Super mi je ova bosanska varijanta Hrvatskog jezika - tzv. 'rvacki.
Utebe, umene, unas, ubosni...
Daj malo dignite ljestvicu pismenosti za svoje autore...
Hvala!
Super mi je ova bosanska varijanta Hrvatskog jezika - tzv. 'rvacki.
Utebe, umene, unas, ubosni...
Daj malo dignite ljestvicu pismenosti za svoje autore...
Hvala!
Blah...sto bosanska varijanta? Ne procitah nigdje to "unas" na bosanskim sajtovima.
A cak ni autor ove vijesti nije napisao sastavljeno.
I ne kontam sta ste se natakarili s tim ispravljanjem pravopisa, stila i cega sve ne kod autora vijesti. Vise komentara ima na tu temu, nego na teme samih vijesti.
Juce je 22 komentara ispisano na vijest Zabrana iPhonea u Nizozemskoj i kontam sta je...kad ono rasprava jel Evropska ili Europska unija.
http://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/zabrana-iphonea-nizozemskoj/9797.aspx?sort=asc&view=flat
pa dobro kantaj ti
al ima pravo pokretac teme
ovo je jos uvijek Hrvatska koiko god bilo drzavljana Bosne i Hercegovine
i tu se kaze ne razumijem a ne kontam
stani samo sec.... to "ne razumijem" je hrvatski zargon a "ne kontam" bosanski je li.... ako je tako onda stvarno...
Bravo Johny Bravo
!
Ja sam iz Bosne, gotivim i BUG u Hrvatsku i hrvatski jezik AL' tebe care fakat ne kontam...
Onaj tip ispod tebe je u pravu - umjesto da cujem komentar vezano za temu, nakači se naki laf da ničim izazvan blati:
1. BUGovu opciju komentarisanja
2. bosanski jezik
Nego evo ja ću umjesto tebe:
"Odlično, bio je i red da nam se pojavi generalni zastupnik tako kvalitetne robe poput Archos marke, kvalitetnije čak i od iRivera, opcijama možda bogatije, ali od Appleove slične robe kudikamo interesantnije."
Ova vijest je predobra iako ne živim u Hrvatskoj.
Ne postoji "bosanski" jezik. To je nešto najgljuplje što sam čuo u životu. Možda mislite na "bošnjački" jezik koji čak ni nije jezik jer nema svoju jedinstvenu formu koju gotovo svaki jezik ima, nego je neka mješavina. "Bošnjačkim" jezikom se služe pripadnici islamske vjeroispovijesti (Bošnjaci), a Hrvati koji žive u BiH dužni su izražavati se svojim hrvatskim jezikom. Pretpostavljam da i vas dvojica spadate u kategoriju hercegovačkih "Hrvatina" koji izigravaju velike domljube, a pišu nekim jezikom koji nema ni osnove ni gramatiku niti neku drugu funkciju. Zato vas lijepo molim da se kao i mi svi ostali služite hrvatskim jezikom i izbacite te svoje izraze koji nisu primjereni hrvatskom. Još bih samo želio nadodati da je izražavanje bug-ovih novinara strašno, zapravo na razini osnovne škole, no važno je da oni pametuju i da kažu da se može i na njihov način pisati. Što se tiče naslova on je ispravan, ali ostale gluposti poput Evropa i "opcionalnog" nisu u duhu s hrvatskim jezikom. Samo bih ih lijepo zamolio da malo lektoriraju svoje vijesti i da ih napišu u duhu našeg jezika.
Ivaninho bolan bolan o'ladi, ja te u potpunosti razumijem kojim god jezikom pricas, vrijedjas mi intelekt i pricas mi o bosanskom... nicim izazvan. Rekoh razumijem te, neki problem i to, necu da ulazim - moje saucesce.
Dje ces bolan tako o BUG-u, on ti je svjetiljka vodilja na Balkanu za informatiku, maisntream tata-mata, ne ulizujem se ja njima, ali ako te ta tvoja cjepidlacnost nije naucila da su BUG-ovi novinari maksuz udarili kontru vasim cjepidlacenjima, i tom ustrajavanju da se bude 100 procentno tocan... opusti se.
Ja bi' makar i na temu nesto dod'o.
Komentar ti je za dva prsta na korienu jezika, a molbu ti ne mogu ispunit, jer sam upravo ovo napis'o na crnogorskom.
Ne postoji "bosanski" jezik. To je nešto najgljuplje što sam čuo u životu. Možda mislite na "bošnjački" jezik koji čak ni nije jezik jer nema svoju jedinstvenu formu koju gotovo svaki jezik ima, nego je neka mješavina. "Bošnjačkim" jezikom se služe pripadnici islamske vjeroispovijesti (Bošnjaci), a Hrvati koji žive u BiH dužni su izražavati se svojim hrvatskim jezikom. Pretpostavljam da i vas dvojica spadate u kategoriju hercegovačkih "Hrvatina" koji izigravaju velike domljube, a pišu nekim jezikom koji nema ni osnove ni gramatiku niti neku drugu funkciju. Zato vas lijepo molim da se kao i mi svi ostali služite hrvatskim jezikom i izbacite te svoje izraze koji nisu primjereni hrvatskom. Još bih samo želio nadodati da je izražavanje bug-ovih novinara strašno, zapravo na razini osnovne škole, no važno je da oni pametuju i da kažu da se može i na njihov način pisati. Što se tiče naslova on je ispravan, ali ostale gluposti poput Evropa i "opcionalnog" nisu u duhu s hrvatskim jezikom. Samo bih ih lijepo zamolio da malo lektoriraju svoje vijesti i da ih napišu u duhu našeg jezika.
pa dobro kantaj ti
al ima pravo pokretac teme
ovo je jos uvijek Hrvatska koiko god bilo drzavljana Bosne i Hercegovine
i tu se kaze ne razumijem a ne kontam
uopce ne pisem zato da bi se svađao
no
sto se tice malih slova
tako pisem oduvijek na forumu i nema veze s pravopisom
sto se pak tice jezika bug (casopis) je napisan na knjizevnom(standardnom ) jeziku koji je priznat i dobro se zna
a taj se jezik temelji na ovim podjelama koji su napisani kao podjela lingvistike
a dalje ak vas zanima onda citajte znacenje rijeci,slaganje recenica... itd
no posto je rasprava postala skakljiva tema nek se vise ne pise o jezicima
pozzz...