Apple se vraća Macu

poruka: 56
|
čitano: 8.062
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se vraća Macu".
18 godina
Apple se vraća Macu

Ostao sam budan da dočekam ovu vijest!

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
protjeran
Apple se vraća Macu

He he eh ja nisam ostao budan, jer sam vec vidio ovu vijest odavno... nego, mozda ubace usb 3.0, ssd hard a mozda su u šumi Smijeh

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Apple se vraća Macu
Također nadam se da če stavit kakav ssd.što se tiče novog usb standarda vjerujem da bi i to trebali staviti...bar se nadam.
17 godina
Apple se vraća Macu

Pa što ne nude već SSD-ove u trenutnim macbookovima? Naravno kao dodatnu opciju, i to vrlo paprenu, ali mogućnost postoji već...

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

nude SSD-ove spore i jako skupe, bolje se isplati uzeti sa HD-om i poslje sam kupiti neki dobar SSD

15 godina
protjeran
Apple se vraća Macu

Mislim da bi najvise trebali poradit oko kablova. Kakav je to kompjuter ako oko nogu i na stolu nemas bar 5 kablova? A i monitori su im bezveze. Glupo mi je kad neko sa strane moze vidjeti sto ja radim na internetu (a bogati,sta cu radit na internetu nego...?). Zatim bi mogli poradit malo na nestabilnosti OS-a jer ovo sad nema nikakvu draz.

3 3 hvala 0
18 godina
Commodore kaže...

Mislim da bi najvise trebali poradit oko kablova. Kakav je to kompjuter ako oko nogu i na stolu nemas bar 5 kablova? A i monitori su im bezveze. Glupo mi je kad neko sa strane moze vidjeti sto ja radim na internetu (a bogati,sta cu radit na internetu nego...?). Zatim bi mogli poradit malo na nestabilnosti OS-a jer ovo sad nema nikakvu draz.

Pa oko monitora bi i trebali poraditi... graficarima su potrebni mat monitori, ne glatki. Ako vec kupujes monitor od n tisuca kuna sa IPS matricom, steta shebat prikaz slike refleksijama.

A sto se tice ostalog... slazem se sa kablovima, imaju super management, sto se tice stabilnosti OS-a... nista posebno :)

Biljezim se sa stovanjem...
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Commodore kaže...

Pa oko monitora bi i trebali poraditi... graficarima su potrebni mat monitori, ne glatki. Ako vec kupujes monitor od n tisuca kuna sa IPS matricom, steta shebat prikaz slike refleksijama.

A sto se tice ostalog... slazem se sa kablovima, imaju super management, sto se tice stabilnosti OS-a... nista posebno :)

Vjeruj, da glossy monitor nije bolji izbor, onda bi na appleu bio mat. Puno je diskusije i prepirki bilo na ovu temu no jedna stvar je u svima zajednicka. Glossy ima bolju sliku ali mu treba naci dobro mjesto. Po nekoj logici Apple bi trebao ponuditi mogucnost izbora no ako gledamo njihovu politiku guranja unificiranih proizvoda mozemo biti sretni sto imamo mogucnost biranja procesora i grafike.

17 godina
neaktivan
Apple se vraća Macu

OT

Nema diskusije gloossy je prikrivanje efekt.Mat su bolji cak je i tvrdoglavi nec jedno vrijeme sa glossyem odusto od toga.Osim toga Appleovi monitori u high classi  nisu ni blizu eizu ili hpu jedino su cijenom konkurentni pogotovo u nizem cijenovnom segmentu di je tesko naci za 5-6k dobar monitor di im je jedino manjkavi dell objektivno konkurencija.Zalosno da jedan lenovo 220lx (spva) od 2900 kuna tada bio osim manje dijagonale puno bolje rjesenje iako vukao ljubicasto od 2-3 puta skupljih appleovih ipsa koje pate od svih low end ipsa boljki

A sto se teme tice sa novim osom bu doslo i naravno dizanje brojki jaci procevi ssdi vise memorije jace graficke:Naravno sve stilizirano unutra i vani po nesto vecoj cijeni.Ne vjerujem u nikakvu revoluciju.Samo update linije

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 10:07 (Tcherot).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tcherot kaže...

OT

Nema diskusije gloossy je prikrivanje efekt.Mat su bolji cak je i tvrdoglavi nec jedno vrijeme sa glossyem odusto od toga.Osim toga Appleovi monitori u high classi  nisu ni blizu eizu ili hpu jedino su cijenom konkurentni pogotovo u nizem cijenovnom segmentu di je tesko naci za 5-6k dobar monitor di im je jedino manjkavi dell objektivno konkurencija.Zalosno da jedan lenovo 220lx (spva) od 2900 kuna tada bio osim manje dijagonale puno bolje rjesenje iako vukao ljubicasto od 2-3 puta skupljih appleovih ipsa koje pate od svih low end ipsa boljki

A sto se teme tice sa novim osom bu doslo i naravno dizanje brojki jaci procevi ssdi vise memorije jace graficke:Naravno sve stilizirano unutra i vani po nesto vecoj cijeni.Ne vjerujem u nikakvu revoluciju.Samo update linije

Meni osobno vise pase slika na glossy a imam mat iMaca  24' c2d :)

Ja ne vjerujem ni u neki znacajan hardwarski skok jer i iMacovi sa Intel iX procesorima su veoma friski. bit ce prije da su napokon odlucili malo osuvremeniti Mac pro liniju ili neka sitnica tipa usb 3.0 podrska. Cuo sam i neke glasine da bi iMacovi prvi mogli uvesti Intelovu Light Peak tehnologiju, e to bi onda bilo "nesto" samo ne vjerujem da je to jos spremno.

18 godina
Apple se vraća Macu

Imao sam glossy na par laptopa... uzas... ako ti se pogodi da imas prozor, neonku ili sijalicu pod odredjenim kutem ne vidis nista. Hvala ali ne hvala!

7 0 hvala 1
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Imao sam glossy na par laptopa... uzas... ako ti se pogodi da imas prozor, neonku ili sijalicu pod odredjenim kutem ne vidis nista. Hvala ali ne hvala!

za laptop je to ocajno rjesenje. desktop jednom namjestis i nema sijalica, neonki, sunca... iako je i bez njih po dnevnom svjetlu nezgodno dok se ne naviknes. ne znam, mozda sam fasciniran velicinom 27' ekrana ali ja bi se rado mijenjao.

18 godina
Commodore kaže...
tnakir kaže...

za laptop je to ocajno rjesenje. desktop jednom namjestis i nema sijalica, neonki, sunca... iako je i bez njih po dnevnom svjetlu nezgodno dok se ne naviknes. ne znam, mozda sam fasciniran velicinom 27' ekrana ali ja bi se rado mijenjao.

E ebiga onda... uzmes losiji ekran, gledas pod kutem od 90 i ima savrsene boje. Dodje ti na isto. Prevelike kompromise moras radit da bi to bilo to.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Vjeruj, da glossy monitor nije bolji izbor, onda bi na appleu bio mat. Puno je diskusije i prepirki bilo na ovu temu no jedna stvar je u svima zajednicka. Glossy ima bolju sliku ali mu treba naci dobro mjesto. Po nekoj logici Apple bi trebao ponuditi mogucnost izbora no ako gledamo njihovu politiku guranja unificiranih proizvoda mozemo biti sretni sto imamo mogucnost biranja procesora i grafike.

Glossy daje prenabrijanu nerealnu sliku koja na oko djeluje bolje i to samo ako te nije zadesila refleksija. Daj mi reci kad tako sve znaš zašto Eizo ima samo mat monitore?

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
18 godina
neaktivan
Apple se vraća Macu

Mijauuuuuu

Uff uff, cloud mi se cini izglednim, data centar u NC je skoro pri kraju moglo bi bit zanimljivo.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
bistri kaže...

Mijauuuuuu

Uff uff, cloud mi se cini izglednim, data centar u NC je skoro pri kraju moglo bi bit zanimljivo.

Kupili su onu kucu za ogromnu lovu. Bageri su vec na livadi :)

Ebo ih cloud... svi se pale na to, a meni mrak pada na oci cim cujem za to :)

17 godina
neaktivan
Pa ako se ne varam apple je do nedavna dao na izbor za bookove glossy ill mat monitor. Samo znam da se naveliko pisalo ,unatoc svim boljkama glossya, da je on svejedno bio izbor velike vecine. Cak su i graficari sa odusevljenjem prihvatili taj ogroman glossy monitor na iMacovima, a da to zapravo i nije highend racunalo koje bi trebali koristiti video i photo profi useri. Tak da sumnjam da ce tu neke extra promiene biti osim ako ne ufuraju super retinu na prek "27 :) ,al to je vec si-fi. SSD je vec odavno u opciji i ponudi za macove tak da mi primjedbe nisu jasne. Hdmi i usb3.0 su vrlo vjerojatni, a sve ostalo su puke zelje. Mislim da nece biti nekih revolucionarnih updateova. S obzirom da pratim Mac scenu vec ohoho godina nije mi bas najjasnije to inzistiranje na odbacivanju blue-ray drivea u strojevima. Dobro se sijecam kako je iMac stolna lampa bio među prvim kompovima uopce koji je standardno dolazio sa SuperDriveom za przenje DVDa i iLife paketom za stvaranje DVD diskova. Istina je da blue-ray nije zazivio brzinom DVDa i da rijetko tko uopce doma przi plave diskove, ali ipak! Zivi bili pa vidjeli.
17 godina
neaktivan
A cloud computing je zakon i kad jednom ljudi shvate sto je to i kad se net jos vise ubrza i bude takav dostupan i u šumi onda smo na konju. Tad ces se morat docepat samo kakvog pad-a, netboka ili slicnog uređaja pa ces online koristit cak i appove tipa raznih editora i sl., a svo racunanje i pohrana podataka ce bit u cloudu tj. negdje na serverima, racunalima. Tak da nece vise bit potrebe da u svom uređaju imas milju GB diska, xy procesora, gigantsku graficku i sve to vuces sa sobom. Tvoji podaci, programi, igrice i ostalo bit ce ti dostupni svuda u svijetu sa xy raznih uređaja. Vec danas profi useri rentaju proc. snagu u oblacima za rendanje i sl., a o diskovnom prostoru da ne govorim. Recimo, pocelo je s free mailom, pa google docsima i slicnim điđama, danas je dropbox vec full IN, a sutra ce doc nesto jos i bolje. Vise nece bit, ajme nisam si presnimio na stick, sprzio na disk i sl. Na net i wola, "svi su gore"! Iliti sve je gore :))))
17 godina
neaktivan
A cloud computing je zakon i kad jednom ljudi shvate sto je to i kad se net jos vise ubrza i bude takav dostupan i u šumi onda smo na konju. Tad ces se morat docepat samo kakvog pad-a, netboka ili slicnog uređaja pa ces online koristit cak i appove tipa raznih editora i sl., a svo racunanje i pohrana podataka ce bit u cloudu tj. negdje na serverima, racunalima. Tak da nece vise bit potrebe da u svom uređaju imas milju GB diska, xy procesora, gigantsku graficku i sve to vuces sa sobom. Tvoji podaci, programi, igrice i ostalo bit ce ti dostupni svuda u svijetu sa xy raznih uređaja. Vec danas profi useri rentaju proc. snagu u oblacima za rendanje i sl., a o diskovnom prostoru da ne govorim. Recimo, pocelo je s free mailom, pa google docsima i slicnim điđama, danas je dropbox vec full IN, a sutra ce doc nesto jos i bolje. Vise nece bit, ajme nisam si presnimio na stick, sprzio na disk i sl. Na net i wola, "svi su gore"! Iliti sve je gore :))))
18 godina
2008 kaže...

Pogotovo sa uploadom od 256 kbit/s

Divota... tvoji podaci, igrice i sve... sve ti je dostupno. Nakon sto ih uploadas sa ovim jadnim brzinama...

18 godina
Apple se vraća Macu

I ja vjerujem da je budućnost u cloud računalstvu. Ovo ostalo sve postaje prenapuhano i ne znam dokle će se više razvijat. Mislim, ne može ovako unedogled. Svakih par mjeseci izlaze brutalno snažni procesori, nove grafičke, nove generacije chipseta... Mislim da je velikom broju ljudi ovakvih trendova već preko glave i samo žele što jednostavnije i elegantnije obavljati svakodnevne zadaće. Cloud je savršen za takve stvari.

BTW, malo smo otišli u off-topic :)

Don't lie to me, I Google everything!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:36 (Skywalker).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To stima, ali to nije problem clouda vec nivoa razvijenosti informaticke infastrukture nase drzave. Iako nije to samo lokalan problem i to ce se u buducnosti promijeniti. A do tada ce cloud bit i bolji po usluzi, a onda i dostupnosti. Bitno je da je trend jasan i da je to za veliku vecinu odlicna stvar.
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kupili su onu kucu za ogromnu lovu. Bageri su vec na livadi :)

Ebo ih cloud... svi se pale na to, a meni mrak pada na oci cim cujem za to :)

Bageri su vec poravnali livadu,i napravili kucu koju vuk nemoze srusit.

Sanjam dan kad cu moc izbacit kuciste racunala na svoju livadu i imat centralizirano rijesenje za sve.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
18 godina
neaktivan
Apple se vraća Macu
10.7 aka lav i novi air. Sto je sa data centrom ćemo viditi.
A.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Commodore kaže...

Glossy premaz (staklo) služi nadoknadi lošeg kontrasta.

2008 kaže...
osim ako ne ufuraju super retinu na prek "27 :) ,al to je vec si-fi.

O čemu ti? Što znači "si-fi"?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 15:17 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
tnakir kaže...
Commodore kaže...

Glossy premaz (staklo) služi nadoknadi lošeg kontrasta.

2008 kaže...
osim ako ne ufuraju super retinu na prek "27 :) ,al to je vec si-fi.

O čemu ti? Što znači "si-fi"?

Silicij Fiction ili tipfeler Nevinašce

17 godina
neaktivan

Silicij-fiction! :)

Pa nema sanse da isfuraju retinu u takvoj dijagonali. Bar zasad.

18 godina
neaktivan

Dam ruku u vatru da on misli da je "Retina" neka kul nova tehnologija (a ne samo LCD s malim pikselima) i da je htio napisati "SF", ali je pobrkao SF i hi-fi ili možda čak Wi-Fi.

To je mentalni sklop kao i u ovog Commodorea s Appleovim glossy ekranima, koji, ma kakva govna bili, spadaju u sam vrh tehnologije, jer su Appleovi.

18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Dam ruku u vatru da on misli da je "Retina" neka kul nova tehnologija (a ne samo LCD s malim pikselima) i da je htio napisati "SF", ali je pobrkao SF i hi-fi ili možda čak Wi-Fi.

To je mentalni sklop kao i u ovog Commodorea s Appleovim glossy ekranima, koji, ma kakva govna bili, spadaju u sam vrh tehnologije, jer su Appleovi.

Ma bravo!

18 godina
neaktivan
bistri kaže...
naxeem kaže...

Ma bravo!

Ne moram ići na tvoj profil gledati tko si po tvojim postovima, već pogađam da je 90% tvojih postova u Apple temama i 100% Apple-afirmativno?:)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice