Archosi i u nas

poruka: 11
|
čitano: 2.661
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Archosi i u nas".
16 godina
neaktivan
Archosi i u nas

Super mi je ova bosanska varijanta Hrvatskog jezika - tzv. 'rvacki.

Utebe, umene, unas, ubosni...

Daj malo dignite ljestvicu pismenosti za svoje autore...

Hvala!

-- Anonimac

0 0 hvala 0
17 godina
Archosi i u nas

Blah...sto bosanska varijanta? Ne procitah nigdje to "unas" na bosanskim sajtovima.

A cak ni autor ove vijesti nije napisao sastavljeno.

0 0 hvala 0
17 godina
Archosi i u nas

I ne kontam sta ste se natakarili s tim ispravljanjem pravopisa, stila i cega sve ne kod autora vijesti. Vise komentara ima na tu temu, nego na teme samih vijesti.

Juce je 22 komentara ispisano na vijest Zabrana iPhonea u Nizozemskoj i kontam sta je...kad ono rasprava jel Evropska ili Europska unija.

http://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/zabrana-iphonea-nizozemskoj/9797.aspx?sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 17:37 (knight).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Archosi i u nas

pa dobro kantaj ti

al ima pravo pokretac teme

ovo je jos uvijek Hrvatska koiko god bilo drzavljana Bosne i Hercegovine

i tu se kaze ne razumijem  a ne kontam

Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Archosi i u nas

stani samo sec.... to "ne razumijem" je hrvatski zargon a "ne kontam" bosanski je li.... ako je tako onda stvarno...

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
17 godina
neaktivan

Bravo Johny Bravo

!

Ja sam iz Bosne, gotivim i BUG u Hrvatsku i hrvatski jezik AL' tebe care fakat ne kontam...

Onaj tip ispod tebe je u pravu - umjesto da cujem komentar vezano za temu, nakači se naki laf da ničim izazvan blati:

1. BUGovu opciju komentarisanja

2. bosanski jezik

Nego evo ja ću umjesto tebe:

"Odlično, bio je i red da nam se pojavi generalni zastupnik tako kvalitetne robe poput Archos marke, kvalitetnije čak i od iRivera, opcijama možda bogatije, ali od Appleove slične robe kudikamo interesantnije."

Ova vijest je predobra iako ne živim u Hrvatskoj.

17 godina
Archosi i u nas

Ne postoji "bosanski" jezik. To je nešto najgljuplje što sam čuo u životu. Možda mislite na "bošnjački" jezik koji čak ni nije jezik jer nema svoju jedinstvenu formu koju gotovo svaki jezik ima, nego je neka mješavina. "Bošnjačkim" jezikom se služe pripadnici islamske vjeroispovijesti (Bošnjaci), a Hrvati koji žive u BiH dužni su izražavati se svojim hrvatskim jezikom. Pretpostavljam da i vas dvojica spadate u kategoriju hercegovačkih "Hrvatina" koji izigravaju velike domljube, a pišu nekim jezikom koji nema ni osnove ni gramatiku niti neku drugu funkciju. Zato vas lijepo molim da se kao i mi svi ostali služite hrvatskim jezikom i izbacite te svoje izraze koji nisu primjereni hrvatskom. Još bih samo želio nadodati da je izražavanje bug-ovih novinara strašno, zapravo na razini osnovne škole, no važno je da oni pametuju i da kažu da se može i na njihov način pisati.  Što se tiče naslova on je ispravan, ali ostale gluposti poput Evropa i "opcionalnog" nisu u duhu s hrvatskim jezikom. Samo bih ih lijepo zamolio da malo lektoriraju svoje vijesti i da ih napišu u duhu našeg jezika.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 23:49 (ivaninho).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Archosi i u nas

Ivaninho bolan bolan o'ladi, ja te u potpunosti razumijem kojim god jezikom pricas, vrijedjas mi intelekt i pricas mi o bosanskom... nicim izazvan. Rekoh razumijem te, neki problem i to, necu da ulazim - moje saucesce.

Dje ces bolan tako o BUG-u, on ti je svjetiljka vodilja na Balkanu za informatiku, maisntream tata-mata, ne ulizujem se ja njima, ali ako te ta tvoja cjepidlacnost nije naucila da su BUG-ovi novinari maksuz udarili kontru vasim cjepidlacenjima, i tom ustrajavanju da se bude 100 procentno tocan... opusti se.

Ja bi' makar i na temu nesto dod'o.

Komentar ti je za dva prsta na korienu jezika, a molbu ti ne mogu ispunit, jer sam upravo ovo napis'o na crnogorskom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivaninho kaže...

Ne postoji "bosanski" jezik. To je nešto najgljuplje što sam čuo u životu. Možda mislite na "bošnjački" jezik koji čak ni nije jezik jer nema svoju jedinstvenu formu koju gotovo svaki jezik ima, nego je neka mješavina. "Bošnjačkim" jezikom se služe pripadnici islamske vjeroispovijesti (Bošnjaci), a Hrvati koji žive u BiH dužni su izražavati se svojim hrvatskim jezikom. Pretpostavljam da i vas dvojica spadate u kategoriju hercegovačkih "Hrvatina" koji izigravaju velike domljube, a pišu nekim jezikom koji nema ni osnove ni gramatiku niti neku drugu funkciju. Zato vas lijepo molim da se kao i mi svi ostali služite hrvatskim jezikom i izbacite te svoje izraze koji nisu primjereni hrvatskom. Još bih samo želio nadodati da je izražavanje bug-ovih novinara strašno, zapravo na razini osnovne škole, no važno je da oni pametuju i da kažu da se može i na njihov način pisati.  Što se tiče naslova on je ispravan, ali ostale gluposti poput Evropa i "opcionalnog" nisu u duhu s hrvatskim jezikom. Samo bih ih lijepo zamolio da malo lektoriraju svoje vijesti i da ih napišu u duhu našeg jezika.

Bosanskim zargonom bi se reklo da se prosipas. A hrvatskim jezikom, da bespotrebno opterecujes obrtnik i pohranjujes besmislice na cigrasto velepamtilo posluzitelja na kome se nalazi Bug forum.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 9:22 (knight).
17 godina
angel of fire kaže...

pa dobro kantaj ti

al ima pravo pokretac teme

ovo je jos uvijek Hrvatska koiko god bilo drzavljana Bosne i Hercegovine

i tu se kaze ne razumijem  a ne kontam

Izlanuo se

Ne znam za tebe, ali sto se mene tice, ovo gdje sam je Bosna i Hercegovina. I na bug forumu pisu ucesnici iz drugih zemalja sa Balkana. Ako je sluzbeni i jedini dozvoljeni jezik hrvatski, onda bi to trebalo biti jasno naznaceno prilikom registracije. Ako ne, odnosno, ako to samo smeta tebi i pojedincima - jer ne razumijete bosanski, onda molim te nemoj niti komentarisati ono sto ne razumijes.

I nesto ne vjerujem da recenica u hrvatskom pocinje malim slovom i nema tacku. Ovo je ipak forum, a ne IRC kanal.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 9:31 (knight).
17 godina
neaktivan
Archosi i u nas

uopce ne pisem zato da bi se svađao

no

sto se tice malih slova

tako pisem oduvijek na forumu i nema veze s pravopisom

sto se pak tice jezika bug (casopis) je napisan na knjizevnom(standardnom ) jeziku koji je priznat i dobro se zna

a taj se jezik temelji na ovim podjelama koji su napisani kao podjela lingvistike

a dalje ak vas zanima onda citajte znacenje rijeci,slaganje recenica... itd

no posto je rasprava postala skakljiva tema nek se vise ne pise o jezicima

pozzz...Smijeh

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 15:30 (angel of fire).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice