Uzeo bih ja to kad bi bilo sadrzaja, ali ovako... Samo bih gledao HRT na SD rezoluciji u 2D formatu :-(.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
tv je vjerojatno odličan, ali za 3D je daaaleko bolja plazma. panasonic je napravio odličan posao, ne može ih proizvesti (3D modela) koliko se traži
...ja se baš ne kužim u televizore pa me zbunjuje ovo: "Uređaj ima TruMotion prikaz slike sa frekvencijom osvježavanja od 400 Hz"...
Bugovci i televizije se definitno ne slažu, bisere o LED televizorima i osvježavanju slike od 400Hz ritko di moš pročitat. TV je LCD, a 400Hz je kombinacija od 200Hz interplocije i 200Hz pozadinskog skeniranja. Inale su za prvu stvar dvojake informacije al ona u naslovu teksta baš bode oči.
Marketinški trikovi za 200, 400, 600 Hz...
Za 3D prikaz treba realnih 120 Hz (trebaju ih prenijeti kablovi, elektronika i prikazati zaslon).
Viewsonic ima 120 Hz monitor za oko 1900 kn (22'').
Viewsonic ima 3D projektor PJD6211 od oko 3700 kn.
Gdje oni nalaze onih 4000 $?
Pitam se koliko koštaju kineske Li-Tek DLP-link naočale (za DLP projektor, gdje nije potreban odašiljač)? Šteta što se može naručiti najmanje 100 komada, pa mi se neda ih gnjaviti...
Dok sve to ne dođe (a kinezi imaju i 3D TV bez naočala), treba razvijati programe.
Već sam pisao da na mojoj web stranici ima 2Dto3D konvertor (pod GPL).
Nije pravi 3D (tko je gledao Avatar, zna šta pričam), ali je opet bolje od 2D filmova.
Ja koristim ColorCode naočale i izgleda solidno na normalnom monitoru (trebalo bi još poboljšati algoritme za podešavanje boja za te naočale).
Eto, mene je 3D koštao oko 15 kuna...
Marketinški trikovi za 200, 400, 600 Hz...
Za 3D prikaz treba realnih 120 Hz (trebaju ih prenijeti kablovi, elektronika i prikazati zaslon).
Viewsonic ima 120 Hz monitor za oko 1900 kn (22'').
Viewsonic ima 3D projektor PJD6211 od oko 3700 kn.
Gdje oni nalaze onih 4000 $?
Pitam se koliko koštaju kineske Li-Tek DLP-link naočale (za DLP projektor, gdje nije potreban odašiljač)? Šteta što se može naručiti najmanje 100 komada, pa mi se neda ih gnjaviti...
Dok sve to ne dođe (a kinezi imaju i 3D TV bez naočala), treba razvijati programe.
Već sam pisao da na mojoj web stranici ima 2Dto3D konvertor (pod GPL).
Nije pravi 3D (tko je gledao Avatar, zna šta pričam), ali je opet bolje od 2D filmova.
Ja koristim ColorCode naočale i izgleda solidno na normalnom monitoru (trebalo bi još poboljšati algoritme za podešavanje boja za te naočale).
Eto, mene je 3D koštao oko 15 kuna...
blago tebi tako inovativnom i pametnom , no nažalost nismo svi takvi pa zbog nas ostalih i postoji cijela ova potrošačka industrija ..