Alienware ubio XPS

poruka: 27
|
čitano: 1.797
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Alienware ubio XPS".
17 godina
neaktivan
Alienware ubio XPS

bilo je samo pitanje vremena kad ce se ovo desiti...nishta novo...

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alienware ubio XPS

Zna se ko je gazda medu igracimaCool

0 0 hvala 0
17 godina
Alienware ubio XPS

Sviđa se meni i jedno i drugo!

Ne bi imal ništa protiv da mi poklone jedan XPS!Cool

Čemu su uopće kupili Alienware, a ljudi ga još znaju samo kao Alienware, ne kao Dell!

Onaj prošli model XPS-a je prava zvjerka, mislim čak i jača od Area-51!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Alienware ubio XPS

brijem da na xps 1730 možeš složiti jaču kanfiguraciju nego na area-51.

17 godina
Armor kaže...

Čemu su uopće kupili Alienware, a ljudi ga još znaju samo kao Alienware, ne kao Dell!

To sto je dell vlasnik ne mora znaciti da ce ubiti brand, mislim da su bas kupili ime. I porsche je vlasnik vw-a pa ne vidis nigdje porsche znacku nego vw (nazalost) Osmijeh
A po pitanju koja konfa je jaca, tu je dovoljno samo staviti nove komponente u ponudu i problem rijesen Cool

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Alienware ubio XPS

istina, bilo je samo pitanje vremena kad ce se to desiti, meni je osobno Alienware atraktivniji za igrace zbog kucista, ne velim da ovo zadnje XPS kuciste izgleda lose ali u usporedbi sa alienware-ovim je obicna kanta krem boje :P

cek, ako je porsche vlasnik vw-a onda je takodjer vlasnik audia jer je vw vlasnik audia....ili? (isprika za offtopic)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko ja znam audi se davnih dana odvojio od VW

17 godina
Alienware ubio XPS

Da ne biste isli dalje u offtopic:

http://forum.bug.hr/forum/topic/sport_automobili_motori/porsche_kupio_volkswagen/1374.aspx?sort=asc&view=flat

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
DrNasty kaže...

Da ne biste isli dalje u offtopic:

http://forum.bug.hr/forum/topic/sport_automobili_motori/porsche_kupio_volkswagen/1374.aspx?sort=asc&view=flat

Zahvaljujem Nasty na dobroj i korsinoj reakciji! Btw - samo link nije aktivan, pa ga ponavljam...
17 godina
Alienware ubio XPS

Mislim da uopce nije vrijedno rasprave sta je bolje, Alienware ili XPS. Realno, koliko ljudi si moze priustiti kupovinu kompa ili laptopa za cca 4-5k eura, mozda nekoliko.

Ja osobno, priznam, volio bi imati takvo sta doma, i uz to jednu mrcinu od laptopa za LAN party-e, ali brate, para nema, kriza je, benzin 9+ kuna.

Tako da ove igrice unutar Dell XPS = Alienware uopce nemaju smisla, dobar komp je dobar komp,  i nije ga problem sloziti, samo ako imas dubok dzep.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
 To sto je dell vlasnik ne mora znaciti da ce ubiti brand, mislim da su bas kupili ime. I porsche je vlasnik vw-a pa ne vidis nigdje porsche znacku nego vw (nazalost) Osmijeh
A po pitanju koja konfa je jaca, tu je dovoljno samo staviti nove komponente u ponudu i problem rijesen Cool

Pa naravno da ne vidis ..... jer bi to bilo bzvz .... mislim ... Porsche bi izgubio brand jer je nekakvo ime za laksuzan auto ili jurilice, a VW je ipak namjenjen srednjoj i nizoj klasi .....
17 godina
Junky kaže...
  Pa naravno da ne vidis ..... jer bi to bilo bzvz .... mislim ... Porsche bi izgubio brand jer je nekakvo ime za laksuzan auto ili jurilice, a VW je ipak namjenjen srednjoj i nizoj klasi .....
Ovako,  da  ne ulazim u strucne  nazive, firmu  mozes kupiti na vise  nacina. Jedan nacin  je da kupis  na trzistu neto vrijednost firme, utopis je u svoju firmu nakon cega ona prestaje postojati (nvidia je pokupovala ono sto je ostalo kad je 3dfx posrnuo, rasformirala sve, uzela sto valja i cao :)). Drugi nacin je da kupis vecinski paket dionica iste firme, nakon cega firma ostaje kao zaseban pravni subjekt, samo pod drugim vlasnistvom.  Dell je uradio nesto slicno i sad ce mu alienware donositi profit, podici imidz, a s druge strane nema vise konkurencije izmedju njih.
Offtopic (Sorry Miro, morao  sam Nevinašce
To sto  je vw  manje ekskluzivan od porschea je slucajnost, ali opet i to je upitno jer se vw tehnologija nalazi u porscheu, ali vise je bitno da se nalazi u bugatti-ju, lamborghiniju (vlasnik lamba je audi, a vlasnik audija je vw), bentley-ju, itd... Mada za ovo pogledaj gore navedeni topic, jer nije mjesto ovoj raspravi ovdje. Neovisno od vlasnistva, svi brandovi imaju autonomiju u strategiji, planiranju, odlucivanju, itd..., a prednost koncerna je smanjenje troskova kroz dijeljenje tehnologija i platformi (lambo sad hoce manje audijevih dijelova u svojim automobilima da zadrzi identitet).

17 godina
Alienware ubio XPS

Cilj svakog koncerna je ostvarivanje profita, a svrha je udruživanje radi boljeg tržišnog položaja nego što ga imaju konkurenti, otkupom dionica drugih tvrtiki, kupnjom tih tvrtki, njihovom integracijom ili na drugi način, stvaraju se tvrtke kćeri, koje posluju kao strateške poslovne jedinice ili profitne jedinice, koje posluju po nalozima tvrtke majke, koncerna. Prema tome samo Dell zna žašto gasi marku XPS, ja mislim da ukine konkurenciju među svojim proizvodima, oni su izračunali da je bolje koristiti samo ime Alienware, i da mu ne stvaraju konkurenciju u svojim redovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ništa čudno...

AMD Athlon X2 4200+ @ 2.5 | Gigabyte GA-M56S-S3 | 2 GB DDR2 840Mhz | Asus EN7300 GS (up to 512MB) | Hitachi 320GB 16MB+WD Caviar 80GB 8MB | 420W
17 godina
protjeran
MRK 22 kaže...

brijem da na xps 1730 možeš složiti jaču kanfiguraciju nego na area-51.

Ej Brico, posto brijanje...
Kad vec iznosis ovakve konstatacije ajde onda nam to podupri s nekim suvislim cinjenicama. O kojem Area-51 pricas i sto to tocno mozes sloziti (sumljam da si mozes ista takvo prioustiti za sloziti al eto..) bolje na  XPS-u, nego na Alienware-u

Zlo i Naopako
17 godina
protjeran
Alienware ubio XPS

Alienware je među snobovskom igračom populacijom stekao bolju reputaciju i po tome je bolji izbor za držanje branda. Same shit different package.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
Kad vec iznosis ovakve konstatacije ajde onda nam to podupri s nekim suvislim cinjenicama. O kojem Area-51 pricas i sto to tocno mozes sloziti (sumljam da si mozes ista takvo prioustiti za sloziti al eto..) bolje na  XPS-u, nego na Alienware-u

A ti si tu da procjenjuješ tko i šta si može priuštiti... čestitam

17 godina
protjeran
Rekoh da sumljam, zar ne...
17 godina
neaktivan

nema velike razlike. ošli smo offtopic tako da bolje da prekinemo s ovim.

17 godina
neaktivan

evo naprvio sam istu konfguraciju na area 51m17x  i xsp 1730. samo osnovno, CPU GPU, rami i hard. xps jeftiniji 650$. cpu gpu i rami sve najjače a hard je 250gb 7200.

17 godina
Alienware ubio XPS

Sto ljudi znaju lupati i razvlaciti na sve strane.

U citavoj ovoj prici komponente ne igraju nikakvu ulogu.

Jedina stvar ovdje bitna je reputacija, imidz odredjene marke.

Buduci da se kupovinom alienware-a dell susreo s kucnom konkurencijom, morao je odvagnuti sta ide, a sta ostaje.

Imidz se ne gradi preko noci (ne kazem da xps nije na dobrom glasu, ali ocigledno nije kao alienware) tako da u ovom slucaju je bilo logicno istraziti trziste (cijenjenu klijentelu ovih proizvoda, ali i siru populaciju-njihove fantazije Osmijeh). Mislim da je alienware tu bitku dobio.

Pa mogu i ja ako imam dovoljno novca kupiti najskuplje komponente koje ce na papiru biti iste kao flagship konfa obe ove marke,clocknuti je, istestirati je da radi 24/7, nazvati je ''The Nastiest Machine On The F**kin' Planet'' TM! A ko ce to kupiti. NOBODY, eto ko.

0 0 hvala 0
17 godina
Alienware ubio XPS

Pa svaka konfiguracija koju sam sastaviš je jeftinija od konfiguracije sa imenem, prema tome to nije važo ovdije, samo marka stvara dodatnu vrijednost koju su neki spremni platiti više i to je to. Ovde se radi čisto o poslovnoj odluci, a to jeli to snobovska marka uopće nije važno.

PS. evo sada vijest da ne gasi ime XPS, čudni su putevi DELL-a :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 11:59 (lebo1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...

Sto ljudi znaju lupati i razvlaciti na sve strane.

U citavoj ovoj prici komponente ne igraju nikakvu ulogu.

Jedina stvar ovdje bitna je reputacija, imidz odredjene marke.

Buduci da se kupovinom alienware-a dell susreo s kucnom konkurencijom, morao je odvagnuti sta ide, a sta ostaje.

Imidz se ne gradi preko noci (ne kazem da xps nije na dobrom glasu, ali ocigledno nije kao alienware) tako da u ovom slucaju je bilo logicno istraziti trziste (cijenjenu klijentelu ovih proizvoda, ali i siru populaciju-njihove fantazije Osmijeh). Mislim da je alienware tu bitku dobio.

Pa mogu i ja ako imam dovoljno novca kupiti najskuplje komponente koje ce na papiru biti iste kao flagship konfa obe ove marke,clocknuti je, istestirati je da radi 24/7, nazvati je ''The Nastiest Machine On The F**kin' Planet'' TM! A ko ce to kupiti. NOBODY, eto ko.

Istina!
Ja sam odma na početku rekel da mi poklone XPS super ali da kupujem uzel bi Alienware!
Samo kaj je  Alienware puno veća zvjerka u gamingu od Della i šteta kaj su njihovi ali ipak kolo se okrenulo na  Alienware!
Kod jednih i drugih komponente su sigurno top kvalitete i pretestirane par puta do maximuma tak da nije sve u tom da staviš sve naj i to je to!
Njihova rješenja za hlađenje i njihov klok komponenti je puno stabilniji nego kad mi to doma radimo!
Kad smo kod gaming makina ne zaboravite Voodoo Omen!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
17 godina
lebo1 kaže...

Pa svaka konfiguracija koju sam sastaviš je jeftinija od konfiguracije sa imenem, prema tome to nije važo ovdije, samo marka stvara dodatnu vrijednost koju su neki spremni platiti više i to je to. Ovde se radi čisto o poslovnoj odluci, a to jeli to snobovska marka uopće nije važno.

PS. evo sada vijest da ne gasi ime XPS, čudni su putevi DELL-a :)

O tome ja govorim, placas ime. 650$ razlike za komponente je sitnica tim ljudima, bitno je da dobiju ime.

Mozda Dell nije ni zelio da ugasi marku potpuno, ko ce znati. Mozda je samo zelio maknuti od konkurencije alienwareu. Mozda xps bude u buducnosti sinonim za konfiguracije nekih drugih namjena. Ipak je i on stekao imidz Smijeh

p.s. Mozda Cool

17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Koliko znam, Dell ne mislim mijenjati naziv branda.

www.cartmanlee.net
17 godina

Pa brand je naziv (ime).

17 godina
protjeran
Alienware ubio XPS

AlienWare se do prije godinu dana nije ni mogao kupiti van Amerike. Distribucijski i servisni kanali =0.

Dell slovi kao najbolji pruzatelj potpore i servisa u brand svijetu racunala, no prodor na igrace trziste je tezi nego sto su i sami ocekivali. Valjda za tu razliku u novcima, oni koji si to ocigledno mogu priustiti, se odluce za poznatiji i priznatiji AW.

Ustvari, bit ce zanimljivo vidjeti da li ce se sada AlienWare nuditi kroz distribucijski i servisni kanal Dell-a posto vec postoji takva podrska za Gaiming-XPS koji se vise nece raditi.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice