48 jezgri ove godine

poruka: 32
|
čitano: 3.947
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "48 jezgri ove godine".
18 godina
odjavljen
48 jezgri ove godine

Iznenađen 48 jezgri

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 48 jezgri ove godine

a ja još na jednoj Plač

18 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

Iznenađen48 jezgri...

http://www.youtube.com/user/sfdebris ---> recenzije Star Trek epizoda
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

Iznenađen 48 jezgri

zoran010 kaže...

Iznenađen48 jezgri...

Hmmm... Aj sad da vas vidim... :)

Btw, tekst je vremešan ali prigodan.

100 Cores

From dying heaven To living hell
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 11:58 (PureEntity).
16 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

no comment

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

Kao što se i navodi, ti će procesori za početak služiti isključivo za eksperimentalne svrhe kako bi se programeri i akademska zajednica mogli bolje upoznati sa svim izazovima pisanja softvera za više jezgri.

Po meni, ovo je jako dobar razvoj događaja i nadam se da će uskoro i programski IDE-i pružati neke nove mogućnosti za lakše programiranje 'paraleliziranih' aplikacija Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

wow Cool

ah moram se zadovoljiti sa svojim core i7 920... Sramim se

hehe šala mala Belji se

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
17 godina
48 jezgri ove godine

jedan garant ide proizvođačima novog krajzisa Smijeh.

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD

4 0 hvala 0
17 godina
48 jezgri ove godine

Pripreme za krizu 2

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

48 jezgri,a ja ne uspijem do maksimuma iskoristit 2 jezgre od 2 ghz

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

48 jezgri,a ja ne uspijem do maksimuma iskoristit 2 jezgre od 2 ghz

Oces da ti ih ja iskoristim, i to u igri?

Zaigraj bc2 i pogledaj cpu usage, molim te.

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
16 godina

ja ne igram igrice, i ne bih kupio laptop da me zanimaju igrice

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ja ne igram igrice, i ne bih kupio laptop da me zanimaju igrice

Ok, postujem to.

ON topic: Mislim da bi se ti procesori mogli stavit na maticne sa vise cpu utora, npr 2, i dobijes 96 jezgri! Isuse boze...

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
16 godina
48 jezgri ove godine

Intel želi napraviti Overkill PC-a... Izlanuo se

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Pripreme za krizu 2

brilijantno XD XD XD

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 17:13 (ado83).
18 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

neka on iđe naprid... ja sam sve do krizme osuđen na ovu jednu!

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
alien kaže...

jedan garant ide proizvođačima novog krajzisa Smijeh.

xxxxx kaže...

Pripreme za krizu 2

ma za novi (sigurno i jako loš) port sljedeceg GTA Belji se

Every time two people have sex, an angel gets a boner
18 godina
neaktivan

Sto se tice procesora,intel je potukao AMD sa I7 serijom procesora...a koliko vidim nebo mu je granica....

p.s. bas sam mislio kupovat komp. al mislim da cu malo pricekat...svako "2mj." kolicina memorije,jezgri itd. se udvostrucuje(minimalno)...a sve ce to biti bzvz kupovati ako "unlimited details" ozivi u igricama na nacin na koji je to demnstrirano....

Moj LOCKERZ tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=XbKPNuLjsUg
16 godina

intel amd tuče u svemu a ne samo u snazi,od koliko sam samo sevisera i korisnika čuo da se amd često kvari,amd procesore kupuju oni koji nemaju dovoljno para i koji vole altenativu,neki napadaju da intel potplačuje pa zato ima toliki tržišni udio,ali ne pamtim da mi se netko požalio da mu je intel crko

18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

intel amd tuče u svemu a ne samo u snazi,od koliko sam samo sevisera i korisnika čuo da se amd često kvari,amd procesore kupuju oni koji nemaju dovoljno para i koji vole altenativu,neki napadaju da intel potplačuje pa zato ima toliki tržišni udio,ali ne pamtim da mi se netko požalio da mu je intel crko

crkne bilo koji procesor ako ne znas njime baratati. btw mozda u svijetu izgleda da AMD kupuju oni koji nemaju para (nisi se dobro izrazio jer ovako ispada da su to siromahi) ali AMD nudi odlican omjer ulozeno/dobiveno.

npr ja koristim komp pretezno za igranje (office i takve stvari ionako ne koriste puni potencijal nekog procesora) i meni nije isplativo dati do 1000kn vise da bi imao 5% bolje perfomanse.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina

ja samo znam da mi se masu ljudi žalilo kako su im amd procesori crkvi,a vjeruj mi nemaju pojma o oc-u,dobro mislio sam na ljude koji na jeftin način pokušavaju doći do brzog procesora

17 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

Nemam komentara, nemam komentara.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

Ma daj jedva se i 4 jezgre koriste..

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
blackalbum kaže...

ja samo znam da mi se masu ljudi žalilo kako su im amd procesori crkvi,a vjeruj mi nemaju pojma o oc-u,dobro mislio sam na ljude koji na jeftin način pokušavaju doći do brzog procesora

A ja jos nisam vidio procesor koji je crknuo, bilo intel, bilo amd. Ako nesto crkne to je prije maticna. U glavnom kompu imam intela, radi kako treba. U HTPC-u/download stroju koji radi vec godinu i pol, uglavnom bez gasenja (recimo da je bio 2-3 tjedna ugasen, tj. koliko nisam bio kod kuce), je AMD proc, athlon 4050e, 45W, dual core na 2.0 GHz, plus maticna sa integriranim radeon HD3200. Kako onda da nije krepao ako je toliko upaljen, a AMD je?

18 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

Ako se bilo koji procesor pokvari, to je do matične ili do ljudske gluposti!

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
18 godina
blackalbum kaže...

ja samo znam da mi se masu ljudi žalilo kako su im amd procesori crkli,a vjeruj mi nemaju pojma o oc-u,dobro mislio sam na ljude koji na jeftin način pokušavaju doći do brzog procesora

ENORMOUS LOL

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
18 godina
neaktivan
Crank1d kaže...

Intel želi napraviti Overkill PC-a... Izlanuo se

tko kaze da je to klasican x86 procesor za "kucne" korisnike?

@joze

moze se iskoristiti i puno vise od dvije ili 4 jezgre.. pitanje je samo sto covjeku ili tvrtki treba

17 godina
blackalbum kaže...

Baš čudno ja ne znam ni za jednog a baš se bavim s tim stvarima i to već skoro 20 god

16 godina
neaktivan
48 jezgri ove godine

Za nas oto normalne potrošače su četiri jezgre i više nego dovoljne.

Većina nas računar koristi za "proste radnje", mi grijemo procesor sa alatima za konvertovanje videa, 7zip-om te igrama koje kako je jako poznato jedva i dvije jezgre da iskoriste a tek 48 ljudi 48 .. veliki broj 48 ( ja bi to zaokružio na   50 - kad je bal neka je maskenbal) . Mislim da je ova igračka potrebna vrsnim stručnjacima koji su spremni da iskoriste i najjače svijeri. !!!   --- Profe sa ludim studentima ---Izlanuo se

0 0 hvala 0
16 godina

Ja osobno jako dobro znam kako bih ove sve jezgre iskoristio. Za diplomski sam dva tjedna konstantno imao u pogonu 8 računala (zajedno jedno 28 jezgri).   Trebao sam napraviti 24 različite simulacije strujanja fluida oko turbine, te dok se svi parametri uspješno namjeste, te   mreža propisno ugusti, treba dosta podešavanja. Višejezgrena stvorenja veoma ubrzavaju simulaciju što se toga tiče.

Ali ako se ne bavite s ovakvim stvarima, 4 jezgre će još dulje vrijeme biti sasvim dovoljne.

A što se tiče višejezgrenosti i računanja mislim da će totalnu revoluciju napraviti OpenCL i slični programi koji dopuštaju korištenje grafičke kartice za računanje (mada će proći dosta vremena dok se komercijalni softver ne uštima s tim napredcima znanosti)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice