AMD predstavio dva Ryzen 3 procesora

poruka: 17
|
čitano: 5.099
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD predstavio dva Ryzen 3 procesora".
11 godina
neaktivan

Blokirani SMT ? Ne možes ga koristiti ili ? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pretpostavljam da sa tom cijenom (kod nas će vjerojatno biti oko 1000kn) žele konkurirati Intelovim i3 procesorima? Još uvijek nedovoljan "budget" odgovor Pentiumu G4560 no zato AM4 platforma ima bolju podršku sljedeće 4-5 godine.

Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Za te pare kod Intela kupiš dual-core

Netko radi što zna a netko zna šta radi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: AMD predstavio dva Ryzen 3 procesora
hakintosrh kaže...

Kod intela je dual core 2/4 470 kn. i3 je mrtav ili samo za one neupućene.

17 godina
odjavljen

Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce ovo funkcionirati sa karticama tipa 470/480

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
17 godina
Dok se ne budu mogli usporediti testovi, nema smisla usporedjivati ih s Intelom, zar ne?
A sto se tice AM4 socketa, to sto ce on gurati 4-5 godina isto nema neke koristi. Velika vecina korisnika nakon toliko vremena ionako mijenja cijelo racunalo, izuzev graficke koja se mijenja cesce ili uopce nije ni bitna (ovisno o svrsi koristenja PC-a).

0 5 hvala 0
17 godina

mislis kako nece jer ih nema

17 godina
Crank1d kaže...

Pretpostavljam da sa tom cijenom (kod nas će vjerojatno biti oko 1000kn) žele konkurirati Intelovim i3 procesorima? Još uvijek nedovoljan "budget" odgovor Pentiumu G4560 no zato AM4 platforma ima bolju podršku sljedeće 4-5 godine.

Šta bi ti htio Ryzen 4/4 proc za istu lovu, kao najeftiniji 2/4 proc kod Intela ujedino i jedini Intel proc sa realnom cijenom?

Vrati se u realnost, Pentium 2/4 i Ryzen 4/4 ne spadaju u istu klasu procesora=nikako ne mogu imat istu ili barem okvirno sličnu cijenu.

Prvo pogledaj u Intelovo gnojište, pa vidi kolko oni traže za najeftiniji 4/4 Desktop proc i5 7400.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=32&jumpto=5413174&sort=asc&view=flat

8 godina
neaktivan

Ne pratim baš ove Ryzene previše, ali mogu reći da sa i5 4670 sam zadovoljan godinama.
Mislio sam čak i ići na i7 ali sam odustao jer mi se trenutno to ne čini neki značajan pomak što se tiče gejmanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Šta bi ti htio Ryzen 4/4 proc za istu lovu, kao najeftiniji 2/4 proc kod Intela ujedino i jedini Intel proc sa realnom cijenom?

Vrati se u realnost, Pentium 2/4 i Ryzen 4/4 ne spadaju u istu klasu procesora=nikako ne mogu imat istu ili barem okvirno sličnu cijenu.

Nisam ni rekao da će AMD R3 davati za džabe. Realnost je ta da AMD (trenutno) nema proc za utrku sa Intelom u budget segmentu do 500-600Kn, koji cilja na manje zahtjevne korisnike i uredske poslove. Pa Intel je ponudio okljaštreni i3 2/4 kao Pentium da popuni cjenovni prostor do prvog i3 koji košta oko 900Kn, i prodaje se ko vruće kifle (G4560).

Četverojezgreni Athlon II X4 750K je prije 2-3 godine bio budget procesor za 500kn. Ne vidim razloga zašto AMD ne bi predstavio okljaštreni Ryzen 3 kao Sempron (ili Athlon) 4/4, bez nekih instrukcija (kao što na Pentiumu fali AVX/2), manje keša i nižom frekvencijom. Ali valjda treba čekati godinu dana dok se AM4 platforma sredi i popularizira na tržištu. Uostalom, AMD je najavio Raven Ridge APU-ove sa Vega grafikom, e sad koliko će najjeftiniji koštati... nadajmo se bliže cijeni od 480Kn koliko košta G4560. To bi bio idealan scenarij.

17 godina
Crank1d kaže...

Nisam ni rekao da će AMD R3 davati za džabe. Realnost je ta da AMD (trenutno) nema proc za utrku sa Intelom u budget segmentu do 500-600Kn, koji cilja na manje zahtjevne korisnike i uredske poslove. 

Kak nema? A APU ? npr https://www.nabava.net/procesori__40/amd-procesor-a-series-a4-6300-socket-fm2-37ghz-39ghz__8423991 -> 250kn.
To je za uredske poslove odlično. Pogotovo sa integriranom grafom Radeon HD 8370

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Kak nema? A APU ? npr https://www.nabava.net/procesori__40/amd-procesor-a-series-a4-6300-socket-fm2-37ghz-39ghz__8423991 -> 250kn.
To je za uredske poslove odlično. Pogotovo sa integriranom grafom Radeon HD 8370

Naravno, ali mislio sam na novu generaciju AMD-ovih procesora, tj. za platformu/socket AM4. Zato se čeka Raven Ridge.

17 godina
Crank1d kaže...

Nisam ni rekao da će AMD R3 davati za džabe. Realnost je ta da AMD (trenutno) nema proc za utrku sa Intelom u budget segmentu do 500-600Kn, koji cilja na manje zahtjevne korisnike i uredske poslove. Pa Intel je ponudio okljaštreni i3 2/4 kao Pentium da popuni cjenovni prostor do prvog i3 koji košta oko 900Kn, i prodaje se ko vruće kifle (G4560).

Četverojezgreni Athlon II X4 750K je prije 2-3 godine bio budget procesor za 500kn. Ne vidim razloga zašto AMD ne bi predstavio okljaštreni Ryzen 3 kao Sempron (ili Athlon) 4/4, bez nekih instrukcija (kao što na Pentiumu fali AVX/2), manje keša i nižom frekvencijom. Ali valjda treba čekati godinu dana dok se AM4 platforma sredi i popularizira na tržištu. Uostalom, AMD je najavio Raven Ridge APU-ove sa Vega grafikom, e sad koliko će najjeftiniji koštati... nadajmo se bliže cijeni od 480Kn koliko košta G4560. To bi bio idealan scenarij.

Ne kužiš AMD filozofiju, nije ti to pokvareni Intel da okrljašti proc pa zaključa pola opcija to nikada nije bio AMD stil poslovanja.

Sa Ryzenom AMD namjerava 4/4 Desktop proc izgurat kao minimum standard, za sad na početku ne može bit vrlo jeftin to nije niti očekivano.Javi se pod kraj ove godine, pa buš onda videl kolko če koštat najeftiniji 4/4 Ryzen okvirno oko 100dolara to je 1000% sigurno.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=89&jumpto=5308943&sort=asc&view=flat

Sjeti se ko je 2005 godine prvi izbacio Dual Core CPU, da to je bio AMD a ne smotani Intel koji je sa P4 ciljal na 5ghz+ CPU frekvencije.As ti gospe na kvadrat, pa sad smo u 2017 godini ako nije vrjeme da 4/4 proc postane Desktop minumum nek me odma grom vudre.

overhaul kaže...

Pa to je turbo-preslab model za Pentium G4560, uostalom pogledaj cijenu pišljivih 250kn fučkaj ga sad.Sve to ide u stari FM2 socket, ali onda izaberi APU koji košta kao žuti Intel proc dakle Kaveri X4 APU A8-7600.

https://www.nabava.net/procesori__40/amd-procesor-a-series-a8-7600-socket-fm2-31ghz-33ghz-38ghz__8424731

To sam več odavno istaknul, AMD ima proc koji performansama+cijena ide direkt na žuti Intel proc.To je AM4 Excavator CPU Athlon X4 950, ali eto AMD taj proc jednostavno ne želi ubacit u prodaju za AM4 socket.Kužim ja AMD namjere ništa čudno, jednostavno su za Desktop maloprodaju okvirno otpisali stare procesore, dakle sasvim logično ubuduče jaše samo Ryzen.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=72&jumpto=5297707&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 2:48 (rambox).
17 godina

Ako se ne varam prvi dual core proc je izasao iz IBM, prvi server dual core procesor amd, prvi desktop dual core proc intel

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
XXX kaže...
hakintosrh kaže...

Ja govorim za ono da su neki dan spustili cijenu neke trojke sa 1500 na 1300 kn a ima dvije jezgre

Netko radi što zna a netko zna šta radi.
17 godina
odjavljen
hakintosrh kaže...
XXX kaže...
hakintosrh kaže...

Ja govorim za ono da su neki dan spustili cijenu neke trojke sa 1500 na 1300 kn a ima dvije jezgre

Ja govorim da je pentium G4560, dvojezgreni procesor sa HT-om jednak performansama kao i i3 6100 izašao prije nekoliko mjeseci i da košta 470 kn. Znači za te pare kupiš barem dva dual core intel procesora.

15 godina
neaktivan
Ima ima..to sam i ja mislio dok ga nisam uzeo .
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice