ARM: Windows 8 ispred Androida

poruka: 17
|
čitano: 3.540
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ARM: Windows 8 ispred Androida".
17 godina
Da, možda će biti zgodno vidjeti "Windows", no ne vidim poveznicu između klasičnih Windowsa i Metro sučelja... baš nikakvu te pri tome mislim da Android zbog telefona ima debelu prednost ma što oni mislili...
http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
protjeran

Pričekaj malo,Microsoft i Nokia su tek stavili iz rikverca u ler.

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: ARM: Windows 8 ispred Androida
zbuzanic kaže...
Da, možda će biti zgodno vidjeti "Windows", no ne vidim poveznicu između klasičnih Windowsa i Metro sučelja... baš nikakvu te pri tome mislim da Android zbog telefona ima debelu prednost ma što oni mislili...

Metro sučelje je samo sučelje, program kao i svaki drugi. "Klasični" Windowsi su isto mijenjali sučelja (Program Manager, Explorer i od Win8 Metro).

Programi ne koriste sučelje, već API funkcije ( GetWindowsDC(hWnd) funkcija je ista i na Win 3.1 i na Windows 7).

Prednost Win8 je u aplikacijama i njihovoj brzini. Čak i ako se ne doda x86 emulator u OS, za portiranje velikih aplikacija pisanih u C/C++ treba max par tjedana (ponovo kompilirat program - endian ostaje isti) i napisati novu instalacijsku proceduru. Windows programi kompajlirani u nativni kod su za red veličina brži od Java programa, tako da će se npr. full MS Office sasvim normalno vrtiti već i na ARM A8 sa 1 GHz.

Kao što danas kad skidaš neki programi biraš između setup-x86.exe, setup-x64.exe, sutra ćeš dobiti u izbor i setup-arm.exe

17 godina
protjeran
MS se isprsio i dao im neku lijepu svoticu, pa sad ka Windowsi su najbolji i na tabletu. Još malo pa će nas uvjeravat, da i frižider treba imat Windowse.

Ali ovaj put MS se namjerio na DVA jaka igrača i po svemu sudeći može ih gledat samo u leđa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
memulica kaže...

Ali ovaj put MS se namjerio na DVA jaka igrača i po svemu sudeći može ih gledat samo u leđa.

TRENUTNO!

Neka Google napravi OS za pc...ako se usudi

Apple ima svoj, al nije Windovsu ni do nožnog prsta

15 godina
neaktivan
google svoj OS ima vise od 2god
en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome_OS
15 godina

Jedini tablet OS koji me zainteresirao. iPad mi je bio nula, jer mrtvo sučelje poput onoga mi nije privlačno, a W8 i WP7 mi se sve više sviđaju.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno svježim vjestima
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 15:01 (Vapor).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
srky.du kaže...

To nije OS za stolno racunalo.

''Google Chrome OS is initially intended for secondary devices like netbooks, not as a user's primary PC, and will run on hardware incorporating an x86 or ARM - based processor.''

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 15:17 (lovacmaki).
14 godina
protjeran
srky.du kaže...

To kao da uspoređuješ romobil i Ducati!

Znao sam i ja da to postoji al se fakat nemogu mjerit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 16:00 (roseman).
16 godina
neaktivan

Ma koji iPAD? Do iPhone-a nitko nije ni znao za Apple, mislili su da je to nekaj za jesti... Dogodit ćemu se ista sudbina kao i početkom devedesetih godina kad je bio na rubu bankrota.

2 1 hvala 0
17 godina

Ako motorola nastavi sa ovim proizvodom nece mi trebati ni laptop niti tablet. 

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
borgware kaže...

Ako motorola nastavi sa ovim proizvodom nece mi trebati ni laptop niti tablet. 

Sranje na kvadrat. pogledaj dodatak za Atrix

http://www.motorola.com/Consumers/US-EN/Consumer-Product-and-Services/Mobile+Phone+Accessories/Docking-Stations/Atrix-Laptop-Dock-US-EN

Za 500 dolara kupim jako dobar laptop, a ne ekran i tipkovnicu ovisnu o procesorskoj snazi mobitela i lošeg operativnog sustava

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 17:25 (Paolo2612).
17 godina

Ako platis $500 onda vidim kako to moze biti sranje2 .  Sada se moze naci za $50-$100 a najnovija generacija ce biti $350 kad tek izadje.

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
17 godina
protjeran
roseman kaže...
memulica kaže...

TRENUTNO!

Neka Google napravi OS za pc...ako se usudi

Apple ima svoj, al nije Windovsu ni do nožnog prsta

Kakve veze ima tablet sa PCem !??? To je zapravo samo malo uvećani smartphone.

Android i iOS su savršeno prilagođeni za te uređaje, dok MS OS ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 17:50 (memulica).
14 godina
protjeran
memulica kaže...

Kakve veze ima tablet sa PCem !??? To je zapravo samo malo uvećani smartphone.

Android i iOS su savršeno prilagođeni za te uređaje, dok MS OS ne.

Pa zato Microsoft i radi Windovs 8 koji će biti dodatlo prilagođen tabletima.

Kada izađu prvi tableti sa Windovsom vidjet ćeš kolko će biti upotrebljiviji i od trenutnih.

17 godina
neaktivan

Bit ce konfuzije ako ce Win8 radit na ARMu i x86. Kaj bumo kao za WindowsMobile imali razne programe za razne procesore?

Jedino rjesenje je imati simulator, a to bu bilo uzasno sporo (barem na mobilnim uredjajima).

0 1 hvala 0
17 godina
zbuzanic kaže...
* * * no ne vidim poveznicu između klasičnih Windowsa i Metro sučelja... baš nikakvu * * *

Zar je toliko teško shvatiti.. Pa k'o papag se ponavljam.. Metro sučelje je opcionalno kao što bi neki ovdje rekli, ja kažem udješ u 'malu plavu kockicu' pod nazivom Desktop i više nikada ne izlaziš iz nje.. Koristim WDP (Windows Developer Preview) od prvog dana kao jedini i nativni OS i samo riječi pohvale imam. Naravno da to još nije gotov proizvod, ali jako dobro napredaju, već skoro dvije sedmice za redom računar mi se ne gasi (da, radi 24/7) i WDP radi kao ruska doksa.

memulica kaže...
* * * Još malo pa će nas uvjeravat, da i frižider treba imat Windowse. * * *

Mene su uvjerili.. i vjeruj znam kakav sam fan Apple bio, i to u doba kada ste na MacOS-u vrtili Photoshop 5.5 jedno 300% brže nego na Wintel konfiguraciji. Pa koliko tim moronima treba da skontaju do postoji druga tipka miša? Jesu li uoće počeli praviti miš sa dvije tipke? Sada najavljuju televizore a gase Mac Pro, nekada ponos kompanije.

Daj čovječe, svidjelo se to tebi ili ne nema takvog IT dogadjaja kao što su to prestavljanje novih Windowsa. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice