3D ispis na licu mjesta u Formuli 1

poruka: 16
|
čitano: 2.420
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "3D ispis na licu mjesta u Formuli 1".
17 godina
neaktivan

Kakva je ovo sprdnja? McLaren? Honda? Na stranu pedigrea ovih imena, dali je itko od autora/urednika pogledao bar jednu utrku formule 1 u zadnje npr. 3 godine?

1 13 hvala 0
16 godina
Re: 3D ispis na licu mjesta u Formuli 1
nitro_vip kaže...

Kakva je ovo sprdnja? McLaren? Honda? Na stranu pedigrea ovih imena, dali je itko od autora/urednika pogledao bar jednu utrku formule 1 u zadnje npr. 3 godine?

Što je krivo napisano? Nije prvi put da netko koristi 3D printere(Force India ima 3D printani volan još od prošle godine), ali McLaren je objavio kako su oni prvi koji printaju na stazi, tako da u članku ništa nije netočno.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
18 godina
moderator

Koji bizarni ulet i besmisleno prozivanje. Ali evo kad već pitaš - posljednja utrka koju sam ja gledao bio je ranojutarnji prijenos GP Australije iz Melbournea prije dva tjedna, mada je to sasvim nebitna i nevažna "informacija"...

...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 22:37 (Miro).
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
nitro_vip kaže...

Padobranac, nema šta.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
18 godina
nitro_vip kaže...

Misliš u zadnje 3 godine, dakle od sezone 2015., točno od kada je McLaren obnovio partnerstvo s Hondom? 

The Internet is so big, so powerful and pointless, that for some people it is a complete substitute for life.
16 godina
nitro_vip kaže...

Čovjek valjda smatra da se McLH nebi više uopće trebala spominjati zato jer su trenutno pri vrhu "krivog" djela poretka.

15 godina

Dva pitanja! 

Koliko je moguće brzo i kvalitetno to isprintati? 

Koliko se to "kosi" sa pravilima o novim djelovima "u utrci, tijekom vikenda"? 

Moguće je ovo revolucionarna ideja, ali i novi oblik korporativne špijunaže?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A mercedes nije ni znao napraviti motor dok nisu kupili Ilmor.

0 0 hvala 0
16 godina
Dead kaže...

Netočno. Mercedes je davno bez Ilmora osvaja prvenstva s Juan Manuel Fangiom. Tvrditi da Mercedes nije znao napraviti motor je u najblažu ruku glupo.

Tvrditi da Honda nije znala napraviti motor je u najblažu ruku glupo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Dva pitanja! 

Inaće se tehnologija koristi u avijaciji. To govori o kvaliteti, trajnosti i sigurnosti.

Opet đaba njima sva ta prednost kad je motor preslab i nepouzdan za ikakve utrke.

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
15 godina
Blue_Fatal1ty kaže...
ATJLučko kaže...

Dva pitanja! 

Inaće se tehnologija koristi u avijaciji. To govori o kvaliteti, trajnosti i sigurnosti.

Opet đaba njima sva ta prednost kad je motor preslab i nepouzdan za ikakve utrke.

Sve pet, ALI, moje pitanje nije bilo "pitanje kvalitete", već više kvalitetnog "kopiranja"! 

Primjerice, ako je "samo u pitanju" učiniti novi dio bolida, onda je sve jasno, dok sam ja imao na umu, da su "uočili" kod konkurencije nešto pa da postoji namjera to usvojiti, obzirom je bilo spomena da tu i centrala u UK ima svoje prstiće! 

U svakom slučaju, očekujem sutra kišu, dvostruku FF pobjedu i Mrecedes koji neće biti po onakvoj kišnoj stazi konkurentan 

ATJ Lučko
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
Dead kaže...

Pa jel ti čitaš šta ja pišem?! Honda tri godine radi komediju od motora. Ko je reka da nisu znali napravit motor prije? Glupo je ovako reagirat ka šta si reagira.

Doci ce i oni na svoje ako ih McLaren ne odhebe uskoro, pogotovo ove sezone kad su se pravila po pitanju modifikacija motora tokom sezone promjenila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dead kaže...
CroNk3r kaže...
Dead kaže...

Pa jel ti čitaš šta ja pišem?! Honda tri godine radi komediju od motora. Ko je reka da nisu znali napravit motor prije? Glupo je ovako reagirat ka šta si reagira.

Doci ce i oni na svoje ako ih McLaren ne odhebe uskoro, pogotovo ove sezone kad su se pravila po pitanju modifikacija motora tokom sezone promjenila.

Pa nitko sretniji od mene. Ja sam se bija oduševija odlukom o braku s Hondom pa je stoga moje razočaranje toliko veliko. Odmah su mi nahrupila sjećanja na godine Prost-Senna okršaja s Hondinim motorima iza leđa. Ja se ne mogu načuditi toliko inferniornim motorima koje sad izrađuju. Prvu godinu im se moglo i oprostit, ali ove druge dvije nikako.

Velika većina ljudi, uključujući i mene, se nakačila na sjećanje Hondinih motora iz onog pobjedničkog razdoblja...iako smo svi mi imali i puno noviji primjer Hondinih motora u F1 i taj primjer je prošao daleko lošije od one "naše" kombinacije. OK, novija epizoda nije vezana za McL, ali gledano u toj nešto bližoj povijesti nit je zadnjih nekoliko godina prije novog ugovora sa Hondom McL imao nešto posebno dobre bolide nit je Honda kao proizvođač motora imala nešto uspjeha u F1.

Pa još ako uzmemo u obzir da je Mercedes navodno 5 godina prije nego je započelo korištenje novih V6 jedinica počeo sa razvojem tog stroja, a vjerujem da ni ostali nisu baš puno duže čekali...onda se realno nije moglo puno ni očekivati od prvih sezona.

Je, sad je zbog novih tehnologija izrade i svega vrijeme razvoja skraćeno, s jedne strane, ali s druge strane zbog puno kompliciranijih PU je to opet produženo i osjetljivije na pogreške u dizajnu.

Pa i "ona" Honda, ona koje se svi rado sjećamo, nije samo došla one sezone iz vedra neba, i ono je mašina koja se je par sezona prije kalila u drugim bolidima, Čak mislim da je totalna dominacija sa McL-om počela taman kada je ta Hondina mašina ušla u petu godinu razvoja, ako se dobro sjećam. Ali sigurno nisam puno fulao.

Sve u svemu dobro smo zabrijali svi mi sa sjećanjima i poveznicama na zlatno doba McLHonde, a prigodno smo zaboavili na vremenski puno bližu realnost u kojo se ni McL ni Honda nisu baš iskazali sami za sebe. Iako naravno treba reć i da su i oni sami sa svojim najavama jako zakuhali situaciju i potpirivali takve ideje nas navijača.

I onda dođe Kina, očekuju i najavljuju svi da će na pravcima gubit "2 kruga po krugu" i odjednom Fernando izvuče onakve krugove...odakle to...je, da, osrednje jadno vrijeme u globalu, ali što se dogodilo sa očekivanjima i najavama? Odakle takvo vrijeme ako su na pravcima bili sporiji 10-15-20 kmh od najbržih...ja sam osobno očekivao da će biti među zadnja 4, kao što su bili na FP1.

Da li su nešto promijenili, na PU pa im je sad granica pouzdanosti malo viša nego je bila ili pak na bolidu, ne znam. Ali u odnosu na očekivanja i najave današnje je vrijeme bilo vrlo vrlo brzo. OK Fernando kaže da je pritiskao ko životinja, ali to su kvalifikacije, pa valjda je za očekivat da svi pritišću ko životinje...

Najgore će bit ako su stvarno očekivali da će bit zadnji, jer to onda pokazuje da jednostavno nemaju pojma što se događa ni što rade, ni koje su korelacije između djelova PU-a i šasije. Tad je to užasno veliki problem. Tako da nadam se da ipak znaju što rade, da su naučili nešto i da su ipak u samo velikom problemu. ALi kao i uvijek do sada...vrijeme će pokazati.

EDIT: ispričavam se na offtopicu, htio sam samo kratki odgovor napisat na zadnji post al očito nisam uspio

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 15:58 (miki1981).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Za monaco bi trebao stici redizajn motora, tako da prije toga ne ocekujem nesto puno.
Inace ako je nekome do automobilistickog natjecanja koje je napetije bez dominacije nekog teama, neka pogleda wrc, u prve 3 utrke 3 pobjednika, ovaj tjedan ce se valjda ponoviti proalotjedni, ali napeto je.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sad mogu kopirat na licu mjesta. Agolnost je na taj nacin neizmjerna.
Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice