64-bitni Android

poruka: 42
|
čitano: 5.182
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "64-bitni Android".
15 godina
neaktivan
64-bitni Android

Inb4 koliko će mobiteli rama imati za to.To nije normalno blablabla.

Prednosti 64-bitnih sustava nisu samo u tome da možeš više ram-a imati na sustavu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
8 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
64-bitni Android

Pa tako je najjednostavnije, nedaj boze da se netko uhvati androida kao software-a i malo ga optimizira.

Najbolje da nove mobitele nakrcaju RAM-om kao PC i stavu i7 procesor u njega da moze multitaskat vise od 4 aplikacije...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 9:32 (Abomb).
Moj PC  
12 26 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 64-bitni Android
Abomb kaže...

Pa tako je najjednostavnije, nedaj boze da se netko uhvati androida kao software-a i malo ga optimizira.

Najbolje da nove mobitele nakrcaju RAM-om kao PC i stavu i7 procesor u njega da moze multitaskat vise od 4 aplikacije...

{#}

Očito nijedan od nas još nije isprobao kitkat.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
17 godina
g12356 kaže...

Prednosti 64-bitnih sustava nisu samo u tome da možeš više ram-a imati na sustavu.

Sigurno će morati da imaju više nego za trenutne verzije Androida, 64-bitni OS => 64-bitna instrukcijska reč, duplo duža nego za 32-bitni OS.

Ima još prednosti, ali ne verujem će one previše doći do izražaja, osim ako ne budemo imali ozbiljnije radne stanice i eventualno servere na Androidu.

17 godina
g12356 kaže...
Abomb kaže...

{#}

Nije ni kitkat nekakva optimizirana verzija, pace, ne vidim nikakve razlike u ikakvoj performansi od jelly bean-a. Isti kufer, isto zauzece rama, nista fluidnije (barem na nexus 7 2013 modelu).

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
17 godina
ukay1000 kaže...

Nije ni kitkat nekakva optimizirana verzija, pace, ne vidim nikakve razlike u ikakvoj performansi od jelly bean-a. Isti kufer, isto zauzece rama, nista fluidnije (barem na nexus 7 2013 modelu).

Uključi ART runtime umjesto JIT-a pa ćeš vidjeti razliku.

bor4c - human geek, level 34, technosexual, neutral good
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
g12356 kaže...

Sigurno će morati da imaju više nego za trenutne verzije Androida, 64-bitni OS => 64-bitna instrukcijska reč, duplo duža nego za 32-bitni OS.

Ima još prednosti, ali ne verujem će one previše doći do izražaja, osim ako ne budemo imali ozbiljnije radne stanice i eventualno servere na Androidu.

Duplo duže instrukcijske riječi znače brže izvršavanje.

16 godina
bor4c kaže...
ukay1000 kaže...

Uključi ART runtime umjesto JIT-a pa ćeš vidjeti razliku.

gdje se to ukljucuje?

Nasao

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 11:22 (Fake_Alert).
17 godina
64-bitni Android

@g12356 Ako imaš aplikaciju koja inače intenzivno radi sa 64-bitnim operandima, da, u suprotnom, ne baš. Udeo takvih aplikacija u onome što koristimo u svakodnevnom radu nije tako veliki, iskustvo sa Windowsa to lepo pokazuje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 11:28 (Ivan(4)).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Koje su primjetne razlike v4.3 vs v4.4? Ima'l sta nova, neki feature?

14 godina
ukay1000 kaže...
g12356 kaže...
Abomb kaže...

{#}

Ozbiljno imaš problema s fluidnošću na Nexusu 7? To mi je malo teško povjerovati obzirom da sam se igrao dost s jednim i nisam ništa primjetio.

17 godina
BlueMax kaže...

Onaj "OK Google" i ART koji još ne radi kak se spada {#}

15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

@g12356 Ako imaš aplikaciju koja inače intenzivno radi sa 64-bitnim operandima, da, u suprotnom, ne baš. Udeo takvih aplikacija u onome što koristimo u svakodnevnom radu nije tako veliki, iskustvo sa Windowsa to lepo pokazuje.

Krivo je uspoređivati iskustvo Na Android Linuxu i Windowsima.

16 godina
neaktivan
64-bitni Android

Sad ponovo citati iste tekstove, komentare itd. kao kad je PC postao 64-bitni :r

4 0 hvala 0
13 godina
BlueMax kaže...

Prozirni status bar!

17 godina
g12356 kaže...

Krivo je uspoređivati iskustvo Na Android Linuxu i Windowsima.

Na Windowsu je bilo instant koristi u aplikacijama za koje je prelazak na 64 bita koristan, pa su i dobile 64-bitne verzije, samo što takvih nije bilo mnogo. Da nije softvera za virtuelizaciju, trenutno ne bih imao niti jednu aktivnu 64-bitnu aplikaciju, a od svega ostalog što mi je uključeno, ne vidim da bi se išta bitno unapredilo kad bi ga neko kompajlirao na 64 bita. Po mom mišljenju, na mobilnom telefonu, koji god da mu je OS, mogu samo da imam još manje koristi od ove tranzicije u dogledno vreme. 

17 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Ivan(4) kaže...
g12356 kaže...

Duplo duže instrukcijske riječi znače brže izvršavanje.

ARM, kao i MIPS, osim 32 bit instrukcija imaju i ekvivalent u 16 bit kojima se postize 40% manji kod. Postoji neki penalty po pitanju brzine, ali je kod duplo manji!

U osnovi dal je instrukcija 64 ili 32 bit nije bitno, jedina je razlika kod adresiranja (literal parametri). Da bi se duljina instrukcije drzala sto manja koristi se indirektno adresiranje. Ako se mora specificirati direktna adresa tada jednostavno trebamo 64/32 dodatna bita za adresu. I tu nema pomoci. Isto vrijedi i za literal argumente. ARM, kao i MIPS, su RISC procesori koji imaju daleko jednostavniji instruction set nego x86. Osim toga, instrukcije su vecinom iste duljine kako bi njihovo procesiranje bilo sto brze (jednostavnije). S druge strane, x86 ima instrukcije od 1 - N bytea (nisu iste sirine kao kod ARMa).

Brzina izvodjenja nije ovisna o sirini (duljini) radi silnih cacheva i pipelinea koji ucitaju N instrukcija unaprijed.

Ono gdje 64 bit tuce 32 je u adresiranju (kolicini memorije) i integer matematici. Ali, kojim to aplikacijama 32 bit nije dovoljno za matematiku? CADove sigurno nebumo vrtili na mobitelima, a grafika je prebacena na floating point.

Prelaskom na 64 bit doci ce do povecanja potrosnje memorije jer ce defultni tip integer zahtjevati duplo vise memorije, a dodatna

potrosnja bit ce i radi alignmenta.

Kod mobitela jedina korist biti ce radi adresiranja vise memorije. Da ne predju na 64 bit slijedece godine imalil bi kuknjavu kako 4GB vise nije dovoljno. I opet pitanje, kako desktop dan-danas zivi sa 4GB, a mobitelima ni to vise nije dovoljno? Sto to danas vrte mobiteli da im 4GB nije dovoljno?

Sto ce biti slijedece kada predjemo na 64 bit i 8 core? Kako ce prodavati nove mobitele? Jadnici.

16 godina
odjavljen
64-bitni Android

Sve to džaba kada i dalje hrpetina developera sve trpa u isti thread, ne pazi na memory management (da, postoji GC ali nešto se može ručno "uništiti") i alocira čuda za gluposti.

Dobar mi je ovaj jedan kolega (riječ je o windowsima ali poanta je bitna) - lik koristi int i string za sve živo, u bazi (kada se dokopa, inače mu ne damo ni blizu) radi gluposti tipa nvarchar(max) za ID i slično...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Drazen kaže...

ARM, kao i MIPS, osim 32 bit instrukcija imaju i ekvivalent u 16 bit kojima se postize 40% manji kod. Postoji neki penalty po pitanju brzine, ali je kod duplo manji!

U osnovi dal je instrukcija 64 ili 32 bit nije bitno, jedina je razlika kod adresiranja (literal parametri). Da bi se duljina instrukcije drzala sto manja koristi se indirektno adresiranje. Ako se mora specificirati direktna adresa tada jednostavno trebamo 64/32 dodatna bita za adresu. I tu nema pomoci. Isto vrijedi i za literal argumente. ARM, kao i MIPS, su RISC procesori koji imaju daleko jednostavniji instruction set nego x86. Osim toga, instrukcije su vecinom iste duljine kako bi njihovo procesiranje bilo sto brze (jednostavnije). S druge strane, x86 ima instrukcije od 1 - N bytea (nisu iste sirine kao kod ARMa).

Brzina izvodjenja nije ovisna o sirini (duljini) radi silnih cacheva i pipelinea koji ucitaju N instrukcija unaprijed.

Ono gdje 64 bit tuce 32 je u adresiranju (kolicini memorije) i integer matematici. Ali, kojim to aplikacijama 32 bit nije dovoljno za matematiku? CADove sigurno nebumo vrtili na mobitelima, a grafika je prebacena na floating point.

Prelaskom na 64 bit doci ce do povecanja potrosnje memorije jer ce defultni tip integer zahtjevati duplo vise memorije, a dodatna

potrosnja bit ce i radi alignmenta.

Kod mobitela jedina korist biti ce radi adresiranja vise memorije. Da ne predju na 64 bit slijedece godine imalil bi kuknjavu kako 4GB vise nije dovoljno. I opet pitanje, kako desktop dan-danas zivi sa 4GB, a mobitelima ni to vise nije dovoljno? Sto to danas vrte mobiteli da im 4GB nije dovoljno?

Sto ce biti slijedece kada predjemo na 64 bit i 8 core? Kako ce prodavati nove mobitele? Jadnici.

Jedino pitanje je - tko su zapravo jadnici? Iskoristavanje ljudske gluposti staro je koliko i trgovina. Mobitele dobivam besplatno (nije besplatno ali racuni bi mi bili isti i da ne uzmem mobitel) pa me nije puno briga, no onaj tko placa mobitel trebao bi se zapitati vrijedi li zaista tih para i koji je stvarni razlog za kupovinu novog. Igice? Prestiz? Dok je ovaca bit ce i sisanja.

16 godina
lllnuclearlll kaže...
BlueMax kaže...

Onaj "OK Google" i ART koji još ne radi kak se spada {#}

Sto je sa screen recorderom? Onda imas zRAM itd.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 16:07 (lovac82).
14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Sto je sa screen recorderom? Onda imas zRAM itd.

Screen recorder mi nije zanimljiv. Sto je to zRAM?

14 godina
neaktivan
64-bitni Android

4gb i pusti gigaherci na mobitelu da bih igrao igru

koja izgleda kao pc igra iz 2003.

koji napredak...

sad jos i ponavljanje bit wars-a

kao i novija glazba, kradu ideje iz 80ih

Moj PC  
4 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
64-bitni Android

Ja stvarno ne vidim cemu sve to,sta ce korisnik dobiti kad mu android bude 64 bitni a ne 32 bitni.

The Wicker Man

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
64-bitni Android

Kad se apple kurč* s 64 bita to je wooow, to je velika prednost, to je revolucija. Kad se najavi 64 bitni android onda su u googleu jadnici.

Pa kako vas onda ljudi neće zvati ovce?

hobi:moj-android.net

3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Drazen kaže...

Jedino pitanje je - tko su zapravo jadnici? Iskoristavanje ljudske gluposti staro je koliko i trgovina. Mobitele dobivam besplatno (nije besplatno ali racuni bi mi bili isti i da ne uzmem mobitel) pa me nije puno briga, no onaj tko placa mobitel trebao bi se zapitati vrijedi li zaista tih para i koji je stvarni razlog za kupovinu novog. Igice? Prestiz? Dok je ovaca bit ce i sisanja.

Pod jadnicima sam mislio na firme ala Samsung koje moraju smislit nove "gluposti" da bi nastavili prodavat. Ako u pocetku dignes vrlo visoko letvicu (kao Milanovic u svojoj vladi {#}) i navuces ljude da svakih 6 mjeseci dobe boom sto ce se dogoditi kada tog booma ne bu bilo? Ovi danas vise ne znaju kaj ce u mobilnoj sferi. 4 core je vec bez veze, 2GB RAMa su standard tako da im sada jedino ostaje 64 bit. I sada pitanje, sto ce bit novo krajem 2014?

Zamisli sada onog jadnika u Samsungu koji mora managementu doc s prijedlogom sto ce S7 imati 2015!

Ili onaj jadnik u Googlu kojeg sada svi pritiscu zakaj Android jos nije 64 bit. Sva sreca da se sve vrti pod Javom tak da mogu minimizirati probleme.

14 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Kad se apple kurč* s 64 bita to je wooow, to je velika prednost, to je revolucija. Kad se najavi 64 bitni android onda su u googleu jadnici.

Jel to pokusavas reci kako je zakasnjeli marketinski trik bolji od marketinskog trika? Apple bar moze reci da je bio prvi.

14 godina
neaktivan
Drazen kaže...
BlueMax kaže...
Drazen kaže...

Pod jadnicima sam mislio na firme ala Samsung koje moraju smislit nove "gluposti" da bi nastavili prodavat. Ako u pocetku dignes vrlo visoko letvicu (kao Milanovic u svojoj vladi {#}) i navuces ljude da svakih 6 mjeseci dobe boom sto ce se dogoditi kada tog booma ne bu bilo? Ovi danas vise ne znaju kaj ce u mobilnoj sferi. 4 core je vec bez veze, 2GB RAMa su standard tako da im sada jedino ostaje 64 bit. I sada pitanje, sto ce bit novo krajem 2014?

Zamisli sada onog jadnika u Samsungu koji mora managementu doc s prijedlogom sto ce S7 imati 2015!

Ili onaj jadnik u Googlu kojeg sada svi pritiscu zakaj Android jos nije 64 bit. Sva sreca da se sve vrti pod Javom tak da mogu minimizirati probleme.

Nije mi jasno zasto istices Samsung i Google. Svi ostali su odavno poceli prodavati maglu. Namjerno ili slucajno izbjegavanje Apple-a koji je u zadnje 3 godine dodao red ikona i napravio novi konektor? Danasnji konkretan napredak smartphonea vidljiv je jedino kod Nokijinih kamera.

17 godina
neaktivan
64-bitni Android

Informatički forum na kojem se ljudi žale kad god dođe do nekog napretka, to ima samo na bug forumu.{#}

Budite sretni što je granica između mobitela i stolnog računala sve tanja. Nvidia je najavila Tegra K1 mobilni procesor koji ima bolje performanse od Xboxa 360 i PlayStationa 3 a vi mislite da će u budućnosti 64 bitni OS sa 4GB RAMa biti previše za mobitele i tablete?! Jedva čekam dan kada će mobitel spojen na veliki ekran + bežićna periferija moći u potpunosti zamijeniti konzolu i PC.

Is it weird that this gave me an orgasm?

2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
nsoul kaže...

Posto je vec Apple napravio CPU sa 64 bita prije 4 mjeseca Google vise ne moze izvesti wooow efekt jer kopiraju Apple.

http://isvijet.com.hr
13 godina
protjeran
nsoul kaže...

Mislim da je bilo obrnuto. Slobodno potrazi vijesti, ekipa je masovno pljuvala po 64bita.

No naravno, ovce se moraju spomenuti bez obzira... :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice