Pametan potez. Ne kuzim te placene kretene u mikrosoftu koji su stvarno mislili da ce im proc "fora" sa RT sranjem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je tko vidio kako Atom mobiteli vrte Android? Npr Prestigio.
Microsoft i Nokia ko brat i sestra.
Android dobro ne vrte ni četverojezgreni procesori...
Tako su jadni da se nitko niti ne želi svađati.
Atom vrti Android jako dobro i ima dosta brendiranih Kineza koji ga koriste (ZTE, Lenovo...).
Imao sam na testu Lenovo K900 sa dualcore Atomom @ 2Ghz i po Antutu testu izvrti i preko 27,000 bodova tj. za dobrih 10% je brži od SGSIV. S obzirom da radi na vanilla Androidu (bez Sense, TouchWiz i sl. gluposti), taj Lenovo je definitivno najbrži smartphone kojeg sam imao u rukama. Ako tome dodamo 2GB RAM-a, odličan 5.5" fullHD IPS ekran, doživljaj je potpun... i sve to za razumnu svotu (cca 400USD u HongKongu).
Prestigio je u svom PAP5430 stavio najslabiji singlecore HT Atom @ 1,2, ali je ipak po benchmarkovima mjerljiv sa dualcore ARM-ovima (8,200).
Osim brzine, Atom je superioran i po pitanju potrošnje. Tako nije čudno da cjelodnevno maltretiranje telefona rezultira sa tek 50% potrošene baterije, a srednje zahtjevnim korisnicima smartphone baziran na Intelu može izdržati i po 3-4 dana.
Cenzuru smo riješili.
Sve to ovisi o perspektivi; ovdje se govori isključivo o Asusu, ne o Aceru kojeg su ti puno postovi, a Asus će napustiti RT iz razloga je ga tržište ne želi, dok je potražnja za "pravim" Windowsima bolja:
http://tech.slashdot.org/story/13/07/31/1242255/asus-ceo-on-windows-rt-were-out
"AllThingsD's intrepid reporter Ina Fried has an interview up where Asus chairman and CEO Jonney Shih says they will not make any more Windows RT devices until Microsoft proves demand for the product. This leaves Dell as the only OEM who has not sworn off Windows RT. Dell is seeking to take itself private, relying on a $2 billion loan from Microsoft."
Sad mi možeš opet linkati nešto gdje piše da Acer prelazi na Android i Chrome, ali ne vidim vezu s time da Asus napušta Windows RT...
Mea Culpa, Acer != Asus moja greška imao sam dva članka, jedan o Aceru drugi o Asusu.
OK, isprika.

Evo i moje viđenje stvari oko Win RT (ispravi me ako griješim):
Windows RT su zamišljeni kao poveznica WP i Windows PRO (+Windows 8, Metro-Modern GUI+API).
"Dvoglavi" Windows 8 je zamišljen kao tranzicija Windows 7 u Windows 9 gdje bi Metro-Modern GUI trebao biti osnovni ili jedini.
Ista Metro-Modern razvojna platforma je zamišljena za WP, RT i budući Windows 9.
Ako se ne varam, također je platforma trebala biti proširena i na Xbox.
Windows RT nije loše zamišljen niti loše izveden proizvod.
Osim previsoke cijene Surface-a i nekih drugih grešaka u koracima, (po meni) glavna je i gotovo jedina krivnja u tome što nije stvorena softverska baza, odnosno dovoljan broj aplikacija kako bi se RT glađe i brže pozicionirao na tržištu.
Konkretnije, (postojeća!) developerska baza je trebala biti jače i bolje potaknuta na razvoj za RT ali i WP platformu.
Tu tezu potvrđuje sadašnji pokušaj "automatske" izrade aplikacija (WP App Studio). To jako podsjeća na Googleov App Inventor koji također nije pokazao očekivani feedback.
Daj mi sredi da mi netko plati za brljanje po forumu!
Znači ipak priznaješ?