a sve iznad toga je VDSL, SDSL i takve nastranosti... :D A i to ne ide vise preko tel linije tj. bakrenih parica. Optika je buducnost i toga ce biti do 100Mbit pa i vise. Najvece brzine mislim da su trenutno 25Mbit za privatne korisnike. Metronet i Amis, s tim da je metronet preko optike u paketu triple play, a amis adsl2+ na bakru. 100Mbit ce biti tam negdje do 2012 vjerujem i kod nas. Nije to meni nikakva daleka buducnost. Pa do jucer smo jos svi bili na brzinama do 256kbit.
17 godina
neaktivan
lepi kaže...
Zippo kaže...
victor1166 kaže...

to i hoću reći.... prokleta dva slova.... od..i do.... ja plaćam brzinu do 4Mb/s a u stvari imam brzinu od 1Mb/s..... 
17 godina
neaktivan
victor1166 kaže...
lepi kaže...
Zippo kaže...
victor1166 kaže...

to i hoću reći.... prokleta dva slova.... od..i do.... ja plaćam brzinu do 4Mb/s a u stvari imam brzinu od 1Mb/s..... 
 Prijedji na Amis :D koliko sam skuzio po njihovom cjeniku, imas garantirano.. jedino je DO 20 ili DO 25 :D nisam siguran koja je od te dve brzine najvisa kod njih.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice