Pravo moćno rješenje za Kantovre igrace probleme!
\o/
Pravo moćno rješenje za Kantovre igrace probleme!
\o/
Jel uz ovaj Cayman PRO dolazi kakav Porsche?
Dali to znaci da ce se nasljednik HD5970 zvati HD6999 ili se mozda vracaju dobrom starom x2 imenovanju
Dali to znaci da ce se nasljednik HD5970 zvati HD6999 ili se mozda vracaju dobrom starom x2 imenovanju
stara 5970 treba dobit nasljednika 6990
Daj gle cijene! Isuse! 250 dolara? Kolko ce onda pasti 5870?
Daj gle cijene! Isuse! 250 dolara? Kolko ce onda pasti 5870?
Eh, to je za amere mislim, kod nas jos porez 23% UP i jos par prodavackih gluposti, ode to zacas gore.
ove gluposti sta sada kruze su gotovo sigurno dezinformacije i to najvjerojatnije iz Nvidijinog tabora, tesko da ce AMD preko 400mm2 a kamoli preko preko 500mm2, takvi mastodonti su iskljucivo rezervirani za Nvidiu jer ona s njima jos ima kakvu takvu racunicu - AMD nema
ovo mi djeluje itekako uvjerljivije od ovih gluposti
Pa dosta brzo dolaze pravi predstavnici 6xxx serije.
Nadajmo se sniženju cijena 'stare' serije..
stara gotovo sigurno ide u EOL tako da ni cijene nece previse padat
Kad prije mijenjaju te modele...Ja nisam prešao niti na 50xx seriju...
Predji sada na 6xxx seriju kada dodju, nekome uvalis tu grafulju
stara gotovo sigurno ide u EOL tako da ni cijene nece previse padat
stara serija ce se jednostavno prestati proizvoditi,a nasi trgovci ce one sto jos imaju na stanju pokusavati prodati po vecoj cijeni nego sto su je kupili tako da nece bas previse padati :)
ja sam jos uvjek na HD4850 ... za sada me dobro služi i nemislim mjenjat nista prije HD7xxx serije ili neceg slicnog iz Nvidije
Ako je ovaj poredak performansi tocan, HD5970 ima istu potrosnju i bolje performanse (x_x)
Zanimljiva mi je jedino cijena Radeona HD6850 200$.
Onda ako bi toliko koštala bilo bi kod nas oko 1100 kuna +PDV+još nešto znači 1400-1500 kn...
To bi bila dobra cijena za takvu karticu. Nažalost ja je nemogu više uzet jer bi onda radio downgrade..
"najvećim ikad izašlim iz AMD-ovih pogona."
Haha, AMD pogoni iz kojih izlaze graf cipovi. To ne postoji.
@ kartica- interesantno, ali vjerojatno ce 6970 biti sporija od 5970
Ali zato imaju high end 6990, pazi da je 5970 dual-GPU kartica
tko je kupio 5970 na početku najbolje je prošao...grafička će bit zvijer još dugo godina a mislim da je pri izlasku isto bila jeftinija nego danas
tko je kupio 5970 na početku najbolje je prošao...grafička će bit zvijer još dugo godina a mislim da je pri izlasku isto bila jeftinija nego danas
Ja svoju platio 3800kn, uzeo sam od Toxic-a, sa tada 20 mjeseci garancije, full bundleom, originalnim Battlestation Pacificom i Cd-key-em za Battle Forge, a on ju je platio 4500kn u Linksu.
uh, ako single GPU HD6970 trosi 300W, onda ce dual GPU verzija trositi 500W 
imao sam ju i tako dobro sam prošao da sam ju prodao s oduševljenjem... sada sam ponosni vlasnik 5870 
"s TDP-om ispod 225 W i memorijom brzine 5 Gbps"
Koji je ovo qrac? Pa nije to mrežna kartica!
imam pitanje za cijenu kartice.........200 dolara.....a vi kazete u HR kad dodate poreze to izadje ipak nesto skuplje......
.......pa me interesuje da li ce grafa u sloveniji bit nesto jeftinija.....(jer su oni u EU)............hvalla unaprijed....
imam pitanje za cijenu kartice.........200 dolara.....a vi kazete u HR kad dodate poreze to izadje ipak nesto skuplje......
.......pa me interesuje da li ce grafa u sloveniji bit nesto jeftinija.....(jer su oni u EU)............hvalla unaprijed....
vjerojatno da...samo za europu vrijedi dolar=euro
Ima lio nekih revolucionarnih novosti u Radeon 6 seriji ili je samo podignuta brzina?
vjerojatno da...samo za europu vrijedi dolar=euro
nije bas neko pravilo. prijatelj mi je iz amsterdama doni par hardwareskih prospekata jer zna da me to zanima. cijene su tu negdje kao i kod nas po ducanima. web shopovi su nijansu jeftiniji, ali bas nijansu.
Ima lio nekih revolucionarnih novosti u Radeon 6 seriji ili je samo podignuta brzina?
dok ne naprave neku revoluciju i izradi igara hardwareske revolucije sluzit ce samo za benchmarke i izvlacenje novca.
Najzabavnije je što je navedeno 5GB/s, a 5850 ima propusnost od 128GB/s... (GDDR5).
Najzabavnije je što je navedeno 5GB/s, a 5850 ima propusnost od 128GB/s... (GDDR5).
E dečko, ti mješaš brzinu memorije i max. propusnost, a to nije nikako isto. Informiraj se prek Googla malo.
trkeljas i ispadas glup
a ti care grijesis, kao sto ti je covjek rekao pobrkao si efektivni takt s bandwidthom
Zapravo sama memorija je vec tvornicki deklarirana za rad na 1750MHz (efektivno 7Ghz) sto s 256 bitnom sabirnicom daje propusnost od 224GB/s, dok bi se ta brojka s 512 bitnom sabirnicom popela na monstruoznih 448GB/s.
Zasto/kako? Cayman koristi GDDR5 chipove nove generacije , tzv. GDDR5+.
Rijec je o novom redizajnu po JEDEC standardu radjenom u finijem proizvodnom proces tako da chipovi osim sto su osjetno brzi trose manje (voltaza reducirana s 1.425V – 1.575V na 1.35V), griju se manje a najbolje od svega kostaju manje - barem proizvodjace
.
trkeljas i ispadas glup
Trkeljam? Ispadam glup? Znaš kako bi radila kartica sa takvom memorijom? Kao tvoj mozak otprilike...