ARM u jeftinim prijenosnicima?

poruka: 18
|
čitano: 1.915
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ARM u jeftinim prijenosnicima?".
18 godina
protjeran

300 miliwatta.... hehe ARMovi i nVidia Tegra procesori će drmati UMPC  i MID tržištem. Zato su Intelovci odpočeli PR kampanjicu protiv ARM procesora. "Pljuc pljuc niš to ne valja, zato proizvođači kupujte naše smeće a ne njihove 'slabašne' ali efikasne procesore."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

LOL, vrlo vazno što je potrošnja mala, proc je spor, a i smanjenje potrošnje ne bude toliko znacajno jer Atom ne troši 70% energije na laptopima. Intel ih je zgazio... x86 FTW

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
RE: ARM u jeftinim prijenosnicima?
Zoidberg kaže...

LOL, vrlo vazno što je potrošnja mala, proc je spor, a i smanjenje potrošnje ne bude toliko znacajno jer Atom ne troši 70% energije na laptopima. Intel ih je zgazio... x86 FTW

A zbilja si Zoidberg... tu se ne govori o standardnim laptopima, UMPC je UMPC tj. malo smeće... ali UMPC je u buzzu a uskoro i MID tako da je zarada neizbježna za bilo koga tko uđe u UMPC biznis. Nešto što troši 5x manje energije od x86 arhitekture je sigurno nešto na što će se proizvođači razno raznih minijaturnih bedastoća okrenuti.
17 godina
neaktivan

ARM je spoor. A budete vidjeli kako budu nV i ARM završili. Intel will crush them like a squid. :D

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Gle, takve stvari nece vrtiti crysis, dekodirati filmove, sudjelovati u BOINC-u.

...Uopce ne razumijes sto je ARM i uredaje koji ga koriste, tj. koja je njihova namjena!

Zamisli da u "mobitelu" tipa iphone-a stavis Atom (koji ionako ne stane tamo), baterija bi ti trajala sat vremena max i imao bi performanse koje ne bi koristio.

ovako sa ARMom baterija traje danima, performanse su slabije ali poanta je u tome STO TI PERFORMANSE tu ne trebaju! Glavno da sve ide glatko a sudeci po materijalu koji sam vidio na youtube-u i od prijatelja, tako i je! ARM rules (u takvim stvarima)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

ARM je spoor. A budete vidjeli kako budu nV i ARM završili. Intel will crush them like a squid. :D

ROFLMAO ... Al morate priznati da su jako dobro istrenirali ovu generaciju... Viče
MSI 745 ULTRA Athlon XP 1900+ Thoroughbred-B @ 600Mhz - patio je u proslosti 512Mb DDR 200Mhz GeForce 4 MX440 @ 250/333
17 godina
neaktivan

Jel ova tema o jeftinim prijenosnicima ili mobitelima????

I ja nisam istreniran, ja samo znam.

0 0 hvala 0
17 godina

Tema je ARM procesor. Vidis da ne znas :)

17 godina
neaktivan
Eld kaže...

Šteta što nema Nobelove nagrada za postove:

18 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Iduci puta probaj osim imena teme procitat i njen sadrzaj... Namigiva

Meni ipak vise znaci to da mi baterija traje 2-3 puta dulje nego da mi se OS digne 5-10 sec brze...
MSI 745 ULTRA Athlon XP 1900+ Thoroughbred-B @ 600Mhz - patio je u proslosti 512Mb DDR 200Mhz GeForce 4 MX440 @ 250/333
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 14:01 (Koki007).
18 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
Eld kaže...

Pa je li ARM dio teme? JE!

Samo ti ostani pri atom, to je tvoje misljenje, mi imamo svoje i to je to! Nemoj samo pametovati!
17 godina
neaktivan
Koki007 kaže...
Zoidberg kaže...

Meni ipak vise znaci to da mi baterija traje 2-3 puta dulje nego da mi se OS digne 5-10 sec brze...
 Bez da ste se zamarali sa mnom mogli ste primijetiti ono što sam rekao... ne može ti baterija trajati 2-3 puta dulje jer da proc troši 0W ne bi toliko dulje trajala jel proc nije jedini dio koji troši struju...
18 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
Koki007 kaže...
Zoidberg kaže...

Bez da ste se zamarali sa mnom mogli ste primijetiti ono što sam rekao... ne može ti baterija trajati 2-3 puta dulje jer da proc troši 0W ne bi toliko dulje trajala jel proc nije jedini dio koji troši struju...
 ...ali u takvim stvarima je, vecina ode na to jer nema tu GPU i HDD!
17 godina
neaktivan

a) imaju

b) ekran

18 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

a) imaju

b) ekran

Ekran je preko 90% vremena ugasen...

Tako da najvise ode na CPU, pomiri se sa time! Tako da razlika izmedu 0,3 i 1.5 je 5X! :D

18 godina
neaktivan
Luka kaže...

Tako da najvise ode na CPU, pomiri se sa time! Tako da razlika izmedu 0,3 i 1.5 je 5X! :D

Cak i veca, Intel ima veoma neefikasan chipset (koji naravno mora biti uparen sa Atomom) jer je preuzeo cipe sa desktop segmenta i trose cini mi se oko 10w, znaci od 4 do 15x vise od samog Atoma,  i jos uvijek nemaju nista pametno sto to moze zamjeniti.

A ARM je poceo ispocetka te sigurno nece imati takvu manu a jos k tome su na niskoj potrosnji "doktorirali", njihovi cipi se koriste u embedded sistemima i mobitelima gdje je ipak potrosnja daleko vaznija nego procesorska moc
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 10:22 (Koki007).
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
Zoidberg kaže...

a) imaju

b) ekran

Ekran je preko 90% vremena ugasen...

OMFS, govorimo o laptopima... iako ako je tebi ekran laptopa 90% vremena ugašen onda razumijem to da nisi procitao temu...
18 godina
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice