Evo jos jedne inovacije applea. Update se naplacuje. Bravo apple. Vidi se da postujes korisnike. MS je crveni krst za apple.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kud je skup ... kud je beskoristan .. kud se sve placa ...ok ajde .. al ja nemogu zamislit kret?ne koji to kupuju ... ti su bolesniji od njih ...nezz sta da kazem ...
s'rem se na apple !
A svi koji su se uredno predbilježili za taj beskoristan komad uređaja se sad pitaju što mi je ovo trebalo??
Zaboravljas da su appleovci ovdje stalno tvrdili da je na ipadu os sa iphonea a ne sa desktop kompa i da je to prednost. A koji smartphone i koji proizvodjac naplacuje nadogradnju os-a na smartphoneu? Ili hoces reci da su uzeli os sa smartphonea a ponasaju se kao da je sa desktopa? Debilno do bola. Da je obratno bilo bi super ovako je odvratno. Imam nokiu 5800 i kad sam nadogradio sa v3 na v4 nista nisam platio. Zamisli drskosti.
A da ne spominjem koliko su hvalili da ce sve igre sa iphone raditi na ipadu i da je extra stvar. Hoce al iad ima veci ekrna i apple naplacuje po kvadratnom cm igre pa te iste igre sad kostaju duplo ili trostruko skuplje ;)
po jednom istraživanju apple uređaje kupuji oni sa prosječno višim prihodima,pa kad ih već apple muze kao krave muzare nek ih ocijedi pošteno do zanjeg centa
A da ne spominjem koliko su hvalili da ce sve igre sa iphone raditi na ipadu i da je extra stvar. Hoce al iad ima veci ekrna i apple naplacuje po kvadratnom cm igre pa te iste igre sad kostaju duplo ili trostruko skuplje ;)
Ne naplacuje Apple, nego proizvodjaci softvera. To je kao da optuzujes Microsoft da su igre na Windowsima preskupe.
Ako je to ista igra koja ide i na iphone i na ipad kako proizvodjac zna na koji uradjaj je ona instalirana? Bez applea nikako. Ispravi me ako grijesim. Mada u principu i ako si u pravu nebitno je. Apple naplacuje update smrtphoneovog OS-a sto niko nikad nije radio. Jos jedna inovacija Applea. Naplati sve sto se moze naplatiti.
Evo jos jedne inovacije applea. Update se naplacuje. Bravo apple. Vidi se da postujes korisnike. MS je crveni krst za apple.
To je velika novost, to stvarno nitko nije znao od rujna 2007, kad je predstavljen ipod touch za kojega su se naplaćivali updejti
Također, nadogradnje OS-a će biti dijelom naplaćivane. Točnije, korisnici OS-a 4.x dobivat će sve decimalne nadogradnje besplatno, ali će za iduće veće revizije (5.x, 6.x...) trebat će platiti.
Dali se to odnosi i na iPhone?
haha ,kako appleovci znaju izvuci pare
sve ce aplikacije sa iphona kostati vise, malo preradjene za ipad :D. al se para obrce
ma nije bitno, ono bitno je da će s tim oni biti najveće face u "selu" ;)
:D Pokušajte to zamisliti na ovaj način... ĐUBRE od Apple-a toliko dobro radi da je 90% onih koji probaju spremno i platit. Jasno mi je da netko tko je na Win ili Simbian ili slično to nemože zamisliti jer... koliko vas ima originalne windowsw, office, Lighr room,... Kako ste navikli da softver koji koristite ne vrijedi tih para jasno mi je da vam je teško razumjeti korisnika apple-a koji je spreman platiti. Želim vam da jednog dana okusite softwer koji je vrijedan tih para. Ukoliko ste već okusili takav sižoftwer, dali ste ga platili, koliko ljudi poznajete koji koriste taj softwer a da su ga platili? Ukoliko je više onih koji ga nisu platili onda se zapitajte u kakvom se društvu krečete jer to je kriminal. Ako se vi i vaš krug prijatelja bavite kriminalom odakle vam moralno pravo nazivati kretenima one koji plačaju softwer. Ustvari, vaši komentari i licence na vašim računalima otkrivaju vaš mentalitet. Ajde sretno.
Samo da se zna da sam 10 godina koristio windowse i svaki put platio licencu i da su mi windowsi ljep i odličan os ali mi je potrebna stabilnost i sigurnost pa sam prešao na mac i vjeruj mi kada plačaš dobar hardwer i softwer za PC Mac nije skuplji, sve je to tu negdje, a mac dobro izgleda ;)
mogli bi naplatit i punjenje baterije ... kad se isprazni nemozes ga vise napunit dok ne platis ...
@bespa kakve veze ima tvoj komentar s temom?
Ako mislis da ce ljudi cjeniti sve sto kosta varas se!
Apple si je ljepu pljusku zviznuo s naplacivanjem updateova, kako mozes koristiti isti OS na mobitelu i tabletu, a na tabletu naplacivati updateove a na mobitelu ne? Idiotarija.
Gluposti, 99% sam siguran da Apple nece naplacivat update OS-a. A sto se tice aplikacija i igrica, postojat ce dvije verzije, jedna "obicna" za iPhone i iPod touch, i jedna sa puno vise featurea za iPad. Kupovati ce se odvojeno, a verzije za iPad najcesce nose i sufiks HD.
P.S. 4.x software jos nije ni izasao, iPad koristi 3.2 software.
Ako je to ista igra koja ide i na iphone i na ipad kako proizvodjac zna na koji uradjaj je ona instalirana? Bez applea nikako. Ispravi me ako grijesim. Mada u principu i ako si u pravu nebitno je. Apple naplacuje update smrtphoneovog OS-a sto niko nikad nije radio. Jos jedna inovacija Applea. Naplati sve sto se moze naplatiti.
Evo citata sa Quickpwna, i to su izgleda nasli bas nekoga s ovih podrucja:
According the developer Igor Pusenjak, it has been explained that developers are testing the “waters on pricing”. Pusenjak also stated that “For a lot of us it is an early experiment to see how people will react but I wouldn’t be surprised to see prices go down to 99 cents really early as happened on the iPhone.”. The developer has also created the iPhone game many of us know as bubble wrap. In fact, he has even sold 3m units at 99cents on the iPhone/iPod touch and furthermore, plans on pricing it at $1.99 on the iPad.
:D Pokušajte to zamisliti na ovaj način... ĐUBRE od Apple-a toliko dobro radi da je 90% onih koji probaju spremno i platit. Jasno mi je da netko tko je na Win ili Simbian ili slično to nemože zamisliti jer... koliko vas ima originalne windowsw, office, Lighr room,... Kako ste navikli da softver koji koristite ne vrijedi tih para jasno mi je da vam je teško razumjeti korisnika apple-a koji je spreman platiti. Želim vam da jednog dana okusite softwer koji je vrijedan tih para. Ukoliko ste već okusili takav sižoftwer, dali ste ga platili, koliko ljudi poznajete koji koriste taj softwer a da su ga platili? Ukoliko je više onih koji ga nisu platili onda se zapitajte u kakvom se društvu krečete jer to je kriminal. Ako se vi i vaš krug prijatelja bavite kriminalom odakle vam moralno pravo nazivati kretenima one koji plačaju softwer. Ustvari, vaši komentari i licence na vašim računalima otkrivaju vaš mentalitet. Ajde sretno.
Samo da se zna da sam 10 godina koristio windowse i svaki put platio licencu i da su mi windowsi ljep i odličan os ali mi je potrebna stabilnost i sigurnost pa sam prešao na mac i vjeruj mi kada plačaš dobar hardwer i softwer za PC Mac nije skuplji, sve je to tu negdje, a mac dobro izgleda ;)
Zasto spoinjes desktop OS u kontekstu iPada? Pa zar appleovci ovdje ne isticu kao veliku prednost to sto na iPadu nije desktop os vec os za iphone koji je prilagodjen radu prstima. A kad je vec tako odmah cu ti reci da su svi vlasnici smartphoneova kupili svoj os na smartphoneu i niko nikad nije platio update tog os-a. A ti daj primjer ako jest.
Također, nadogradnje OS-a će biti dijelom naplaćivane. Točnije, korisnici OS-a 4.x dobivat će sve decimalne nadogradnje besplatno, ali će za iduće veće revizije (5.x, 6.x...) trebat će platiti.
Dali se to odnosi i na iPhone?
ne
1. cijena nema veze s appleom. ako pročitate originalni članak ( http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8590300.stm ) vidjet ćete da je razgovor s developerima, koji čak i navode razloge zašto bi cijene mogle biti veće (nepostojanje tržišta, neraširenost ipada...) i kako će možda padati kasnije. znači opet je na vidjelu klasični (neargumentirani) hate prema appleu.
2. gdje u članku na bbc-u piše da će se naplaćivati os????? to je potpuno drugi rumor koji je i dalje samo rumor
Ko komentarise bilo sta na bbc-u? Oovo je buh forum i thread koji komentarise clanak objavljen na bug online. Uostalom to pise u naslovu.
Počelo je kao nepotvrđena vijest na stranicama MacRumors, a sada potvrda dolazi i iz BBC-jeve redakcije kojoj načelno vjerujemo....
komentira se članak koji se poziva na bbc. a originalni članak je potpuno drugačiji od ovog koji se komentira. isto tako je novinar buga mogao napisati da je apple odlučio da će žrtvovat malu djecu za svaki prodani ipad (i pozvao se na bbc) svi bi komentirali kako je to zla kompanija bez imalo sumnje da to možda i nije istina... ccccc
apple odlučio da će žrtvovat malu djecu za svaki prodani ipad
Istina, upravo bilo na RTL-u :-P