bilo je samo pitanje vremena kad ce se ovo desiti...nishta novo...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zna se ko je gazda medu igracima
Sviđa se meni i jedno i drugo!
Ne bi imal ništa protiv da mi poklone jedan XPS!
Čemu su uopće kupili Alienware, a ljudi ga još znaju samo kao Alienware, ne kao Dell!
Onaj prošli model XPS-a je prava zvjerka, mislim čak i jača od Area-51!
brijem da na xps 1730 možeš složiti jaču kanfiguraciju nego na area-51.
Čemu su uopće kupili Alienware, a ljudi ga još znaju samo kao Alienware, ne kao Dell!

istina, bilo je samo pitanje vremena kad ce se to desiti, meni je osobno Alienware atraktivniji za igrace zbog kucista, ne velim da ovo zadnje XPS kuciste izgleda lose ali u usporedbi sa alienware-ovim je obicna kanta krem boje :P
cek, ako je porsche vlasnik vw-a onda je takodjer vlasnik audia jer je vw vlasnik audia....ili? (isprika za offtopic)
Koliko ja znam audi se davnih dana odvojio od VW
Da ne biste isli dalje u offtopic:
http://forum.bug.hr/forum/topic/sport_automobili_motori/porsche_kupio_volkswagen/1374.aspx?sort=asc&view=flat
Da ne biste isli dalje u offtopic:
http://forum.bug.hr/forum/topic/sport_automobili_motori/porsche_kupio_volkswagen/1374.aspx?sort=asc&view=flat
Mislim da uopce nije vrijedno rasprave sta je bolje, Alienware ili XPS. Realno, koliko ljudi si moze priustiti kupovinu kompa ili laptopa za cca 4-5k eura, mozda nekoliko.
Ja osobno, priznam, volio bi imati takvo sta doma, i uz to jednu mrcinu od laptopa za LAN party-e, ali brate, para nema, kriza je, benzin 9+ kuna.
Tako da ove igrice unutar Dell XPS = Alienware uopce nemaju smisla, dobar komp je dobar komp, i nije ga problem sloziti, samo ako imas dubok dzep.

Cilj svakog koncerna je ostvarivanje profita, a svrha je udruživanje radi boljeg tržišnog položaja nego što ga imaju konkurenti, otkupom dionica drugih tvrtiki, kupnjom tih tvrtki, njihovom integracijom ili na drugi način, stvaraju se tvrtke kćeri, koje posluju kao strateške poslovne jedinice ili profitne jedinice, koje posluju po nalozima tvrtke majke, koncerna. Prema tome samo Dell zna žašto gasi marku XPS, ja mislim da ukine konkurenciju među svojim proizvodima, oni su izračunali da je bolje koristiti samo ime Alienware, i da mu ne stvaraju konkurenciju u svojim redovima.
Ništa čudno...
brijem da na xps 1730 možeš složiti jaču kanfiguraciju nego na area-51.
Alienware je među snobovskom igračom populacijom stekao bolju reputaciju i po tome je bolji izbor za držanje branda. Same shit different package.
nema velike razlike. ošli smo offtopic tako da bolje da prekinemo s ovim.
evo naprvio sam istu konfguraciju na area 51m17x i xsp 1730. samo osnovno, CPU GPU, rami i hard. xps jeftiniji 650$. cpu gpu i rami sve najjače a hard je 250gb 7200.
Sto ljudi znaju lupati i razvlaciti na sve strane.
U citavoj ovoj prici komponente ne igraju nikakvu ulogu.
Jedina stvar ovdje bitna je reputacija, imidz odredjene marke.
Buduci da se kupovinom alienware-a dell susreo s kucnom konkurencijom, morao je odvagnuti sta ide, a sta ostaje.
Imidz se ne gradi preko noci (ne kazem da xps nije na dobrom glasu, ali ocigledno nije kao alienware) tako da u ovom slucaju je bilo logicno istraziti trziste (cijenjenu klijentelu ovih proizvoda, ali i siru populaciju-njihove fantazije ). Mislim da je alienware tu bitku dobio.
Pa mogu i ja ako imam dovoljno novca kupiti najskuplje komponente koje ce na papiru biti iste kao flagship konfa obe ove marke,clocknuti je, istestirati je da radi 24/7, nazvati je ''The Nastiest Machine On The F**kin' Planet'' TM! A ko ce to kupiti. NOBODY, eto ko.
Pa svaka konfiguracija koju sam sastaviš je jeftinija od konfiguracije sa imenem, prema tome to nije važo ovdije, samo marka stvara dodatnu vrijednost koju su neki spremni platiti više i to je to. Ovde se radi čisto o poslovnoj odluci, a to jeli to snobovska marka uopće nije važno.
PS. evo sada vijest da ne gasi ime XPS, čudni su putevi DELL-a :)
Sto ljudi znaju lupati i razvlaciti na sve strane.
U citavoj ovoj prici komponente ne igraju nikakvu ulogu.
Jedina stvar ovdje bitna je reputacija, imidz odredjene marke.
Buduci da se kupovinom alienware-a dell susreo s kucnom konkurencijom, morao je odvagnuti sta ide, a sta ostaje.
Imidz se ne gradi preko noci (ne kazem da xps nije na dobrom glasu, ali ocigledno nije kao alienware) tako da u ovom slucaju je bilo logicno istraziti trziste (cijenjenu klijentelu ovih proizvoda, ali i siru populaciju-njihove fantazije ). Mislim da je alienware tu bitku dobio.
Pa mogu i ja ako imam dovoljno novca kupiti najskuplje komponente koje ce na papiru biti iste kao flagship konfa obe ove marke,clocknuti je, istestirati je da radi 24/7, nazvati je ''The Nastiest Machine On The F**kin' Planet'' TM! A ko ce to kupiti. NOBODY, eto ko.
Pa svaka konfiguracija koju sam sastaviš je jeftinija od konfiguracije sa imenem, prema tome to nije važo ovdije, samo marka stvara dodatnu vrijednost koju su neki spremni platiti više i to je to. Ovde se radi čisto o poslovnoj odluci, a to jeli to snobovska marka uopće nije važno.
PS. evo sada vijest da ne gasi ime XPS, čudni su putevi DELL-a :)

Pa brand je naziv (ime).
AlienWare se do prije godinu dana nije ni mogao kupiti van Amerike. Distribucijski i servisni kanali =0.
Dell slovi kao najbolji pruzatelj potpore i servisa u brand svijetu racunala, no prodor na igrace trziste je tezi nego sto su i sami ocekivali. Valjda za tu razliku u novcima, oni koji si to ocigledno mogu priustiti, se odluce za poznatiji i priznatiji AW.
Ustvari, bit ce zanimljivo vidjeti da li ce se sada AlienWare nuditi kroz distribucijski i servisni kanal Dell-a posto vec postoji takva podrska za Gaiming-XPS koji se vise nece raditi.