Ostao sam budan da dočekam ovu vijest!
He he eh ja nisam ostao budan, jer sam vec vidio ovu vijest odavno... nego, mozda ubace usb 3.0, ssd hard a mozda su u šumi 
Pa što ne nude već SSD-ove u trenutnim macbookovima? Naravno kao dodatnu opciju, i to vrlo paprenu, ali mogućnost postoji već...
nude SSD-ove spore i jako skupe, bolje se isplati uzeti sa HD-om i poslje sam kupiti neki dobar SSD
Mislim da bi najvise trebali poradit oko kablova. Kakav je to kompjuter ako oko nogu i na stolu nemas bar 5 kablova? A i monitori su im bezveze. Glupo mi je kad neko sa strane moze vidjeti sto ja radim na internetu (a bogati,sta cu radit na internetu nego...?). Zatim bi mogli poradit malo na nestabilnosti OS-a jer ovo sad nema nikakvu draz.
Mislim da bi najvise trebali poradit oko kablova. Kakav je to kompjuter ako oko nogu i na stolu nemas bar 5 kablova? A i monitori su im bezveze. Glupo mi je kad neko sa strane moze vidjeti sto ja radim na internetu (a bogati,sta cu radit na internetu nego...?). Zatim bi mogli poradit malo na nestabilnosti OS-a jer ovo sad nema nikakvu draz.
Pa oko monitora bi i trebali poraditi... graficarima su potrebni mat monitori, ne glatki. Ako vec kupujes monitor od n tisuca kuna sa IPS matricom, steta shebat prikaz slike refleksijama.
A sto se tice ostalog... slazem se sa kablovima, imaju super management, sto se tice stabilnosti OS-a... nista posebno :)
Pa oko monitora bi i trebali poraditi... graficarima su potrebni mat monitori, ne glatki. Ako vec kupujes monitor od n tisuca kuna sa IPS matricom, steta shebat prikaz slike refleksijama.
A sto se tice ostalog... slazem se sa kablovima, imaju super management, sto se tice stabilnosti OS-a... nista posebno :)
Vjeruj, da glossy monitor nije bolji izbor, onda bi na appleu bio mat. Puno je diskusije i prepirki bilo na ovu temu no jedna stvar je u svima zajednicka. Glossy ima bolju sliku ali mu treba naci dobro mjesto. Po nekoj logici Apple bi trebao ponuditi mogucnost izbora no ako gledamo njihovu politiku guranja unificiranih proizvoda mozemo biti sretni sto imamo mogucnost biranja procesora i grafike.
OT
Nema diskusije gloossy je prikrivanje efekt.Mat su bolji cak je i tvrdoglavi nec jedno vrijeme sa glossyem odusto od toga.Osim toga Appleovi monitori u high classi nisu ni blizu eizu ili hpu jedino su cijenom konkurentni pogotovo u nizem cijenovnom segmentu di je tesko naci za 5-6k dobar monitor di im je jedino manjkavi dell objektivno konkurencija.Zalosno da jedan lenovo 220lx (spva) od 2900 kuna tada bio osim manje dijagonale puno bolje rjesenje iako vukao ljubicasto od 2-3 puta skupljih appleovih ipsa koje pate od svih low end ipsa boljki
A sto se teme tice sa novim osom bu doslo i naravno dizanje brojki jaci procevi ssdi vise memorije jace graficke:Naravno sve stilizirano unutra i vani po nesto vecoj cijeni.Ne vjerujem u nikakvu revoluciju.Samo update linije
OT
Nema diskusije gloossy je prikrivanje efekt.Mat su bolji cak je i tvrdoglavi nec jedno vrijeme sa glossyem odusto od toga.Osim toga Appleovi monitori u high classi nisu ni blizu eizu ili hpu jedino su cijenom konkurentni pogotovo u nizem cijenovnom segmentu di je tesko naci za 5-6k dobar monitor di im je jedino manjkavi dell objektivno konkurencija.Zalosno da jedan lenovo 220lx (spva) od 2900 kuna tada bio osim manje dijagonale puno bolje rjesenje iako vukao ljubicasto od 2-3 puta skupljih appleovih ipsa koje pate od svih low end ipsa boljki
A sto se teme tice sa novim osom bu doslo i naravno dizanje brojki jaci procevi ssdi vise memorije jace graficke:Naravno sve stilizirano unutra i vani po nesto vecoj cijeni.Ne vjerujem u nikakvu revoluciju.Samo update linije
Meni osobno vise pase slika na glossy a imam mat iMaca 24' c2d :)
Ja ne vjerujem ni u neki znacajan hardwarski skok jer i iMacovi sa Intel iX procesorima su veoma friski. bit ce prije da su napokon odlucili malo osuvremeniti Mac pro liniju ili neka sitnica tipa usb 3.0 podrska. Cuo sam i neke glasine da bi iMacovi prvi mogli uvesti Intelovu Light Peak tehnologiju, e to bi onda bilo "nesto" samo ne vjerujem da je to jos spremno.
Imao sam glossy na par laptopa... uzas... ako ti se pogodi da imas prozor, neonku ili sijalicu pod odredjenim kutem ne vidis nista. Hvala ali ne hvala!
Imao sam glossy na par laptopa... uzas... ako ti se pogodi da imas prozor, neonku ili sijalicu pod odredjenim kutem ne vidis nista. Hvala ali ne hvala!
za laptop je to ocajno rjesenje. desktop jednom namjestis i nema sijalica, neonki, sunca... iako je i bez njih po dnevnom svjetlu nezgodno dok se ne naviknes. ne znam, mozda sam fasciniran velicinom 27' ekrana ali ja bi se rado mijenjao.
za laptop je to ocajno rjesenje. desktop jednom namjestis i nema sijalica, neonki, sunca... iako je i bez njih po dnevnom svjetlu nezgodno dok se ne naviknes. ne znam, mozda sam fasciniran velicinom 27' ekrana ali ja bi se rado mijenjao.
E ebiga onda... uzmes losiji ekran, gledas pod kutem od 90 i ima savrsene boje. Dodje ti na isto. Prevelike kompromise moras radit da bi to bilo to.
Vjeruj, da glossy monitor nije bolji izbor, onda bi na appleu bio mat. Puno je diskusije i prepirki bilo na ovu temu no jedna stvar je u svima zajednicka. Glossy ima bolju sliku ali mu treba naci dobro mjesto. Po nekoj logici Apple bi trebao ponuditi mogucnost izbora no ako gledamo njihovu politiku guranja unificiranih proizvoda mozemo biti sretni sto imamo mogucnost biranja procesora i grafike.
Glossy daje prenabrijanu nerealnu sliku koja na oko djeluje bolje i to samo ako te nije zadesila refleksija. Daj mi reci kad tako sve znaš zašto Eizo ima samo mat monitore?
Mijauuuuuu
Uff uff, cloud mi se cini izglednim, data centar u NC je skoro pri kraju moglo bi bit zanimljivo.
Mijauuuuuu
Uff uff, cloud mi se cini izglednim, data centar u NC je skoro pri kraju moglo bi bit zanimljivo.
Kupili su onu kucu za ogromnu lovu. Bageri su vec na livadi :)
Ebo ih cloud... svi se pale na to, a meni mrak pada na oci cim cujem za to :)
Pogotovo sa uploadom od 256 kbit/s
Divota... tvoji podaci, igrice i sve... sve ti je dostupno. Nakon sto ih uploadas sa ovim jadnim brzinama...
I ja vjerujem da je budućnost u cloud računalstvu. Ovo ostalo sve postaje prenapuhano i ne znam dokle će se više razvijat. Mislim, ne može ovako unedogled. Svakih par mjeseci izlaze brutalno snažni procesori, nove grafičke, nove generacije chipseta... Mislim da je velikom broju ljudi ovakvih trendova već preko glave i samo žele što jednostavnije i elegantnije obavljati svakodnevne zadaće. Cloud je savršen za takve stvari.
BTW, malo smo otišli u off-topic :)
Kupili su onu kucu za ogromnu lovu. Bageri su vec na livadi :)
Ebo ih cloud... svi se pale na to, a meni mrak pada na oci cim cujem za to :)
Bageri su vec poravnali livadu,i napravili kucu koju vuk nemoze srusit.
Sanjam dan kad cu moc izbacit kuciste racunala na svoju livadu i imat centralizirano rijesenje za sve.
A.
Glossy premaz (staklo) služi nadoknadi lošeg kontrasta.
O čemu ti? Što znači "si-fi"?
Glossy premaz (staklo) služi nadoknadi lošeg kontrasta.
O čemu ti? Što znači "si-fi"?
Silicij Fiction ili tipfeler 
Silicij-fiction! :)
Pa nema sanse da isfuraju retinu u takvoj dijagonali. Bar zasad.
Dam ruku u vatru da on misli da je "Retina" neka kul nova tehnologija (a ne samo LCD s malim pikselima) i da je htio napisati "SF", ali je pobrkao SF i hi-fi ili možda čak Wi-Fi.
To je mentalni sklop kao i u ovog Commodorea s Appleovim glossy ekranima, koji, ma kakva govna bili, spadaju u sam vrh tehnologije, jer su Appleovi.
Dam ruku u vatru da on misli da je "Retina" neka kul nova tehnologija (a ne samo LCD s malim pikselima) i da je htio napisati "SF", ali je pobrkao SF i hi-fi ili možda čak Wi-Fi.
To je mentalni sklop kao i u ovog Commodorea s Appleovim glossy ekranima, koji, ma kakva govna bili, spadaju u sam vrh tehnologije, jer su Appleovi.
Ma bravo!
Ma bravo!
Ne moram ići na tvoj profil gledati tko si po tvojim postovima, već pogađam da je 90% tvojih postova u Apple temama i 100% Apple-afirmativno?:)