the Bulldozer FX-8xxx design… really isn’t 8 cores, it’s a 4 core CPU with an extra integer pipeline on each core
Meni je u ovoj cijeloj vijesti najviše upala u oko činjenica da oni dobivaju toliku količinu nedovoljno dobrih BD-a da sa njima pokreću "novu" liniju proceva. Ovo mi je prestrašno. Ali i najvjerojatnije jedini način da AMD ne završi u problemima. Jer im je yield očito katastrofalan.
AMD je oduvjek prodaval procesore, koji su bilo na ovaj ili onaj način poluispravni ali potpuno funcionalni ili su jednostavno neke procesore pretumbali u nekaj sasvim drugo. Valjda se ljudi sječaju Athlon LE-1600 linije, (originalno X2 proc Windsor jezgra)ali s jednom neispravnom jezgrom pa je na kraju prodavan ko jednojezgreni. Drugi recimo je bio Phenom X3 ili X4 pa onda pretumban, u X2 zbog opet neispravne jezgre ili dvije a prodavali su se kao Athlon X2 7750, 7850.
Pa nije AMD-u Yield katastrofalan, več GlobalFoudries oni rade procesore a AMD može samo sjedit i gledat pa cmizdrit dok se to ne popravi nema druge. Danas se več i zna ovaj podatak, da je najači Bager sa četri Modula trebo izač iz tvornice na stock frekvenciji od 4.2ghz to je AMD namjeraval i očekival a dobio je samo 3.6ghz na FX-8150. Ali ništa od toga kad su prvi Bageri krenuli u proizvodnju, CPU Yield u GlogalFoundries je bio samo na 40% kaj je banana a tu su bili i drugi problemi prevelike potrošnje takvog smrdanog proizvodnog procesa i ostalo kaj ide uz to.
Sad je CPU Yield 32nm u GlobalFoundries na 60%, kak bi se reklo popravlja se ko obično s vremenom a to je dobro normalno bilo za LIano APU ili skorašnji Trinity APU i opčenito za AMD.
Moj troši cca 215 aj uvrh glave do 250 zna na 5150mhz, a ja ga držim na 4839mhz i na tom je oko 200w
Kriv je šepavi proizvodni 32nm proces, u GF to sigurno pa onda imaš ovak nekaj sistem sa FX-6100 sa tri Modula troši manje struje od FX-4100 sa dva Modula. A negdje u drugom testu je obrnuto dakle pa na kaj to onda liči, neko na zbrku znači štancani procesori nisu uopče isti jedan ispadne ovak a drugi onak kak se potrefi ko na Ruletu.
Kaj je tu kriv AMD ništa oni su dali svoje kaj trebaju, da se procesor napravi i ak jači proc troši manje od onog slabijeg na dost primjeraka kriv je GF 32nm proces a ko drugo jel.
Kaj se tiče tog FX-8150 a cuj, nije isto da mu je stock frekvencija 3.6 ili planiranih ali propalih za sad 4.2ghz i da na Turbocore ide na recimo 4.8ghz na istoj potrošnji ko sad na ovakvim frekvencijama. Ali AMD nije dobil za sad preko 4.0ghz stock frekvenciju, ubuduče oče sigurno kak 32nm GF proces odraste i kad sve sjedne na svoje kao kod prošlog 45nm procesa. Onda če Bager ič na visoko u frekvenciji itekak, jer je tak i napravljen i zamišljen (samo da pokrpaju premali L1 i prespori L2 Cache onda bude ok) ali na takvom šepavom 32nm procesu to ne moš postič za sad.
"Bulldozer is a high frequency optimized CPU, a so called speed demon. This approach has fallen out of popularity in the x86 world, due to Intel’s misadventures with the Pentium 4. In all fairness though, many of the Pentium 4’s problems were unrelated to high clockspeed and more closely tied to the actual microarchitecture. In the high-end server world, IBM has successfully pursued high clock speeds with the POWER7. So a speed demon approach can work out successfully. Bulldozer has a fairly lengthy pipeline, to minimize the gate delays per stage. AMD was unwilling to share any specifics on gate delays, although some discussions at comp.arch suggest a target of ~17 gate delays vs. ~23 for Istanbul. To tolerate the increased latencies necessary for a high frequency target and to efficiently share resources between cores, Bulldozer introduces decoupling queues between most major stages in the pipeline."
Aj molim te dokaži mi kako si ti to tako puno dobio upgradeom sa 1055 na 2500k, u igrama jako malo, u nekim stvarima je slabiji u nekima jaci, tako da je to bilo neisplativo ...
Čovječe rad u Windowsu je fluidniji 10x, u igrama nema neke vece razlike to je jesno.
U Winsima ti nema šta fluidinije, imao sam ja procova uhuhu a tako i 2500k pa znam o čemu govorim
Aj molim te dokaži mi kako si ti to tako puno dobio upgradeom sa 1055 na 2500k, u igrama jako malo, u nekim stvarima je slabiji u nekima jaci, tako da je to bilo neisplativo ...
Čovječe rad u Windowsu je fluidniji 10x, u igrama nema neke vece razlike to je jesno.
Kakva Fluiodnost 10X više a di to u Zoni Sumraka, imao ti Athlon II X4 850 ili i5 2500 razliku nečeš osjetit nikakvu na Windowsima niti u svakodnevnom radu. Ak oš ubrzat Windowse i to u 7 brzinu, uzmi ovo dole pa onda gas do daske da vidiš brzine i to sa pišljivim Athlon II X4 na 850 kubika fučkaj ga.
http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-120gb-ocz-vertex-3-25-vtx325sat3120g/45516
Trollen sie bitte.Tvoj prelazak je bio beskoristan i neisplativ.Pricas gluposti totalne.
Fluidniji rad u OS-u?
SSD + RAM možda? CPU je i X3 dovoljan. Bez SSD-a i 8GB RAM-a se osjeti razlika.
Imao sam 960T kao X6 na 4.4GHz 1.475V full stabilnog, nema razlike u ponašanju OS-a.
Da stavim mehanički disk, onda bi osjetio razliku.
Kriv je šepavi proizvodni 32nm proces u GF to sigurno pa onda imaš ovak nekaj sistem sa FX-6100 sa tri Modula troši manje struje od FX-4100 sa dva ¸modula.
Kaj se tiče tog FX-8150 a cuj, nije isto da mu je stock frekvencija 3.6 ili planiranih ali propalih za sad 4.2ghz i da na Turbocore ide na recimo 4.8ghz na istoj potrošnji ko sad na ovakvim frekvencijama. Ali AMD nije dobil za sad preko 4.0ghz stock frekvenciju, ubuduče oče sigurno kak 32nm GF proces odraste i kad sve sjedne na svoje kao kod prošlog 45nm procesa. Onda če Bager ič na visoko u frekvenciji itekak, jer je tak i napravljen i zamišljen (samo da pokrpaju premali L1 i prespori L2 Cache onda bude ok) ali na takvom šepavom 32nm procesu to ne moš postič za sad.
"Bulldozer is a high frequency optimized CPU, a so called speed demon. This approach has fallen out of popularity in the x86 world, due to Intel’s misadventures with the Pentium 4. In all fairness though, many of the Pentium 4’s problems were unrelated to high clockspeed and more closely tied to the actual microarchitecture. In the high-end server world, IBM has successfully pursued high clock speeds with the POWER7...."
A što ne bi GloFo trebao poboljsati proces, obzirom da im je to jedini biznis Uglavnom sve su to rekla kazala pricice. pa ovaj khm.Bljuvdozer je trebao izaci prema obercanjima barem prije tri godimne pa nista. Ako cemo iskreno nije nitko kriv osm DAMN i njihove klike kao sto Niko i brat takodjer nisu krivi sto je Intelu LRB1 ostao pusion koju su plasirali u neki kvazi-serverski segment da bi eventualno tamo netko nesto pomogao i razvio im nesto da pogonio glupavi hardver.
Bulldozer nije podbacio zato sto je GloFo lose probavio 32nm proces koji je spreman vec 18mj ili nepovoljno priblizavanje Altaira u odnosu na Deneb gledano s Urana vec zato szto je to "nova arhitektura" koju Intel u tick-tock marketingu ufurava kroz 2-3-4godine a AMD izbaci kompletan novi procesor odjednom i onda se ovi pijani rivjueri nadju prepricavat ko svrake hrpu nepovezanih pojmova ... speed demon, POWER7, GloFo 32nm i bla bla (sve te stvari imaj u smisla kao i recenica u nepismenih 24sata) ... kriv je DAMN koji je konacno izbacio "relativno" novi dizajn procesora nakon khm 12 GODINA. A jos je vise krivo nepismeno fast-food zutilo od kvazinovinarstva.